» Blog » Garmin

Garmin Forerunner 745: Sporttester s téměř dokonalým záznamem trasy

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 30.9.2020 | 11 MIN | 18x komentář

Jak bych popsal Garmin Forerunner 745? Rád čtenářům ušetřím nějaký ten čas a napíšu to hned na začátku článku. Jsou to vlastně Forerunner 945 ochuzené o mapy, nasoukané do menšího pouzdra, s kratší výdrží baterie. A logicky, o něco nižší cenou. Každopádně, nabízejí několik vychytávek, které (prozatím) v jiných modelech Garminu nenajdete.

Nový model nabízí i některé dosud nevídané novinky

Novinkou je možnost volby běžecké dráhy na atletickém oválu, kdy dostanete ten nejlepší záznam trasy. Garmin rozhodně udělal velký krok se záznamem GPS trasy i mimo ovál, kdy hodinky zaznamenávají trasu téměř dokonale a poznají dokonce i po které straně cesty běžíte. Poslední vychytávkou jsou poté denní doporučení od Garminu v rámci jednotlivých aktivit. Hodinky vám doslova každý den napíšou, co byste ten den měli dělat k vylepšení své kondice.

Garmin Forerunner 255/255S recenze – Sportovní nálož střední třídy
1.6.2022 - Dominik Hok
Garmin Forerunner 255/255S recenze – Sportovní nálož střední třídy

Ale to bylo pouze ve zkratce, pěkně postupně.

Je srovnání 745 a 735XT relevantní?

Jsou to čtyři roky od vydání předchůdce tohoto modelu - Garmin Forerunner 735XT, který nepřekvapil pouze nabídkou multisportovních aktivit, ale také svou nízkou hmotností (40 gramů). Jenže, jsou to přeci jen čtyři roky, a to je ve světě technologií minimálně věčnost. Srovnání by v tomto případě nedávalo žádný smysl.

Proto se nabízí srovnání spíše s novějšími modely Forerunneru (FR) 245 a vlajkovou lodí FR 945. Cíleně vynechávám FR 645, jelikož (dle mého skromného názoru) tento model z trhu tak nějak... Vyšuměl. Srovnání s těmito dvěma modely se bude prolínat celou recenzí.

Forerunner 745 si ponechávají klasický "forerunnerovský" plastový vzhled

Když se na FR 745 podívám, tak se vlastně od svých předchůdců vůbec neliší. Plast, kam se člověk podívá. Tedy, polymer zpěvnený vlákny, ne jen tak ledajaký plast. Samozřejmě to ale má svůj důvod. Forerunnery jsou "for runners", tedy pro běžce. Cílem této řady je nízká hmotnost a toho docílí pouze díky plastu. U tohoto modelu se v Garminu dostali na příjemných 47 gramů, což je o 2 gramy méně než u FR 945. S průměrem pouzdra 43,8 mm jsou FR 745 téměř srovnatelné s FR 245.

Já doteď používal Fenixy 6X, které váží 93 gramů. Asi si dokážete představit, jak lehce se teď cítím. Lehkost a menší rozměry Forerunnerů se na běhání dokonale hodí.

Fenixy 6X (vlevo), Forerunnery 745 (uprostřed) a Forerunnery 245 (vpravo).

Fenixy 6X (vlevo), Forerunner 745 (uprostřed) a Forerunner 245 Music (vpravo).

Nový sporttester používá transflektivní LCD displej, který si poradí i na přímém slunci

Hodinky používají transflektivní LCDdisplej o velikosti 1,2" s rozlišením 240x240 pixelů vyznačující se permanentním rozsvícením, vysokou čitelností i na přímém slunci a šetrností k výdrži baterie. Tento displej chrání minerální sklo s úpravou Corning Gorilla Glass DX. Toto sklo je sice hodně odolné, ale kvůli rizika poškrábání bych doporučil dokoupit nalepovací ochranné sklo.

Hodinky se na ruku upevňují silikonovým řemínkem o šířce 22 mm. Hodinky díky této šířce sedí o něco pohodlněji než je tomu třeba u FR 245, který má řemínek široký pouze 20 mm. Asi si říkáte, že rozdíl dvou milimetrů na ruce nepoznáte, ale musím vás vyvést z omylu... Poznáte.

Nový model Forerunneru sedí na ruce perfektně.

Ovládání mechanickými tlačítky má při sportování spoustu výhod

Na bocích pouzdra hodinek naleznete pět mechanických tlačítek, kterými se hodinky ovládají. Garmin preferuje u svých zařízení ovládání tlačítky a v jeho řadách naleznete pouze několik modelů s dotykovým displejem (Garmin Venu, Garmin Vivoactive a Garmin Vivomove).

Ovládání tlačítky má totiž u sporttesterů obrovskou výhodu. Sporttester si pravděpodobně koupí někdo, kdo sportuje. A se sportem je úzce spojeno pocení. S mokrými prsty je poté o něco obtížnější hodinky ovládat. Navíc s tlačítky můžete hodinky ovládat i v dešti, mrazu a třeba i v rukavicích.

Ve výdrži baterie nový model předčí i levnější Forerunner 245

Co mě trochu zklamalo, tak je baterie, která se skrývá uvnitř pouzdra hodinek. Ta zařízení udrží v režimu chytrých hodinek po dobu až sedmi dní. Což není až tak špatné. Horší je výdrž baterie při snímání GPS, které se obecně projevuje vysokou spotřebou baterie. V nejlepším možném nastavení hodinky přijímají signál GPS každou vteřinu po dobu až 16 hodin (se spuštěným přehrávačem hudby 6 hodin). Při snížení frekvence příjmu signálu GPS na 1 minutu (UltraTrac mód) se výdrž baterie prodlouží až na 21 hodin.

Trochu smutné je, že Forerunner 245 dokáže přijímat signál GPS každou vteřinu po dobu 24 hodin a jedná se o levnější model. Každopádně, čím více funkcí, tím větší jsou nároky na baterii. Nový FR 745 má více funkcí, a platí za to výdrž baterie. Pokud byste chtěli přístroj s ještě větší výdrží baterie, slušnou alternativou může být FR 945, který v režimu chytrých hodinek výdrží dva týdny a při snímání GPS každou vteřinu vydrží 36 hodin.

Hodinky dokážou přijímat polohová data nejen z GPS, ale také z navigačního systému GLONASS a GALILEO. Pokud však nastavíte například kombinaci GPS + GLONASS, tak očekávejte další redukci výdrže baterie.

Forerunnery 745 mají veškeré senzory, které Garmin obvykle nabízí

Na spodní straně pouzdra hodinek naleznete optický snímač tepové frekvence a pulzní oxymetr měřící okysličení krve. Ze senzorové výbavy v hodinkách dále naleznete barometr, kompas, gyroskop, akcelerometr a teploměr.

Hlavní obrazovka na způsobem seznamu je uživatelsky maximálně přívětivá

Co bych určitě vyzdvihl, tak hlavní obrazovku, která je provedena ve stylu vyšších modelů Fenix a Forerunneru 945 (po aktualizaci je tento styl hlavní obrazovky dostupné také na FR 245). V některých model od Garminu se překlikává mezi jednotlivými obrazovkami. U FR 745 po vzoru vyšších modelů hlavní obrazovka funguje na bázi seznamu.

Hlavní obrazovka na bázi seznamu je velice přehledná a lehce se s ní naučíte pracovat.

Na hlavní obrazovce si můžete nakonfigurovat, co chcete, aby se vám zobrazovalo. Já osobně tam mám odhad hodnoty VO2Max, stav tréninku, údaje o poslední aktivitě, srdečním tepu, Body Battery, ovládání hudby, pulzní oxymetr, počasí a oznámení z telefonu. Pokud ale chcete, aby se vám zobrazoval například stav barometru, výškoměru, hladina stresu či hydratace, není problém.

I když jsou hodinky "for runnery", nabízejí širokou škálu sportů

Nový model Forerunneru jsou multisportovní hodinky. Ačkoliv název vytváří mírnou mystifikaci, že dokážou monitorovat pouze běh, hodinky nabízejí podrobný monitoring počínaje během, cyklistikou, veslováním, lyžováním, jógou a konče triatlonem a swimrunem. To samozřejmě nejsou vyjmenované veškeré aktivity.

Předinstalované aktivity v hodinkách: Běh, Trailový běh, Běh po dráze, Krytá dráha, Virtuální běh, Běžecký pás, Kolo, Horské kolo, Kolo uvnitř, Triatlon, Swimrun, Chůze, Turistika, Plavání v bazénu, Plavání v otevřené vodě, Veslování, Veslování uvnitř, Kajak, Paddleboard, Lyže, Snowboard, Lyžování mimo sjezdovky, Běžky klasický styl, Běžky volný styl, Jóga, Pilates, Stepper, Eliptický trenažér, Vystoupaná patra, Kardio, Síla, Dýchání, Jiné (k vytvoření vlastní aktivity).

Spoustu dalších aktivit si můžete doplnit skrze Connect IQ s širokou nabídkou aplikací třetích stran. To stejné platí také pro různé aplikace, hry a vzhledy ciferníku.

Hodinky na atletickém oválu nabízejí to nejpřesnější měření

Žhavou novinkou ve výběru sportovních aktivit je již zmiňovaný běh po dráze. Tento mód se pyšní téměř dokonale přesným záznamem trasy na atletickém oválu. K dokonalosti stačí pouze zadat číslo dráhy ve které běžíte.

Nabízí se otázka, jak hodinky poznají délku atletického oválu, kterou nelze nikam v hodinkách zadat. Hodinkám stačí pár "zkušebních" koleček, při kterých si ovál změří a postupně ho vykreslí do dokonalého tvaru. Navíc si daný ovál už zapamatují. Takže kdykoliv k oválu přijdete, tak hodinky na základě vaší GPS polohy poznají, o jaký ovál se jedná.

Mně to nedalo a musel jsem si tuto funkci vyzkoušet v praxi.

Tak co myslíte? Šlo by to?

Hodinky potřebovaly dvě tréninková kolečka, ale třetí už je téměř dokonalé. Mimochodem, a takto si s oválem poradily i v dešti přes mraky, které příjem signálu GPS dělají obtížnější.

Nová řada Forerunnerů si poradí se záznamem trasy na výbornou i mimo atletický ovál

Co se týče záznamu trasy, tak se Garmin nevylepšil pouze na atletické dráze, ale také mimo ni. Když srovnám záznam trasy na Garmin Fenix 6X a Garmin Forerunner 745, druhý vyjmenovaný je jasný vítěz. Fenixy často mou trasu zaznamenaly mimo silnici, zatímco 745 byly schopné i přesně určit na jaké straně silnice jsem se zrovna pohyboval.

Tam, kde Fenixy krkolomně zakreslovaly trasy a sem tam mě poslaly i mimo silnici, si FR 745 udržuje ladné křivky s přesným záznamem.

Tam, kde Fenixy (výše) krkolomně zakreslovaly trasu a sem tam mě "poslaly" i mimo silnici, si FR 745 (níže) udržují ladné křivky s přesným záznamem.

Velký pokrok Garmin udělal také ve výpočtu tempa v reálném čase. Pokud už jste měli nějaké hodinky na zápěstí, tak víte, že reakce hodinek na změnu tempa není často úplně optimální a dovolil bych si říct, že někdy tempo v reálném čase úplně nesedí. FR 745 má jedny z nejlepších reakcí na výpočet změny tempa, které jsem u sporttesteru měl tu čest vidět.

Navigace je sice jednoduchá, ale méně náročným uživatelům rozhodně postačí

Jak už bylo zmíněno na začátku článku, hodinky nenabízejí topografické mapy jako FR 945. Ale i tak hodinky mají jednoduchou navigaci po trase. Navigaci otevřete přímo v monitoringu sportovní aktivity. Máte možnost zadat souřadnice, uložit si současnou pozici (hodinky vás budou vždy navigovat na toto místo) nebo si nahrát trasu přes aplikaci Garmin Connect.

Vytvoření trasy si můžete režírovat sami (např. přes Mapy.cz) a do aplikace Garmin Connect vložit GPX soubor vytvořené trasy, nebo využít plánovače přímo v aplikaci Garmin Connect. Je to jednoduché -  zvolíte vzdálenost, počáteční bod a aplikace během vteřiny vytvoří trasu. Přímo v hodinkách poté vidíte jakým směrem se máte pohybovat, výškový profil dané trasy a upozorní vás, pokud se pohybujete mimo naplánovanou trasu.

Hodinky monitorují spánek, stres a zhodnotí váš trénink

Sportovci určitě využijí už zmiňovaný odhad hodnoty VO2Max, který určuje maximální množství kyslíku využívané sportovcem při výkonu. Obecně se to považuje za dobrý ukazatel kondice a samozřejmě také jeden z největších motivačních aspektů hodinek. Vidíte totiž svůj progres v reálném čase. Mně teď například VO2Max kleslo z 57 na 56 a udělám všechno proto, aby se tam opět objevilo 57.

Dalšími z praktických funkcí jsou určitě zhodnocení přínosu vašeho tréninku, odhad doby regenerace po výkonu, tréninkové plány (Garmin Coach) a také monitoring spánku, stresu a Body Battery (hodinky na základě našich aktivit, stresu a spánku určí "nabití" našeho těla).

Všechny barevné varianty nového modelu FR 745.

Nově Garminy každý den uživateli nabídnou doporučený trénink

Velice užitečnou funkcí je denní doporučení, které je novinkou v zařízeních Garmin. Současně se tato funkce objevuje pouze v modelu FR 745, ale brzy doplní i ostatní zařízení Garmin.

Denní doporučení na základě vašeho výkonu a stavu tréninku určí, co byste ten den měli dělat. Hodinky každý den nabízejí jiný tréninkový plán přesně pro vás, abyste svůj výkon posunuli zase o kousek dále. Já tomu dávám obrovský palec nahoru, protože je to skutečně užitečná funkce, která vás může i trochu vzdělat.

Já jsem například několik dní po sobě běhal svůj pravidelný sedmikilometrový okruh a hodinky mě další den donutily snížit tempo z 4:45/km na 5:20/km. Méně je někdy více? Určitě!

Jiný den vás zase hodinky nechají běhat rychlé intervaly. Mimochodem, vidíte, jak krásně displej využívá přímého slunečního svitu?

Jiný den vás zase hodinky nechají běhat rychlé intervaly. Mimochodem, vidíte, jak krásně displej využívá přímého slunečního svitu?

Se sporttesterem máte podrobný přehled o sportovní aktivitě

Při ukončení sportovní aktivity se vám zobrazí základní data o vaší aktivitě přímo v hodinkách. Více ale najdete v mobilní aplikaci Garmin Connect. Kromě údajích o tempu, rychlosti, vzdálenosti, výškových metrech a tepové frekvenci, naleznete v hodinkách také údaje o kadenci běhu a délce kroku. Ještě více informací o sportovní aktivitě můžete získat po připojení k externímu hrudnímu snímači (není součástí balení).

Hudbu oceníte během sportovní aktivity, bezkontaktní platby při placení pivka po výkonu

Forerunner 745 jsou bezesporu vynikajicím sporttester, ale nenazval bych je "ryzím" jako je tomu například u Polaru Vantage V. Nový model od Garminu totiž nabízí pár chytrých funkcí k ulehčení života.

Jednou z nejvyužívanějších určitě bude hudební přehrávač s kapacitou až 500 skladeb, které si do hodinek nahrajete skrze USB kabel. Pokud nejste příznivcem "empétrojek", nevěste hlavu. Tento totiž podporuje také streamovací služby jako je Spotify, Deezer či Amazon Music. Své oblíbené playlisty si můžete nahrát do hodinek k offline poslechu.

Jednou z nejužitečnějších a nejvyhledávanějších funkcí je bezkontaktní metoda Garmin Pay. Do hodinek si jednoduše nahrajete svou platební kartu a telefon s peněženkou můžete nechat doma. Bezkontaktní metoda Garmin Pay je podporována většinou bank v České republice (seznam podporujících bank).

Z hodinek rychle odešlete odpověď na zprávu a také vám můžou zachránit život

Standardní funkcí u značky Garmin je možnost rychlých odpovědí na zprávy a při odmítnutí hovoru. Této funkce se bohužel nedočkají uživatelé telefonu se systémem iOS. Samotný Apple tuto funkci povoluje pouze na vlastních Apple Watches.

Tento sporttester nabízí také detekci nehod. Když hodinky rozpoznají nehodu, zeptají se vás, jestli jste v pořádku. Pokud do pěti vteřin na hodinkách nepotvrdíte, že se vám nic nestalo, odešlou SMS až třem nouzovým kontaktům nastaveným v aplikaci Garmin Connect.

Připravili jsme pro vás také videorecenzi:

Vyplatí se Garmin Forerunner 745?

Za mě rozhodně ano. Přímá odpověď, já vím. Ale proč ne? Tento model vychází vstříc uživatelům, kteří chtějí špičkový sporttester od Garminu pro běžce, ale nevyhovuje jim velikost Garmin Forerunner 945. Nový model od Garminu může být schůdnou cestou pro ženy, muže s menším zápěstím, nebo prostě pro ty, kdo nechtějí obrovské hodinky.

Malým omezením může být absence map, ale upřímně, je to něco, bez čeho se dá žít. Mně osobně trochu vadí kratší výdrž baterie, ale asi bych to tomuto sporttesteru dokázal odpustit. Nabízí opravdu hodně funkcí, tak ty procenta baterky prostě musí klesat o něco rychleji.

Kdybych měl nabídnout nějaké alternativy, tak asi zmíním Garmin VivoActive4, Garmin Venu a také kolegy ze stejné řady - Forerunner 245 a Forerunner 945. Alternativou v řádach ryzích sporttesterů bez chytrých funkcí (krom notifikací) je poté Polar Vantage M a Polar Vantage V.

Mohlo by vás zajímat:

Polar Pacer Pro recenze – Drž tempo! Reinkarnace po 30 letech
11.5.2022 - Matěj Urbaczka
Polar Pacer Pro recenze – Drž tempo! Reinkarnace po 30 letech

Chceš být beta tester Garminu? Teď máš možnost
6.5.2022 - Matěj Urbaczka
Chceš být beta tester Garminu? Teď máš možnost

SOUBOJ: Garmin Forerunner 745 vs. Forerunner 255
6.9.2022 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Garmin Forerunner 745 vs. Forerunner 255

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Andreapřed 1274 dny, reagovat
Děkuji za recenzi, Dominiku. Zdá se, že jsem konečně objevila nějaké sporttestery pro mne. Od impulzivního nákupu mě odrazujeje jen ta cena. Ale líbí se mi, že Garmin konečně udělal nějaký malý lehký plnohodnotný sporttester. A to koučování, o kterém píšeš se mi zdá pro začínajícího sportovce ideální... výdrž bateri mě netrápí, tak dlouho stejně nejspíš nikdy běhat nebudu :-D
Dominik Hokpřed 1269 dny
Dobrý den, vůbec není zač. Ano, cenu bych také viděl trochu níže, ale co se dá dělat. I tak si myslím, že tyto hodinky za to stojí. Koučování je parádní věc jak pro začátečníka, tak pro pokročilého. Vždycky se člověk může něco přiučit, ne? :) Pokud vám nevadí výdrž baterie, možná jsou 745 přesně pro vás. Jsou to hodinky, které bych se vůbec nebál doporučit. Sám je mám doteď doma a nechci je pustit z ruky (přesněji ze zápěstí). Mějte se hezky, Dominik
Michaelpřed 1265 dny, reagovat
jen upresneni 1) forerunner neni pro bezce, ale doslova "předběžec" a historicky se nejedna pouze o bezecke hodinky, ale o atleticky sporttester - jiz modely 205 a 305 byly spis pro triatlety (rok 2006). 2) oficialni je track run pro 400m oval - to, ze dokazou FR745 vykreslit super drahu je jen zasluha kombinace GPS cipu a anteny, ale tak dokonaleho vysledku jako na 400m ovalu nedosahnou na jine draze.
Dominik Hokpřed 1264 dny
Dobrý den, slovní spojení for runners je v mém článku v uzovovkách a je to myšleno spíše jako vtip a vůbec jsem to nebral jako doslovný překlad - proto ty uvozovky.Uznávám, že to v článku to může působit, že jsou hodinky pouze pro běžce, ale není tomu tak, skutečně by vhodnější bylo je nazvat atletický sporttesterem. Ano, oficiální jsou vždy 400 metrové ovály, ale mé měření probíhalo na oválu o délce 250 metrů, abych sporttester "překvapil". A myslím, že nezklamal. :)
I.S.před 1246 dny, reagovat
Drobnost - preklep: Navíc si daný ovál už zapamují. Jinak super recenze, diky.
Dominik Hokpřed 1246 dny
Zdravím, opravil jsem, děkuji za upozornění. :)
I.S.před 1246 dny, reagovat
V recenzi se píše o monitoringu spánku... přesněji - Forerunner 745 nyní podrobný monitoring spánku nemá, ale Garmin pracuje na tom, aby ho do FR745 doplnil. Byl v hodinkách v jednom z prvních firmware, pak ho Garmin odstranil a nyní se čeká na jeho vrácení.
Dominik Hokpřed 1246 dny
Zdravím, když jsem hodinky recenzoval, monitoring spánku v hodinkách byl, tak jsem asi trefil ještě jeden z prvních firmwarů, jak říkáte. Tak snad bude monitoring spánku brzy zpět. Díky za informaci. :)
Martin Jindřišekpřed 1246 dny, reagovat
Fr945 už mají pár dní aktualizaci 5.2 (dnes i opravná další 5.3) a v té už dostaly ty nové funkce (denní doporučení tréninku i TrackRun)
Dominik Hokpřed 1243 dny
Díky za info, Martine. :)
M.Novotnýpřed 1090 dny, reagovat
Dobrý den Jak přesně funguje běh na oválu o délce 250 metrů ? Na tomto oválu jsme byl běhat pouze jednou, ale počet okruhů mi to nepočítalo ani nejsou zaznamenány v Connectu. Trasa vykreslená z GPSky také není pouze jeden okruh ale 20 okruhů vzájemně se propojujících vedle sebe. Díky za upřesnění
Dominik Hokpřed 1088 dny
Zdravím, pro počítání kol je potřeba, abyste navolil v které dráze běžíte. Přednastavený záznam je na 1600m, což znamená, že hodinky započítají okruh po čtyřech uběhnutých kolečcích. Pokud chcete, aby se zaznamenávalo každé kolo, změňte nastavení AutoLap u aktivity "Běh po dráze" na jinou hodnotu. Tady je problém, že Garmin neumí zaznamenat okruh 250 m, tak doporučuji nastavit vzdálenost na 500 m. Takto budete vědět, že vám Garmin zaznamenal 10 okruhů, takže jste uběhl 20 koleček. Dále je nutné poznamenat, že hodinky potřebují pár "testovacích" běhů než se zkalibrují.
Adriánpřed 1086 dny, reagovat
Dobrý den, mají FR 945 denní doporučení v rámci jednotlivých aktivit k vylepšení kondice, jak píše Martin Jindřišek? Platí, že funkce, které má FR 745 má i FR 945 a ještě něco navíc? Nahrávají se nové funkce pomocí aktualizací? Váhám mezi FR745 a FR945 na venkovní i vnitřní aktivity.
Dominik Hokpřed 1086 dny
Zdravím, Adriáne. Ano, tuto funkci mají už i FR 945. Funkčně jsou tyto dva modely téměř stejné. Jediným rozdílem jsou tedy topo mapy a s tím spojené navigační funkce, které u FR 745 nejsou tak pokročilé. Dále mají FR 745 úložiště pro 500 skladeb, FR 945 pro 1000 skladeb. Do FR 945 se vejde také více aplikací. Za mě je ale největším argumentem výdrž baterie. FR 945 výdrží více než dvojnásobek času jako FR 745. Nové funkce se pomocí aktualizací nahrávají.
Jurajpřed 1031 dny, reagovat
Dobrý deň, pri testovaní FR745 ste nemali problémy s výškomerom? Hodinky mám 12 dní a momentálne výškomer funguje správne len pri aktivite walk. Pri ostatných aktivitách bike, run to funguje chvíľu spŕavne a následne sa zasekne na rovnakej hodnote až dokonca behu pričom nadmorska výška sa mení. Posielam náhľad aktivity zaznamenanej hodinkami a rovnakej aktivity z garmin connectu po prepočítani výškoveho profilu na základe gps. Neviete kde by mohol byť problém?
Dominik Hokpřed 1030 dny
Zdrojový text 343 / 5000 Výsledky překladu Zdravím, Jurajovi. S výškomerom som žiadne problémy nemal. Dokonca som sa pozeral na staré aktivity a mám to pekne zobrazené. Skúste aktualizovať software hodiniek cez počítač. Posielam návod návod . Ak by problém pretrvával, uvažoval by som o reklamácii.
Lukášpřed 782 dny, reagovat
Tak mně to teda ukázalo, že běžím na druhé straně silnice, než jsem běžel. Přesněji, jako bych ji přeběhl a pak se vrátil.
Matěj Urbaczkapřed 781 dny
Zdravím Lukáši, je možné, že máte špatně nastavenou GPS. Pokud tomu tak není, zkuste ještě v menu - systém - nahrávání dat, přepnout místo inteligentní, tak každou sekundu. Poté se hodinky ještě zpřesní.

Hodinky zmíněné v článku