» Blog » Casio

Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000 představení – Japonský uhlobaron

Tagy: Představení | Casio | Pánské | Klasické | Vojenské

Jan Kalousek | 17.9.2021 | 2 MIN | 12x komentář

Nová generace Mudmasterů s označením GWG-2000 se vzhledem od předchozí generace příliš neliší. Jejich hlavním poznávacím znamením bude karbon. Toho se jim totiž do výbavy dostalo opravdu hodně. Než se nám hodinky dostanou fyzicky do ruky, pojďmě se alespoň stručně podívat na to, co už o hodinkách víme.

Prozatím se můžeme těšit na 3 barevné varianty. První je klasická celočerná varianta, která nemůže chybět. Druhá varianta je vybavena tmavě zeleným řemínkem a celkový design podtrhuje šik červený pruh. Poslední představená varianta je laděna do pískově žluté. Jak už to ale u Casií bývá, časem se určitě dočkáme dalších barevných variant.

Všechny 3 představené varianty. Zleva: GWG-2000-1A1ER, GWG-2000-1A3ER, GWG-2000-1A5ER

Všechny 3 představené varianty. Zleva: GWG-2000-1A1ER, GWG-2000-1A3ER, GWG-2000-1A5ER

Jak už asi název Mudmaster sám vypovídá, bude se jednat o hodinky, které využijí hlavně ti, kdo se často pohybují v drsném, blátivém prostředí. Designově jsou hodinky velmi podobné předchozí generaci tisícovek. Po prozkoumání obou návodů zjistíme, že podobnost nenajdeme pouze u designu. Funkčně jsou totiž obě generace úplně totožné. Můžeme se tak opět těšit na Triple Sensor (barometr / výškoměr, teploměr, kompas), Tough Solar (solární napájení) či Multi-Band 6 (automatická korekce času pomocí rádiového signálu).

Spíše než na funkce se v Casiu rozhodli zaměřit na odolnost. Nové dvoutisícovky jsou totiž vůbec prvním modelem G-Shock, který má konstrukci pouzdra vyrobenou z vytvrzovaného karbonu. Ten se vyrábí zkombinováním nasekaných uhlíkových vláken s pryskyřicí. Tato směs se vtlačí do ocelové formy a za vysoké teploty a tlaku se následně vytvrdí. Celý proces vytvrzení je už pak otázkou několika minut. A voilà, máme na světě materiál, který je lehčí a zároveň tvrdší, než ocel.

SOUBOJ: Casio G-Shock GWG-1000 vs. GWG-2000
3.2.2022 - Radim Krčmář
SOUBOJ: Casio G-Shock GWG-1000 vs. GWG-2000

Detail číselníku modelu GWG-2000, na kterém je zároveň pěkně vidět struktura vytvrzovaného karbonu

Detail číselníku modelu GWG-2000. Na fotce je zároveň pěkně vidět struktura vytvrzovaného karbonu

Vytvrzovaný karbon má svou specifickou strukturu, díky které na první pohled poznáme, které části hodinek jsou z něj vyrobeny. Jmenovitě jsou to tlumiče nárazu na lunetě, chránič čelního tlačítka či nožky, mezi které je uchycen pryskyřicový řemínek. Při pohledu na dýnko zjistíme, že kromě exteriéru jsou vybaveny konstrukcí Carbon Core Guard, takže i uvnitř hodinek se dočkáme pryskyřice, která je ještě vyztužena uhlíkovými vlákny. Díky použití uhlíku budou hodinky o 1,9 milimetrů tenčí a 13 gramů lehčí než tisícovky.

Pohled na dýnko nových dvoutisícovek

Pohled na dýnko nových dvoutisícovek

Kromě uhlíku najdeme na dvoutisícovkách také více oceli. Hodinky budou vybaveny ocelovou lunetou. Redesignu se dočkala i tlačítka, která jsou chráněna ocelovou konstrukcí a uvnitř mají nové silikonové těsnění zvyšující odolnost vůči blátu a prachu. Hodinky by měly dokonce být vybaveny i αGelem, který zásadně zvyšuje odolnost hodinek vůči nárazům.

Oproti původním tisícovkám nemají hodinky na řemínku označení Vibe Resist, tedy odolnost proti vibracím. Vzhledem k veškeré výše zmíněné výbavě lze ale očekávat, že hodinky zvládnou odolávat i vibracím. Odolnost proti vibracím ostatně potvrzuje i britská stránka G-Shocků.

Hodinky mají být ještě odolnější vůči blátu a prachu než předchozí generace

Hodinky mají být ještě odolnější vůči blátu a prachu než předchozí generace

Kdy se hodinek na našem trhu dočkáme, to zatím bohužel nevíme. Doufáme ale, že do konce tohoto roku se s nimi budeme moci seznámit osobně.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Milapřed 926 dny, reagovat
Díky za článek! 2K vypadají skvěle. Ps. Alfa gel byl už v 1K, viz specifikace zde: https://www.casio-europe.com/euro/products/watches/g-shock/gwg-1000-1a3er/
Karelpřed 881 dny, reagovat
Zdravím, už máme informace, kdy se dostanou náš trh ?
Jan Kalousekpřed 880 dny
Dobrý den, Karle, stoprocentně to zatím potvrzeno není, doufáme ale, že max. do první poloviny Prosince je už budeme mít skladem :)
Petrpřed 878 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl bych se s vámi podělit o jednu zkušenost s předešlým modelem GWG-1000. Hodinky mám jeden a půl roku a měl jsem je pořád na ruce. Prach, sekání dřeva, vaření v kuchyni (jsem kuchař). Vždy večer pečlivě umyty mýdlem a kartáčkem. Před nedávnem se začali více zamlžovat. Poslal jsem je na reklamaci a tohle mi přišlo. Docela mě to zklamalo. Měl jsem za to, že ty hodinky vydrží opravdu víc: Uvedenou vadu zákazníkem, nelze uznat jako záruční. Tlačítka hodinek jsou zašpiněna, dvě jsou zcela nefunkční a zbytek tlačítek je silně zanesený a špatně funkční. Jako vedlejší spojená vada, je že, se hodinky zamlžují. U hodinek se musí kompletně rozebrat pouzdro, vyčistit a přetěsnit všechna tlačítka . Celková cena opravy je do 1500 Kč s DPH a 150 Kč je poštovné. Zajímal by mě váš názor. Děkuji.
Dominik Hokpřed 877 dny
Zdravím, kolega čerpá dovolenou, tak vám s dovolením odepíšu já. Určit, jestli je cena opravy relevantní, je takhle podle popisu složité. Museli bychom hodinky vidět. Nicméně, i kdybychom je viděli, stále nejsme schopní úplně odhadnout, kolik by oprava stála. To jsou schopní pouze v autorizovaném servisu Casia. Pokud jste to tedy poslal tam, tak u nás byste měl úplně stejnou cenu i stejné vyjádření ohledně nutných oprav.
Petrpřed 877 dny
Mě spíš zajímalo, jaký máte názor na to, že takové hodinky, které by měli vydržet hrubší zacházení, nevydrží ani v podstatě normální nošení....
Jan Kalousekpřed 871 dny
Dobrý den, Petře, v prvé řadě mě mrzí, že máte s hodinkami takto nepříjemnou zkušenost. Jak už psal kolega výše, je těžko posoudit stav hodinek takto od stolu. Nicméně obecně se dá říct, že záleží jakým podmínkám hodinky často vystavujete. Obecně se doporučuje jednou za čas hodinky zaslat na přetěsnění v rámci pravidelné údržby, jelikož materiál uvnitř stále pracuje a např. časté prudké změny teplot na to mají vliv. Co se té kondenzace, či zamlžování sklíčka týče, tak do určité míry je to zkrátka fyzikální jev, který se může objevit u jakýchkoliv hodinek, ať už u G-shocků nebo jiných. Nemusí jít tedy hned o problém, který je nutné řešit přes servis. Jsem si téměř jistý, že pokud na jakékoliv hodinky položíte kostku ledu, tak se sklíčko zamlží. Pokud je ale s hodinkami vše v pořádku, během chvilky zamlžení zase beze stopy zmizí. Pokud by ale zamlžení i po delší době nemizelo, či se na sklíčku tvořily vyloženě kapky, tak to už značí, že někde bude problém, a je lepší navštívit servis. Více o kondenzaci si můžete přečíst i v článku od kolegyně Agáty: www.hodinky-365.cz/blog/zamlzene-sklicko-u-hodinek Abych ještě odpověděl přímo k Vašemu konkrétnímu případu, často se stává, že uživatelé po manipulaci s hodinkami opomenou povytaženou korunku, případně šroubovací korunku zašroubovat. V takovém případě může být problém rychle na světě. I na takové věci je tedy nutno dávat pozor. Nechci tvrdit, že je to konkrétně Váš případ, ale je to určitě jedna z možných příčin, jak se může do hodinek dostat vlhkost, která potom způsobuje neplechu.
Milapřed 877 dny, reagovat
Mudmaster by rozhodně tuhle zátěž (i pro kuchaře) měl vydržet. Tlačítka jsou perfektně utěsněna alfa gelem. Nicméně i zamlžení napovídá tomu, že těsnění někde není 100%. Je to nemilé, ale i mě už se to u 1 G-SHOCK stalo. Pak tedy hodinky putují do FAST servisu na přetěsnění. Pak je ještě dobré dávat si pozor na vysoké změny teplot. Př. Z vysokého mrazu přijít do vytopené místnosti. Hodinky jsou Water Resistant, ale ne Condensation Resistant. Viz obrázek
Milapřed 877 dny, reagovat
Ps. Já už si dnes svůj 2K Mud, Stealth model vyzvedl z Koscom :-) Ale koukám, 365 už ho mají taky, cool. Líbí se mi i ten pískový, možná lépe vidět. A ten třetí zelený, je dle mého názoru červený overkill, trošku to s červenou přehnali, hlavně u toho senzoru. Jinak mám i předešlý 1K Mud v zelené, a ten je decentní a vyvážený barevně.
Karelpřed 876 dny
Dobrý den, také ho chci, trochu jsem se ale zalekl toho zapařování, to je nemilá věc. Obzvlášť, když jezdím na kole do práce i v zimě.
Milapřed 873 dny, reagovat
Dobrý večer, Za mě na sport spíš sport tracker Garmin Fenix/Suunto nebo když už G-SHOCK, tak GSW-H1000 nebo GBD-H1000 Model Mudmaster jsou spíše jako land hodinky, nebo pro hasiče, survival atd. Co se týče toho zamlžení, co jsem pochopil může to nastat u různých značek, tím že uvnitř není vacuum, ale vzduch. Mě se to zatím stalo jen u 1 hodinek asi z 50 :-) A prakticky to nebyl ani případ pro servis, tím že to po sestupu z hor hned zmizelo.
Petr metapřed 816 dny, reagovat
Zdravím všechny mám hodinky g shock cca 27 let různé druhy ty nejstarší mám 19 let a stále fungují !!!!!!! ( 2x výměna baterie ) celkem mám 4 kusy pracují na stavbě a ještě jsem nikdy nezaznamenal nějakou páru pod sklem a to jim dávám opravdu náfrak ! koukám jako blázen .(-: . Každopádně už se těším až vyrázím pro mudmastry (((-: jen si vybrat barvu !????

Hodinky zmíněné v článku