» Blog » Garmin

Vrácení hodinek Garmin s použitým voucherem na topografické mapy (TOPO Garmin Czech v5 PRO)

Tagy: Návody | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 15.7.2022 | 1 MIN | 13x komentář

Zjistili jste, že vám chytré hodinky Garmin nevyhovují, ale už jste využili kód na topografickém voucheru? V tomto článku se dozvíte, co v takovém případě obnáší vrácení hodinek.

Chci vrátit hodinky Garmin s použitým topografickým voucherem

Nebojte, půjde to.

Pokud jsou hodinky bez nedostatků, každý seriózní prodejce (třeba my) vám hodinky vezme zpátky a strhne vám částku za topografický voucher. Obvykle je to něco okolo 2000 Kč.

Je to z toho důvodu, že voucher není přenosný. Na voucheru je totiž speciální kód, který je přidružený nejen ke konkrétním hodinkám, ale také k účtu Garmin Connect.

Pokud by tedy daný kód chtěl použít někdo jiný a chtěl by mapy nainstalovat na úplně stejné hodinky (a třeba i jiné), nepůjde to. Vyskočí mu totiž hláška, že daný kód už byl použit a je spojen s jiným účtem Garmin Connect.

Nevyužívejte voucher, dokud si nejste jistí, že si hodinky Garmin necháte

Určitě máme jednu zásadní radu. Neseškrábevejte stírací vrstvu pod kterou je ukrytý kód ke stažení map, dokud si nejste 100% jistí, že si hodinky necháte. Předejdete pak všem okolkům, které jsou sepsané výše. :)

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Milanpřed 601 dny, reagovat
To je prima, že je licence na mapu spojena s účtem Garmin. Tak proč nelze používat na jiných vlastněných hodinkách? Garmin :-)
Matěj Urbaczkapřed 599 dny
Zdravím Milane, protože je vázána jak s účtem, tak s hodinkami a pokud si koupíte nové zařízení z české distribuce, vždycky voucher k hodinkám dostanete.:-)
Michal H.před 552 dny, reagovat
Dobrý den. Koupil jsem Tactixy z druhé ruky. Předchozí majitel měl nainstalované Topo mapy a při prodeji uvedl hodinky do továrního nastavení. Zůstanou mi mapy v hodinkách ,nebo si musím koupit vlastní mapy a registrovat je se svým účtem? Děkuji Michal H.
Matěj Urbaczkapřed 550 dny
Zdravím Michale, mapy po předchozím majiteli Vám v hodinkách zůstanou, leč už je nelze aktualizovat na novější, pokud Garmin nějakou aktualizaci uvolní.
Vojtapřed 514 dny, reagovat
Dobrý den, voucher je zaslaný emailem? Děkuji, Vojta
Matěj Urbaczkapřed 514 dny
Zdravím, Vojto, zakoupený voucher dostanete k hodinkám v papírové podobě.:-)
Mirek Kaplánekpřed 501 dny, reagovat
Ahoj Matěji, pokud si koupím samostatně prodávaný Voucher TOPO CZECH V4 PRO (č. zb. 216986) - prosím vysvětli mi, jak (už je??) je přidružený k mému účtu Garmin Connect (účet už mám, G. Express v PC taky). Že je přidružený k prodávaným hodinkám, to chápu. Nebo to "přidružení" nastane až když si pomocí G.Expres zapíšu kód voucheru? Díky moc za odpověď a zdravím Mirek
Matěj Urbaczkapřed 501 dny
Zdravím Mirku, je to přesně, jak píšete. Až zadáte kód voucheru do Garmin Express, voucher se přidruží k Vašim hodinkám.:-)
Ondrejpřed 280 dny, reagovat
U hodinek 955 Solar uz kod na mapu neni "skrabaci"... ale stitek s viditelnym kodem je nalepen na voucheru.
Pepapřed 107 dny, reagovat
Je možné prověřit, když někdo vrátí "nepoužité" hodinky k dalšímu prodeji, že přiložený kód už neuplatnil?
Filip Debrecenyipřed 107 dny
Zdravím, bohužel toto se prověřit nedá.
Patrikpřed 101 dny, reagovat
Dobrý den pokud mám Fenix 7 tak už tam Topo mapy mám nebo nemám ? Mám taky i voucher ale když tam jsou už předinstalované tak chápu to že je tam mám a voucher je pro mě v podstatě zbytečný.
Matěj Urbaczkapřed 100 dny
Zdravím, Patriku. Předinstalované jsou pouze mapy TopoActive, ne voucher, který je přiložený. Ten pak zpřesňuje území, které jsou na voucheru - v našem případě na ČR.:-)

Hodinky zmíněné v článku

Sleva 40% do 30.4.
1 254 Kč skladem