Notifikace / Upozornění z telefonu – Co to je?

Tagy: Technologie a pojmy | Chytré

Dominik Hok | 6.6.2023 | 2 MIN

Snad všude, kam vlezete, někdo tam má chytré hodinky, které neustále pípají nebo vibrují. Pro někoho otravné, pro někoho praktické. A přesně to jsou notifikace. V tomto článku rozebereme, co to jsou notifikace a jaké mají možnosti.

V tomto článku se dozvíte:

Co to jsou notifikace?

Notifikace na chytrých hodinkách vlastně jen zrcadlí to, co se vám zobrazí na telefonu. Pokud vám tedy někdo napíše například SMS zprávu, zobrazí se vám i na chytrých hodinkách a můžete si ji celou přečíst, aniž byste sáhli po telefonu. Samozřejmě je podmínkou, že hodinky musí být v dosahu signálu Bluetooth vašeho telefonu.

Podle značky hodinek a telefonu pak záleží, jestli si můžete nastavit, které notifikace se vám zobrazují pouze na telefonu, ale ne na hodinkách. Vlastníci Applu ale musí počítat s tím, že se to nedá nastavit a tedy vše, co se zobrazí na telefonu, ukáže se i na hodinkách.

Vybízí se otázka, jestli se notifikace zobrazují i ve spánku. Samozřejmě se dá nastavit časové rozpětí, kdy chcete být upozorňování. To stejné platí i pro divadla, kina aj., kde si můžete nastavit režim "Nerušit", kterým oplývají snad všechny chytré hodinky na trhu.

Telefonování z chytrých hodinek – Jak funguje a kteří operátoři to podporují?
6.6.2023 - Dominik Hok
Telefonování z chytrých hodinek – Jak funguje a kteří operátoři to podporují?

Dá se na notifikace reagovat přímo z hodinek?

Některé značky už mají možnost reagovat přednastavenou odpovědí. Pokud vám například někdo volá, můžete hovor odmítnout a volajícímu poslat SMS ve znění "Teď nemůžu. Zavolám později." To stejné se dá nastavit i pro SMS zprávy, zprávy na WhatsAppu a Messengeru aj. Toto dokážou třeba značky jako Amazfit, Garmin či Huawei. Jen upozorňuji, že přednastavené odpovědi fungují pouze s Android telefonem. Na iPhonu si tuto funkci užijete pouze se spárovanými Apple Watches.

Najdi můj telefon / hodinky – Co to je?
6.6.2023 - Dominik Hok
Najdi můj telefon / hodinky – Co to je?

Pokročilejší reakce na notifikace nabízí Samsung a Apple. V těchto hodinkách můžete odpověď nadiktovat a hodinky to převádí na text, popřípadě (pouze u Samsungu) můžete odpověď vyťukat na klávesnici. Apple má zase výhodu, že přes tyto hodinky můžete odesílat hlasové zprávy.

Hlasový asistent – Co to je a k čemu slouží?
6.6.2023 - Dominik Hok
Hlasový asistent – Co to je a k čemu slouží?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře