» Blog » Garmin

Garmin Venu: Otestováno Radimem

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Radim Pochyba | 23.4.2020 | 10 MIN | 105x komentář

Skvělá grafika, parádní rozlišení a nádherné barvy. Ano, tyhle tři aspekty specialista na chytré hodinky Garmin dosud nesplňoval, nebyla to jeho priorita. Ovšem v září 2019 to riskl v podobě nové modelové řady Garmin Venu. Co umí a zda jsou povedené, jsem pro vás otestoval. Jdeme na to!

Wow effect

To, co dělá Venu výjimečnými je bezesporu jejich grafika, o čemž jsem se přesvědčil hned při zapnutí. Musím říct, že ty barvy jsou vážně nádherné. Oproti jakýmkoliv jiným modelům od Garminu se jedná o skutečný wow efekt a AMOLED displej je to hlavní, co je odlišuje od všech doposud nabízených hodinek této americké společnosti.

Garmin Venu 2 Plus představení – První s možností telefonování
4.1.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Venu 2 Plus představení – První s možností telefonování

Wow efekt díky AMOLED displeji se u Venu rozhodně dostaví

Wow efekt díky AMOLED displeji se u Venu rozhodně dostaví

Sklíčko Gorilla Glass je velmi kvalitní, jedná se o tvrzené minerální sklo s dobrou odolností vůči škrábancům. Pouzdro hodinek je plastové s ocelovou lunetou, což zvyšuje odolnost. Řemínek je silikonový, což je pro sportovní aktivity nejvhodnější. A pokud byste měli více řemínků, tak díky quick release technologii pro rychlou výměnu si ho vyměníte snadno sami.

Hodinky jsou nabízeny v několika stylových variantách a myslelo se především na dámy.

Vybírat můžete z několika stylových variant

Vybírat můžete z několika stylových variant

Venu jsou dle mého i skvělým módním doplňkem. Dost chvály, první dojem prostě udělaly Venu velice dobrý, ale vzhled není vše a taky to má své zápory. K tomu se však ještě dostanu.

Venu jsou také skvělým módním doplňkem
8 490 Kč Prodej ukončen

Ovladatelnost

Jste příznivcem dotykových displejů u hodinek? Jestli ano, tak Venu si můžete dát na svůj seznam. Ovládání je velice intuitivní. Přispívají k tomu i dvě tlačítka na pravé straně hodinek, která slouží k přechodu do menu, nastavení či ke spuštění a pozastavení aktivit. Pokud však chcete hodinky primárně ke sportu, u kterého se pořádně zapotíte, tak dotykový displej může být lehce nepraktický. Zpocené prsty mohou ovladatelnost dělat náročnější.

Tep pod kontrolou

Díky zabudovanému měřiči srdečního tepu přímo ze zápěstí jsem měl celou dobu svůj tep pod kontrolou. Jistě, jedná se poměrně o orientační hodnoty, ale nosil jsem zároveň Garmin Forerunner 35 a ten udával prakticky stejné hodnoty. Ovšem pokud byste chtěli mít co nejpřesnější hodnoty, tak díky bezdrátové technologii ANT+ si můžete připojit k hodinkám hrudní pás.

Vivoactive 4, nebo Venu?

Existují hodinky, které jsou více než podobné Venu a to Garmin Vivoactive 4. Venu bych při srovnání s aktuálně nejnovějšími hodinkami z řady Vivoactive, představené krátce před Venu, nazval jako prostřední dítě, které hledí více na krásu než na kondici. Vivoactive 4 je ve dvou velikostních variantách: Vivoactive 4S (menší) a Vivoactive 4. Garmin Venu pak tvoří prostřední velikost.

Jeden z hlavních rozdílů těchto velice podobných hodinek je nepochybně displej. Co se týče Venu, tak ty mají zmíněný AMOLED displej, oproti tomu Vivoactive 4 disponují transflektivním LCD chroma displejem. Výhodou LCD displeje je skvělá čitelnost na slunci, oproti AMOLED, který se v případě Venu dost leskne. Pokud vybíráte mezi těmito dvěma modely, važte, co je pro vás důležitější: dobrá čitelnost venku, nebo krásné barvy displeje.

Venu má mnohem jasnější barvy díky AMOLED displeji, ovšem na sluníčku vyhraje transflektivní LCD displej od Vivoactive 4S

Venu má mnohem jasnější barvy díky AMOLED displeji, ovšem na sluníčku vyhraje transflektivní LCD displej od Vivoactive 4S

Venu kvůli AMOLED displeji spotřebují logicky více energie. Paradoxně ovšem při zapnuté GPS vydrží Venu 20 hodin, Vivoactive 4 pak 18 h a Vivoactive 4S 15 h. Pokud si zapnete GPS+hudbu, tak Venu vydrží stejně jako V4 a to až 6 hodin a menší V4S hodin 5. Ovšem ve smart režimu toho zvládne více Vivoactive. 7 dní u 4S, respektive 8 dní u čtyřek.

Venu zvládne ve smart režimu 5 dní, ale s tím, že se bude displej úplně zhasínat, což u LCD nehrozí. Dá se však nastavit funkce Always on, při které se displej vypne pouze částečně, ale se stále zobrazeným časem. To je fajn, ale výdrž baterie klesne na 2 dny a to už tak dobré není. Spíše bych ocenil hodinky s lepší výdrží baterie, ale přece jenom mobil také nabíjím jednou za jeden nebo dva dny, takže věřím, že se najde dost lidí, kterým by při tom nevadilo nabíjet i hodinky.

Navigační strasti, ale řešení se našlo. :)

Byl jsem hodně zvědavý, jak zde funguje navigace, a jelikož vím, jak tomu je u řady Vivoactive, tak jsem již byl trochu připraven na to, co mě zde čeká. Pro začátek je dobré vědět, že lze využít pro navigaci GPS, či kombinaci GPS s GLONASS nebo Galileo. Kombinaci s GLONASS doporučuji například v lese nebo mezi budovami, a pro testováni jsem ji zvolil i já.

První možnost navigování jde nastavit přímo v hodinkách. Jde o ukládání aktuální polohy. To se hodí zejména při houbaření. Uložíte si polohu odkud vyrážíte, například od zaparkovaného auta a můžete vyrazit. Když usoudíte, že je čas jít domů a nepamatujete si cestu zpět, dáte jednoduše navigovat na uloženou pozici a jdete. Já to také vyzkoušel, jak v lese, tak mezi domy.

Má to ovšem jeden háček, dost podstatný. Navigace pomocí kurzoru ukazuje pouze směr vzdušnou čarou a vzdálenost, nikoli trasu, takže v lese to je celkem v pohodě, ale mezi domy dosti nepraktické a složité. Na obrázku níže také můžete vidět, že AMOLED displej se venku leskne a má horší viditelnost.

Navigace na uloženou pozici ukazuje pouze směr vzdušnou čarou

Navigace na uloženou pozici ukazuje pouze směr vzdušnou čarou

Naplánovat trasu pomocí Garmin Connect či Express zde nelze, ovšem pokud byste přece jen chtěli, tak je tu naštěstí pár možností. Což mi udělalo velkou radost, protože nechat mobil doma a jít úplně neznámou cestou, to mě prostě baví. :) V aplikaci Connect IQ, která slouží např. ke stahování ciferníků, doplňků a dalších aplikací, jsem si stáhl dwMap.

Prvně jsem se musel registrovat na souvisejícím webu, přičemž jsem v hodinkách dostal kód pro připojení hodinek. Pak už to bylo dost jednoduché a plánování trasy bylo obdobné jako u Connectu či Expressu. Jednotlivě jsem si zadal body trasy, aby mi vyhovovala co nejvíce, trasu jsem si uložil a nahrála se mi přímo do hodinek. Abych to doplnil, tak přepínání tras lze pouze pomocí aplikace v mobilu či na webu, nikoli v hodinkách, což je celkem škoda.

Byl jsem dost zvědav, zda navigace bude fungovat tak, jak má. A fungovala. Kurzor za sebou zanechával také jednotlivé stopy, abych se při případném ztracení mohl podle nich vrátit. Ale něco bych této aplikaci přece jen vytknul a to, že při špatném směru mi nepřišlo žádné upozornění, které ani nešlo nastavit ve formě zvuku či vibrací. Což je škoda, protože musíte stále sledovat hodinky, zda jdete správně.

Díky aplikaci dwMap z Connect IQ si můžete do Venu naplánovat trasu

Díky aplikaci dwMap z Connect IQ si můžete do Venu naplánovat trasu

Sluchátka a jdeš

Posloucháte rádi hudbu? A nechce se vám pokaždé kvůli toho tahat například mobil? Díky úložišti hudby přímo v hodinkách je možné si jít zaběhat pouze s hodinkami, uložit lze až 500 skladeb. A jak na to? V počítačové aplikaci Garmin Express lze po propojení hodinek pomocí USB nabíjecího kabelu Venu propojit. Pak už stačí mít v počítači nahrané skladby, které přes appku do hodinek odešlete. Samozřejmě je tady také klasická funkce ovládání hudby přímo v mobilu. Nebo také lze stáhnout hudební aplikace v Connect IQ, kterými jsou například Spotify nebo Deezer. Takže záleží, co preferujete. :)

Peněženku nech doma

Tahat peněženku je někdy otrava, například na výlety a zejména ke sportu. Protože někdy je fajn jen tak jít, zaplatit si čepované pivo hodinkami a pokračovat ve výletu dále. Tuhle super možnost nabízí i Venu. Pomocí aplikace nahrajete kartu do hodinek a je hotovo. Teda nemusí být... záleží totiž, zda vaše banka podporuje Garmin pay.

S Venu již nebudete muset brát peněženku s sebou

S Venu již nebudete muset brát peněženku s sebou

S Venu jsi v bezpečí

Bezpečnost na prvním místě. A od toho je zde funkce Asistent. Jak funguje? V Garmin Connect jsem si nastavil příjemce (možnost nastavit až 3 kontakty a jejich telefon a e-mail), 5 vteřin jsem přidržel pravé horní tlačítko a začal 5 vteřinový odpočet, během kterého je možnost tuto funkci přerušit, kdybyste si náhodou spletli. Poté se odešle SMS a e-mail vašim přednastaveným kontaktům. Těm přijde zpráva o tom, že jste v nebezpečí a odešlou se vaše souřadnice. Pokud však nejste v dosahu GPS, tak se odešle zpráva bez souřadnic, ale ve chvíli, kdy se chytne signál, tak se souřadnice odešlou zpětně. Nutné je však u sebe mít mobil, jinak je funkce nevyužitelná.

Zajímavá je zde funkce detekce nehod, která se dá zapnout u chůze, běhu a kola. Znamená to, že pokud při této aktivitě hodinky rozpoznají, že jste například upadli, tak pošlou vašim přednastaveným až 3 kontaktům SMS a e-mail o nehodě s vašimi souřadnicemi, pokud máte zrovna dostupný signál GPS. Pokud ne, odešlou se první zprávy pouze o informaci o nehodě. Zní to dobře, ale má to opět malý háček, nutností je mít totiž u sebe mobil. Nezkoušel jsem žádné pády, takže jsem ji u Venu nevyužil, ale věřím, že funguje. Protože u Forerunner 245 Music, jak jsem nedávno testoval, se mi funkce spustila po nárazu při fotbalu.

Další funkce, která se řadí také mezi bezpečnostní a k jejímu využití je nutný mobilní telefon, je live track. Jedná se, jak již název napovídá, o živé sledování vašeho pohybu na mapě. Funkce mi fungovala dobře, i když jsem četl, že s ní občas jsou problémy. Podle mě se takto funkce hodí například pro sledování například běžců a cyklistů při závodě, či pro sledování vašeho dítěte.

Nevíš jak cvičit? Venu poradí

Sportovních aktivit mají hodinky vážně hodně, takže si pravděpodobně vyberete. Ale jedna věc mě tady vážně ohromila. Když jsem si chtěl trochu doma zacvičit, teda nechtěl, pro testovací účely jsem se donutil :D, tak jsem při nastavování kardia zjistil, že mi hodiny nabídnou několik tréninků. To by nebylo až tak nové, ale to, že na hodinách mi panáček přímo ukáže, jak mám cvičit... Tak to klobouk dolů.

Garmin Coach je zde přímo v hodinkách, takže vám při cvičení ukáže plán a jak přesně cvičit

Garmin Coach je zde přímo v hodinkách, takže vám při cvičení ukáže plán a jak přesně cvičit

Další funkce a také něco pro ženy

Dalšími funkcemi jsou kupříkladu krokoměr, výpočet vzdálenosti, monitoring spánku, monitoring stresu a další. Hodně se mi líbilo, že během chůze jsem viděl nejen výpočet vzdálenosti, ale také kroků. Naměřené hodnoty jsem porovnával neustále se starším Forerunner 35 a hodnoty se příliš nelišily.

Naměřené hodnoty se při srovnání se starším FR35 příliš nelišily

Naměřené hodnoty se při srovnání se starším FR35 příliš nelišily

Zajímavou funkcí je body battery. Na základě naměřených údajů vyobrazuje v procentech, kolik energie ještě člověku zbývá. A funguje to správně, i když se jedná o orientační údaje. Ráno, po vyspání, se mi ukazovala hodnota mezi 98-100 %. Pak celý den tato hodnota postupně klesala. Nejméně jsem měl před spaním asi 15 %. Když jsem si šel lehnout a už jsem usínal, tak mi hodnota začala zase mírně růst. Je to zajímavá funkce, ale zase nic, co by mě nadchlo.

Pro ženy je zajímavou funkcí Menstruační cyklus. Coby chlap to můžu využít snad jen abych věděl, kdy být na svou přítelkyni milejší a kdy mít v zásobě čokoládu (nebo to je klišé?). Spustit jde ale pouze v případě, že si v profilu zvolíte ženské pohlaví, jinak nefunguje. Po zadání údajů o cyklu může žena sledovat v jaké je fázi, dokonce si denně upravovat příznaky jako je nálada apod.

Notifikace: hovory, SMS, sociální sítě a například počasí

Velká spokojenost u mě panovala u příchozích notifikací. S hodinkami volat nelze, ale můžete hovor přijmout nebo odmítnout a rovnou poslat jednu ze tří přednastavených SMSek. Super je, že SMS jdou upravit dle své libosti. Přečíst jsem si pak mohl zprávy z Messengeru a SMSky a rovnou na ně odpovědět jednou z přednastavených zpráv. Ty šlo opět upravit dle libosti, ale oproti hovorům bylo na výběr více možností. Notifikace mi pak chodily také z aplikací Facebook, Instagram, Whatsapp apod. Všechno výše zmíněné si lze nastavit v Garmin Connect.

Přímo v hodinkách jsem také našel sekci s předpovědí počasí a jednou za čas mi vyskočilo ohledně předpovědi také upozornění. K tomuto je potřeba mít samozřejmě mobil u sebe.

Pokud by vás zajímala i naše videorecenze:

Zhodnocení

Venu jsou stylové hodinky, které se dají využít k celé řadě sportů. A pokud si nevíte rady při cvičení, tak na hodinkách se ukáže, jak máte správně cvičit. Mají dotykový displej s dvěma tlačítky, což pro sport není úplně ideální, zejména, když máte zpocené ruce, ale zvládnout se to dá a aktivitu lze stopovat tlačítkem. Postrádají sice plánování tras, alternativou může být aplikace dwMap. Hodinky zvládnout navigovat pomocí GPS až 20 hodin.

Slabinou hodinek je jistě výdrž baterie, která ve smart režimu vydrží 5 dní a pokud chcete mít k tomu neustále zapnutý displej, tak se musíte smířit s pouhými 2 dny.

Doménou u Venu je dozajista přítomnost AMOLED displeje, který nabízí jasné barvy a nádherně se na to kouká. Ovšem při slunečním svitu je tento typ displeje méně praktický, jelikož se lesknete a viditelnost je horší.

Venu jsou skvělé hodiny i díky AMOLED displeje. Ovšem na sluníčku mají problémy.

Venu jsou skvělé hodiny i díky AMOLED displeje. Ovšem na sluníčku mají problémy.

Za další velká pozitiva považuji jednoznačně možnost placení s hodinami a úložiště hudby přímo v hodinkách. Takže až se budete chystat na hory, nechte mobil a peněženku doma. Naplánujete si trasu v dwMap, můžete si zapnout hudbu a v první hospůdce si můžete zaplatit pivko přímo z hodinek.

Venu také nabízejí bezpečností funkce, jako je Asistent, Detekce nehody a Live track. Ke všem je nutná přítomnost telefonu, ale určitě je mnozí ocení. Když máte mobil u sebe, tak si můžete přečíst SMSky a zprávy z Messengeru, na které lze díky libovolně přednastaveným odpovědím reagovat.

Já bych Venu určitě doporučil. Výbava hodinek je skvělá, nadstandardní. Sám bych preferoval spíše LCD displej, jelikož mi až tak nesejde na grafice, jde vidět krásně na sluníčku a spotřebovává méně energie. Pokud vás tyto hodinky zaujaly, ale ztotožňujete se s mým pohledem na displej, tak je tady varianta Vivoactive 4 nebo 4S.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Jankapřed 1371 dny, reagovat
Dobrý den, děkuji za recenzi, ten tip na navigaci potěšil. Ta čitelnost na slunci, je fakt dostatečná? Chtěla bych je i na kolo, tak se bojím, že v létě to nepůjde moc přečíst. Děkuji za odpověď.
Radim Pochybapřed 1371 dny
Dobrý den, není za co, těší mě moc, že to někomu pomohlo, ale musím říct, že klasická navigace pomocí trasy je lepší než zmíněná staženy dwMap. Používal jsem ho totiž pak ještě nějaký čas a občas mě zlobila, že se mi sekla apod., ale netuším, zda se to stává i někomu jinému. K vaši otázce: řeknu to takhle, ujde to, určitě je lepší na tohle transflektivní displej, ale zase většinou jsem to přečetl víceméně v pohodě a myslím, že na nejvyšší jas to kole rozeznáte. :) Jen dodám: určitě si to co nejvíce přibližte na kole, ne úplně na max, ale ať zvládnete zabočit bez problémů. :)
Petrpřed 1353 dny, reagovat
Dobrý den, také děkuji za recenzi a díky ní jsem si Venu koupil a teď se seznamuji. V podstatě se s Vámi popsanými skutečnostni ztotožňuji. Měl jsem obavy z použití při placení ale vše v pořádku. Hodinky jsou lehké a na ruce příjemné. Musím ale říct, že se mi na ochranném skle objevují drobné škrábance a to se snažím být hodně opatrný:) Chybí mi, nebo nevím kde hledat, tzv.aktivní ciferníky, kdy při dotyku na funkci se tato objeví na displeji (zvyk ze Samsung Gear 2):) a chtěl bych požádat zda-li nevíte, jestli je možné někde nastavit delší dobu vibrací. Často se mi stává, že ta dvě zadrnčení prostě nezaregistruji:).Děkuji za Vaši odpověď
Agáta Vřeskápřed 1352 dny
Dobrý den, a jak jste zatím s Venu spokojený? :) Co se týče délky vibrací, bohužel nastavit nejde, pouze můžete navýšit intenzitu - nízkou, střední a vysokou. V Nastavení - Systém - Vibrace.
Petrpřed 1352 dny, reagovat
Mám je třetí den, takže pořád v záběhu:)za noc a den snížení kapacity baterie o 25% při běžném nošení a využívání, čitelnost na slunci bez problémů, garmin pay bez problémů, notifikace také bez problémů a cvičit jsem zatím podle nich netačal:(:)Navigaci jsem zatím delší dobu nezkoušel díky pracovnímu vytížení ale zase nelze očekávat nemožné pokud se nejedná o integrované mapy. Jinak děkuji za odpověď ale i při té nejvyšší to v některých případech nezaregistruji, takže bych osobně přivítal nějakou aktualizaci:)ale zas tak zásadní to není. A možná by bylo dobré, kdy se podržely notifikace třeba posunutím ciferníku vlevo jako historie.Vpravo je světelnost. Nicméně jsem v tomto těžký diletant, takže jen diskuze:) Jinak opakuji zatím spokojenost a jsem rád, že jsem si snimi udělal radost:)
Agáta Vřeskápřed 1352 dny
Je pravda, že asi na každých se dá najít něco, co by mohlo být kousek lepší, nebo jinak. :) Nějakou dobu jsem nosila Vivoactive4, které mají podobné funkce, a taky jsem našla dost věcí, které bych jako vývojař udělala jinak :D Ale v tomhle jde ten vývoj neuvěřitelně rychle, těším se, co si budeme moc dopřát za pár let... Tak ať dělají i nadále radost, a pokud narazíte na něco, co vás zaskočí, neváhejte se o to podělit, určitě to ocení i budoucí majitelé :)
Evapřed 1329 dny, reagovat
Dobrý den, chci si pořídit nové hodinky a padly mi do oka právě Garmin Venu. Budu je používat hlavně na cyklistiku, chůzi a běh. Nejsem si jistá, zda kromě měření ujeté vzdálenosti umí změřit i překonané výškové metry. Případně zda mi nedoporučíte nějakou jinou alternativu ( Hlavní parametry - nositelné i volnočasově, měření vzdálenosti i překonaných výškových metrů, vodotěsnost, čitelnost na slunci, odolnost) . Děkuji za radu. Eva
Dominik Hokpřed 1329 dny
Dobrý den, překonané výškové metry dokážou naměřit. Obecně to dokážou přesně zaměřit hodinky, které disponují barometrem (který Garmin Venu mají). Co se týče těch parametrů - Venu jsou moc hezké hodinky a dají se nosit i volnočasově, měření vzdálenosti a výškových metrů mají, jsou voděodolné, ale s čitelností na slunci vás trochu zklamu. Garmin Venu mají AMOLED displej, který ma sice moc pěkné, syté kontrastní barvy, ale čitelnost na přímém slunečním světle rapidně klesá. U AMOLED displejů je to typické. Některé značky to řeší silným podsvícením. Ale za cenu kratší výdrže baterie. Pokud byste chtěla něco, co pěkně vypadá a má to obdobné funkce, tak doporučuji Garmin VivoActive 4S. Je to menší verze, která je vhodná pro dámy a i po designové stránce jsou velice podařené. Navíc mají LCD transflektivní displej, který naopak sluneční světlo využívá a prosvětluje jím displej (ale nemá tak syté barvy jako AMOLED displej, který má Venu). Pokud byste za každou cenu chtěla AMOLED displej, tak doporučuji Samsung Galaxy Watch Active 2. Jsou to také moc pěkné hodinky a vyrábí se ve "vyšperkované" starorůžové verzi. Pokud byste chtěla něco minimalističtějšího, tak sáhněte po jiné barevné variantě. :) Navíc mají spoustu chytrých funkcí. Ano, mají také AMOLED displej, ale má velice silné podsvícení, takže je čitelný i na slunci. Takže, pokud chcete dobrou čitelnost na slunci, tak Garmin Venu spíše nedoporučuji. Mrkněte spíše na Garmin VívoActive 4S nebo Samsung Galaxy Watch Active 2.
Kateřinapřed 1260 dny, reagovat
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli lze na hodinkách nastavit, aby se při příchozím oznámení nerozsvěcel displej, ale hodinky pouze zavibrovaly? Ne každý u stolu musí vědět, co mi chodí za zprávy :-D. Děkuji
Dominik Hokpřed 1256 dny
Dobrý den, přesně tak, jak to chcete, to úplně nejde nastavit, ale dá se nastavit jistá forma soukromí. Najdete to v Nastavení - Telefon - Chytrá oznámení - Soukromí. Tam máte možnost dvou nastavení - tlačítko Start nebo Gesto. V praxi, pokud vám někdo napíše, zobrazí se pouze jméno odesílatele, ale ne znění zprávy. Pokud nastavíte tlačítko Start, tak se text zprávy zobrazí po stisku tohoto tlačítka. Pokud nastavíte Gesto, text zprávy se zobrazí při náklonu hodinek směrem k sobě. Snad to vyřeší váš problém. :) Hezký den, Dominik
Martinpřed 1163 dny, reagovat
Zdravím. Mě aktuálně docela nakrklo, když jsem zjistil, že sice můžu připojit slucházka přímo k hodinkám a nenosit tak mobil, ale že už mi hodinky nejsou schopny do nich každý kilometr říct, jak rychle jsem ho uběhl. Přitom tohle každá apka v mobilu umí i ve free verzi. Máte na to nějaký hack? Díky
Dominik Hokpřed 1163 dny
Zdravím, pokud máte zapnutou funkci Auto Lap, tak by vás hodinky měly upozornit po každém kilometru přímo do sluchátek, kdy vám řeknou počet kilometrů a čas za jaký jste poslední kilometr uběhl. Mrkněte do nastavení aplikací, jestli máte povolenou funkci Auto Lap v aktivitě Běh. Přikládám podrobný návod.
Martinpřed 1156 dny
Dominiku díky. O této možnosti vím, jenže ta právě jenom zavibruje, ukáže na displeji (což není problém se podívat, pokud to není zrovna v zimě v rukavicích), ale nic neřekne. To podle supportu umí jen vybrané modely, mezi kterými Venu (vzhledem k poměrně vysoké ceně celkem nepochopitelně) není - https://support.garmin.com/en-IN/?faq=YSMw7c6DBJ2QgUj0I2c2p5. Proto jsem právě vznesl dotaz, jestli to jde nějak ohackovat (kromě běžící jiné aplikace současně na telefonu, protože pak by nemělo smysl si ty hodinky vůbec pořizovat, žejo...)
Dominik Hokpřed 1154 dny
Ano, ano, to jsem pochopil, ale očekával jsem, že v rámci této funkce budou i audio upozornění. Nicméně, pořádně jsem to prostudoval a bohužel není žádná cesta, jak na Garmin Venu rozchodit tato audio upozornění. Jedině používat aplikaci třetí strany, ale je nutné mít mobil u sebe, což problém vůbec neřeší, jak píšete.
Hana Vítkovápřed 1161 dny, reagovat
Dobry den, zatím jsem s hodinkami moc spokojená, vase recenze mě o nich 100% přesvědčila, ale jedine, co zatím pořád nemohu dohledat nebo nastavit, je funkce zobrazení tréninku na hodinkách. Garmin coach mám nastavený, popis a videonavod u behu či posilovani vidím na telefonu, ale na hodinkách už ne. Lze to nějak nastavit? Děkuji
Dominik Hokpřed 1161 dny
Zdravím, Garmin Coach funguje tak, že vám denně zobrazuje, co byste měla dělat. Pokud tedy otevřete aktivitu "Běh", mělo by se vám ukazovat, kolik byste měla uběhnout kilometrů a jakým zhruba tempem či jak dlouho. Garmin Coach se dá nastavit na aktivity "Běh", "Triatlon" a "Cyklistika", nikoliv na fitness. Co tedy přesně nevidíte na hodinkách, jestli mi to můžete specifikovat? Videonávod na nich určitě neuvidíte a popis se zobrazí při otevření aktivity.
Hana Vítkovápřed 1161 dny, reagovat
Jde mi konkrétně o tuto možnost zobrazení aktivity.
Dominik Hokpřed 1161 dny
Pokud chcete dodat další animovaná cvičení do zařízení, tak postupujte takto: Otevřete aplikaci Garmin Connect → Otevřete Menu → Trénink → Tréninky → Najít trénink → Zvolte trénink → Uložit do Mých tréninků → Odeslat do zařízení.. V hodinkách otevřete monitoring sportovní aktivity pod kterou tento trénink spadá a pohybem prstu nahoru otevřete možnosti této aktivity. Otevřete "Tréninky" a tam příslušný trénink najdete. Přikládám video.
Lukáš Papalapřed 1161 dny, reagovat
Dobrý den, opravdu vydrží při zapnuté GPS 20hod? Všude se dočítám pouze těch 6hod, které zmiňujete v kombinaci hudby a GPS. Děkuji mockrát.
Dominik Hokpřed 1158 dny
Zdravím, Lukáši. Ano, při příjmu signálu GPS (1s) hodinky vydrží 20 hodin. Pokud spustíte hudbu, tak 6 hodin. Pro potvrzení ještě posílám kartu Garmin Venu na oficiálních stránkách Garminu, kde to také najdete.
Dušanpřed 1159 dny, reagovat
Dobrý den, mohl bych někde stáhnout komletni návod garmin na vše funkce, které mohu využít? Děkuji
Dominik Hokpřed 1158 dny
Dobrý den, přikládám návod ke Garmin Venu.
Katkapřed 1154 dny, reagovat
Dobrý den, jaký jste používal telefon ke spárování (U Garmin Venu)? Děkuji
Dominik Hokpřed 1151 dny
Dobrý den, Garmin Venu spárujete víceméně s čímkoliv s Androidem 6.0 a výšší a iOS 10 a vyšší. Jsou také výjimky jako je třeba Huawei P8 Lite a další. Přikládám odkaz s informacemi o kompatibilitě.
Dušanpřed 1151 dny, reagovat
Děkuji..........
Kateřinapřed 754 dny
Dobry den docela mě vyděsilo, že by hodinky garmin venu nebyly kompatibilni s mym telefonem huawei p Smart 2019...ted mám strach je koupit ať mi neleží doma
Matěj Urbaczkapřed 752 dny
Zdravím Kateřino, s tímto telefonem by měly hodinky komunikovat úplně normálně a neměl by být žádný problém.
Evapřed 1129 dny, reagovat
Dobrý den, mám hodinky Garmin Venu spárované s telefonem Redmi Note! Pořád se odpojují a nechodí mi notifikace, i když Vám vše nastavené! Nevim jaky je problém! Můžete mi prosím poradit? Dále ještě, jaký je nejlepší telefon pro párování s těmito hodinkami? Děkuji Eva
Dominik Hokpřed 1128 dny
Dobrý den, telefon Redmi Note by měl být spárovatelný s hodinkami Garmin. Doporučuji hodinky obnovit do do továrního nastavení a znova spárovat. Možné řešení problému s notifikacemi i zformátování hodinek najdete v tomto návodu. Spárovatelný by měl být jakýkoliv telefon s Android 6.0 a vyšším a iOS 10 a vyšším. Posílám výpis kompatibilních zařízení.
Martinpřed 1120 dny, reagovat
Dobrý den, můžu tomu rozumět tak, že funkčně jsou Venu a Vivoactive 4 zcela rovnocenné, rozdíl je jen ve vzhledu a displeji? Děkuji
Dominik Hokpřed 1120 dny
Zdravím, ano.:) A výdrž baterie se ještě liší.
Martinpřed 1114 dny, reagovat
Super recenze děkuji za ní. Ovšem hodili jste mi s ní trochu vidle do výběru a Venu se teď dostaly do mého hledáčku. V současné době vybírám náhradu za svoje Huawei Watch první generace, mám rád elegantnější vzhled u hodinek, avšak i pravidelně cvičím (kolo, badminton, orbitrek a hodně turistika) a rád se podívám i na statistiky. Jelikož jsem majitelem Galaxy s10 telefonu, tak jsem se díval na Galaxy Watch 3, které lze v současné době koupit pod 9K, jejich nižší výdrž by šla asi kompenzovat reverzním nabíjením a platby kartou třeba jednou přijdou, ale zajímalo by mě srovnání statistik mezi samsung health a garmin connect. Vy jste měli možnost vyzkoušet oboje, jak se Vám jeví do kvality, rozsahu a user friendliness dané dvě aplikace? Pořád se nemohu naplno rozhodnout do kterých z nich jít
Dominik Hokpřed 1113 dny
Zdravím, z osobního hlediska preferuji spíše Garmin Connect, jelikož obecně preferuji Garminy. Pokud jste sportovec, Garmin Connect je úplně ideální nástroj k plánování vašeho tréninku, sledování kondice a predikce vašich budouchích výsledků. Samsung Health tak nějak už vypovídá přímo z názvu – zaměřuje se na zdraví. Proto je pro mě vždy Samsung Health spíše lifestylová appka, zatímco Garmin Connect je pro mě nástroj pro sportovce. Pokud jste ale příležitostný sportovec, Samsung Health postačí. Takže – rozsah aplikace Garmin Connect pro sportovní účely je určitě větší. Naopak Samsung Health je takové přízpůsobenější na lifestyle. Obě aplikace jsou opravdu dobře naprogramované a naprosto přehledné. Samsung Health má takový modernější vzhled, to mi přijde jako jediný rozdíl. :)
Mirekpřed 1099 dny, reagovat
Zdravím, díky za všechny postřehy a hodnocení i funkce Venu. Chtěl bych se ale zeptat, jak a co nastavit, aby se při příchozím hovoru zobrazilo jméno ze seznamu kontaktů v telefonu, zobrazí se pouze číslo, ale v historii zmeškaných hovoru se jméno zobrazí. Stejně tak se nezobrazí text příchozí SMS. V aplikaci WhatsApp i v Massengeru toto funguje správně. Moc díky za radu.M.
Dominik Hokpřed 1099 dny
Zdravím, Mirku. Zkuste povolit veškerá oprávnění v nastavení telefonu. Posílám návod, jak toho docílit.
Martinpřed 1095 dny, reagovat
Zdravím, díky za recenzi. Původně jsem chtěl nějaké od Samsungu, ale teď nevím, Garmin mi přijde předražený. Jak moc jsou venum a active vodeodolny? Nevíte, zda jde z Garminů prozvonit telefon, když zapomenu, kam jsem ho dal? Díky
Dominik Hokpřed 1093 dny
Zdravím, Martine.Pokud máte hodinky spíše na sport, doporučil bych Garmin. Co se týče voděodolnosti, tak oba přístroje mají voděodolnost 50M, což znamená, že jsou vhodné i na plavání. Funkci "Najdi můj telefon" mají obě značky.
Martinpřed 1093 dny, reagovat
Díky moc Dominiku ???? teď už vybrat ty správné do 10tis.
Dominik Hokpřed 1093 dny
Doporučil bych VívoActive 4 (nebo také Venu výše, jsou funkčně stejné), popřípadě Forerunner 245, který je trochu sportovněji zaměřený.
Michalpřed 1093 dny, reagovat
Dobrý den. Na svoje Venu jsem si nainstaloval dw.map zaregistroval a přes kód aktivoval. Trasu jsem přes mobilní mapy.cz naplánoval a odeslal ve formatu gpx, ale když v Garmin conect mapu chci odeslat do zařízení napíše mi: vaše zařízení nepodporuje trasy. Nevíte v čem by mohl být problém? Děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 1092 dny
Zdravím Michale, problém bude v tom, že Garmin Venu nemá od výrobce povolenou navigaci po trase, a tak není možné do hodinek ani přenést trasu z Garmin Connect..
Petr Grivalskýpřed 1091 dny, reagovat
Dobrý den pánové, zakoupil jsem si včera Vivoactive 4. Vzhledově super, lehké, krásně čitelný displej, aplikace Garmin super. S hodinkami jsem zatím spokojen, jen bych potřeboval poradit s appkou na hiking, která se tam, pro mě nepochopitelně, nenachází (provozuji nejčastěji) a dále mám problém s GPS. Stále se zobrazuje Čekejte na GPS a stále se nemohu dočkat. 10 - 20 minut a nic. Nedělám něco špatně? Moc děkuji za radu. Jinak moc děkuji za super recenze na Vivo 4 a Venu, pěkně jste mi zamotali hlavu :D
Matěj Urbaczkapřed 1087 dny
Zdravím Petře, pro rychlejší hledání GPS bych Vám doporučil hodinky připojit k PC k programu Garmin Express a nahrát úplně nejnovější aktualizace softwaru, které se týkají práve i GPS. Poté bych doporučil při městském běhu zapínat kombinaci GPS + Galileo. Tato kombinace rychleji vyhledává satelity v městské džungli.:-) A děkujeme mnohokrát za pochvalu k recenzím.:-)
Kateřinapřed 1088 dny, reagovat
Dobrý den. Nejdou mi připojit bezdrátová sluchátka k hodinkám Garmin Venu . . . Nevím, co dělám špatně. Menu/Nastavení/Hudba/Sluchátka/Přidat novou položku . . . vyhledává, ale nic nenajde. Není v tom nějaký fígl ? To přece jít musí, ne ? Děkuji za radu.
Matěj Urbaczkapřed 1087 dny
Zdravím Katko, sluchátka nastavujete správně. Podíval bych se na sluchátka, jestli jsou také v párovacím módu a pokud jsou, tak bych provedl aktualizaci systému přes Garmin express nebo dal hodinky do základního nastavení a zkusil provést tuto operaci znova.:-)
Kateřinapřed 1085 dny, reagovat
Zkusila jsem všechno, co jste mi poradil, ale hodinky prostě sluchátka nenajdou... Už nevím, co jiného udělat.
Matěj Urbaczkapřed 1084 dny
Zdravím Katko, rád Vám pomohu dále. Kontaktujte mne, prosím, přes email: matej.urbaczka@gmail.com
Emilpřed 1084 dny
Dobrý den, jen upozorním, že některá sluchátka Garmin prostě nenajde, alespoň z toho, co jsem se dočetl.
Pavelpřed 1065 dny, reagovat
Dobrý den, zakoupil jsem u vás tento typ hodinek. Hodinky mají zřejmě automatický jas. Jde to nějak vypnout? Vadí mi neustálá změna jasu nahoru - dolu. V manualu jsem to nenašel. Děkuji,Pavel S.
Dominik Hokpřed 1064 dny
Zdravím, Pavle. Automatickou regulaci bohužel není možné vypnout.
Michaela Minářovápřed 1062 dny, reagovat
Dobrý den, zakoupila jsem hodinky garmin vivo, zatím se seznamuji, jediné co mi zatím nefunguje, je měření stresu, ať umístím hodinky na ruce jakkoli, nejsou schopné nic změřit. Nevíte, kde může být probém. díky moc Míša
Dominik Hokpřed 1060 dny
Zdravím, Míšo. Monitoring stresu by měl probíhat celý den, ještě jsem se s tímto problémem nesetkal. Zkuste hodinky obnovit do továrního nastavení.
Janovičkapřed 1059 dny, reagovat
Dobrý deň prajem, je možné aby notifikácie nechodili počas aktívneho displeja mobilu? Našla som len vypnutie notifikácií úplne a pri aktivite. Ďakujem pekne
Dominik Hokpřed 1059 dny
Zdravím, myslím, že bude problém v tom, že nemáte aplikace povolenou v telefonu, aby běžela na pozadí. Zkuste otevřít v nastavení telefonu aplikaci Garmin Connect a tam povolit, aby běžela na pozadí.
Janovičkapřed 1057 dny
Aplikácia má povolenú činnosť na pozadí napriek tomu zasiela notifikácie aj pri práci z telefónom. Je možnosť aj iného nastavenia ? Ďakujem
Dominik Hokpřed 1056 dny
Zdravím, pokud vím, tak toto nastavení bohužel není možné. Kdykoliv se objeví notifikace v telefonu, objeví se i na hodinkách. Nezobrazí se pouze tehdy, kdy máte např. otevřenou konverzace v Messengeru s konkrétní osobou a ta vám odepíše a vy si to hned zobrazíte. Tehdy notifikace nechodí.
Martinpřed 1057 dny, reagovat
Dobrý den, Nemáte pobočku jinde mimo Ostravu? U vás se mi líbí cena hodinek Garmin Venu Black a rychlé reakce zde v komentářích. Chtěl bych si je vyzkoušet a pak nevím, jak bych to řešil se servisem, kdyby byla potřeba?
Dominik Hokpřed 1057 dny
Zdravím, Martine. Nene, jen v Ostravě. :) Servis se dá vyřešit posláním přes poštu.
Martinpřed 1052 dny, reagovat
Nevíte prosím, jak nastavit u Garmin Venu2 funkci najít telefon?
Dominik Hokpřed 1051 dny
Zdravím, Martine. Pravděpodobně by se tato funkce měla skrývat ve zkratkách, které najdete po dlouhém stisku jednoho z tlačítek.
Martinpřed 1052 dny, reagovat
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli nemáte zkušenost s hodinkami Samsung Galaxy watch? Garmin Venu2 mám pár hodin a už uvažuji o vrácení ????
Dominik Hokpřed 1051 dny
Zdravím, Martine. Pokud byste chtěl vědět něco více o hodinkách Samsung, tak dva nejnovější modely už jsem recenzoval a najdete tyto recenze tady. Je mi líto, že jste nespokojený.
Martinpřed 1051 dny, reagovat
Děkuji Dominiku, na recenze kouknu. Tím dotykem jsem pořád preklikaval a chyběla mi funkce, kde se zobrazí třeba cely kalendář který mám v telefonu. Nevím, jestli tohle má nějaký z Garminů..
Dominik Hokpřed 1051 dny
Zdravím, Martine. V hodinkách byste podle mě měl mít možnost "Přidat widget" a tam by kalendář měl být. Pokud ne, určitě to dokáže suplovat nějaká aplikace z Connect IQ.
Janovičkapřed 1024 dny, reagovat
Dobrý deň prajem, vedeli by ste mi prosím odporučiť konkrétne ktorú aplikáciu doinštalovať pre turistiku a plávanie na otvorenej vode do Venu? Ďakujem pekne
Dominik Hokpřed 1023 dny
Zdravím. Pro turistiku bych doporučil HikingWay V2.x a pro plavání v otevřené vodě bych doporučil Swimming App Professional, ale pozor, ta je placená. :)
Mirekpřed 1009 dny, reagovat
Lze nosit hodinky do sauny?? Děkuji. M.
Dominik Hokpřed 1009 dny
Zdravím, není to nikde přímo dáno, ale spíše bych to nedoporučoval. Jsou hodinky (např. Garmin Instinct), které mají přesně danou teplotní škálu, ale Garmin Venu mezi ně nepatři a tak bych to neriskoval.
Hankapřed 970 dny, reagovat
Dobrý den. Líbí se mi hodinky Garmin Venu a nebo Garmin SQ muzic, ale nevím pro které se rozhodnout. Je v nich velký rozdíl a nebo jen viz amoled displeje a nebo LCD transflektivní displej. Spíše preferuji obdélníkové, ale nevím jaké. U každého typu něco schází a tak zase skončím u Garminu. Můžete mi dát nějaký typ, kromě Applu děkuji H.
Dominik Hokpřed 969 dny
Zdravím, Venu SQ music sice má LCD displej, ale není transflektivní. Tudíž zhasíná a je dost podobný AMOLED displeji. Pokud se vám líbí hranaté hodinky, výbornou volbou je určitě Venu SQ Music, ale také třeba Amazfit GTS 2 – ten sice nemá možnost placení, ale má také hudební přehrávač. Obecně bych se ale já osobně přiklonil k Venu SQ Music. :)
Monika Sandanápřed 928 dny, reagovat
Dobrý den, mám Venu 2s, ale bohužel mi nejdou připojit bezdrátová sluchátka ( JBL Tune 120 TWS) Bud´ mi hraje pouze pravé sluchátko nebo žádné. Sluchátka jsou v pořádku. Děkuji za odpoveď.
Matěj Urbaczkapřed 926 dny
Zdravím, zkuste tato sluchátka odpojit úplně ode všech zařízení, kde jste je měla připojené (telefon, tablet, notebook...), a pak následně odeberte a znova připojte k Venu 2.:-)
Mariepřed 914 dny, reagovat
Dobrý den. Můžete mi prosím poradit. Chtěla bych hodinky na běh, občasný sport a volnočasové nošení. Zvazuji mezi Garmin venu nebo Samsung watch 2 . Poradíte mi prosím jaké z nich. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 913 dny
Zdravím Marie, hodinky Garmin Venu jsou více zaměřené na sportovní aktivity, a tak mají delší výdrž baterie, jak v režimu smartwatche, tak při sportovní aktivitě. Mají také lepší vyhodnocení výsledků v aplikaci Garmin Connect. Model Samsung Watch Active 2 je zase o něco chytřejší parťák do města a pro každodenní život.
Marekpřed 904 dny, reagovat
Dobrý den, Aktuálně se nemohu rozhodnout mezi Venu a Fenix. Nejvíce mě nadchli Venu svou elegantností a celkovým obsahem. Myslíte, že pro člověka který není extrémně fyzicky vytížený a zajímají ho spíše statistiky o těle jako stres, spánek atd. plus občasné cvičení a plavání jsou Venu lepší volbou? Popřípadě jestli má smysl kupovat druhou generaci? Osobně mezi nimi nevidím markantní rozdíl kromě baterie, velikosti a pár dalších věcí. A jeden konkrétní dotaz. Je možné nahrát do hodinek nějakým způsobem obrázky/fotky? Vytvořit nějakou galerii? Jako uživatel Apple Watch jsem velmi vděčný za sdílenou galerii s telefonem a celkově tuto featuru používám. Osobně jsem o tomto tématu moc informací nenašel. Jen o fotce na tapetě nebo přidání fotek k aktivitě. Popřípadě je-li jediný způsob přidávání fotek k aktivitě, je možno jich tam alespoň několik desítek nahrát a tímto způsobem obměňovat atd.? Nebo to nějakým způsobem obejít ať aplikací nebo jakkoliv jinak? Moc Vám děkuji za odpověď a čas.
Matěj Urbaczkapřed 902 dny
Zdravím Marku, pokud se rozhodujete mezi těmato dvěma modely, tak bych osobně doporučil Garmin Fenix 6. Už jen z důvodu plavání, kde není dotykový displej výhodou. Pokud byste se ale nakonec rozhodl jít do Venu, tak zvažte druhou generaci. Kromě věcí, které jste již popsal, Venu 2 například umí přímo v hodinkách zobrazovat widget spánku, mají funkci zdravotního snímku atp. Také mají nový snímač tepové frekvence, a tak statistiky jsou o trošku přesnější. Co se týče vašeho druhého dotazu, tak bohužel Garminy funkci galerie nemají v žádných hodinkách a nelze to obejít ani aplikací třetí strany. Stále si zachovávají více sporttesterovské funkce a do těch chytrých se tolik neženou.
Ivapřed 886 dny, reagovat
Dobrý den, mám cca půl roku Vivoactive 4s a jsem s nimi spokojená, nyní vybíráme pro manžela mezi venu a vivoactive 4. Ráda bych se zeptala na funkci Garmin pay u mých hodinek - všude se píše, že pokud jednou zadám heslo, hodinky si ho pamatují až do jejich sundání z ruky. Od začátku se mi stávalo, že jsem musela kód během jednoho dne zadávat vícekrát, pokud jsem nimi platila, ale poslední dobou musím heslo zadat i při platbě, která následuje do desíti minut od první platby (při vstupu a výstupu z tramvaje, takže ten interval opravdu není velký), což už mě začíná dost obtěžovat. Hodinky sundávám pouze večer ve sprše, jinak je mám stále na ruce. Existuje na toto nějaké řešení? Díky za odpověď
Dominik Hokpřed 885 dny
Zdravím, kód je potřeba zadat pokaždé, když hodinky sundáte, což se pozná pravděpodobně podle toho, že hodinky nezaznamenaly žádný tep. Máte hodinky dostatečně upnuté? Nenosíte je moc volně?
Ivapřed 885 dny
no je pravda, že je nosím trochu volněji, protože se mi pak hodně potí ruka a není mi příjemné, když se mi hodinky přilepí. Ale tep snímají v pořádku, neustále, nejsou tam žádné výpadky
Davidpřed 873 dny, reagovat
Dobry den, chtel bych se optat jaka jsou dobra bezdratova sluchatka. Co jsem zkousel tak u nekterych mi vypadava zvuk a jak se zapne GPS tak se to zlepsi. Ale nemate nejaka odukousena ktera funguji dobre ? Jeste k ten sluchatkam jedna se o hodinky Venu 2 ale kdyz je pripojim k telefonu tak hraji normalne. Tak zda nemate nejaka vyzkousena sluchatka Mic dekuji za pomoc
Matěj Urbaczkapřed 873 dny
Zdravím Davide, pokud hledáte spolehlivá sluchátka, doporučuji firmu aftershokz, konkrétně model aeropex.:-)
Lennypřed 836 dny, reagovat
Dobrý den, chtěla bych koupit manželovi chytré hodinky. Vaše recenze na Venu se mi moc líbila. Můj manžel pracuje ve stavebnictví, hodně se pohybuje na stavbách, kde je prach a může dojít k nárazu nebo odření. Ve volném čase chodí po horách. Jsou tyto hodinky vhodné i do prašného prostředí? Pokud ne, mohl byste mi nějaké doporučit? Děkuji
Dominik Hokpřed 836 dny
Zdravím, do takového prostředí jsou tyto hodinky spíše nevhodné. Doporučil bych spíše Garmin Instinct, Amazfit T-Rex PRO nebo třeba nejvybavenější Garmin Fenix 6.
Ellapřed 741 dny, reagovat
Zdravím, potřebuji vědět, zda se dá vypnout funkce notifikaci, když jsem na mobilu. Ačkoliv mam rozsvícený displej, hodinky vibrují s každou novou zprávou. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 741 dny
Zdravím, bohužel jsem takové nastavení nenašel.:-(
Andreapřed 723 dny, reagovat
Jsou Garminy Venu vhodné do sauny ? Díky Jinak spokojenost
Matěj Urbaczkapřed 723 dny
Zdravím Andreo, hodinky to pravděpodobně přežijou, ale rozhodně je nedoporučuji nosit do sauny. Na hodinkách jsou kovové části, které by mohly pálit.
Monikapřed 651 dny, reagovat
Dobrý den, hodinky Venu S mám druhý den a seznamuji se s nimi. Máte ponětí, zda je zde možná funkce svítilny? Jde někde nastavit doba rozsvícení displeje, když se třeba podívám gestem na hodiny? Přijde mi, že se rychle zhasnou. Díky za rady.
Dominik Hokpřed 651 dny
Zdravím, Moniko. Doba by se měla nastavit v nastavení → Systém → Displej → Podsvícení. Mělo by tam teoreticky být i něco o době. Co se týče svítilny, je na to myslím jen aplikace v Connect IQ.
Monikapřed 651 dny
Netušíte jak se ta aplikace se svítilnou jmenuje, nedaří se mi ji najít. První rada pomohla, moc díky.
Monikapřed 651 dny, reagovat
Tak už se zdařilo, kdyby někdo taky chtěl je to app Flashlight. Moc díky za cenné rady.
Janpřed 634 dny, reagovat
Dobrý den. Máte prosím zkušenosti venu2 a vario radar. Hodinky přijíždějící auto zobrazuji jen graficky bez vibrací nebo pipnutí. Staré vivoactive vibrovaly a tady mi to zatím nefunguje. Díky , jinak vaše podcasty sleduji velice rád.
Matěj Urbaczkapřed 630 dny
Zdravím Honzo, za chvíli by mi měl Varia Radar dojít, a tak na Vás budu myslet a hned vám pak odepíšu.:-) A děkujeme za pochvalu.:-)
Radimpřed 627 dny, reagovat
Dobrý den. Mám Garmin Venu. Neumím nastavit češtinu, můžete mi poradit děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 626 dny
Zdravím Radime, češtinu můžete buďto přes Garmin Connect IQ v aplikaci v telefonu anebo přes Garmin Express v počítači.:-)
Radimpřed 626 dny, reagovat
Omlouváme se ale connect češtinu nenabízí,trochu tápu.
Dominik Hokpřed 625 dny
Zdravím Radime, podržte dlouze spodní tlačítko. Otevřete "Systém" a poté hned první řádek, kde měníte jazyk. :)
Kamilapřed 591 dny, reagovat
Dobrý den, je možné na hodinkách Garmin Venu 2 nastavit pozadí hodinek na displeji? Celkem bych přivítala kdyby byl vidět třeba jen čas. Děkuji za odpověď
Matěj Urbaczkapřed 591 dny
Zdravím, Kamilo, ano, lze si nastavit jakýkoli číselník chcete. Pokud žádný nevyhovojuje, je možnost si ho vytvořit.
Kamilapřed 591 dny
Děkuji za odpověď, to vím ciferníky jsem si stáhla, ale jedná se mi o to když displej zhasne, zda jde mít na displeji neustále pozadí, tak aby nebylo černé.
Dominik Hokpřed 591 dny
Zdravím, Kamilo. Podívejte se do nastavení hodinek → Systém → Podsvícení → Vždy. Toto by mělo aktivovat nastavení, kdy půjde vidět alespoň čas. :)
Kamilapřed 590 dny
Dobrý den, v hodinkách v systému právě podsvícení vůbec není. Nějaký odkaz na videonávod?
Matěj Urbaczkapřed 590 dny
Zdravím Kamilo, kolega se trošku sekl. je to systém - displej - odpočet - vždy zapnuto.:-)
Marcelapřed 441 dny, reagovat
Dobrý den, skvělá recenze. Mohu se zeptat při kolika % mám hodinky nabíjet, aby to bylo pro baterii správně? A místo vibrace zvukové upozornění nastavit nelze? Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 440 dny
Zdravím, Marcelo, zvukové upozornění bohužel nastavit nelze. A baterii bych nabíjel, když máte okolo 10%.