» Blog » Garmin

Garmin Vívoactive 3 recenze. Za málo peněz hodně muziky

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Radek Vyhlídal | 25.2.2019 | 4 MIN

Garmin Vívoactive 3 jsou hodně "nabouchané" hodinky. Výbavou konkurují i top modelům Garminu jako Fenix 5, přitom za mnohem méně peněz.

Vívoactive 3 již nejsou v prodeji. Doporučujeme novější model Garmin Vívoactive5.

Když jsem tuto recenzi nadepsal slovy: "za málo peněz hodně muziky" tak ne náhodou. Jen velmi málo hodinek Garmin nabízí vlastní úložiště pro hudbu a jedny z nich jsou právě Vívoactive 3 (verze music).

Uložiště pro hudbu mají pouze modely se slovem MUSIC v názvu

Když k tomu přidám ještě funkce měřič tepu na zápěstí, navigaci a garmin pay, tak najdeme srovnání jen s pár modely. Prakticky tuto kombinaci splňují kromě Vívoactive 3 jen nejvyšší řada Garminu Fenix 5 Plus nebo model Forerunner 645, oboje za mnohem vyšší cenu. Modelová řada Fenix 5 pak tuto kombinaci nabízí, vyjma vlastního úložiště pro hudbu.

Vívoactive 3 vs Forerunner 645

Vívoactive 3 v porovnání s podobně vybavenými hodinkami Forerunner 645

Z výše popsaného je vidět, pro koho jsou hodinky nejvhodnější. Jsou to lidé, žijící aktivním stylem života. Hodinky můžete přes den nosit, využívat smart notifikace nebo s nimi zaplatit za oběd. Večer si je můžete vzít do fitka nabo na běh do přírody a poslouchat s nimi hudbu (pouze modely Vívoactive 3 Music mají vlastní úložiště pro hudbu). Kdyby se s nimi dalo ještě volat, mobil můžete nechat doma a to je přesně to, co mám na smart hodinkách rád - dávají Vám svobodu.

Svým vzhledem jsou Vívoactive 3 nejpodobnější modelu Fenix 5s, což je nejmenší z varianta Fenix pětek.

Váha průměr tloušťka velikost displeje rozlišení displeje
Fenix 5s 67g 42,0 mm 15,0 mm 27,5 mm 218 x 218 px
Vivoactive 3 43g 43,4 mm 11,9 mm 30,0 mm 240 x 240 px

Vívoactive 3 vs Fenix 5s

Vívoactive 3 jsou vzhledově i funkčně podobné Fenix 5s

Hodinky jsou k mání ve dvou variantách. Buďto klasicky Vívoactive 3 se kterou můžete ovládat hudbu v mobilu nebo verze s vlastním úložištěm pro hudbu Vívoactive 3 Music.

Všechny mají dotykový displej, což je vhodnější spíše na používání jako smartwatch. Při běhání nebo jiné sportovní aktivitě, kde se spotíte a pohybujete, se neovládají tak snadno, z tohoto pohledu si myslím, že jsou Vívoactive 3 více smartwatch než sporttester. Můžete však použít i postranní "třecí plochu", kterou můžete hodinky rolováním ovládat (pouze vere Vívoactive 3).

Hodinky na volný čas i na sport

Nemám rád, když se o nějakých hodinkách řekne, že jsou vhodné např. na sport i k obleku nebo že vypadají dobře na malé i velké ruce. Každé hodinky mají nějaké zaměření ke kterému jsou nejvhodnější. U Vívoactive 3 mi ale příjde, že jejich zaměření je právě ona univerzálnost. Nejsou nejlepší sporttester na trhu, stejně tak, jako nejsou nejlepší smartwatch na trhu. Jsou ale podle mne nejlepší kombinací obou na trhu.

Pokud se bavíme o sportovním zaměření, tak hodinky zvládnou více než 15 sportovních režimů. Záznamy si lze uchovávat v aplikaci Garmin Connect a vyhodnotíte v ní i takové hodnoty určené sportovcům jako VO2 Max, kadenci otáček pedálů, rozpoznání plavecké techniky apod., takže sportovní zaměření se nedá zpochybnit. Nechci tady vypisovat všechny funkce hodinek, k tomu slouží výpis technických parametrů u každých jednotlivých hodinek.

V tomto článku jsem chtěl zdůraznit unikátnost těchto hodinek, která tkví ve spojení sportovních a smarwatch funkcich. Proto zde zmíním jen výběr těch nejdůležitějších sportovních funkcí, které hodinky nabízí. Jedná se mimo jiné o GPS, barometrický výškoměr, kompas a další.

Garmin Connect

Aplikace Garmin Connect pro vyhodnocování výsledků

Vlastní úložiště pro hudbu

Starší verze hodinek, Vívoactive 3 Optic mají možnost přehrávat hudbu pouze z mobilu. Novější verze - Vívoactive 3 Music, má vlastní úložiště pro hudbu. To znamená, že při běhání můžete mobil nechat doma, stačí Vám pouze hodinky. Úložiště má kapacitu 4GB a hudbu z něj si přehrajete pomocí bluetooth sluchátek, která připojíte k hodinkám. Jak přehrávání funguje a jak jej zprovoznit se dozvíte ve videu níže.

Bezkontaktní platby

Možnost platit hodinkami se u Garminu nazývá Garmin Pay a funguje stejně jako u Apple nebo Samsung hodinek na NFC čipu. Záleží na konkrétní bance, zda tyto platby podporuje. V současnosti tuto službu poskytuje Komerční banka a Moneta Money Bank. Kartu vydanou těmito společnostmi si jednoduše zadáte do hodinek a v obchodě tak zaplatíte přiložením zápěstí. Návod jak zprovoznit Garmin Pay se dozvíte v následujícím videu.

Shrnutí

Vívoactive 3 jsou ideální hodinky pro ty, kteří chtějí mít jedny všestranné hodinky, které lze používat jako smartwat a sporttester. Pokud jste hračička a chcete s hodinkami volat a používat jej více jako smartwatch, bude pro Vás lepší volba některých chytrých hodinek jako Apple nebo Samsung. V případě, že jste sportovní maniak, který je pořád někde na horách nebo ve fitku, bude lepší pořídit si hodinky Fenix. Pro ty, včetně mne, kteří jsou uprostřed a mají rádi oba světy je Vívoactive 3 perfektní volba.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře