» Blog » Garmin

Garmin Venu 2 představení – Jaké vychytávky přináší?

Tagy: Představení | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 22.4.2021 | 4 MIN | 35x komentář

Garmin Venu patří k jedněm z nejoblíbenějších kousků od této americké firmy. A proč? Jako jeden z mála modelů je elegantní, vybavený jak sportovními, tak chytrými funkcemi a to všechno ještě zabalí do přijatelné cenovky. Teď se ale model Garmin Venu 2 dočkal ještě modernějšího vzhledu, dvojnásobné výdrže baterie, dvou velikostí a tolika dalších vychytávek, že se mi to tady do úvodu prostě nevleze.

Po letošní novince Garmin Enduro přichází americká firma s další velkou zprávou – vydává Garmin Venu 2. I předchozí generace už byla dost "nabouchaná", a tak se dnes podíváme na to, co přináší ta současná. Hodinky jsem sice v ruce ještě neměl, ale podle dostupných informací je novinek víc než dost.

Garmin Venu: Otestováno Radimem
23.4.2020 - Radim Pochyba
Garmin Venu: Otestováno Radimem

Co přináší Garmin Venu 2?

Ať zbytečně neztrácíte čas, tak tady máte to nejdůležitější hned ze startu. Garmin Venu 2 přináší:

  • dvě velikosti (průměr 45 a 40 mm)
  • delší výdrž baterie
  • nový optický snímač tepové frekvence Elevate 4 (pulzní oxymetr teď používá 4 diody oproti předchozí jedné)
  • nová technologie AMOLED displeje
  • nová technologie grafického procesoru
  • nové vzhledy widgetů
  • nový algoritmus od firmy Firstbeat pro monitoring spánku (nově se zobrazuje analýza spánku také v hodinkách)
  • nový algoritmus pro funkci Body Battery
  • nové sportovní profily – turistika, HIIT a další
  • nové posilovací sety i s grafickým vyjádřením, kterých svalů se toto cvičení týká a animací, jak tento cvik přesně máme udělat
  • nová funkce "zdravotního snímku"
  • odhad fitness věku
  • větší úložiště
  • výzvy přímo v hodinkách
  • nová technologie "rychlonabíjení"

Dvě velikosti, aby si každý mohl vybrat

Předchozí generace se nabízela pouze v jedné velikosti a mohlo často docházet k situacím, kdy jsou hodinky pro někoho moc malé, nebo naopak moc velké. Teď to Garmin "pozichroval" dvěma velikostmi pouzdra – 40 a 45 mm. Rozdíly u těchto modelů nejsou téměř žádné, až na výdrž baterie, která je u menšího modelu o den kratší.

Garmin Venu 2 se bude nabízet ve dvou barevných variantách.

Menší Venu 2S ve čtyřech barevných variantách.

Venu 2 nabídne dvojnásobnou výdrž baterie oproti předchozí generaci

Jedním z neduhů Garmin Venu byla výdrž baterie, což Garmin vyřešil razantním způsobem. Výdrž baterie prostě zdvojnásobil. A tak oproti předchozím pěti dnům teď Garmin Venu 2 vydrží 11 dní a menší Venu 2S o den méně.

Naše videopředstavení:

Nový snímač tepové frekvence pravděpodobně bude lépe měřit okysličení krve

Nový snímač tepové frekvence je něco, co ovlivní veškeré novinky, které odteď vyjdou, protože se určitě objeví ve všech nadcházejících modelech. Venu 2 je tedy v tomto průlomový model a snímač Elevate 4 se kromě jiného postavení diod dočkal většího počtu červených diod, které slouží k měření okysličení krve. Doteď veškeré snímače měřily okysličení pouze jednou diodou a Elevate 4 k tomu používá hned čtyři diody.

Nový model – nový displej

Předchozí generace měla rozlišení 390x390 pixelů. Větší Venu 2 bude mít rozlišení 416x416 pixelů a menší 360x360 pixelů. Kromě toho teď bude možné nastavit více údajů v režimu Always-On než jen čas (např. kroky, tepovou frekvence a jiné). Použili také jinou technologii, kdy sloučili dotykovou obrazovku a displej. Lepšímu vykreslení obrazu dopomáhá také nový grafický procesor.

Nový displej bude okořeněný novou vizuální stránkou widgetů, které teď vypadají ještě o kus moderněji než u předchozích generací.

Nové algoritmy zlepší analýzu spánku a funkci Body Battery

Analýza spánku teď bude k náhlédnutí přímo v hodinkách, ale kromě toho teď firma Firstbeat pro Garmin vytvořila nový algoritmus. Doteď vždy hodinky vykreslily jen poměr lehkého, hlubokého a REM spánku, ale nově spánek také vyhodnotí na stupnici od 0 do 100.

Aktualizace se dočkala také funkce Body Battery, která na škále od 0 do 100 zobrazuje "nabití" těla. To vyhodnocovala na základě spánku, stresu a fyzických aktivit. Tato funkce měla tendenci víceméně po každém spánku dát Body Battery na 100, ale s novou analýzou by měla funkce fungovat o kus lépe.

S Venu 2 budete přesně vědět, které svaly posilujete a jestli cvik děláte správně

Pro nadšence HIIT cvičení mám dobrou zprávu. Konečně je to tady! Garmin Venu 2 teď dokáže monitorovat HIIT, ale také turistiku či bouldering.

K lepšímu porozumění cviku pak Venu 2 u posilování zobrazí také animaci, jak se má daný cvik správně dělat a kromě toho zobrazí, které svaly toto cvičení ovlivňuje.

Klidový test vytváří záznam o vašem zdraví

Kromě HIITU přibyla také funkce "zdravotního snímku", kdy musíte 2 minuty sedět či ležet úplně v klidu a hodinky vyhodnotí vaší tepovou frekvenci, okysličení, variabilitu srdečního tepu a vytvoří záznam. Tento test si pak můžete dělat pravidelně a srovnávat hodnoty.

Novou vychytávkou je také fitness věk

Docela populární technologickou záležitostí je odhad fitness věku. Někoho potěší, někoho zklame. Nicméně, odhad fitness věku se teď dostal i do hodinek Garmin. Výpočet se vytváří na základě vaší kondice, BMI a jiných údajů.

Více místa pro hudbu nikdy není na škodu

První generace měla úložiště 3 GB a do těchto hodinek jste "nasoukali" až 500 skladeb. Do Venu 2 se teď vejde až 650 skladeb.

Potěší také rychlonabíjení, kdy se hodinky za 10 minut nabijou tak, že dokážou monitorovat až 1 hodinu dlouhou aktivitu s GPS.

Kromě těch větších vychytávek pak Garmin ještě obohatil tento model možností zobrazení výzev přímo v hodinkách. Takže pokud budete soutěžit se sousedem v počtu kroků, přehled uvidíte na svém zápěstí.

Zdroj fotek

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Tomášpřed 1093 dny, reagovat
Zdravím Vás, jen jsem se chtěl zeptat, kdy je předpokládané datum uvedení do prodeje na českém trhu. Děkuji
Dominik Hokpřed 1092 dny
Zdravím, Tomáši. Garmin na svých stránkách uvádí 2-4 týdny. Přesné datum zatím nevíme. :/
Janovičkapřed 1091 dny, reagovat
Dobrý deň prajem, bude možné pomocou nejakého update dostať nové funkcie do klasických Venu. Prípadne ich doinštalovať pomocou aplikácií Garmin? Ďakujem pekne
Dominik Hokpřed 1089 dny
Zdravím, to bohužel zatím nedokážu říct, ale věřím, že některé funkce se určitě dostanou i do starších modelů. :)
Laurapřed 1090 dny, reagovat
U hodinek mě neskutečně láká animace správně provedeného cviku dále určitě fitness věk a zdravotní snímek. Za mě super!
Zdeněk Nýdrlepřed 1080 dny, reagovat
Dobrý den Dominku, už jste mně nedávno pomáhal s "rozchozením" mých Fenixů 6 PRO a tak se ptám (a asi to bude zajímat i další fandy Garminů), jestli se něco z nových funkcí Venu může objevit i v aktualizacích Fenixů. Díky za reakci.
Dominik Hokpřed 1080 dny
Zdravím, Zdeňku. To ukáže až čas, prozatím jsem ještě neměl v ruce ani Venu 2, tak to nedokážu říct. Pak dám vědět. :)
Luciapřed 1068 dny, reagovat
Dobrý deň, hľadám hodinky hlavne na beh, hiit cvičenia, turistiku, stacionárny bicykel... oplatí sa mi čakať na tieto hodinky alebo je nejaká vhodná alternatíva k nim ? Ďakujem moc
Matěj Urbaczkapřed 1065 dny
Zdravím Lucio, buď můžete počkat, anebo se můžete rozhodnout pro starší model Venu nebo Vívoactive 4. Ty sice nemají HIIT hned v základu, ale můžete si tuto aktivitu nahrát přes Garmin Connect IQ. Pokud netrváte na dotykovém displeji, tak se také můžete poohlédnout po řade Garmin Fenix 6.:-)
Luciapřed 1065 dny
Ďakujem krásne a z týchto dvoch skôr ktoré odporúčate
Matěj Urbaczkapřed 1065 dny
Já bych zvolil hodinky Vívoactive 4, protože mají delší výdrž baterie. Mají ale transflektivní displej, který není tak kontrastní, jako AMOLED a může působit trošku mdle. Jinak mají Venu a Vívoactive úplně stejné funkce.:-)
Dar. Otovapřed 1058 dny, reagovat
Jak je docileno toho, ze mají delší vydrž baterie oproti vivoactive 4, když je použit Amoled displej?
Dominik Hokpřed 1057 dny
Zdravím, kdyby to byla takto dostupná informace, už by to dělala i konkurence, takže to nedokážu říct. :) Pravděpodobně to bude celkovou úpravou náročnosti hardwaru hodinek na baterku (taktování procesoru, atd.). Samozřejmě se mohla také posunout náročnost AMOLED displeje, ale to jsou jen spekulace.
Emapřed 1050 dny, reagovat
Garmin Venu 2S Rose Gold - asi jsem se zamilovala:)
Milanpřed 1047 dny, reagovat
Ahoj, tak 14 nebo 21 dnů čekání? Jak si mám nastavit lunetu?
Dominik Hokpřed 1046 dny
Ahoj, Milane. Venu 2S u nás už bylo, ale zase je tento model nedostupný. Větší velikost jsem ještě neměl tu čest vidět a není známo, kdy se objeví.
Antonínpřed 1031 dny, reagovat
Dobrý den, rád bych se zeptal na jednu věc.Zakoupil jsem produkt Garmin Venu 2 ale nevím si rady jak nastavit nebo jak dostat češtinu do hodinek.V Garmin conect mám češtinu ale do hodinek ji ne a ne dostat.Poradite mi prosím?
Matěj Urbaczkapřed 1030 dny
Zdravím Antoníne, připojte hodinky ke Garmin Express k počítači a dohrajte jazykové balíčky. Poté už hodinky budou v češtině.:-)
Antonínpřed 1030 dny, reagovat
Děkuji moc. :-)
Gabrielapřed 1023 dny, reagovat
Ahojte, prosim Vas o radu ci Vivoactive 4s, forerunner 55 alebo venu 2s. Nie som ultra sportovec ale chodievam behat, plavat (nie len v bazene), bicyklovat a na turistiky. Dakujem Vam za kazdu radu.
Dominik Hokpřed 1022 dny
Zdravím, Gabrielo. Počítejte s tím, že Forerunner 55 je ryzí sporttester, tudíž nemá žádné chytřejší funkce jako je třeba hudební přehrávač či NFC placení. To má pouze Vívoactive 4S a Venu 2S. Osobně bych teď doporučil spíše Venu 2S, protože je to novější model, který má hodně funkcí, skvělý design a zároveň dlouhou výdrž baterie.
Alenapřed 964 dny, reagovat
Zdravím, Venu 2s mám necelých 14 dni. Jsem s nimi spokojená až na jednu zásadní věc, a to je výdrž baterie. Všude se uvádí, že i při připojeném telefonu, občas nějaká aktivita s GPS zkrátí výdrž z původních 10 dnů max na 5. Ale i když telefon připojím jen obcas během dne kvůli synchronizaci, vibrace vyple, upozornění vyple, běžná doba využití aktivit... Baterie mi vydrží 3 dny. Vypla jsem snad úplně všechno (oxymetr, ciferník bez animaci, nejnižší jas... ), kromě probuzení gestem a nepřetržité snímání TF. Včera jsem vypla Bluetooth v hodinkách, odhad výdrže se sice zvýšil o 2 dny, ale i tak se rychle vybiji. Jsem z toho docela nešťastná, mohli byste mi poradit, co bych ještě mohla zkusit?
Agáta Vřeskápřed 962 dny
Dobrý den, Aleno, výdrž baterie je hodně individuální, především podle toho, jak využíváte zmiňované aktivity, a to především spolu s GPS. Pokud nicméně máte pocit, že při míře vašeho používání, a bez zapnutého always-on, by baterie měla vydržet mnohem déle, můžete určitě zkusit hodinky reklamovat. V servise je otestují a třeba zjistí, že se trápíte veškerým omezováním zbytečně a je chyba ve vašem kusu. :)
DasaVonkova@seznam.czpřed 958 dny, reagovat
Dobrý den, dostala jsem asi před měsícem hodinky Venu 2S jako dárek, jsem z nich úplně nadšená jaké mají možností, grafika atd. Momentálně mě trápí jeden problém se kterým si nevím rady. Asi po 14dnech se mi stalo, že hodinky prostě nereagovaly, jako by se samy vypnuly. Na displeji nic, zapnout použitím vrchního tlačítka nešly, zkusila jsem je nabít a také nic. Nechala jsem je do druhého dne, kdy už ani ze spoda nesvítilo zelené světlo - snímač. Pak jsem je zkusila znovu nabít a povedlo se.Včera, zhruba po 3 týdnech, to samé, zase nereagují, ani nejdou nabít. V aplikaci garmin connect jsou neviditelné, nedostupné, protože mi nejdou nijak zapnout. Můžete mi prosím poradit co s tím, moc děkuji. Dáša K.
Agáta Vřeskápřed 956 dny
Dobrý den Dášo, mrzí mě, že máte s Venu takové potíže. Určitě doporučuji poslat na reklamaci. Tady s tím už asi nic nevymyslíme. Tohle by se nemělo stávat, ani pokud náhodou chybí nějaká aktualizace.
Kubapřed 873 dny, reagovat
Ahoj, Mám dotaz ohledně teploměru v hodinkách venu2. Uvádí se, že hodinky mají teploměr, ale nemůžu ho nikde najít, nastavit či zapnou, můžete mi prosím poradit jak na to? Díky.
Dominik Hokpřed 872 dny
Zdravím, Kubo. Teploměr hodinek by měl být interní, tedy ukazovat teplotu hodinek.
Kubapřed 872 dny
Diky Dominiku, píše se, že teploměr hodinky mají, ale já ho nemůžu spustit, ani během žádne aktivity, ani ho pak dohledat v aplikaci. Jde ho nějak zapnout? Diky
Dominik Hokpřed 870 dny
Zdravím, během sportovní aktivity dokáže teplotu zobrazovat pouze externí teploměr Tempe, který s hodinkami spárujete. Mimo sportovní aktivitu byste na to měl mít vyhrazený widget. Zkuste ho najít v Nastaveni → Doplňky → Upravit → sjeďte dolů → Přidat → zkuste najít teploměr. Pokud to nebude fungovat, doporučil bych aktualizovat software hodinek nebo stáhnout například aplikaci Temperature z Connect IQ.
Filippřed 854 dny, reagovat
Zdravím, aktuální cena cca 7500,- u těchto hodinek je velmi lákavá, uvažuji jako náhradu o dosluhujících Fenix 5, aktuálně nabíjím zhruba 1x za týden. (bez sport aktivit/GPS) Vydrží takto obdobně i Venu 2? Venu 2 má tedy o něco větší displej, než F5? Pokud nezapnu fci Always On, - jakmile zvednu zápěstí - displej se tedy na nějakou chvíli rozsvítí a poté opět zhasne? Při placení hodinkami se jednou za 24 hodin musí vyplnit nějaký bezpečnostní kód na hodinkách? (na aktuálních F5 tuto fci nemám..) Jako alternativu k mému iPhonu vidím (byť dražší Apple Watch) u kterých se ale bojím, že mě tolik informací o mém těle neřeknou oproti Garminu - máte v tomto směru nějaké zkušenosti? Jde mi spíše o to, jaké funkce mají Venu 2 a chybí AW a naopak... Děkuji za odpověď Filip
Dominik Hokpřed 843 dny
Zdravím Filipe, ano, Venu 2 má o 0,1 palce větší displej než F5. Venu 2 by bez sportovních aktivit mělo vydržet až 11 dní. V praxi se dostanete při lehce náročnějším používání na trochu kratší výdrž. Je to jak říkáte - zvednete ruku, displej se rozsvítí a po chvíli zase zhasne. Ano, je potřeba jej zadat při první platbě ten den a platí do konce dne. Pokud hodinky sundáte, je potřeba zadat kód znova. Ano, Apple Watch vám neřekne tolik o těle a sportovní aktivitě jako Venu 2. Apple Watch je sice chytřejší, ale pokud chcete sportovní chytré hodinky, Venu 2 je jasná volba. Lepší monitoring, lepší měření spánku, celodenní snímání tepu (každou vteřinu), měření stresu aj.
Ellapřed 761 dny, reagovat
Dobrý den, s hodinkami jsem velmi spokojená, ale zajímalo by mě, kde zapnout nějaké tipy na hodinkách. Vůbec mi na ně nechodí třeba ze mam nízko body battery, nebo podobné návrhy či radym díky.
Dominik Hokpřed 759 dny
Zdravím, Ello. Hodinky zobrazují po spárování tzv. tipy na ovládání. Dále sem tam zobrazí informace o zkrácení doby regenerace, ale takto specifické tipy hodinky nemají. Pokud chcete mít přehled o Body Battery, je potřeba se na to podívat.
Jarekpřed 710 dny, reagovat
mam hodinky Garmin sq chtěl bych si koupit Garmin venu 2 zustanou mi dosažené cile v aplikaci synchronizované nebo všechno začne od 0
Filip Debrecenyipřed 710 dny
Zdravím Jarku, dosažené cíle vám zůstanou v aplikaci Garmin Connect i v případě, že přesedláte na jiný model. :)

Hodinky zmíněné v článku