» Blog » Guess

Nová zimní kolekce hodinek Guess: modely, které vás očarují

Tagy: Představení | Guess | Dámské | Klasické | Fashion

Veronika Skotnicová | 10.11.2019 | 7 MIN

Jsou elegantní, s kapkou výstřednosti, nadčasové a pyšní se svým třpytem a svůdností. Ano, mám na mysli hodinky od fashion značky Guess. V říjnu nám na prodejnu dorazily jejich novinky pro zimní sezónu 2019. A tak by bylo nefér, kdybych se s vámi nepodělila o pár vybraných kousků, které jednoznačně stojí za zmínku.

Módou to vše začalo

Značku Guess založili bratři Marciánové v roce 1981 v druhém nejlidnatějším městě USA Los Angeles. Nejprve se věnovali tvorbě módních návrhů oblečení, ve kterých se snažili skloubit americký a francouzký styl. To se jim povedlo a značka se těšila velké oblibě.

První džíny se jmenovaly Marilyn, byly typické svým střihem a prvním znázorněním loga ve tvaru trojúhelníku

Už v roce 1985 slavila značka první úspěch, kdy se jejich džínové oblečení dostalo na filmová plátna ve snímku Návrat do budoucnosti, kde mladičký Marty McFly nosil právě zmíněné oblečení s logem Guess. Jejich reklamním kampaním propůjčily tvář modelky jako Claudia Schiffer, Eva Herzigová, Laetitia Casta nebo dědička slavného hotelového impéria Paris Hilton.

Černobílé reklamní kampaně společnosti Guess získaly mnoho cen Clio Awards, což jsou ceny za tvůrčí reklamy a design

Jak je to s výrobou hodinek Guess?

První hodinky značky Guess spatřily světlo světa v roce 1984. Ale už v té době se firma jejich výrobě nevěnovala. Licenci na výrobu hodinek pod jejich jménem prodala firmě Seguel AG, což je dceřiná společnost skupiny Timex Corporation. Takto stejně se společnost Timex věnuje výrobě hodinek jiných věhlasných značek, jako jsou Marc Ecko, Nautica nebo Versace.

Společnost Seguel AG má sídlo ve Švýcarsku. Své výrobní závody má však rozmístěny po celém světě. Lze je nalézt například v USA, Mexiku, Velké Británii, Francii, Polsku, na Filipínách ale také v Číně nebo Indii. Nelze tedy jednoznačně určit, kde součástky byly vyrobeny nebo kde byly hodinky zkompletovány. Ovšem u hodinek módních značek jde především o design. Tak se pojďme seznámit s novou zimní kolekcí 2019.

Licenční práva na výrobu hodinek Guess má společnost Timex do roku 2022

Zimní kolekce hodinek Guess

Hodinky vás nadchnou svým módním a neotřelým designem. Nejedno srdce žen při pohledu na horké novinky zaplesá. Nepřeberným množstvím modelů se návrháři hodinek podařilo zaujmout široký okruh žen. Liší se svými barvami, tvary, náramky, osázením a celkovým designem. Nechybí modely, které svým vzhledem a zdobením uchvátí oko ženy, která je ráda ve společnosti středem pozornosti. Stejně jako nechybí ani modely, které svou elegantností podtrhnou jemné ženské ego, které touží vypadat za všech okolností dokonale.

Číselník hodinek je chráněn minerálním sklíčkem, které je u hodinek Guess samozřejmostí. Pouzdra hodinek jsou vyráběny z nerezové oceli 316L. Nechybí ani povrchové úpravy v barvě gold a rosegold. Uvnitř se nachází japonský qurtzový bateriový strojek Shiojiri, který se vyrábí ve stejné továrně, jako strojky pro hodinky Seiko. Ovšem jde o strojek, jehož náklady jsou velmi nízké. S největší pravděpodobností u hodinek pak platíte za značku, než za použité materiály nebo součástky.

Kouzlo diamantů

Guess na podzim výrazně rozšíril svou kolekci Nova. Modely vynikají svou jednoduchostí a minimalismem. Číselník je čistý, jednoduchý a bez jakýchkoli indexů kromě pozic pro číslo 6 a 12. Hodinky budou nádherně zdobit zápěstí při společenských událostech. Nemusíte se bát, že s hodinkami uděláte chybu, když je sladíte s vaší večerní garderobou.

Hodinky jsou k sehnání ve dvou velikostech. U modelů Nova je průměr 40 mm a unisex modely Supernova se pyšní 44 mm

A kde jsou vlastně ty diamanty? Na pozici pro číslo 12 byl vsazen diamantík menších rozměrů. Cena nejlevnějšího diamantového modelu na kovovém náramku se pohybuje okolo 3500Kč, což nám už může napovědět, že výrobce musel někde ušetřit, aby takové nízké ceny dosáhl. A ejhle, tah k hodinkám je vyroben z mosazi. Slitina mědi a zinku není častá, takže pokud trpíte na alergické reakce na kov, koupi hodinek zvažte. Variantou se mohou stát modely na pohodlném silikonovém řemínku.

Použití diamantů na hodinky značky Guess je trendem letošního roku

Také modely Guess Chelsea upoutají svou elegancí. Pouzdro je menších rozměrů a tak vynikne více na menších zápěstích. Majitelce bude dělat radost krásně zdobený číselník jemnými tečkami. Opět na pozici 12 můžeme nalézt diamant, který trošičku splývá s ostatním osázením indexů. Využijete je při každodenním nošení, ale také při formálnějších událostech.

Hodinky jsou doplněny o mesh tah z nerezové oceli, který podtrhuje elegantní vzhled

Třpyt krystalů Swarovski

Pokud diamant nepotřebujete, avšak přesto byste ráda měla na hodinkách něco blyštivého a nebyl by to jen obyčejný bezejmenný kamínek, tak i na vás značka Guess myslela. Nabízí modely hodinek Aurora, které mají ocelový tah pokryt krystalky Swarovski. Hodinky zaujmou svým netypickým tvarem, smyslným zpracováním číselníku a díky krystalům působí velmi elegantním dojmem.

Díky krystalkům a stříbrným glitrovým středům číselníků jsou hodinky dvoubarevné

Tady považuji za nutné zmínit voděodolnost hodinek, která je vyjádřena 30M. Znamená to, že hodinky snesou lehký déšť nebo maximálně pár stříkanců. Krystalky při styku s vodou mohou začít odpadávat. Proto hodinky nevystavujte většímu množství vody, než snesou, aby si svou krásu zachovaly.

Tah zdobí krystalky Swarovski, které jsou na něm nalepeny

S krystaly výrobce nešetřil u modelů Crush. Jejich číselník je celý osázen již zmíněnými krystaly Swarovski. Hodinky jsou jednoduchého vzhledu a díky lesku a třpytu krystalků působí velmi atraktivním dojmem. Model v růžovém provedení představil Guss na jaře 2019, model s černým odstínem je novinka zimní sezóny. Robustnější pouzdro a silikonový řemínek z nich dělá perfektně univerzální kousek.

Sportovní vzhled hodinek je podpořen silikonovými řemínky

Krystalky jsou rovnoměrně osázeny přes celý číselník. Logo Guess je natištěno z vnitřní strany sklíčka

Pokud vás lesk Swarovského krystalů nadchl a chcete svou sbírku hodinek rozšířit o další kousky i z jiných značek, mrkněte na náš článek s výběrem těch nejzajímavějších kousků se Swarovski. Mimo jiné se v něm dozvíte, kde se krystaly Swarovski vlastně vzaly a proč jsou takovým lapačem pozornosti.

Čím víc Guess, tím víc in?

Máte ráda hodinky, které na první pohled ihned upoutají pozornost? Aby hned každý věděl, že máte na ruce hodinky určité značky? Ať už je to jakkoli, hodinky Guess naplní vaše očekávání. Modely Guess Claudia jsou určeny odvážným ženám, které rády poukazují na to, co nosí. Zároveň se nebojí trošku extravagantnosti a nevadí jim být středem pozornosti. U kolekce Claudia najdeme iniciály značky GC - Guess Corporation nejen na číselníku, ale také na ocelovém mesh náramku. Že máte hodinky Guess, tedy rohodně nepůjde přehlédnout.

U hodinek Claudia poznáte na první pohled, že jde o Guess

Podobně je to u trefně nazvané kolekce Sugar. Propracovaný číselník přidává na hodnotě hodinek. Na jeho glitrovém povrchu jsou iniciály GC nalepeny, a sice vždy v barvě pouzdra. Volit můžete opět ze tří základních odstínů - stříbrné, zlaté a růžové zlato. To vše obepíná luneta osázená krystaly, která hodinkám dodává elegantní vzhled. Jsou vhodné ke každodennímu nošení a díky své zdobenosti se mohou stát skvělým doplňkem na večírcích. A pokud je emblém GC to, co hledáte, prozkoumejte i zářivou kolekci Anna, nebo Gemini s rušnějším číselníkem.

Hodinky Sugar zaujmou číselníkem s lepenými písmeny GC

Logo značky Guess se neskládá pouze z iniciálů GC, ale také ze symbolu. Konkrétně se jedná o trojúhelník. Symbolizuje typický střih prvních džínů, které uvedli na trh zakladatelé Marciánovi a které první den prodeje v Bloomingdaylu byly za pár hodin vyprodané. U modelů Tri Glitz se Guess trojúhelník rozprostírá přes celý číselník a má třpytivou výplň. V kombinaci s kamínky osázenou lunetou působí decentnějším dojmem. Modely na milánském tahu už známe delší dobu, oblíbený model nově doplnila varianta s koženým řemínkem potaženým látkou s iniciály GC. Pokud je na vás Tri Glitz příliš zdobný a hledáte něco jemnějšího, rozhodně byste neměla minout nové modely kolekce Lolita.

Kolekce Tri Glitz není úplnou novinkou, ale atraktivní model na kůži v černo-zlaté představil Guess až na podzim 2019

Speciální edice Get In Touch

Za zmínku jednoznačně stojí růžový model hodinek Guess Sparkling Pink. Na číselníku se ukrývají 3 menší subciferníčky, které ukazují den v týdnu, datum a 24 hodinový čas. Žena je může sladit ke svému každodennímu outfitu nebo je vzít s sebou při lehčích sportovních aktivitách.

Čím jsou hodinky výjimečné? Je to speciální edice, z jejichž prodejů se část výdělku pošle nadaci Get In Touch, jehož je firma Guess hrdým partnerem. Nadace se věnuje osvětě žen v boji proti rakovině prsu. Jejich heslo zní: "Helping us, Help others".

Nákupem hodinek Guess Sparkling Pink můžete i vy podpořit nadaci Get In Touch v boji proti rakovině prsu

Láska na první pohled

Tento článek je jen malou ochutnávkou ze všech nových modelů zimní kolekce. Netrpělivě čekáme například na zajímavé kousky s motýlky Mariposa s glitrovými řemínky, nebo romanticky laděné modely Heartbeat, ze kterých se vám roztluče srdce. Už nyní se hodinky značky Guess chlubí svou krásou v naší kamenné prodejně a čekají na své nové majtelky, které si je díky jejich vzhledu doslova zamilují.

Guess Jewelry recenze – Průhledná elegance
10.10.2022 - Agáta Vřeská
Guess Jewelry recenze – Průhledná elegance

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

4 319 Kč skladem
2 959 Kč (doručíme do 7.5.)
3 679 Kč nedostupné
3 519 Kč nedostupné
2 319 Kč nedostupné
2 559 Kč nedostupné
3 119 Kč nedostupné
4 399 Kč nedostupné