» Blog » Xiaomi

Xiaomi Mi Watch recenze – nejnabouchanější levné chytré hodinky

Tagy: Recenze | Xiaomi | Chytré

Dominik Hok | 1.3.2021 | 11 MIN | 86x komentář

Na recenzování kousků od Xiaomi se vždy těším. Nejde o to, že by se jednalo o ta nejlepší zařízení na trhu, ale spíše mě vždy zajímá, kolik toho do zařízení zase narvali a cenovku udrželi nízko. Tentokrát je však cenovka Mi Watch nezvykle vysoko (na Xiaomi), tak se nabízí otázka: Šlo Xiaomi s cenami obecně nahoru, nebo jsou Mi Watch opravdu tak nabouchané?

Čínská značka Xiaomi nepřestává trh s chytrými zařízeními neustále překvapovat. Většina čtenářů pravděpodobně zná jejich chytrý náramek Mi Band, jehož všechny generace jsou dlouhodobým chytrým oblíbencem. Proč? Protože je levný a dost chytrý. Xiaomi Mi Watch byl dosud pouze na čínském trhu, ale teď se dočkal globálního vydání. Dodrží svého čínského jména a představí dostatek chytrosti za málo peněz?

3 199 Kč nedostupné

Výjimečnost Mi Watch v kostce

Pro někoho, jež není na dlouhé texty nabízím hned ze startu výjimečné parametry Mi Watch v kostce. Tyto hodinky mají slušný design, opravdu jasný a ostrý displej, nadprůměrnou výdrž baterie (až 16 dní) a bohatou nabídku sportovních aktivit. Za velký posun dopředu považuji také zabudovaný pulzní oxymetr a barometr, které v této cenové relaci nejsou často zrovna vídanou záležitostí.

Možná to bude znít trochu hanlivě, ale jsem rád, že Xiaomi u tohoto modelu upustilo od svých algoritmů a používá ty od společnosti Firstbeat, která je na poli sportovních metrik zkušeným pardálem. Tyto algoritmy používají i jiné značky jako třeba Garmin.

Nedostatky Mi Watch v kostce

Ale nebuďme zase přehnaně pozitivní a vyjmenujme si také nedostatky tohoto zařízení. Je škoda, že Xiaomi nezabudovalo žádnou trošku chytřejší funkci jako třeba bezkontaktní placení či hudební přehrávač. Ano, limitace cenovkou jim to možná nedovolila, ale dovoluji si požadovat ještě trochu větší zázrak ze strany Xiaomi. :)

Ačkoliv je Mi Watch nabouchaný senzory, tak sem tam pracuje jako by mu někdo nabouchal. Někdy jsem seděl a snímač tepové frekvence mi ukazoval tepovku 130. Na druhé ruce jsem měl Fenixy 6 a na nich jsem měl 52. Rozdíl pár tepů odpustím, ale odchylku o 80 tepů už ne. To stejné platí také o pulzním oxymetru, který jsem podezříval, že je naprogramovaný tak, aby ukazoval pouze hodnotu 97. Opravdu! Téměř každé měření u různých lidí.

Ale to byla jen taková předehra, teď půjdeme pěkně popořadě.

Čistý unisex minimalistický design je vhodný pro ženy i muže

Mi Watch se vyrábí ve třech barevných kombinacích. Celé rozhrání hodinek je uzavřené v minimalistickém pouzdře z tvrzeného polyamidu vyztuženého skleněnými vlákny. Design sice zrovna nenadchne, ale zároveň ani neurazí. Rozhodně je ale natolik neutrální, že se hodí jak na pánské, tak dámské zápěstí. Trochu šmrnc hodinkám dodává bílý proužek okolo displeje.

Problémem můžou být docela velké rozměry. Jejich průměr je 46 milimetrů (s nožkami 53 milimetrů), takže ženy s útlejším zápěstím mohou mít trochu problém. Na mužském zápěstí drží perfektně, ale na dámském už mají hodinky tendenci sklouzávat k přirovnání "jako pěst na oko". Tloušťka je pak 12 milimetrů a musím uznat, že Mi Watch drží na ruce opravdu moc hezky. Zároveň díky váze 32 gramů (cca lžíce rýže) vůbec během dne nevadí (ani v noci) a nemají tendenci na ruce "skákat".

Když už jsme u toho, na ruku se hodinky upínají řemínkem z polyuretanu. Je příjemný, tak akorát poddajný. Vnitřní strana řemínku je hladká a vnější strana je "vyšperkovaná" lehkým drážkováním. Co mě docela překvapilo, tak je ocelová spona. Výrobci často v nižších cenových kategoriích sahají po plastové sponě, ale Xiaomi ne. Sáhlo po staré dobré poctivé oceli.

Ohledně poutka (poutek) jsem na vážkách. Rozhodně si pochvaluji, že mají hodinky dvě poutka, protože řemínek pak drží opravdu pevně a šance, že se řemínek odepne, je téměř nulová. Napomáhá tomu také zoubek na druhém poutku, který si najde své místo v jedné z dírek na řemínku. Jenže mezi mnou, poutkem a dírkou vždy při sundávání hodinek začal souboj. Zoubek tam totiž drží tak kvalitně, nebo tak na ........... (domyslete si lehce hanlivé slovo), že vám zabere pár chvilek, než si hodinky konečně sundáte. Poutka ostatních značek mě obvykle na souboj nevyzývají, takže to pro mě byla novinka.

Čemu určitě dávám palec nahoru, tak systému upnutí řemínku k pouzdru hodinek. Xiaomi tady sáhlo po rychloupínacím systému Quick Release, kdy jen nehtem potáhnete čouhající zobáček a řemínek sundáte. Tento systém je vhodný pro ty, kteří by chtěli často měnit řemínky. A abych řekl pravdu, s barevnými řemínky začne dřív nebo později laškovat téměř každý milovník chytrých hodinek. :)

Sklíčko jako vždy z lidoopa

Vrchní stranu hodinek pokrývá minerální sklíčko s úpravou Corning Gorilla Glass 3. Sklíčko je dost pevné, ale jako vždy upozorňuji na velkou pravděpodobnost, že sklíčko poškrábete. Normálně bych doporučil nalepovací sklíčko, ale tady je problém, že sklo hodinek značně vystupuje ven a navíc má zaoblené hrany, takže přidat nalepovací sklo nemusí být zrovna estetická bomba.

Když už je řeč o tom vystouplém skle, abych řekl pravdu, mám z něj trochu strach. Prvně jsem si všiml, že sklo vystupuje tak moc, že doslova vidíte skrze hodinky. To by mi až tak nevadilo, ale spíše to znamená, že sklo není úplně zapracované do pouzdra a je vystaveno nárazům více než normálně.

3 199 Kč nedostupné

Na displej je radost pohledět. A není to jen prázdná fráze, myslím to vážně

Docela omšelá fráze, já vím. Musím však podotknout, že u Mi Watch je to pravdou. Displej používající technologii AMOLED má průměr 1,39 palce a rozlišení 454 x 454 pixelů. V kombinaci s jemností 326 ppi (takovou používají např. iPhony, které jsou pověstné pěknými displeji) vytváří displej sytě barevnou a kontrastní scenérii.

Sluníčko, sluníčko popojdi maličko, ať vidím na hodinky. Platí to u Mi Watch?

Častým úskalím AMOLED displejů je čitelnost na přímém slunci. Obrazovka má tendenci zčernat a můžete mžourat jak chcete, ale nic neuvidíte. Tady to Xiaomi vyřešilo silným podsvícením 450 nitů (takové mívají dobré televize). Kombinace kontrastu a vysokého jasu si tedy poradí i se sluníčkem. Venku jsem neměl žádné problémy s čitelností.

Potěšila mě i možnost nastavení Always-on, kdy displej nezhasne úplně dočerna, ale zobrazuje alespoň základní data jako čas, datum a den v týdnu. Co není zrovna obvyklé (ale určitě užitečné), je možnost nastavení vzhledu tohoto displeje při nepoužívání (Xiaomi jej nazývá "pohotovostní"). Můžete si tedy nastavit analogové ručičky, digitální čas a jejich design.

Já jsem si nastavil na pohotovostní displej standardní analogové ručky.

Já jsem si nastavil na pohotovostní displej standardní analogové ručky.

Baterka slibuje více než dvoutýdenní výdrž baterie

Výdrž baterie je jedním z největších lákadel Mi Watch. V běžném režimu hodinky vydrží až 16 dní, což je rozhodně nadprůměr. Vyšších či stejných hodnot dosahují někdy hodinky až pětinásobné ceny Mi Watch.

Nadprůměrných hodnot dosahuje Mi Watch také při příjmu signálu během sportování, kdy zaznamenává svou polohu každou vteřinu. Při takto frekventovaném příjmu signálu GPS dokáže fungovat až 50 hodin. Hodinky v podobné cenové relaci jsou rády, že mají vůbec GPS. A když už ji mají, tak při příjmu signálu dosahují výdrže okolo či pod 20 hodin.

Navíc, GPS přijímač integrovaný do těchto hodinek dokáže přijímat nejen signál GPS, ale také GLONASS (lepší na horách), GALILEO (lepší ve městě) a BEIDOU (lepší v Asii). Vždy jde nastavit pouze GPS či kombinace GPS + dalšího zvoleného. Mějte však na paměti, že toto nastavení snižuje výdrž baterie.

Mi Watche jsou natřískané veškerými dostupnými senzory

Dalším plusem tohoto modelu je senzorová výbava. Do pouzdra vtlačili prostě vše, co se dalo. Akcelerometr a gyroskop pro správný záznam kroků a barometr k záznamu vystoupaných metrů a pokud to umíte, tak k předpovědi počasí na základě změny tlaku. Když se ztratíte v lese, pomůže zabudovaný kompas.

Pro lepší záznam sportovních a zdravotních funkcí do hodinek zabudovali také optický snímač tepové frekvence (nepřetržité snímání) a pulzní oxymetr měřící okysličení krve.

A měří snímače přesně?

Otázkou je, jak dobře dané snímače fungují. Ke snímači tepové frekvence... Řekl bych, že je dost náladový. Během dne se mi stávalo, že mi (i když jsem seděl) ukazoval tepovku třeba 130. Mrknul jsem na druhou ruku, kde jsem měl Garmin Fenix 6X a ty ukazovaly tepovku okolo 52. Je na pováženou, jestli ukazují správně Fenixy nebo Mi Watche, ale Fenixy mám odzkoušené, že se oproti hrudnímu pásu liší o pár tepů. Přičemž hrudní pás se považuje za jednu z nejlepších dostupných metod měření tepu.

Doplnění (3.5. 2021): Správnost měření mi nedala spát a tak jsem provedl několik testů. Tři různé osoby nosily tři různé modely Mi Watchů. Ve všech případech hodinky nahodile ukazovaly vysokou tepovou frekvenci během dne (například při rychlém pohybu ruky, vstanutí aj.). Není to celodenní záležitost, ale během dne se tyto odchylky objevují.

K pulznímu oxymetru... Sem tam se změříte a máte okysličení dosahující k 99 % a o minutu později máte 94 %. Rozhodně si pochvaluji rychlost, jelikož měření oproti konkurenci trvá opravdu chvilku. Ale s přesností je to horší. Abych však neházel špínu jen na Mi Watch, tak s kvalitou měření pulzního oxymetru se potýká většina značek chytrých hodinek, jelikož se jedná o poměrně čerstvý senzor.

Barometr neměří až tak špatně (odchylka cca 3 hPa oproti nejbližší meteostanici), ale opět se tu setkáváme s problémem přepočtu. Například v počasí nám vždy ukazují hodnoty přepočtené k hladině moře. Xiaomi ukazuje hodnoty nepřepočtené k hladině moře, takže si vždy musíte přičíst určitý počet hPA podle vaší aktuální nadmořské výšky.

Krokoměr funguje výborně. Xiaomi obecně mají velice přesné krokoměry. Například náramek Xiaomi Mi Band byl už dříve dle mých osobních testů přesnější než dvacetinásobně dražší Fenix 6X.

Uživatelské prostředí balancuje na hraně přehlednosti a chaosu

Uživatelské prostředí je na jednu stranu velice jednoduché – projíždíte obrazovkami doleva a doprava, kde najdete základní údaje o vaší tepové frekvenci, energii, spánku, počasí, stresu, okysličení krve a také zde najdete ovládání hudebního přehrávače telefonu a informace o spálených kaloriích a krocích během dne.

A teď ta druhá strana. Pak tady jsou dvě tlačítka – spodním otvíráte výběr sportovních aktivit (je konfigurovatelné, můžete si tam třeba nastavit konkrétní sport) a vrchním otvíráte menu. A tady máme kámen úrazu.

V Xiaomi vybrali takový design a barvy ikonek, že je pro mě opravdu těžké se zorientovat. Snad polovina ikonek je zelená, modrá nebo tyrkysová, a tak vyžaduje pořádnou dávku přemýšlení se trefit do správné ikonky. A to já nenosím brýle. Lituji všechny slabozraké.

S analýzou sportů a životního stylu si Xiaomi nechalo pomoci do Firstbeatu

Firstbeat je firma, která se už dlouhá léta zaměřuje na analýzu sportovní aktivity. Například firmě Garmin dodávají algoritmy už spoustu let a tentokrát si od nich nechalo pomoci také Xiaomi a za mě je to velký krok kupředu.

Mi Watch teď dokážou analyzovat nejen tepovou frekvenci, okysličení krve, ale také hladinu vašeho stresu, "nabití" vašeho těla znázorněním na stupnici od 0 do 100 či odhad hodnoty VO2 Max, dobu regenerace a kvalitu vašeho tréninku.

Před nějakou dobou přišlo Xiaomi s vlastní hodnotou PAI, ale očividně na vlastní algoritmy trochu zanevřeli a použili radši osvědčenou klasiku od Firstbeatu, který je dlouholetým kanónem v analýze biometrických dat.

Co všechno se dozvím o sportovní aktivitě?

V čem docela Mi Watch vyniká, je počet sportovních aktivit. Dokáže totiž monitorovat 117 sportovních aktivit. Mezi takové standardnější patří běh, chůze, kolo, ale také méně standardní jako je třeba pouštění draků, létající talíř či břišní tanec. Je opravdu málo sportů, které v Mi Watch nenajdete.

Během sportovní aktivity se dozvíte vše o čase, vzdálenosti, spálených kaloriích, krocích, ale také podrobnějších údajích jako je tepová frekvence, tempo, změna nadmořské výšky, kadence kroků (počet kroků za minutu) a jiné.

A jak je měření aktivity přesné ve srovnání se špičkou?

Neříkám, že Fenix 6X je perfektně přesný, ale považuji ho za jeden z nejlepších modelů v kategorii chytrých hodinek (a také je mnohonásobně dražší). Tak, jak si vedly Mi Watch proti mnohem dražšímu soupeři? Vzal jsem je na osmikilometrový běh, abych to zjistil.

Fenix 6X mi naměřily o 80 metrů více, což je minimální odchylka. Převýšení se lišilo o 1 metr. Průměrná tepová frekvence se oproti hrudnímu pásu lišila o jeden pouhý tep. Bravo, Mi Watchi! Tempo běhu se lišilo o 1 krok. Opět ta jednička...

Na to, že se jedná o hodinky z nižší cenové relace, všechna čest. Získaná data z Mi Watch byla oproti datům získaných z Fenixů téměř totožná.

Odpověď na otázku, proč Mi Watche mají sem tam takové "přestřelené" hodnoty, když sedím, ale při sportu jsou téměř na chlup přesné s hrudním pásem, mi zůstala záhadou.

Xiaomi Watch S1 recenze — O krok blíže konkurenci
22.6.2022 - Filip Debrecenyi
Xiaomi Watch S1 recenze — O krok blíže konkurenci

V noci Mi Watche ohodnotí váš spánek

Spousta uživatelů vyhledává hodinky, které by jim dokázaly monitorovat spánek. Mi Watche to samozřejmě umí. Včetně REM fáze, která v některých zařízeních chybí. Váš spánek ohodnotí na stupnici 0 do 100 a graficky znázorní jednotlivé fáze spánku.

Mi Watch zobrazí notifikace a dokáže ovládat hudbu v telefonu

Mi Watche nejsou zrovna nabité chytrými funkcemi, ale v této cenové relaci už by to byl zázrak. Hodinky spolehlivě zobrazí veškeré notifikace z telefonu, dokážou ovládat hudbu spuštěnou v telefonu a během dne vám budou hlásit, že se dostatečně nehýbete a měli byste s tím něco udělat. :)

Pokud by zajímala naše videorecenze:

Jaké jsou rozdíly mezi Mi Watch a Mi Watch Lite?

Xiaomi souběžně s modelem Mi Watch vydal také "očesanější" a levnější verzi Mi Watch Lite. A jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Mi Watch Lite oproti Mi Watch:

  • má hranatý displej
  • nabízí se pouze v jedné barvě
  • nemá speciální tlačítko pro zahájení sportovní aktivity (má jen jedno)
  • je o 3 gramy těžší
  • nemá pulzní oxymetr
  • neměří tepovou frekvenci kontinuálně (každou vteřinu celý den)
  • má LCD displej (Mi Watch má AMOLED)
  • nemá Always-On nastavení displeje
  • neprojíždí plynule mezi obrazovkami, ale obrazovky přeskakují z jedné na druhou bez "pohybové animace"
  • dokáže monitorovat pouze 11 sportovních aktivit
  • nemá magnetickou nabíječku
  • má sedmidenní výdrž baterie
  • nedokáže monitorovat REM fázi spánku
  • nedokáže monitorovat stres a nabití těla

Vyplatí se koupě Mi Watch?

Mi Watch nepatří ani na vrchol, ale ani dospod světa chytrých hodinek. Nabízejí opravdu hodně za málo peněz. Pro někoho, kdo se chystá vstoupit do světa chytrých hodinek, nebo chce začít sportovat a nechce investovat hromadu peněz, je Mi Watch ideální volba.

Pokud byste přeci jen chtěli zařízení s trochu větším množstvím chytrých funkcí, doporučuji Garmin Venu SQ, které má bezkontaktní placení a za menší příplatek také hudební přehrávač. Jako trochu levnější alternativa se pak vybízí mladší bráška Mi Watch Lite. Rozdíly mezi tímto modelem a Mi Watch jsem již podrobně popsal výše.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Jindrapřed 1146 dny, reagovat
Dobrý den, fungují s aplikací samsung health na telefonu?
Dominik Hokpřed 1145 dny
Zdravím, Jindro. Xiaomi používá vlastní aplikaci Xiaomi Wear. Díval jsem se, jestli se dá propojit aplikace Xiaomi Wear se Samsung Health, ale bohužel to zatím nejde.
Jaroslav Fujerikpřed 1143 dny, reagovat
Dobrý den . Mám dotaz a to jestli tyto hodinky měří EKG.Je tam znázorněna ikona ekg ale prý je nedostupna .A ještě jeden dotaz jestli tyto hodinky měří tělesnou teplotu.Dekuji za odpověď
Dominik Hokpřed 1142 dny
Zdravím. :) EKG, ani měření tělesné teploty nemají.
Martin Richterpřed 1137 dny, reagovat
Dobrý den, Zajímalo by mě srovnání s Amazfit GTR 2. A porovnání aplikace Xiaomi a Zepp. Jinak video recenze máte super. Jen bych uvítal víc obrázků hodinek a např. jejich listováním v menu. Hezký den. Martin Richter
Dominik Hokpřed 1136 dny
Zdravím, tyto hodinky jsou vlastně téměř totožné. :) Jedny jsou Amazfit a druhé Xiaomi, ale v základu je to dost podobný přístroj. Co mě na GTR 2 láká více, je vzhled. Jsou ještě o kus hezčí než Mi Watch. Co mě ale láká zase na Mi Watch, je použití algoritmů od Firstbeatu. Ano, GTR 2 mají také slušný monitoring sportovní aktivity, ale Firstbear algoritmy jsou prostě klasa. :) A aplikace... Za mě rozhodně Zepp. Teda, aspoň z designového hlediska. :) Funkčně jsou na tom dost podobně a mouchami taky. Sem tam se tam nejde nějaké anglické slovíčko. Děkujeme za pochvalu, uživatelské prostředí se pokusíme v příštím videu zahrnout podrobněji. Děkujeme za tip. :)
Lukášpřed 1130 dny, reagovat
Zdravím, zajímalo by mě, jak přesný je v hodinkách barometr ve srovnání např. s Garmin Vivoactive 4? :-)
Dominik Hokpřed 1129 dny
Zdravím, ověřil jsem funkčnost a Mi Watche měly odchylku nadmořské výšky 28 metrů, VívoActive měly odchylku 6 metrů. Je trochu škoda, že VívoActive nezobrazuje hodnotu barometru v hPa, pouze nadmořskou výšku, sestup a výstup. Mi Watch zobrazuje také hodnoty barometru v hPa, bohužel však nepřepočítané k výšce mořské hladiny (současně mám odchylku cca 4 hPa vzhledem k nejbližší hydrometeorologické stanici).
OndřejFutaspřed 1129 dny, reagovat
Zdravím je možné,že hodinky nezaznamenali spánek přes den po noční směně?Chtěl bych vědět jestli to je od výrobce nebo to nefunguje pouze mě????
Dominik Hokpřed 1128 dny
Zdravím, není to jen váš problém. V zařízení se obvykle nastavuje obvyklé časové rozmezí, kdy spíte. Proto většina chytrých hodinek monitoruje spánek pouze v noci – včetně Xiaomi. Takže, bohužel, ale hodinky měří spánek pouze v noci. Upřímně, je pouze hrstka smartwatchů, které dokážou analyzovat "šlofíky" nebo i plnohodnotný spánek během dne.
Martinpřed 1118 dny, reagovat
Ahoj, jde GPS záznam např. běhu (GPX soubor) exportovat, myšleno poslat do nějaké další aplikace jako Strava apod.? Slyšel jsem že to u předchůdců nešlo a to mne od nich odradilo. Díky za info. Jo a co přesnost GPS v hustějším lese, ve svazích apod. slyšel jsem že to funguje stylem "ztráty a nálezy". MM
Dominik Hokpřed 1116 dny
Zdravím, Martine. Bohužel, Strava a Xiaomi spolu nekomunikují. Snad někdy časem. A k té GPS... Neřekl bych, že GPS v Xiaomi je úplně špatná. Navíc, v hustějším lese funguje víceméně jakákoliv GPS ve stylu "ztráty a nálezy". GPS neprojde ani hladinou vody, natož, aby prošla hustou korunou stromu.
Martinpřed 1116 dny
Díky za info. Počkám si na nějaký další model který "gpx export" bude umět. Nebo možná na to někdo časem vymyslí nějakou utilitku, uvidíme. Každopádně díky za info, hodinky jsou to pěkné jak do vzhledu tak do výdrže. Ten gps signál jsem myslel v porovnání s jinými značkami. To co jsem slyšel já bylo porovnání s Garminy (které jsou samozřejmě násobně dražší) a Garminy měly záznam OK zatímco tyto měly delší / občas lomené / čáry na mapě. V oblastech bez stromů to bylo OK.
Standapřed 1115 dny, reagovat
Zdravím, píšete, že lze nastavit kombinace GPS + další satelitní systém, kde to najdu v nastavení? Bohužel se mi to nepodařilo najít. Jinak hodinky používám asi týden, jsem z nich nadšený. Pouze mě nějak nesedí nadmořská výška během trasy při jízdě na kole, když ji srovnám z telefonem Mi 9 lite. Zkoušel jsem při vypnutém spárování. Díky za radu.
Dominik Hokpřed 1110 dny
Zdravím, v mobilu ani v hodinkách se to přímo nedá nastavit a abych řekl pravdu, Xiaomi nikde neuvádí, jak přesně to funguje. Můj předpoklad je, že se hodinky automaticky přizpůsobují aktuálním příjmu signálu od jednotlivých satelitů podle toho, kde se zrovna nacházíte, ale nemůžu to říct na 100 %.
Veronikapřed 1109 dny, reagovat
Dobrý den, ukazuje se, prosím Vás, na hodinkách, když Vám někdo volá na mobil nebo když Vám dojde SMS atd.? Děkuji za odpověď.
Dominik Hokpřed 1108 dny
Zdravím, Veroniko. Problém pravděpodobně bude v nastavení aplikace. Zkontrolujte v Xiaomi Wear, jestli máte v pořádku veškerná oprávnění v části "Oznámení na vašem nositelném zařízení". Tam Xiaomi popisuje, jak povolit veškerá oprávnění ve vašem telefonu, aby se notifikace mohly zrcadlit v hodinkách. Věřím, že toto pomůže. :)
Petrapřed 1101 dny, reagovat
Mám chytré hodinky Xiaomi mi Watch, problém mám s opětovným připojením k Bluetooth při vzdálení se od telefonu (iPhone SE), při návratu k telefonu se automaticky nezapne Bluetooth, pro opětovné zapnutí musím otevřít aplikaci Xiaomi Wear lite a provést synchronizaci. Před tím jsem měla náramek Xiaomi mi band 4, s ním jsem problém neměla. Prosím o radu, zda může jít o chybný kus hodinek nebo o jaký problém může jít? Děkuji.
Dominik Hokpřed 1100 dny
Zdravím, zkusil bych hodinky vyresetovat a opět spárovat. Dále bych si dal pozor, jestli aplikace má všechna povolení. Když otevřete nastavení telefonu a najdete si aplikaci Xiaomi Wear, tak by měla mít veškerá oprávnění, která telefon nabízí. Myslím si, že nastala chyba při procesu spárování a teď hodinky zlobí. Spárujte znova a věřím, že problém zmizí.
Petrapřed 1100 dny, reagovat
Děkuji za odpověď, vše provedeno, znovu spárováno, ale problém přetrvává. Je také možné, že u hodinek Xiaomi mi Watch je menší dosah s Bluetooth jako u náramku Xiaomi mi band 4? Vyměnila jsem náramek za hodinky z důvodu malého písma a zatím jsem zklamaná. Stále řeším, zda není problém jen ve vadném kusu hodinek. Předem děkuji za odpověď.
Dominik Hokpřed 1097 dny
Zdravím Petro, někde na internetu jsem našel, že Mi Watch se často odpojuje z důvodu šetření baterie. Když necháte hodinky o něco déle u telefonu, neprovede se synchronizace sama? Je možné, že hodinky působí jako odpojené, ale po nějaké době se připojí a provedou synchronizaci. Myslím si, že by Bluetooth nemělo mít menší dosah než u Mi Band 4. Mi Watch používá dokonce o něco novější technologii Bluetooth.
Milanpřed 1084 dny, reagovat
Ahoj, dopadlo nějak další testování senzorů hodinek,konkrétně měření srdečního tepu? Mám podobný problém,jaký je uveden v recenzi. Při zátěži mně hodinky ukazují nižší hodnoty tepovky než staré Sigmy s hrudním pásem. Rozdíly jsou v řádu desítek. Děkuji.
Dominik Hokpřed 1083 dny
Zdravím, Milane. Doplnil jsem do textu. Odchylky, které zmiňuji v článku, se neprojevovaly při zátěži (to hodinky ukazovaly dobře), ale během dne. Vyzkoušel jsem to na 3 různých modelech a pokaždé se tato chyba opakovala.
Milanpřed 1083 dny, reagovat
Díky moc. Ještě budu testovat.
Ivopřed 1072 dny, reagovat
Dobrý den, mohu poprosit o srovnání s Honor watch GS pro? Zajímá mě hlavně kvalita a přesnost senzorů zachycující tělesné funkce, aktivitu, počasí, atd.... Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 1066 dny
Zdravím Ivo, jelikož nenabízíme v nabídce hodinky od značky Honor, tak mohu nabídnout pouze teoretický názor. Oba modely hodinek nabízí téměř identický snímač tepové frekvence, takže měření bude velice podobné. Co se týče vyhodnocení výsledků, tak Huawei health vypadá o trošku lépe, než Zepp. Pokud byste chtěl hodinky pro přesnější měření, kterým lze o trošku více věřit, tak bych se podíval na Garmin Venu SQ nebo Vívoactive 4.:-)
Gabrielapřed 1065 dny, reagovat
Dobrý den, píšete o nastoupanych patrech, tohle info v hodinkách nemůžu najít? Ani v aplikaci, ve widgetech, prostě nikde, docela mě to zklamalo, v práci se nalitam na schodech a kupovala jsem kvůli vaší recenzi nakonec. Kde je pravda o patrech tedy? Nebo něco nemám zapnuté? Díky.
Dominik Hokpřed 1061 dny
Zdravím, Gabrielo. Asi jsem si to popletl, jelikož vždy používám několik hodinek zároveň. Omlouvám se, ale informaci o vystoupaných patrech jsem teď také v aplikaci nedohledal. Z článku jsem to smazal a omlouvám se za vzniklé problémy.
Marekpřed 1016 dny, reagovat
Zdravim. Mna skor zaujima ina zapeklita otazka. Co hovoria hodinky na slanu vodu? Viem, ze ste to asi neskusal a vyzera, ze manzelka nema tiez odvahu skusit, co nam na nich zhrdzavie, predsa len kovu je tam viac ako na mi band X.
Matěj Urbaczkapřed 1012 dny
Zdravím, ze slanou vodou by hodinky neměly mít problém. Doporučuji však po koupání nebo plavání ve slané vodě umýt hodinky normální vodou.:-)
Eliškapřed 1003 dny, reagovat
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na funkci PAI - funguje toto na hodinkách (popřípadě jak nastavit?) . Automatická detekce pohybu po jaké době rozpozná aktivitu?)nějak mi to na hodinkách nefunguje a mám to zaplé)děkuji.
Dominik Hokpřed 1002 dny
Zdravím, funkce PAI se nenastavuje. Je to automatický výpočet na základě intenzity vaší aktivity. Tudíž, čím vyšší tepovou frekvenci máte a čím déle ji provozujete, tím většího PAI dosáhnete. Obecně mi to ale nepřijde jako nejrozumnější výpočet, protože vždy neplatí, že čím výše tepy jsou, tím efektivnější je cvičení. Tak to berte spíše orientačně. :) Rozpoznání aktivity by mělo proběhnout v řádu desítek vteřin, maximálně minut. Nemáte tyto aktivity uložené v aplikaci? Je dost možné, že na hodinkách se monitoring nezobrazí a běží na pozadí. :)
Pepapřed 998 dny
Funkci PAI tyto hodinky zatím nepodporují,sice se v aplikací zobrazuje položka PAI ale v hodinkách tato funkce zatím bohužel chybí, což nechápu když mnohem levnější náramky Mi Band tuto funkci mají.Snad se dočkáme v nějaké aktualizaci.
Matěj Urbaczkapřed 998 dny
Zdravím, Pepo, funkci PAI nemají, protože je tady nahrazená algoritmy od Firstbeat Analytics, které používá Garmin. Oba formáty mají rozhodně něco do sebe, ale třeba se dočkáme i PAI u toho modelu.:-)
Willyboypřed 992 dny, reagovat
Dobrý den, lze tyto hodinky v pohodě spojit se Samsung Galaxy A51?
Dominik Hokpřed 991 dny
Zdravím, neměl by být žádný problém. :)
Janapřed 966 dny, reagovat
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jestli hodinky mají vyhledávání mobilu.Nikde to nemůžu najít. Děkuji
Agáta Vřeskápřed 962 dny
Dobrý den, ano, Mi Watch mají funkci najít telefon :) Hodinky ale musí být v té době spárované a připojené k telefonu.
Petr Schmiedpřed 960 dny, reagovat
Dobrý den.Jak mam sparovat na Xiaomi Mi Watch počasi.Pišemi to povolte synchronizaci počasí v aplikaci ale nemůžu se do toho nějak dostat. Děkuji.
Agáta Vřeskápřed 957 dny
Zdravím, jděte do aplikace Xiaomi Wear, najeďte na ikonku "profil" - další nastavení - Počasí - a zaklikněte. Pak už by to mělo fungovat.
Petr Schmiedpřed 947 dny, reagovat
Dobrý den.Opět ja ,alemam problem s připojenim po resetování hodinek k telefonu.Byl jsem i u odborníka a ten mi řekl at´ je hodím do škrpy.Prstě nechape kdo takovej verk mohl dat do výroby.Hodinu se snažil připojit ale pak to vzdal.Tak mi poraďte co stím.Rozhodně nedoporučuji tyto hodinky kupovat.Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 946 dny
Zdravím, pokud Vám nejdou spárovat hodinky přes aplikaci, zkuste spárovat přímo přes bluetooth v telefonu.
Petr Schmiedpřed 946 dny, reagovat
Zkusím a uvidíme.Dnes jdu za kamosem co tomu nějak chape tak uvidíme.Díky.
Martinpřed 944 dny, reagovat
Dobrý den, nikde jsem nenašel info ohledně provozních +- teplot hodinek. Rád bych je používal na otevřené přírodní vodě při zimním plavání… Díky moc za odpověď.
Dominik Hokpřed 939 dny
Zdravím, provozní teplota je -10 až +45 stupňů Celsia. :)
Kamilpřed 921 dny, reagovat
Dobrý den, jak Xiaomi Mi nebo Amazit GTR 2 funguji s chytrou váhou Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 . extistuje mezi nimi jakákoliv komunikace, propojení sdílení informací ? Děkuji předem za odpověď
Dominik Hokpřed 921 dny
Zdravím, napárovat hodinky k váze určitě nejdou. Ale hodinky od Xiaomi by se měly párovat s úplně stejnou aplikací jako tato váha. Takže by se teoreticky data měla akumulovat na jednom místě. V hodinkách se to ale pravděpodobně nijak neprojeví.
Františekpřed 886 dny, reagovat
Dobrý ako sa dá na hodinkách zvýšiť intenzita vibrovania? Ďakujem
Dominik Hokpřed 884 dny
Zdravím, pokud se nepletu, Xiaomi z nějakého důvodu ještě toto nastavení nezpřístupnil. Na Mi Watch Lite je to možné, ale na Mi Watch není.
Honzapřed 843 dny, reagovat
Diky za skvělé recenze!! Chtěl jsem se zeptat, hodinky maji spoustu sportovních aktivit, je tam ale i nějaký asistent, který poradí, jak správně sportovat (např.silové cvičení, běh apod) nebo je to jen o monitorování aktivit? Pokud ne, jsou nějaké hodinky, které to maji? Přemýšlel jsem o Amazfit GTR 3 pro, ale říkám si, jestli ten cenový rozdíl má smysl.. jestli jsem dobře pochopil, tak senzory mají lepši Xiaomi, MP3 fakt nestahuii a pro telefonování/přehrávání hudby musím mít v dosahu stejně telefon (např.při běhu - nemůžu mobil nechat doma). Tak si říkám, ze ty funkce navíc, co Amazfit GTR 3 Pro má, stejně v praxi moc nevyuziji... když už, tak by to chtělo i NFC a eSIM, což už je o jiné cenové úrovni... Co si o tom myslíte? Nechce se mi za hodinky dávat moc peněz.. nejsem profi sportovec... a nechci je často nabíjet... tak možná toto bude lepší volba pro začátek.. Případně jaké srovnatelné hodinky (senzory, výdrž baterie, kruhový design) pro Android byste doporučili navíc s NFC případně i eSIM ci bezdrátovým nabijenim? Možnost stahování aplikaci třetích stran je super, ale přijde mi, ze je to vždy na úkor výdrži (nechci nabíjet hodinky každé 2 dny). Diky!
Dominik Hokpřed 838 dny
Zdravím, Mi Watch by měl mít asistenta kadence kroků a taky tepovky. Přímo nějaké tréninky mají například hodinky od Garminu. V podobné cenové relaci se pak vybízí Garmin Venu SQ. Nebo třeba Garmin Forerunner 55, ale ten nemá NFC placení.
jana novapřed 838 dny, reagovat
Dobrý den, měří tyto hodinky i krevní tlak? Děkuji za odpověd.Jana
Dominik Hokpřed 837 dny
Dobrý den, ne, tyto hodinky neumí měřit krevní tlak. Dokážou to zatím pouze chytré hodinky do Samsungu.
Hanapřed 837 dny, reagovat
Prosím o informaci, zda lze na hodinkách Mi Watch někde vidět kromě ušlým kroků taky počet KM? Nebo musím mít i na běžné denní chození zapnutý sport chůze? díky za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 836 dny
Zdravím Hanko, tato možnost by měla jít zobrazit ve widgetu kroků.:-)
Petrpřed 824 dny, reagovat
Zdravím, dá se u hodinek nastavit upozornění na překročenou nastavenou tepovou frekvenci? Mám je půjčené na vyzkoušení a nejsem schopen to v nich najít. Díky za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 823 dny
Zdravím, Petře, bohužel na hodinkách nelze nastavit alarm na vysokou tepovou frekvenci.:-(
Jitkapřed 814 dny, reagovat
Dobry den, chci se zeptat , kdy nejvice spaluji tuky, pri jake zone? Je to v te Intenzivni nebo aerobni? U vykonu cviceni je nizzsi hodnota lepsi nebo vyssi? dekuji za odpoved, Jitka
Dominik Hokpřed 814 dny
Zdravím, pokud chcete spalovat tuky, určitě se pohybujte v aerobní zóně. Nízký výkon, nízké tepy.
Jan Brožekpřed 812 dny, reagovat
Kde se nastavuje Alwaiys-on? Děkuji
Dominik Hokpřed 810 dny
Zdravím, Honzo. Mělo by se to nastavovat v aplikaci Xiaomi Watch v části Displej a podsvícení.
Jan Brožekpřed 810 dny, reagovat
Dobrý den! Děkuji - funguje . Ještě - da se vypnout GPS při chůzi nebo běhání ? Honza
Dominik Hokpřed 810 dny
Zdravím, předpokládám, že to nejde, protože pak by monitoring postrádal smysl. :) Můžu se zeptat z jakého důvodu to potřebujete?
Jan Brožekpřed 810 dny, reagovat
Děkuji . Když jdu nebo bezim známou trasu, nepotrebuji vědět kudy, ale jen kolik. Odebírá to baterku. Myslel jsem,že jste se o tom zmiňovali v recenzi ? Nepodstatné a moc děkuji . Zdravím Honza
Dominik Hokpřed 809 dny
Zdravím ještě jednou, GPS neslouží pouze k výkresu trasy na mapě, ale také k záznamu ušlé vzdálenosti. Pokud byste vypnul GPS, tak by to měřil akcelerometr, který dělá obrovské odchylky. Proto určitě doporučuji používat GPS, i když je to žrout baterky. :)
Petrapřed 744 dny, reagovat
Dobrý den, prosím o radu, mám chytré hodinky Xiaomi mi Watch a postrádám u nich přijímání telefonního hovoru (hlasité hansfree). Byla by dobrá volba je vyměnit za hodinky Amazfit GTR 2, které tuto funkci podporují?
Matěj Urbaczkapřed 739 dny
Zdravím Petro, tyto hodinky jsou vesměs podobné a tak by to rozhodně nebyla špatná volba.:-) GTR 2 mají trošku menší výdrž baterie a nemají tak kvalitní sportovní zázemí jako Xiaomi Mi Watch, ale jinak to jsou vážně velice podobné modely hodinek.:-)
Petrapřed 739 dny, reagovat
Děkuji za odpověď, hodinky Amazfit GTR 2 jsem si již pořídila a líbí se mi, ale jsem nepříjemně překvapená a zklamaná malým písmem příchozích zpráv, i na náramku Xiaomi mi Band 6 je větší písmo. Není možné ho nějakým způsobem zvětšit? Předem děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 738 dny
Zdravím Petro, bohužel, písmenka se zvětšit nedají.:-(
Markétapřed 648 dny, reagovat
Dobrý den, nevěděli byste, zda se dají tyto hodinky přes aplikaci Mi fitness připojit k hrudnímmu pásu? Děkuji.
Dominik Hokpřed 648 dny
Zdravím Markéto, bohužel, hodinky Xiaomi toto neumí.
Ondrapřed 530 dny, reagovat
Dobrý den, mám hodinky Xiaomi watch S1 a pořád se mi nezobrazují funkce: PAI, energie, VOmax, tréninková zátěž. VOmax mi hodinky měří, ale nic se ve funkci v mi fittnes nezobrazí. Máte nějaký napad? Když už tam tyto funkce jsou, je škoda je nevyužít.
Matěj Urbaczkapřed 529 dny
Dobrý den, jak často s hodinkami sportujete? Zkusil bych hodinky resetovat do původního nastavení a znova spárovat.
Ondrapřed 529 dny
Každý den sportuji a hodinky mám 3 týdny.
Petr Schmiedpřed 511 dny, reagovat
Dobrý den,mam hodinky Xiaomi Mi Watch ale přestal se mi zobrazovat příchozí hovor. Co mám proto udělat aby to opět fungovalo.Děkuji
Dominik Hokpřed 509 dny
Zdravím, Petře. Zkontrolujte, jestli se v aplikaci nezrušilo oznámení na příchozí hovor. Pokud je to v pořádku, tak zkontrolovat, jestli má aplikace možnost fungovat i na pozadí.
Hankapřed 479 dny, reagovat
Na hodinkách Mi Watch už se mi několíkátý den zobrazuje přeškrtlé Bluetooth, hodinky nelze spojit s telefonem a nemůžu přijít na to, jak na hodinkách BT zase aktivovat.....
Matěj Urbaczkapřed 479 dny
Zdravím, Hanko, zkuste hodinky resetovat do základního nastavení.
Hankapřed 479 dny
resetováno a pomohlo, díky.
Ivonapřed 439 dny, reagovat
Dobrý den , mám dotaz , hodinky mi neukazují spálené kalorie za celý den - bez zapnutí jakékoli aktivity. . Ukáží pouze aktivní kalorie , např když mám zapnutou jízdu na kole.
Dominik Hokpřed 439 dny
Zdravím, Ivono. Popravdě nevím, jak přesně poradit, ale mám dojem, že Xiaomi pasivní kalorie bohužel neměří.
Ivonapřed 439 dny, reagovat
Děkuji za odpoveď , měla jsem Xiaomi lite a ty měřily i pasivní kalorie . Tak jsem nevěděla ,jestli není potřeba někde nastavit.
Tomášpřed 396 dny, reagovat
Dobrý den, chci se zeptat jestli se dá u hodinek nastavit tepová frekvence na kterou chci běhat.
Dominik Hokpřed 396 dny
Dobrý den, myslím, že se dá nastavit upozornění mimo aktivitu na vysoký tep, ale bohužel ne během aktivity.
Ondrapřed 224 dny, reagovat
Zdravím, nevím, jestli jste se někdo setkal s tímto problémem. Hodinky si žijí vlastním životem. Čas od času se rozsvítí a zhasnou. Někdy i 10x za minutu. Přes den mi to je jedno, ale v noci je to strašně otravné. I když mám vše vyplé, pořád se rozsvěcují. Vše je to náhodné. Je to jako neustálá synchronizace...... Máte někdo nějaký nápad. I když hodinky dam z ruky, ci do nabíječky, mají tendenci problikávat
Matěj Urbaczkapřed 222 dny
Zdravím, Ondro, zkusil bych hodinky resetovat do továrního nastavení.:-)

Hodinky zmíněné v článku

3 199 Kč nedostupné