» Blog » Zprávy

V říjnu se potkáme v Praze. Výstava SEW se jako jedna z mála letos uskuteční

Tagy: Zprávy

Agáta Vřeská | 28.9.2020 | 2 MIN

Edit: Bohužel, pořadatelé oznámili, že výstava nakonec neproběhne. Termín se posouvá na rok 2021.

Letošní rok bude do historických e-knih navždy zapsán jako rok koronavirové krize. Pandemie zavřela na mnoho týdnů dveře hodinářství a znemožnila konání řady výstav, četně nejslavnějších hodinářských. Vypadá to ale, že český Salon Exceptional Watches se nakonec skutečně uskuteční. Pokud ještě nemáte v kalendáři zaznačené datum 16.-17. října, je nejvyšší čas to udělat.

Největší hodinářské výstavy světa, švýcarský Basel World a Watches & Wonders se tradičně uskutečňují na jaře. Bohužel, letos to vyšlo na vrchol koronavirové pandemie a o konání mezinárodního setkání milovníku hodinařiny nemohla být ani řeč. W&W prezentoval novinky alespoň online. Poslechnout si tikající strojky naživo jsme ale nemohli. O to více potěší, že největší česká výstava hodinářského umění se uskuteční, a to už v říjnu v termínu 16. a 17. října.

Půjde už o 7. ročník a pyšní se titulem největší hodinářské výstavy ve střední a východní Evropě. Vzhledem k absenci mnoha jiných letošních výstav bude akce o to více exkluzivní. Vstupenky jsou již nyní k dispozici a pořadatelé zřejmě budou nuceni omezit jejich počet, aby zajistili hygienické podmínky akce.

Dvoudenní prezentace více než 40 vystavovatelů světových, ale i domácích hodinářských značek proběhne opět v nádherných prostorách pražského paláce Žofín. Pokud jste si výstavu nenechali ujít v minulém roce, jistě mi dáte za pravdu, že se architektura prostor skvěle hodí k uměleckým dílům hodinářských mistrů.

Mezi vystavovateli by se měly objevit značky jako Breguet, Breitling, Czapek Genève, Bulova, Grand Seiko, Jaeger-LeCoultre, H. Moser & Cie., Omega, Oris, Parmigiani, PRIM Manufacture, Prokop & Brož, Rado, Zenith, Union Glashütte, Tag Heuer, Sinn a další.

Také letos bude jistě o co stát. Vedle stovek hodinek by nás opět měl čekat doprovodný program v podobě tematických přednášek. Detaily programu ještě nebyly odtajněny, ale uvážíme-li unikátnost celé akce, věřím, že to opět bude zajímavé. Podrobnosti budou zveřejněny na oficiálních stránkách SEW Praha.

Také letos budou návštěvníci vybírat mezi novinkami Hodinky roku. Poslední dva ročníky bodoval Czapek Genève, uvidíme, kdo zaujme tentokrát. Snad nás tedy situace okolo Covid-19 nepřipraví také o SEW a uvidíme se v půli října v Praze!

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře