Zhodnocení kondice – Co to je?

Tagy: Technologie a pojmy | Chytré

Matěj Urbaczka | 23.6.2023 | 1 MIN

Pro zhodnocení kondice používá každý výrobce ve svých chytrých hodinkách jiné metriky, které však mají v podstatě vyjádřit to samé. A to – jakou máme kondici.

Každá firma si svůj index běžeckého výkonu nebo zhodnocení kondice nazvala různě. My se dneska mrkneme na ty nejčastější.

Nejuniverzálnějším hodnocením kondice je VO2 Max, které už dneska nabízí téměř každé hodinky.

Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?
17.7.2020 - Agáta Vřeská
Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?

Zhodnocení kondice bývá také doplněno widgetem stavu tréninku, který nám (dle zatížení) říká, jestli se zlepšujeme, zhoršujeme, anebo jsme třeba přetrénovaní.

Co se dalších hodnot týče, všechny fungují opravdu podobně. Což znamená, čím větší číslo, tím lepší kondice či stav těla.

U Huawei se setkáváme s hodnotou RAI, u Amazfitu zase s PAI, přičemž AI znamená "Ability Index" čili číselné hodnocení, jak jste na tom. U Polaru se Ability Index zase jmenuje přímo běžecky – Running Index.

Tato hodnocení se počítají na základě vašich předchozích aktivit, srdečního tepu a u některých třeba i na základě tréninkového zatížení. Každá firma si upravuje algoritmus dle sebe.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Kontakty

tel: 800 365 365
Volejte zdarma Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. mimo provoz
info@hodinky-365.cz
Ptejte se. Rádi Vám poradíme a pomůžeme.

Naše prodejna v Ostravě

Sirotčí 10, Ostrava
Otevřeno Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. zavřeno
FacebookInstagramYouTube

Bezpečný nákup a nadstandardní servis pro naše zákazníky

dTest
důvěrobody Spokojenost našich zákazníků ověřena! dTest certifikace obchodních podmínek. Certifikát bezpečného nákupu. Premium Service k hodinkám nad 2000 Kč zdarma. 365 dní na vrácení nepoužitého zboží. Akceptuje úhradu pomocí platební karty. Volejte ZDARMA
na 800 365 365
(Po-Pá 8-18h, So 10-18h, 8.5. mimo provoz)
Opravy hodinek od vyučeného hodináře. Hodinky, které jsou skladem a vy je objednáte do 13h dostanete další pracovní den.