Přehrávání hudby v chytrých hodinkách – Jak funguje?

Tagy: Technologie a pojmy | Chytré

Dominik Hok | 6.6.2023 | 2 MIN

Chytré hodinky umožňují ovládání hudby spuštěné v telefonu, ale některé umí přehrávat hudbu přímo ze svého úložiště anebo ze streamovacích služeb. V tomto článku probereme, jak fungují chytré hodinky s hudebním přehrávačem.

V článku najdete informace o:

Ovládání hudby spuštěné v telefonu

Pohodlnou funkcí je vzdálené ovládání hudby spuštěné v telefonu. V praxi to znamená, že můžu ovládát hudbu spuštěnou například v telefonu. Pokud posloucháte přes počítač a zapnete Spotify na telefonu, tak máte dokonce možnost ovládát hudbu v počítači přes telefon, ale i chytré hodinky.

Najdi můj telefon / hodinky – Co to je?
6.6.2023 - Dominik Hok
Najdi můj telefon / hodinky – Co to je?

Ovládáním myslím hlavně přepínání skladeb, což zvládá valná většina chytrých hodinek. Chytřejší hodinky pak zvládájí i ovládání hlasitosti a ty nejchytřejší (např. Apple nebo smartwatche s Wear OS systémem) umí i vyhledávat ve vaší knihovně.

Tuto funkci zvládají víceméně všechny chytré hodinky.

Telefonování z chytrých hodinek – Jak funguje a kteří operátoři to podporují?
6.6.2023 - Dominik Hok
Telefonování z chytrých hodinek – Jak funguje a kteří operátoři to podporují?

Úložiště pro hudbu

Někteří nechtějí být závislí na telefonu nebo třeba s sebou nechtějí telefon nosit (např. při sportu) a proto vyhledávají možnost, že by hudbu měli přímo v úložišti chytrých hodinek. Funguje to tak, že si své chytré hodinky spárujete s bezdrátovými sluchátky a hudbu si spouštítě z hudební knihovny v hodinkách. Maximální počet skladem se liší podle velikosti úložiště.

Způsob, jak hudbu dostat do hodinek, se liší značka od značky, ale nikdy to není žádná raketová věda. U některých to jde kabelovým připojením hodinek k počítači a překopírováním přímo do úložiště hodinek, jiné značky to řeší počítačovou nebo mobilní aplikací.

U nás na e-shopu si můžete profiltrovat chytré hodinky s hudebním přehrávačem.

Hlasový asistent – Co to je a k čemu slouží?
6.6.2023 - Dominik Hok
Hlasový asistent – Co to je a k čemu slouží?

Podpora streamovacích služeb

Spousta lidí ale nemá moc ráda "starý" způsob nahrávání skladeb do úložiště a prostě chtějí své oblíbené playlisty ze streamovacích služeb. Funguje to poté tak, že se připojíte k Wi-Fi, v hodinkách spustíte aplikaci streamovací služby a stáhnete si playlist.

Lehká nevýhoda je, že můžete poslouchat pouze to, co si stáhnete. Některé značky (Samsung a Apple) umožňují poslech čehokoliv (nemusí to být stažené) i přímo v hodinkách, pokud jste připojení k Wi-Fi. Pokud budete poslouchat hudbu na streamovací službě přes telefon, v Apple Watches a chytrých hodinkách s Wear OS, můžete přepínat skladby i v knihovně streamovací služby.

Důležité je, že tato funkce musí být propojená s premium účtem na streamovací službě. Pokud například máte bezplatnou verzi Spotify, nemůžete si stáhnout playlisty do chytrých hodinek.

Streamovací služby podporují všechny chytré hodinky s hudebním přehrávačem od značek Garmin, Apple a Samsung.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře