» Blog

Jak do hodinek Garmin nahrát trasu pro navigaci?

28.3.2022 | 1 MIN | 82x komentář

Garmin nabízí možnost do svých hodinek nahrát soubor pro navigování. Například z mapy.cz nebo jakéhokoli dalšího webu s mapovými podklady. V tomto krátkém článku se dozvíte jak nahrát trasu do hodinek.

Vytvoření trasy v aplikaci Garmin Connect:

1) Otevřete MENU v aplikaci Garmin Connect. (v iOS "Více" vpravo dole, v systému Androidu sy­mbol ≡ vlevo nahoře).

2) Trénink → Trasy → Vytvořit trasu → Vyberte pro kterou aktivitu je trasa určená.

3) Vyberte, jestli chcete, aby vám aplikace vytvořila trasu automaticky dle vašich preferencí nebo manuálně.

Pokud nechcete k vytvoření trasy používat mapové rozhrání v aplikaci Garmin Connect, je možné si vytvořit trasu (např. na Mapy.cz), vyexportovat ji do GPX souboru a odeslat do zařízení.

Postup přes počítač:

1) Otevřete webové rozhrání aplikace Garmin Connect ve vašem počítači a přihlašte se.

2) Trénink → Trasy → Importovat (pod ikonou "Vytvořit trasu") → Vložte soubor GPX či TCX a zaklikněte "Začít".

3) Potvrďte ikonkou "Vytvořit novou trasu".

4) Do zařízení trasu odešlete skrze Garmin Express po připojení hodinek k počítačí pomocí USB kabelu. Popřípadě trasu najdete v telefonu v aplikaci Garmin Connect, kde ji můžete odeslat bezdrátově do hodinek (Trénink → Trasy).

Přes mobilní telefon (Mapy.cz):

1) Vytvořte si trasu v mobilní aplikaci Mapy.cz a vyexportujte ji do souboru GPX.

2) Po stažení klikněte na soubor a otevřete jej v aplikaci Garmin Connect.

3) Zvolte aktivitu, pro kterou je tato trasa určená.

4) Trasu odešlete do zařízení a synchronizujte.

Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)
11.1.2021 - Dominik Hok
Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Milanpřed 1162 dny, reagovat
Moc děkuji za skvělou nápovědu ke sporttesteru garmin, prosím jesti by nešlo doplnit jak naplánovat trasy předem děkuji Milan
Dominik Hokpřed 1162 dny
Zdravím, Milane. Trasa se může naplánovat přímo v aplikaci Garmin Connect, nebo v aplikaci třetí strany, kdy si vyexportujete trasu do GPX a vložíte do hodinek. Přikládám návod. Nebo myslíte něco jiného? :)
Zdeněkpřed 1127 dny, reagovat
Dodrý den pane Dominiku Moc děkuji za užitečnou odpověď. A ješte bych vás poprosil o radu, pokud pojedu s navigací a zároveň s hodinkami bude možno sledovat informace tu v navigaci a za okamžik v hodinkách? Prosím se snímačem rychlosti lze i zároveň sledovat ujeté km? Případně co by jste mi doporučil? Předem děkuji. Nashledanou
Dominik Hokpřed 1127 dny
Zdravím ještě jednou, Zdeňku. Dá se nastavit tzv. zrcadlení, kdy se na displeji hodinek zobrazují data z navigace Edge. Co se týče snímače rychlosti, tak zaznamenává i ujetou vzdálenost. Výhodou je, že zaznamenává kdykoliv (i na místech se slabým signálem GPS). Doporučit myslíte snímač rychlosti, nebo navigaci Edge? :)
Monikapřed 1110 dny, reagovat
Dobrý den, nově mám Fénix 6s a dnes jsem si poprvé vyzkoušela běh s navigací. Po dokončení tréninku jsem musela změnit v aplikaci Garmin connect aktivitu z "Navigace" na "Běh", což bylo v pořádku, změnilo se mi to a mám to i v aplikaci započtené do statustik. Ovšem v hodinkách mám tuto aktivitu stále jako aktivitu "Navigace", tudíž v hodinkách v souhrnech běhu ji nemám. Jde to změnit? Abych to měla i v hodinkách jako běh? Děkuji
Dominik Hokpřed 1109 dny
Zdravím, Moniko. Toto změníte v telefonu. Otevřete danou aktivitu (najdete ji např. v kalendáři) a klikněte tři tečky vpravo nahoře → Upravit aktivitu → Typ aktivity → A přepněte na Běh. Příště doporučuji nespouštět "Navigovat", ale pokud půjdete běhat, spusťte si Běh a tam si spusťte navigaci dlouhým stiskem levého prostředního tlačítka a zvolením "Navigace". :)
Miroslavpřed 1058 dny, reagovat
dotaz , Garmin 6x PROkdyž běžím podle navigace mapy, neukládá se mi např časy na 1 km... ale jen celkový čas...jde to nastavit?
Dominik Hokpřed 1057 dny
Zdravím, Miroslave. Tak nespouštějte pouze navigaci, ale spusťte sportovní aktivitu a v ní navigaci. Mělo by to jít při spuštění sportovní aktivity, když dlouze podržíte levé prostřední tlačítko.
Tompřed 1030 dny, reagovat
Aplikace mapy.cz už umí udělat export do GPX přímo v aplikaci. Pro mě super. Není už třeba dělat export přes webové rozhraní.
Dominik Hokpřed 1030 dny
Díky za info, Tome! :)
Janapřed 1011 dny, reagovat
Dobrý den, mám hodinky Vivoactive3, ve kterých bohužel nejde zobrazit naplánovaná trasa, abych viděla, kudy jdu. Mám v plánu Garmin Forerunner 245 nebo Fenix 6S Glass, ale bohužel nikde není napsáno, zda mohu trasy sledovat v hodinkách. Nemáte s tím zkušenost, abych nekoupila hodinky, kde tato podpora není?
Dominik Hokpřed 1010 dny
Zdravím, Jano. Forerunner 245 vám naplánovanou trasu nezobrazí. Fenix 6S Glass ano, ale nebudete tam mít mapový podklad. Ten má až verze PRO Fenixů či Forerunner 945.
Evžen Umlaufpřed 934 dny, reagovat
Dobrý den. U hodinek Fenix 5 plus se mi při každém pokusu o výpočet trasy,tak i návratu ke startu objevuje chybová hláška,jako chyba při výpočtu trasy.Po trasách uložených z mobilu navigace funguje bez problémů.Mám základní mapové podklady od Garminu.Za případnou radu děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 933 dny
Zdravím Evžene, zkusil bych připojit hodinky na Garmin Express a zkontroloval bych aktualizace na hodinkách. To, co popisujete se mi stalo pouze párkrát a to jen tehdy, pokud byla trasa strašně dlouhá a bylo na ní moc mapových bodů.
Lehký Michalpřed 900 dny, reagovat
Ahoj, mám Fénix6 a mám problém s navigací. Nevím co dělám špatně. Do hodinek si nahraju trasu kterou chci běžet ta se mi nahraje, ale hodinky mi ukazuji nejkratší trasu do cíle, vůbec to nesleduje náhranou trasu. Nevíte co dělám špatně? Už si nevím rady. Díky
Matěj Urbaczkapřed 900 dny
Zdravím, to upřímně netuším. Trasu vytváříte v Garmin Connect, odešlete do hodinek a tam jí poté otevřete přes aplikaci Navigovat → Trasy?
Veronika Mindlovapřed 899 dny, reagovat
Zdravím, mohla bych taky poprosit o radu? Chtěla jsem si do hodinek vivoactive 3 nahrát trasu, kterou by mě hodinky při běhu navigovaly. Vše jsem nahrála, ale v momentě, kdy dam odeslat do zařízení, mi mobil napíše, že hodinky nepodporují trasy. Můžete mi poradit co s tím? Dekuji
Dominik Hokpřed 899 dny
Zdravím, tuto trasu si vytváříte v Mapy.cz, nebo přímo v aplikaci Garmin Connect?
Radekpřed 716 dny, reagovat
Jak funguje nahrani trasy (gpx) v hodinkach Garmin Venu 2. Navigovani po vytvorene trase bez mapy? Dekuji predem.
Dominik Hokpřed 716 dny
Zdravím, Radku. Po nahrání GPX do aplikace Garmin Connect si můžete vytvořenou trasu do hodinek. Pak si to můžete spustit v hodinkách a zobrazí se vám šipková navigace, která vám bude ukazovat, kterým směrem se máte vydat.
Ladapřed 709 dny
Dobrý den, mám zakoupené venu 2 plus. Po vytvoření GPX v connectu a následném exportu mi connect napíše: zařízení není kompatibilní.
Dominik Hokpřed 708 dny
Dobrý den, omlouvám se, toto je má chyba. U Venu 2 Plus se dá navigovat pouze k uloženým pozicím. V hodinkách si tedy uložíte pozici a poté jste schopná se k ní zpětně nechat navigovat.
Tomášpřed 700 dny, reagovat
Dobrý den, koupil jsem si hodinky Venu 2s. Do aplikace Garmin conect jsem si stáhnul trasu a chci ji exportovat do hodinek. Ale napíše my to že zařízení není kompatibilní.
Dominik Hokpřed 697 dny
Dobrý den, Tomáši. Venu 2S navigaci bohužel neumí. Pouze šipkovou navigaci k uložené pozici.
Leepřed 690 dny, reagovat
Dotaz k Fenix7 a spuštění navigace importované trasy. Trasu mám nahranou v aplikaci Garmin Connect, aktivita běh, odeslanou a provedenou synchronizaci s hodinkami. Bohužel trasu k navigací nemůžu v hodinkách dohledat a spustit. Na hodinkách vyberu Běh -> Navigovat a ani v jedné možnosti ji nenajdu. Prosím o radu jak postupovat nebo kde může být problém. Děkuji ????
Matěj Urbaczkapřed 689 dny
Zdravím, zkuste ještě jednou provést synchronizaci a pošlete ještě jednou trasu do hodinek, poté spustíte běh - navigace - trasy a tam ji určitě najdete
Leepřed 689 dny
Dobrý den, děkuji za odpověď ... odesílám, synchronizuji, ale stále nic. Není potřeba ještě krom zapnutého bluetooth a polohy mít zapnuté/nastavené ještě něco dalšího? Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 689 dny
Ještě je třeba mít puštěnou síť, čili WiFi nebo data.
Pavelpřed 688 dny, reagovat
Ahoj kluci. Mám EPIX2 a narazil jsem na problém s navigováním při aktivitě (kolo). Vytvořil jsem si trasu přes mapy.cz - export GPX - následně přes Connect nahrál do hodinek. V hodinkách dám aktivitu kolo, následně přes menu zvolím navigovat, vyberu trasu, spustím. Načtou se mi data, ALE když přejíždím přes ciferníky, tak mi vše jde, dokud nedojedu na první ciferník pod mapou (tj. myslím, že to je stoupání na trase (graf a hodnoty), v tento moment se hodinky zrestartují :-( Zajímavé je, že jsem takto nahrál 8 tras (všechno stejný postup) a hodinky mi takto zamrznou u 3. U zbývajících 5ti to normálně ukáže. Nevím v čem je problém :-( Zkusil jsem i nahrát beta verzi softwaru 8.18, ale problém je pořád stejný. GPX soubory jsem několikrát zkusil vyexportovat znova a znovu nahrát do hodinek, ale situace se opakuje. Máte s tímto nějakou zkušenost? Žeby chyba na straně mapy.cz v daném úseku?
Matěj Urbaczkapřed 687 dny
Zdravím Pavle, tohle mi přijde velice zvláštní. Je velice možné, že by mohly mít chybu mapy.cz, ale upřímně, jsem se s tím ještě nikdy nesetkal. Zkusil bych ještě pomocí Garmin Express, reinstalovat veškeré mapové podklady. Pokud by to dělalo častěji a nepřestalo, určitě je to důvod pro reklamaci.
Terezapřed 617 dny, reagovat
Dobrý den, mam Fénix 6S, po exportu trasy mám sice vše v hodinkách, ale bez mapového podkladu z mapy.cz. Asi hloupá otázka a omlouvám se, ale je třeba si něco dokoupit ? Předem moc diky
Dominik Hokpřed 616 dny
Zdravím, Terezo. Pokud nemáte verzi PRO, navigace funguje pouze po křivce. Tudíž bez mapového podkladu.
Zuzpřed 486 dny, reagovat
Dobrý den, když si nahraju trasu do hodinek (Fenix 6) s více body (např. kontrolními při závodu), nezobrazí se mi všechny z důvodu velkého počtu bodů. Je na to prosím nějaký fígl, který by mi zobrazil trasu se všemi body? Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 486 dny
Zdravím, Zuz, bohužel, toto nelze nijak ovlivnit a řeší to všichni ultraběžci.:-(
Tomášpřed 424 dny, reagovat
Dobrý den, mám nově Fenix 7X Sa So a chtěl bych si uložit moji polohu. Po spuštění se vždy napíše, čekejte na GPS a po chvíli se hledání polohy zcela ukončí. Dá se s tím prosím něco dělat?
Matěj Urbaczkapřed 424 dny
Zdravím, Tomáši, jakou máte verzi SW? Mně to na nové verzi nedělá a normálně mi polohu načte.
Tomášpřed 424 dny, reagovat
Ahoj Matěji, verze SW 10.46
Matěj Urbaczkapřed 424 dny
Zkusil bych připojit na Express skrze aktualizace anebo můžu doporučit zapojení do testování beta verze, kde vše funguje kvalitněji.
Tomášpřed 424 dny, reagovat
Vyzkouším, děkuji.
Marapřed 418 dny, reagovat
Zdravim, chci se zeptat na opačný směr nahrátí trasy. Absolvoval sem závod a rád bych si trasu uložil do gpx do PC. Mám fenix 7x. Díky moc
Matěj Urbaczkapřed 417 dny
Zdravím, Máro, já bych to udělal přes PC. Otevřete v internetovém prohlížeči stránku Garmin Connect, zde si najděte tu závodní aktivitu a rozklikněte ji. Na pravém boku máte ikonky, rozklikněte ikonku "více" (ozubené kolo) a jako třetí možnost máte uložit jako trasu.:-)
Marapřed 417 dny
Díky moc. Podařilo se.
Honzapřed 417 dny, reagovat
Zdravím lze vyměnit baterku v Garmin instinkt díky .
Matěj Urbaczkapřed 417 dny
Zdravím, bohužel, nelze.:-(
Lennypřed 384 dny, reagovat
Dobrý den, Po naplánování trasy v IPhone mi app garmin Connect neodešle trasu do hodinek Venu2 plus. Zobrazí se ,,není kompatibilní’’ Uměl by mi někdo poradit co je špatně?
Matěj Urbaczkapřed 382 dny
Zdravím, Lenny, bohužel má Garmin pravdu a hodinky Venu 2 Plus nemají žádné navigační možnosti.:-(
Richardpřed 369 dny, reagovat
Zdravím, Před časem jsem si u vás koupil Garmin Fenix 7X. Narazil jsem na překážku. Chtěl bych se zeptat, existuje nějaká možnost jak z mobilu naimportovat do hodinek trasu ve formátu GPX bez mobilních dat či wifi? Plánuji cestu do Jižní Ameriky a rád bych měl možnost hodit si do nich trasu spontáně z mobilu, např. z mapy.cz. Mám I Phone 13. Předem děkuji za váš čas :)
Matěj Urbaczkapřed 368 dny
Zdravím, Richarde, offline to bohužel nefunguje v žádném případě ani s žádným telefonem.:-( Garmin Connect je internetová platforma a aplikace v telefonu je její klon, kdy je nutné být připojen k datům či WiFi.
Kamilpřed 282 dny, reagovat
Dobrý den, u Garmin Fenix 6X mně nefunguje přenos dat z PC pomocí kabelu (pouze napájení). Vyzkoušel jsem reset na výchozí nastavení včetně dat, různé kabely, různé notebooky, bez výsledku. Zajímalo by mě, jestli je možný přenos dat (např. gpx soubory) z PC bezdrátově prostřednictvím bluetooth, wi-fi apod. Děkuji za info :)
Dominik Hokpřed 282 dny
Zdravím, mrkněte do nastavení hodinek → Systém → Režim USB. Tam to přepněte z Garmin na "Velk. pam. zař.". :)
Kamilpřed 282 dny, reagovat
Děkuji za rychlou odpověď, zkoušel jsem obě varianty "Garmin" i "Velk. pam. zař", ale stále se mně hodinky neobjevily jako externí disk. Nicméně po aktualizaci Garmin Express se mně Fenixy už objevily a spárovaly (následně pak i ve webovém portálu Garmin Connect, potažmo Explore), takže gpx soubory mohu exportovat, importovat. Předpokládal jsem, že se mně načte v notebooku "klasický" externí disk jako i jiných zařízení, ale i výše popsaný způsob je pro mně dostačující :-) Ještě snad upřesňující dotaz, zda-li by se to dalo obejít zařízením SUB ANT Stick, abych mohl uploadovat třeba hudební soubory apod.
Dominik Hokpřed 282 dny
Zdravím, myslím, že to nepůjde, jelikož ten slouží k přenosu hlavně aktivit a dalších dat primárně z cyklopočítačů a podobných zařízení.
Dušanpřed 272 dny, reagovat
Dobrý den, uvažuji o koupi garmin hodinek a de facto jen díky této funkci s možností importovat si cyklo trasu z mapy.cz do hodinek. Výše jsem se dočetl, že Venu toto nepodporuje, prosím, jaké konkrétní Garmin hodinky toto podporují? Nebo má tato funkcionalita nějaké označení, dle čeho se mohu při výběru orientovat? Jde mi o zmíněný import trasy a nějakou základní navigaci dle ní v hodinkách. Předem děkuji DZ
Matěj Urbaczkapřed 270 dny
Zdravím, Dušane, hodinky se při importu tras dělí ještě na dvě skupiny. Jedny mají navigaci po křivce a druhé mají navigaci přímo po mapových podkladech. Při navigaci po křivce vidíte normálně nahranou trasu a na ní váš záznam z hodinek. Hodinky Vás budou také upozorňovat na změnu směru, čas do cíle atp. U mapové navigace vidíte vše přímo na topografických mapách. Tyto dva typy navigací mají zpravidla sportovní hodinky, a tak bych se zaměřil na řadu Forerunner (od modelu 255 výše), Fenix, Instinct, Tactix, Epix, Quatix, v závislosti na dalších požadovaných funkcích.:-)
Martinpřed 271 dny, reagovat
Ahoj, mám od vás Garmin Forerunner 255, už jsme se dost sžili, ale mám ještě 3 otázky ohledně navigace po připravené GPX trase, na které nemůžu najít odpovědi: 1. Když trasu nahraji na web Garmin Connect a pak ji pošlu do zařízení, dochází k nějakému zjednodušení té trasy / snížení počtu bodů? Přijde mi, že u dlouhých tras ano, ale nejsem si jistý. A jestli ano, je nějaký limit kolik bodů může ta trasa mít aniž by došlo k jejímu zjednodušení? 2. Hodinky mě většinou upozorní na zatáčku, zvlášť když je pěkně ostrá. Někdy i na méně ostrou, pokud je třeba zatáčka naklikaná jako několik mírných zatáček za sebou. Ale někdy vůbec neupozorní. Je nějaká rada, jak trasu/zatáčku naplánovat, aby na ni hodinky upozornily? Musí mít nějaký limitní úhel (např. 45°) apod.? 3. Většinou plánuji trasy na Mapy.cz a pak je často upravuji ve starém dobrém MapSource, kde doplním i body (typicky vrcholy). Trasu i s body uložím jako GPX a naimportuji na web Garmin Connect, většinou jako aktivitu Turistika. V Connectu pak mají všechny body typ Obecný bod, tak je změním na Vrchol a uložím. Pak pro tu trasu zapnu upozornění na zatáčku a celou trasu uložím a pošlu do hodinek. Když se pak nechám navigovat (zapnu aktivitu a vyberu Navigace/Trasa), tak se ty přidané vrcholy někdy objeví na obrazovce Po cestě (a hodinky na ně při cestě upozorní), ale někdy ne - obrazovka Po cestě je prázdná, resp. je na ní jenom Cíl. Máte nějakou radu, jak dosáhnout toho, aby se ty body/vrcholy na obrazovce Po cestě objevily? Předem díky moc za odpovědi!
Matěj Urbaczkapřed 270 dny
Zdravím, Martine, trasový limit je tuším 200 bodů na trase. Po přesažení limitu, hodinky trasu zjednoduší. Já se snažím při tvorbě trasy nechat kouzlit mapy.cz a nezasahovat tím, že budu přidávat body do zatáček, to může být původce problémů s navigačními pokyny, které Vám moc nefungují. Poslední otázka je na body v mapě. Tyto body se budou ukazovat, pokud si je tam přidáte přímo v Garmin Connect appce na PC, jinak by se zobrazovat neměly.
Pepapřed 265 dny, reagovat
Dobrý den, mají hodinky Garmin Vívomove 3 funkci "navigace po křivce"? Děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 263 dny
Zdravím, Pepo, bohužel, tuto funkci Vívomove 3 nemají.:-(
Pepapřed 263 dny
Děkuji Vám za rychlou odpověď.
Petrapřed 256 dny, reagovat
Ahoj, mám hodinky Garmin Fenix 6S Pro a chtěla bych vás poprosit o radu ohledně navigace. Včera jsem si zapnula naplánovanou trasu, vše bylo v pořádku jako vždy, hodinky mě po chvíli běhu upozornily na první zatáčku, na druhou už ne a bohužel jsem zjistila, že se navigace úplně vypnula, zůstala jen zapnutá aktivita běh. Takže jsem cenou 20km trasu musela hledat v mapách v mobilu, kudy běžet. Stalo se vám to už někdy a víte prosím, co s tím, aby k tomu nedošlo u příštího běhu? Moc díky!
Matěj Urbaczkapřed 256 dny
Zdravím, Petro, nemohlo se stát, že jste si omylem navigaci vypla? Tohle slyším totiž úplně popvé. Taktéž se ještě zeptám, jestli to třeba nebyla trasa od někud někam a neměla jste navigaci puštěnou po zpátku, takže hodinky zmateně trefily první odbočku a pak vyply navigaci, protože si myslely, že už jste v cíli? Pokud by problémy ale přetrvávaly, tak bych doporučil udělat reset do záklandího nastavení a aktualizaci přes Garmin Connect.
Ivo Segečpřed 256 dny, reagovat
Dobrý den, potřeboval bych poradit co dělám špatně. Při navigaci po trase mi hodinky ukazují odbočku ( ne vždy), ale nesignalizují špatné odbočení z určené trasy. Minulý model 945 pípaly a vibrovaly při přeběhnutí odbočky jako zběsilé. Současné 955 při špatném odbočení nereagují a až se začnu vracet tak naskočí ikona správná trasa. Celkem opava v neznámém terénu. Děkuji
Dominik Hokpřed 255 dny
Zdravím Ivo, když otevřete nastavení zařízení v aplikaci Garmin Connect → Navigace → Alarmy → Odchylka od kurzu. Máte tuto funkci aktivní?
Ivopřed 255 dny, reagovat
Tak bohužel mám, tam to nebude.
Dominik Hokpřed 255 dny
Tak to bych asi vyzkoušel klasické kroky jako dát hodinky do továrního nastavení a poté připojit ke Garmin Express a aktualizovat je. Možná bude problém tam.
Petrpřed 239 dny, reagovat
Vygeneruji si trasu v Mapy.cz (gpx), nadmořské výšky jednotlivých bodů jsou v pořádku. Po importu do Garmin Connect se trasa vytvoří, zobrazí, ale má nesmyslné nadmořské výšky... Nevíte, kde dělám chybu?
Matěj Urbaczkapřed 238 dny
ZDRAVÍM, Petře, boužel netuším, kde může být chyba. Mapy mají jiné mapové podklady používané k hledání bodů a tak bych hledal problém nejspíše tam.
Martinpřed 204 dny, reagovat
Dobrý den, prosím o radu, mám hodinky Garmin 7Pro. Vytvořím si mapu na mapy.cz, bez problémů ji nahraju do hodinek, jakmile ji chci v hodinkách spustit, její načtení (i když je třeba jen 1,5 km dlouhá) trvá extrémně ale opravdu extrémně dlouho. Po 10 minutách načítání se nakonec načte, ale to už je v době, kdy jsem prakticky zapomněl, proč jsem šel ven. Stejný problém mám, i pokud si mapu vytvořím přímo v aplikaci Garmin connect. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 204 dny
Zdravím, Martine, to je hodně zvláštní, máte plně aktualizované mapy a software přes Garmin Express? :-)
Martinpřed 204 dny, reagovat
Díky za odpověď. Právě, že se mi hodinky aktualizují tak nějak pravidelně, respektive jednou za čas bez mého přičinění se mi na hodinkách aktualizace stahují. Vždycky pak čekám, že se to zlepší, ale nezlepší. Zajímavé je, že když si v aktivitě otevřu mapu, klepnu na libovolný bod, kam bych chtěl navigovat, tak je vytvoření trasy prakticky okamžité. Děkuji za tip s Garmin express, to vyzkouším. Spíš jsem sem vznesl ten dotaz proto, zda se s tím někdo tady nesetkal a nevyřešil to třeba nějak elegantně.
Kamilpřed 200 dny, reagovat
Dobrý den, mám stejný problém jako paní Petra výše. Nahraji si mapu bez problémů, spustím navigaci a funguje jen 3km a poté se vypne a musím celý proces opakovat znovu. Dolní půlka mi ukazuje jen pomlcky místo kilometrů. A přestanou mě navigovat, upozorňovat, kde mám zatočit atd. Děkuji za radu.
Matěj Urbaczkapřed 199 dny
Zdravím, Kamile, doporučil bych stále to samé jako paní Petře. Překontrolovat nastavení, aktualizovat či v posledním bodě obnovit do základního nastavení.
Martinpřed 199 dny
Zdravím, myslím, že vím, co by mohlo pomoci, Svoje problémy s načítáním mapy (příspěvek výše) jsem vyřešil změnou nastavení - v aktivitě pod položkou nastavení je trasování. Tady je zcela zásadní mít nastaveno na sledovat TRASU a ne sledovat mapu. Tím jsem vyřešil svoje problémy s načítáním uložených map (místo 10 minut se načte ihned). Jestli to máš teď nastaveno na sledovat mapu, zkus dát sledovat trasu a třeba to vyřeší problémy.
Aninapřed 176 dny, reagovat
Ahoj, je prosím nějaká možnost, když běžím podle nastavené trasy překlopit nějak aktivitu do běhání? Včera jsem prvně tuhle funkci zkoušela, ale nezapočítaly se mi km do měsíčního součtu. A to je pro mě tragédie :-) Děkuji moc
Matěj Urbaczkapřed 176 dny
Zdravím, Anino, je třeba zobrazit aktivitu v Garmin Connectu a tam ji přenastavit jako běžeckou. Stejně tak, až příště budete spoustět navigaci, pusťe ji rovnou přes běžeckou aktivitu, což je pohodlnější a lepší pro statistiky.:-)
Aninapřed 176 dny
Supeer! Díky moc, už mám započítáno :-) a jestli ještě mohu poprosit postup, jak rovnou spustím přes běžeckou aktivitu? Ještě jednou děkuji
Matěj Urbaczkapřed 176 dny
Spustíte aktivitu - podržíte prostřední tlačítko - sjede kousek na navigace - vyberete trasu - dáte spustit.:-)
Jirkapřed 152 dny, reagovat
Ahoj, mám dotaz ohledně navigace v mých Garmin 935. Když mám na hodinkách mód navigace a přepnu na jinou obrazovku, tak mi hodinky hned zamrznou a zobrazí se tam jenom ten modrý trojúhelník. Máte někdo podobný problém? Popřípadě nápad co by se s tím dalo dělat?? Diky moc za nápady.
Matěj Urbaczkapřed 151 dny
Zdravím, Jirko, zkusil bych hodinky resetovat do základního nastavení a tím "vyčištěním" by mohly dále fungovat i při navigaci.
Jirkapřed 150 dny, reagovat
No právě, že vždy když se zaseknout tak nepomůže nic jiného než: 1. Nějak vypnout 2. Stiskněte a držte najednou tlačítka "DOWN", "START" a "BACK" 3. Hodinky se zapnou, ale stále držte tlačítka 4. Po prvním pípnutí pusťte tlačítko "START" 5. Po druhém pípnutí pusťte zbytek tlačítek Předpokládám, že se tímto dostanou hodinky do základního nastavení, jelikož přijdu o veškeré nastavení a jsou jako v továrním provedení při prvním zapnutí.
Viacheslavpřed 150 dny, reagovat
Dobrý den. Má někdo podobný problém? Hodinky mám Garmin Forerunner 55. Spárování s telefonem v pořádku. Poslední aktualizace hodinek proběhla 3 dny zpátky. Ale problém pořád zůstává.
Matěj Urbaczkapřed 149 dny
Zdravím, tyto hodinky bohužel nepodporují navigaci po křivce.:-(