» Blog » Xiaomi

Xiaomi Mi Smart Band 6 představení – Co přináší nová generace?

Tagy: Zprávy | Xiaomi | Chytré

Dominik Hok | 6.4.2021 | 3 MIN

Není to ani 9 měsíců, co světlo světa spatřila pátá generace oblíbeného čínského chytrého náramku, a je tady Xiaomi Mi Band 6. Otázkou je... Čím vším stihla firma Xiaomi obohatit tento náramek po devíti měsících?

Co je na Xiaomi Mi Band 6 nového?

Není nic lepšího než naservírovat to hned na začátku. Co přináší Mi Band 6 oproti předchozím generacím:

  • Větší displej s vyšším rozlišením i jemností
  • Pouzdro náramku je vyšší a užší
  • Prodává se v několika barevných kombinacích
  • Větší nabídka sportovních aktivit
  • Senzor okysličení krve

Displej teď pokrývá celou přední stranu náramku

Dominantou nové generace je rozhodně displej, který narostl z 1,1 palce na 1,56 palce a používá technologii Full Screen Amoled. Xiaomi využilo celý prostor přední strany náramku a pokrylo jej displejem. Potěší také nárůst rozlišení na 152 x 486 pixelů a navýšení jemnosti displeje na 326 ppi. Takovou jemnost používají například i iPhony, takže se určitě je na co těšit.

Chytré náramky jsou často odsuzovány pro malý a těžko čitelný displej, ale to teď Xiaomi šikovně vykompenzovalo slušnou velikostí, takže náramek může být konečně vhodný třeba i pro lidi s horším zrakem.

Rozměry se trochu pozměnily, ale sedne i řemínek z předchozí generace

Nový Mi Band 6 je teď vysoký 47,4 mm a široký 18,6 mm. Tloušťka 12,7 mm zůstala stejná, ale díky tomu sednou řemínky z předchozí generace i na tu novou. Váha je také téměř totožná (12,8 gramu).

Xiaomi Mi Band 5: Vyplatí se koupě nové generace nejprodávanějšího chytrého náramku?
4.8.2020 - Dominik Hok
Xiaomi Mi Band 5: Vyplatí se koupě nové generace nejprodávanějšího chytrého náramku?

Mi Band 6 bude v několika barevných kabátech

Změnit vzhled Mi Bandů není žádná věda. Prostě vyměníte řemínek a hotovo. Doteď bylo ale možné koupit pouze černou verzi a pak si dokoupit jinou barvu řemínku. Prozatím to vypadá, že šestá generace se dočká změny a bude možné jej rovnou koupit s jinou než černou barvou řemínku. Mi Band 6 se bude nabízet v černé, bílé, žluté, modré, oranžové a hnědé.

Na výběr bude z třiceti sportovních aktivit

Xiaomi postupně zvedá nabídku sportovních aktivit, kdy čtvrtá generace měla na výběr ze 6 sportů, ta pátá z 11 sportů a Mi Band 6 teď dokáže monitorovat až 30 sportovních aktivit.

Naše videorecenze:

První Mi Band s pulzním oxymetrem

Sledování srdečního tepu a stresu je něco, co známe už z předchozích generací, ale senzor okysličení krve je něco, co přináší až šestá generace. Pulzní oxymetr slouží k indikaci nemocí a dalších neduhů.

Co známe z předchozích generací a má to i Mi Band 6?

Doteď to byly jen novoty, ale pojďme rozebrat i to, co známe z předchozích generací. Výdrž baterie se u tohoto modelu pohybuje okolo 14 dní, což je stejně jako u Mi Band 5.

Kromě pulzního oxymetru má náramek i snímač tepové frekvence a akcelerometr, který měří nachozené kroky během dne. Dále Mi Band zaznamenává také váš stres, spálené kalorie, dýchání, spánek či vaši kondici skrze ukazatel PAI (Personal Activity Intelligence).

Co se týče chytrých funkcí, tak náramek zobrazí veškeré notifikace z telefonu, dokáže ovládat hudbu spuštěnou v telefonu a najdete v něm také předpověď počasí, budík, časovač, stopky či šikovnou funkci "Najdi můj telefon".

Vyplatí se přechod z páte generace na šestou?

Ano i ne. Jeden argument je to, že šestá generace přináší pár vychytávek, které v běžném životě rozhodně doceníte. Za mě je největší plus určitě nárůst displeje a pulzní oxymetr. Zároveň cenovka Mi Bandů (předpokládá se cca 1200 Kč) není tak vysoká, aby to tak zabolelo, když kvůli těmto vychytávkám přejdete na novější model.

A proč tedy ne? Tyto vychytávky zase nejsou takovou bombou, která vás zvedne ze židle a řeknete si "Mám pětky, ale šestky jsou úplně někde jinde". Kdyby tento náramek konečně přinesl NFC čip, který by umožnil bezkontaktní placení, je rozhodnutí jednoduché – určitě ano. Ale tím, že NFC čipu se stále v Evropě nedočkáme (pouze čínský trh), je rozhodnutí o něco těžší.

No, a pokud nemáte žádný chytrý náramek a uvažujete o koupi, určitě se nabízí si připlatit pár stovek za šestou generaci.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře