» Blog » Garmin

Chytré hodinky Garmin – Průvodce výběrem

Tagy: Průvodce výběrem | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 21.11.2022 | 2 MIN | 14x komentář

Garmin. Čím dál populárnější značka, která má tolik modelů, že by na výběr z nich člověk potřeboval školení. Ale dost možná vám pomůže náš průvodce výběrem.

Každý má na chytré hodinky od Garminu tak trochu jiné požadavky. My jsme našli několik způsobů výběru a vám stačí se jen prokliknout na článek v dané kategorii, kde si určitě vyberete model právě pro vás.

Jste typ člověka, který vybírá podle:

1) Vybírám podle zaměření

Většinu času existují dva typy lidí a podle toho i chytrých hodinek. První kategorií jsou chytré hodinky, které jsou prodlouženou rukou telefonu a nabízí funkce jako je třeba bezkontaktní placení, hudební přehráváč anebo telefonování. Hlavně svým designem neurazí jak při odpolední procházce, tak třeba na pracovním jednání. Jsou ale schopné monitorovat i nějaké to rekreační sportování. Nejčastěji se jim říká chytré hodinky do města. Hledáte něco takového? Klikněte na článek níže.

3 NEJ: Chytré hodinky Garmin do města
13.11.2023 - Dominik Hok
3 NEJ: Chytré hodinky Garmin do města

Druhou skupinou jsou chytré sportovní hodinky. Tyto chytré hodinky se primárně zaměřují na váš trénink a také podle toho vypadají. Většinu času jsou robustnější, mají delší výdrž baterie a třeba jsou ochuzené o nějaké ty chytré funkce. Vyšší modely ale mají i chytré funkce, které mají hodinky z kategorie výše.

6 NEJ: Chytré hodinky Garmin pro sportovce
13.11.2023 - Dominik Hok
6 NEJ: Chytré hodinky Garmin pro sportovce

2) Vybírám podle sportu

Nechcete jen tak ledajaké chytré hodinky na sport, ale přesně pro ten váš? Ať už jste potápěč, letec, běžec nebo třeba golfista, Garmin má chytré hodinky přesně pro tyto a mnohé další sporty.

Chytré hodinky Garmin pro konkrétní sporty
14.11.2023 - Matěj Urbaczka
Chytré hodinky Garmin pro konkrétní sporty

3) Vybírám podle vzhledu

Přiznejme si to, každý vybíráme podle vzhledu. Jen někdo víc a někdo míň. Jste ten, kdo spíše víc? Mrkněte do naší galerie!

Pánské chytré hodinky Garmin – Fotogalerie těch nejlepších
13.11.2023 - Dominik Hok
Pánské chytré hodinky Garmin – Fotogalerie těch nejlepších

Dámské chytré hodinky Garmin – Fotogalerie těch nejkrásnějších
20.11.2023 - Dominik Hok
Dámské chytré hodinky Garmin – Fotogalerie těch nejkrásnějších

4) Vybírám podle výdrže baterie

Rozkaz zněl jasně: Pořádná výdrž baterie. I na to máme speciální článek.

6 NEJ: Chytré hodinky Garmin s nejdelší výdrží baterie
3.11.2022 - Matěj Urbaczka
6 NEJ: Chytré hodinky Garmin s nejdelší výdrží baterie

5) Vybírám podle oblíbenosti

Někdy ty nejsložitější otázky mají nejjednodušší řešení. Jedno z nejjednodušších je vybrat podle oblíbenosti. To, že se nějaké chytré hodinky od Garminu prodávají, má svůj důvod. A my jsme si důvody oblíbenosti probrali v článku níže.

6 NEJ: Nejoblíbenější řady od Garminu
20.11.2023 - Dominik Hok
6 NEJ: Nejoblíbenější řady od Garminu

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Petrapřed 319 dny, reagovat
Zdravím, z jakého hlediska se přestali prodávat Garmin Vivoactiv 4S? Bude za ně náhrada? Tak dlouho jsem vybírala až když jsem se rozhodla už nejsou :/ Děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 319 dny
Zdravím, Petro, hodinky jsou, bohužel, už nějakou pouze jako doprodej. Vyšly v roce 2019, a tak už to nejlepší mají za sebou. Náhrada tohoto modelu je Venu 2.:-)
David Kylarpřed 291 dny, reagovat
Dobrý den , prosím o radu na nejlevnější model který zvládne aktivitu multisport. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 290 dny
Zdravím, Davide, pokud by se nejednalo pouze o Garmin, tak nejlevnější multisport je Coros Pace 2 a u Garminu je to Forerunner 255
Pavelpřed 258 dny, reagovat
Dobrý den, díky za vaše videorecenze, víceméně mě dokopali začít uvažovat o koupi. Potřeboval bych poradit. Hodinky budu chtít primárně kvůli zaznamenání trasy v závodech v orientačním běhu ( s dodatečným přenosem do aplikace livelox), takže mi jde především o GPSku. Cenově by to ale mělo být spíše nízko. (Zatím nejsem rozhodnutý kolik do prvních hodinek vrazím :) ). Dokážete mě nasměrovat, které hodinky, model by byly pro tento sport nejideálnější? Díky za jakékoliv info.
Matěj Urbaczkapřed 256 dny
Zdravím, Pavle, pokud Vám jde o co nejpřesnější GPS, poohlížel bych se po modelu Garmin Forerunner 255 či Garmin Inctinct 2 Solar.:-)
Janapřed 226 dny, reagovat
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Hledám od Garminu hodinky, které budou mít dlouhou výdrž baterie. V současné době mám hodinky Vivoactive 4S, ale pokud mám více aktivit během dne a plánuji je i na druhý den musím je skoro každý druhý den nabíjet. Zároveň bych uvítala i všestranné sportovní využití a možnost změny sportu v průběhu měřené aktivity. Předem Vám děkuji za informace a rady :-)
Matěj Urbaczkapřed 226 dny
Zdravím, pokud chcete pokračovat v městské řadě hodinek, můžete se mrknout na Garmin Venu 3S. Pokud chcete sportovnější model, doporučuji Forerunner 255, 265 či Fenix. Sportovnější modely mají o něco delší výdrž baterie, navigaci po křivce či dokonce mapové podklady a mnoho nových sportovních metrik.
Danielapřed 117 dny, reagovat
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na výběr Garmin hodinek, které by byly nejlepší ke sportům volejbal, běh a obecně kvalitní zdravotní metriky např. hodnocení spánku. Děkuji. DV
Matěj Urbaczkapřed 115 dny
Zdravím, Danielo. U této otázky spíše záleží na tom, kolik chcete do hodinek vrazit penízků. Obecně bych ale doporučil lehči řadu Forerunner (které nebudou vadit ani při volejbale) a doporučil bych buďto Forerunner 965 jako nejlepší model anebo střední třídu Forerunner 255 nebo 265.
Zdeněkpřed 114 dny, reagovat
Dobrý den a ahoj. Sleduji Vaše komentáře a recenze k hodinkám již delší dobu. Konečně u mě nazrál čas na koupi chytrých hodinek. Vyhlédl jsem si od Garminu model Forerunner 255. Je mi už 60 let a na běhání už nemám potřebnou kondici. Chtěl bych se zeptat, jsou-li tyto hodinky vhodné krom běhu i na chůzi, turistiku, případně na jízdu na elektrokole. A dokáže aplikace Garmin Connect porovnat výkonnost v popsaných aktivitách? Moc Vám fandím a děkuji za Vaši odpověď. Z.
Dominik Hokpřed 114 dny
Zdravím, Zdeňku. Ano, jsou. Mají barometr a také mají přímo aktivitu "Turistika". Nicméně, metriky jako stav tréninku, tréninkové zatížení atd. pracují víceméně s aktivitami jako je právě běh či cyklistika. V tomto ohledu tedy hodinky na 100 % nevyužijete, ale myslím, že vzhledem k tomu, že mají navigaci, ovládání tlačítky, dlouhou výdrž baterie, tak je využijete i na turistiku. :) Popřípadě je dobrý adept Instinct 2 či Instinct 2X.
Lenkapřed 92 dny, reagovat
Zdravím. Prosím o radu. Hodinky Venu 3 jsem si koupila i pro možnost přehrávání hudby že Spotify. Ale nejde mi propojit telefon , hodinky a Spotify...resp.při přihlašování do Spotify hlásí chybu.... Děkuji L
Matěj Urbaczkapřed 92 dny
Zdravím, Lenko. Zkuste mrknout na tento odkaz: youtu.be/z13jCsgKDGs