VYBRALI JSME 6 NEJ: První dívčí hodinky pro malé parádnice

Tagy: Výběr nejlepších | Dětské | Klasické

Agáta Vřeská | 4.12.2020 | 4 MIN

Malé slečny se chtějí líbit, a tak nepřekvapí, že nejoblíbenější dívčí hodinky jsou krásně barevné, s kamínky či oblíbeným motivem. Vybrat pro vaši princeznu ty pravé může být záludné, zvlášť, když se dětská přání často mění mávnutím proutku. Kouzlit ani věštit bohužel neumíme, ale třeba vás výběr těch neoblíbenějších hodinek pro nejmenší slečny inspiruje.

Jak vybrat dětské hodinky? 6 věcí, které byste měli zvážit před nákupem
28.11.2023 - Agáta Vřeská
Jak vybrat dětské hodinky? 6 věcí, které byste měli zvážit před nákupem

(1) Květiny kam se podíváš

Která žena by neměla ráda květiny? Květinkové hodinky dokážou být velmi univerzální. Model od JVD zvolil motiv růže, a to v různých barvách. Modré, ale také růžové nebo bílé.

Pouzdro je vyrobené z oceli s průměrem 28 mm. Na úplně malou ručku tedy mohou být zatím velké, a tak je lepší hodinky nejprve vyzkoušet. Motiv květin se pak objevuje také na řemínku, který vzhledem k materiálu nedoporučujeme do vody.

Stále jim chybí něco k dokonalosti? Prohlédněte si další hodinky s motivem kvítků.

Při výběru zvažte nejen to, jaké barvy či motivy by se mohly líbit, ale také velikost pouzdra. Větší hodinky na malé ručičce budou spíše přítěž. Pokud má dítě opravdu drobnou ručku, ověřte si u prodejce také minimální obvod u řemínku, aby vybrané hodinky dobře seděly.

(2) Pro milovnice kočiček

Máte doma milovnici koček? S fialovou tlapkou na číselníku máte velkou šanci uspět.

Značka JVD používá pro pouzdra u dětských hodinek bezniklové slitiny, díky tomu jsou vhodné pro děti s citlivější pokožkou. Dýnko je pak z oceli. U malých kočičích entusiastek půjde o trefu do fialova. Ale pokud u vás doma vede jiný mazlíček, podívejte se na další hodinky s motivem zvířátek.

Dívčí hodinky JVD – Fotogalerie pro malé princezny
14.11.2023 - Eliška Měrková
Dívčí hodinky JVD – Fotogalerie pro malé princezny

Při výběru se zaměřte na materiál pouzdra. Většina dětských hodinek má dýnko (které se dotýká dětské pokožky největší pochou) z oceli, která většině lidí nijak nevadí. Pokud má ale dítě velmi citlivou pokožku, vyhněte se pouzdru z obecných kovů a zvažte spíše plastové, případně celoocelové.

(3) Pro malé baletky

Doma máte taneční sukýnku a prošlapané piškotky? Pak největší úspěch zaručí právě hodinky s baletkou. Nejoblíbenější model je samozřejmě v růžové a chybět nesmí ani blyštivé kamínky.

Řemínek má na sobě navíc drobné třpytky, které budou první dny nejspíš všude, ale to je součást jejich úspěchu.

Je lepší sklíčko plastové, nebo minerální? Největší výhodou plastového sklíčka je to, že při rozbití nevytváří ostré střepy. Proto jej najdeme u dětských sportovních hodinek, kde je větší riziko, že dojde k nárazům. Na druhou stranu je poměrně snadno poškrabatelné. V tomto ohledu vítězí minerální sklíčko, které se běžně nachází právě u módnějších hodinek.

(4) Krásné, ale aby vydržely

Dětství je někdy jedno velké dobrodružství. První kolo, brusle a lezení po stromech rozhodně není jen pro kluky! Pokud potřebujete hodinky, které budou pěkné, krásně barevné a současně i něco vydrží, vsaďte na značku Flik Flak.

Zdánlivě sice nabízí horší specifikace jako plastové sklíčko, 30M voděodolnost a vyšší cenu, ale ve skutečnosti ve světě dětských hodinek mají nesporné výhody. Plastové sklíčko se jen tak nerozbije, protože je pružné. Navíc se dá snadno přeleštit, pokud jej dítě poškrábe a voděodolnost u Flik Flaků značí ve skutečnosti téměř reálnou hloubku – rozhodně ale zvládnou vodní sporty, sprchu i pračku.

S tím výrobce ostatně počítá, hodinky se dají vyprat na čtyřicítku a budou jako nové. Tělo hodinek je navíc ze zdravotně nezávadného plastu a i díky tomu jsou hodinky příjemně lehké. A třeba motiv s jednorožcem je u nás top.

Při výběru se zaměřte mimo jiné na motiv hodinek. Možná si říkáte, že vyberete něco univerzálního, aby hodinky vydržely aspoň pár let. Jenže, co udělá větší radost – nudné, nebo s motivem, který teď u vás doma letí?

Dětské hodinky Flik Flak recenze – Ty nejlepší první hodinky?
24.11.2021 - Radim Krčmář
Dětské hodinky Flik Flak recenze – Ty nejlepší první hodinky?

(5) Dejte do toho srdce

Univerzální hodinky pro každou parádnici. Jednoduchý design pouzdra je ozvláštněn kamínky pod sklíčkem, takže nehrozí jejich vypadnutí a také srdíčkem u řemínku.

Pouzdro je z oceli s průměrem 28 mm a voděodolnost je 50 metrů. Vzhledem k materiálu řemínku ale nedoporučujeme s hodinkami chodit do vody.

Motiv srdíčka se objevuje také na nevtíravém stříbrném řemínku. Díky pěknému, ale nepřeplácánému designu hodinky zůstanou v oblibě dlouhou dobu.

Schopnost odolávat vodě je u hodinek klíčová. Proto zvažte u hodinek voděodolnost. Pro běžné nošení postačí 30 nebo 50 M, tedy 3 a 5 atmosfér. Ale pokud se s hodinkami bude dítě koupat či chodit na lekce plavání, voděodolnost by měla být na 100 metrech. V tomto případě se také vyhněte koženým a koženkovým řemínkům a vsaďte raději na silikon, případně textil.

(6) Takové, které s ní porostou

I když hledáte první hodinky, možná je váš požadavek, aby jí vydržely aspoň pár let. Nejen co do odolnosti, ale také vzhledu. Je tedy třeba vyhnout se rychle se měnícím preferencím v motivech nebo barvách.

Jeden z nejoblíbenějších modelů u dívčích hodinek je Prim Klaun a podle nás patří mezi hlavní důvody právě jejich univerzálnost.

Výhodou je jednoduchý design a vysoká voděodolnost 100 metrů. Primky sází na kvalitní zpracování ocelového pouzdra a koženého řemínku. Mezi oblíbené prvky patří i sportovní luneta.

U řemínků zvažte, zda budou hodinky v kontaktu s vodou. Pokud ano, koženka není správná volba. Naopak silikon či textil vodu hravě ustojí. Takové hodinky by měly mít voděodolnost alespoň 100 metrů. Výjimkou jsou značky jako Swatch a Flik Flak, které uvádí reálnou hloubku, do které se s hodinkami může dítě vypravit.

Možná vás až díky tomuto sladkému výběru napadlo, že to pravé barevné bude někde jinde. Pokud máte doma spíše malou sportovkyni, podívejte se na další dívčí hodinky s voděodolností 100 metrů, se kterými může i plavat.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku