» Blog » Zeppelin

Zeppelin Eurofighter představení – Dvojnásobnou rychlostí zvuku

Tagy: Představení | Zeppelin | Pánské | Letecké

Eliška Měrková | 28.2.2022 | 3 MIN

Vždycky máme velkou radost, když naši nabídku oživí moc zajímavá novinka. Třeba teď, když k nám na stránky doputovaly pilotky Zeppelin Eurofighter inspirované slavným letounem Eurofighter Typhoon, který dokáže svištět až dvojnásobnou rychlostí zvuku. Nabídnou parádní retro design starých pilotek, spousty unikátních detailů a co je nejzajímavější – luminiscenční číselník!

Hodinky Zeppelin Eurofighter jsou již čtvrtou generací pilotních hodinek Eurofighter. A jejich doba vydání není náhodná – POINTtec (pod který německá značka Zeppelin spadá) je vydal právě v době představení nové, čtvrté generace bojových letounů Eurofighter (Tranche 4).

Zeppelin na vzestupu - představení značky
21.5.2019 - Petr Luner
Zeppelin na vzestupu - představení značky

Eurofighter je jedno z nejmodernějších a nejvýznamnějších bojových letadel na světě. Jeho konstrukce je navržena jako přirozeně nestabilní při nižších rychlostech, avšak díky aerodynamickému tvaru dokáže v maximální rychlosti dosáhnout i dvojnásobku rychlosti zvuku. Takže například v rámci Německa jednotky nepotřebují k dosažení jakéhokoli bodu v zemi více než 20 minut.

Samotná spolupráce mezi společností POINTtec a Eurofighter Jagdflugzeug GmbH trvá již 11 let. Doposud však vycházel vždy pouze jeden automatický chronograf, což se změnilo uvedením celé série na konci roku 2021. Eurofighter také poprvé vychází pod značkou Zeppelin.

Série zahrnuje tradičního automatický chronograf 7218 (který bohužel v nabídce nemáme) a také tříručkový automat 7268 s japonskou Miyotou. Kromě toho najdeme taky sportovněji laděný quartzový chronograf 7298 s béžovým luminiscenčním číselníkem a modrým číselníkem. A právě o tomto quartzovém modelu bude dneska řeč.

10 570 Kč (doručíme do 3.5.)

Zeppelin Eurofighter Quartz Chronograph

Design nových Eurofighter Zeppelin postavil na své sportovní řadě Night Cruise, v níž tradičně vidíme hodinky s širší lunetou ocejchovanou buď tachymetrickou či potápěčskou stupnicí, robustním pouzdrem a parametry, které se od sportovních hodinek vyžadují. Hodinky mají stopky s přesností na desetinu sekundy a 100M voděodolnost.

Na Zeppeliny rádi koukáme pro ten parádní retro šarm, na který značka sází. Třeba nové Eurofighter pak lehce odkazují na designy pilotních hodinek, které se vyráběly na počátku 20. století. Velikost je však moderní, 43 mm v průměru. A moderní je taky volba sklíčka z K1 safety glass.

Že se jedná o "oficiální" hodinky pro piloty Eurofighteru, napoví už první pohled na logo letounu Eurofighter Typhoon a na ilustrační obrázek ve spodním subčíselníku.

Ve spodní části číselníku najdeme siluetu letounu Eurofinger Typhoon.

Ve spodní části číselníku najdeme siluetu letounu Eurofinger Typhoon.

Nejsou to však jediné detaily, které na stíhačku upozorňují. Za nejdůmyslnější pokládám červené vyznačení prvních osmi sekund, což je doba, kterou Eurofigter potřebuje ke zrychlení pro vzlet na ranveji. Ještě zábavnějším detailem se toto vyznačení stává ve spojení s tachymetrickou stupnicí, která měří průměrnou rychlost.

VŠE NA TÉMA: Lunety a stupnice – Tachymetr
13.5.2021 - Eliška Měrková
VŠE NA TÉMA: Lunety a stupnice – Tachymetr

Levý sčítač stopek má pak červeně znázorněný časový úsek 2,5 minuty, což označuje čas, za který stíhačka dosáhla optimální letové výšky 10000 metrů a zrychlila na Mach 1,5. Červené detaily pěkně doplňuje červeně povlakované tlačítko, kterým se spouští stopky.

Největší atrakcí je ale nepochybně plně luminiscenční číselník u variant 7298-5 se světlým číselníkem, jehož krémová barva se ve tmě změní na jasně modrou, což pilotovi usnadňuje čtení důležitých údajů. Luminiscenci si německá značka půjčila od Švýcarů. Jedná se o Super-LumiNovu, která má skvělé světelné vlastnosti.

Luminiscenční vrstvou je potažen celý číselník. A ve tmě je to skutečná světelná show!

Luminiscenční vrstvou je potažen celý číselník. A ve tmě je to skutečná světelná show!

A ze Švýcarska si Zeppelin vzal i strojek ETA s přesností plus mínus 10 sekund za rok. Hodinky se nabízí na hnědé prošívané kůži i na oceli, takže si vyberete dle preferencí.

Za nás jde o moc zajímavý kousek. A co na ně říkate vy?

Mohlo by vás dále zajímat:

Zeppelin LZ 120 Rome recenze – Hodinková vzduchoplavba minulým stoletím
8.10.2021 - Eliška Měrková
Zeppelin LZ 120 Rome recenze – Hodinková vzduchoplavba minulým stoletím

Zeppelin LZ 129 Hindenburg vás vrátí do 30. let
30.5.2019 - Petr Luner
Zeppelin LZ 129 Hindenburg vás vrátí do 30. let

Cesta časovými pásmy se Zeppelin 100 Jahre 7640-2
10.6.2019 - Petr Luner
Cesta časovými pásmy se Zeppelin 100 Jahre 7640-2

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku