» Blog

Jak spustit monitoring sportovní aktivity na hodinkách Garmin?

28.3.2022 | 192x komentář

Chytré hodinky jsou také určeny na monitoring sportovních aktivit. Zde je návod, jak monitoring spustit.

1) Stiskněte pravé horní tlačítko.

2) Napoprvé je potřeba navolit vámi oblíbené sporty, které se v seznamu budou objevovat nejvýše a vy je nemusíte vždy hledat.

3) Zvolte sportovní aktivitu a opět potvrďte pravým horním tlačítkem.

4) Pokud se jedná o venkovní aktivitu, počkejte na příjem signálu GPS.

5) Opětovným stiskem pravého horního tlačítka aktivitu spustíte.

Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)
11.1.2021 - Dominik Hok
Garmin – návody a nejčastěji kladené otázky (FAQ)

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Adelapřed 1119 dny, reagovat
Dobry den, Mela bych dotaz. Mam hodinky vivoactive3. Z niceho nic mi zmizela moznost vytvori novou aktivitu. Kliknu na pridat, ale uz tam neni vytvorit. Netusite proc a co s tim? A pokud dam hodinky do tovarniho nastaveni,tak udaje,co mam v app se mi nesmazou,ze ne? Moc diky
Dominik Hokpřed 1117 dny
Zdravím, Adélo. Upřímně jsem se s tímto problémem ještě nesetkal. A v aplikaci Garmin Connect aktivitu vytvořit nemůžete? Skrze Menu → Aktivity → Vytvořit ruční aktivitu. Pokud hodinky dáte do továrního nastavení, smažou se data pouze s hodinek, nikoliv telefonu.
Monikapřed 1109 dny, reagovat
Dobrý den, ano, to jsem psala, že jsem v aplikaci již udělala. Ovšem v hodinkách se mi to nezměnilo, a na to se právě ptám - zda to jde. Bohužel jsem netušila, že když si dám aktivitu Navigace, že se stane toto. Teď už jsem tedy chytřejší a navigaci si dám přímo v té dané aktivitě :)
Jiří Šebetovskýpřed 1083 dny, reagovat
Dobrý den, dá se prosím na hodinkách vyrušit automatické uložení aktivity? Měl jsem aktivitu kolo, potřeboval jsem mít nečinnou cca 2 hodiny, abych pak mohl pokračovat a stále se mi to chtělo ukládat, až se mi to uložilo a tím vlastně tato aktivita skončila. Děkuji za radu.
Matěj Urbaczkapřed 1082 dny
Zdravím Jirko, automatické ukládání bohužel vyrušit nelze. Nevím, jaké hodinky Garmin vlastníte, ale například na Forerunnerech a Fenixech je při přerušení aktivity tlačítko "obnovit později" kterým se vrátíte do základního vzhledu a aktivitu pak můžete obnovit třeba až za 2 hodiny.:-)
Jiří Šebetovskýpřed 1082 dny
Dekuji za odpověď. Mám hodinky Vivoactive 4.
Radim Macalíkpřed 1037 dny, reagovat
Zdravím všechny, mám hodinky fenix 6x pro solar a mám trošku problém s aktivitou - trénink. Když si zvolím závod s minulou aktivitou, tak se mi hned ze startu objeví ztráta 2h 36min. Nezačíná mi ten závod od 0. Nevíte někdo, jak to přenastavit? Díky za odpovědi. RM
Dominik Hokpřed 1036 dny
Zdravím, Radime. Asi mám špatnou zprávu, ale tento problém se táhne s Garminem už tři roky a stále ho nevyřešili. Jako jeden z mála. Vím, že se sem tam stává, že proti nějaké aktivitě závodit jde v pořádku, proti některé zase ne. Ale odůvodnění jsem zatím nenašel. Když závodíte proti aktivitě, závodíte proti stejnému typu aktivity? Sem tam se stává, že někdo zaznamenal aktivitu jako "Trailový běh" a pak proti tomu chtěl závodit a spustil "Běh". Může to pak haprovat. Dalším řešením by mohla být aktualizaci softwaru podle postupu výše. Zkuste to a dejte vědět. :)
Radim Macalíkpřed 1036 dny
Tak dnes mi to fungovalo bez problémů, závod mi začal od 0, tak snad už to bude dobré. Každopádně díky za reakci. RM
Leošpřed 1031 dny, reagovat
Zdravím a mám dotaz. Už po druhé se mi samo změnilo nastavení tepových zón. Jak je to možné. Dík
Matěj Urbaczkapřed 1031 dny
Zdravím Leoši, domnívám se, že je to z důvodu posunutí Vaší tepové frekvence při tréninku. Například Garmin zaznamenal zvýšení Vaší maximální nebo minimální tepové frekvence a poté přepočítal zóny. Může to být také posunutím do jiné věkové kategorie nebo nastavením úrovně sportu v Garmin Connect.
Leošpřed 1031 dny, reagovat
Jak tomu mám rozumět.? Původně jsem měl 1: 99-122 2: 123-136 a teď to skočilo 1: 121-166 2: 150-166 Jsem 70 ročník
Matěj Urbaczkapřed 1031 dny
Tam se musela stát někde chyba v nastavení. Je velice možné, že pokud používáte tepovou frekvenci z optického snímače z ruky, tak hodinky zaznamenaly nějaký nesmysl, například vyšší tepovou frekvenci a pak Vám právě zóny přehodily takto. Zóny si poté můžete nastavit buďto přímo v hodinkách a nebo lépe v Garmin Connect aplikaci. Tam můžete nastavit původní zóny tepové frekvence. Při tom si můžete zkontrolovat, jestli Vám koresponduje maximální tepová frekvence.
Jaroslavpřed 983 dny, reagovat
Bylo by možné popsat rozdíly mezi aktivitami Sledování, Chůze, Turistika aj. případně která je nejpraktičtější u Fénix 5x plus.
Matěj Urbaczkapřed 981 dny
Zdravím Jaroslave, největší rozdíl mezi chůzí a turistikou je ten, že v módu turistika již máte nastavenou obrazovku s hodnotami o nadmořské výšce, tudíž měří výstup, sestup a aktuální nadmořskou výšku. Otázka je, která je nejpraktičtější na co? :-)
Marekpřed 975 dny, reagovat
Dobrý den, prosím o radu. Přítelkyně má hodinky Venu SQ music. Není tam ale k dispozici měření intervalového tréningu jako je např. HIIT. Nevíte, prosím, o nějakém řešení? Děkuji.
Dominik Hokpřed 975 dny
Zdravím, Marku. Zkuste pohledat v přídavné aplikaci Connect IQ. Když tam napíšete slovo "HIIT", určitě vám to nabídne nějakou aplikaci třetí strany, která bude přítelkyni vyhovovat :)
Marekpřed 970 dny
Tam jsou právě, co se týká této aktivity HIIT, jen cvičební plány. Jen konkrétní tréninky. Není tam nic takového, že si můžu cvičit co chci, jakýkoliv HIIT a ono mi to spočítá kcal. Musím prostě cvičit podle hodinek, ale to nechci.
Dominik Hokpřed 970 dny
Zdravím, Marku. V těchto aplikacích si můžete také často nakonfigurovat vlastní cvičební plány. Pokud vám jde o základní údaje jako kalorie, nepostačí vám standardní monitoring "Síla"? Tento režim monitoruje jakékoliv posilování a můžete si tam zaznamenávat pauzy mezi jednotlivými cviky.
Marekpřed 969 dny
Zkusím, děkuji za odpověď.
Patríkpřed 968 dny, reagovat
Dobrý den. Mám nově koupené Fenix 6x , snažil jsem se vše nastavit. Druhý den jsem pak vyrazil na první aktivitu a zjistil jsem jeden neduh. Přičítám to tomu, že hodinky nebyly propojeny v době aktivity s mobilem (nechci ale kvůli výdrži baterie) a taky, že to byla první aktivita. Nicméně jsem po cca 10 minutách od zapnutí aktivity zjistil, že jsem neměl GPS signál.. naskočil právě až když jsem na to přišel a krátce se zastavil. Dotaz zní, jak při zapnutí aktivity zjisttím, že GPS signál je OK, že je aktivní? Je nějaká ikonka někde? Ať se mi to nestane znovu..
Matěj Urbaczkapřed 967 dny
Zdravím Patriku, pokaždé je třeba vyčkat před barákem, dokud nenačte GPS. Zjistíte to tak, že vám nahoře na displeji bude svítit zelený půlkruh a tam napsáno gps připraveno.:-)
Tomášpřed 949 dny, reagovat
Dobrý den, mám hodinky Vivoactive 4. Při aktivitě Golf mi v telefonu vznikne score karta, ale aktivita chuze (kde jsem se po hřišti pohyboval), tam není. Můžete mi prosím poradit, jak na to? Děkuji
Dominik Hokpřed 948 dny
Zdravím, co přesně aktivitou chůze myslíte? Jakože vykreslení, kde jste chodil po hřišti nebo počet kroků? Úplně si nejsem jistý, co přesně chcete.
Tomášpřed 947 dny
Myslel jsem tím zobrazení na mapě, tep, kroky a ostatní veličiny.
Dominik Hokpřed 946 dny
Zdravím, Tomáši. A když otevřete nastavení aktivity golf, nemůžete tam nastavit další datová pole jako třeba právě kroky, tep, mapu aj.? Zkuste tento návod.
Jan Doupovecpřed 915 dny, reagovat
Dobrý den, moc díky za skvělý článek. Mám garmin phoenix 6 pro a do začátku mi hodně pomohl objasnit a nastavit některé věci. Nic méně jsem dál a nevím zda existuje nějaká podrobnější příručka či návod. To co je přímo od garminu na stránkách není zrovna vždy vysvětlující a člověk musí hodně googlit co která volba vlastně přesně děla a neděla. Například teď bojuji s tím že když během aktivity turistika využiju lanovku, nemám šanci pak v úpravě aktivity v garmin connectu lanovku "vystříhnout" aby mi seděli ostatní statistiky. Neexistuje něco takového?
Matěj Urbaczkapřed 914 dny
Zdravím Honzo, bohužel, lanovku prozatím dle mých informací nelze nijak vystřihnout. Co se týče podrobnějšího návodu, pokud si rozjedete na našich stránkách hodinky Garmin Fenix 6, tak úplně vespod naleznete podrobný návod.
Pavlapřed 914 dny, reagovat
Dobry den,měla bych dotaz,jak získat odznak za turistické aktivity-napr.ted v září je tam vypsána výzva na 4h turistických aktivit.Chuzi ani během se tato výzva nesplní..v možných aktivitách jsem nic dalšího nedohledala?Moc díky za radu! Pája
Matěj Urbaczkapřed 914 dny
Zdravím Pájo, je třeba si zapnout na Garminech mód "turistika", aby vám to tento odznak započítalo.:-)
Pavlapřed 914 dny
No právě,že na mých Vivoactive 3 tento mod "turistika" není..lze ho nějak do hodinek prihrat?Díky
Matěj Urbaczkapřed 914 dny
Zkuste se podívat na obchod Connect IQ a nainstalovat aktivitu.:-)
Pavlapřed 914 dny
Díky moc,zkusím!
Silvestrpřed 879 dny, reagovat
Ahoj, dá se zapínání a vypínání GPS instalovat pro zrychlení pod levé horní tlačítko (delší stisk) tam kde je peněženka a další funkce. Díky.
Dominik Hokpřed 879 dny
Zdravím, GPS se aktivuje při zapnutí aktivity. Do zkratek se vložit nedá.
Pavelpřed 842 dny, reagovat
Dobrý den, chodím stejné trasy a rád bych vytvořil pro chůzi Segmenty, ale nenašel jsem kde. Pro kolo, běh apod, to Segmenty nabízí, pro chůzi nikoli. /Fenix 6X Pro Solar/ Děkuji za radu.
Matěj Urbaczkapřed 842 dny
Zdravím Pavle, bohužel jak Garmin tak například i Strava nabízí segmenty pouze pro cyklistiku a běh. Jedinou možností je vytvořit si běžecký segmet a chůzi zaznamenat pod aktivitou běh.
Toničkapřed 841 dny, reagovat
Zdravím, ráda bych se zeptala, zda se ručně upravená aktivita započítá, případně jak se započítá do doby regenerace a následně do denního doporučeného tréninku. Omylem jsem si aktivitu (na hodinkách forerunner 55) po pár vteřinách vypnula, ale díky spoluběžci znám data, které jsem zadala do aktivity v mobilní apl. ručně. V mobilu se aktivita zobrazí - bez mapy, tu nelze editovat. Na hodinkách zůstává informace o pár vteřinách aktivity, nikoliv ta ručně editovaná v mobilu. Garmin používám pouze v mobilu a synchronizace nepomohla. Díky za Vaše postřehy.
Matěj Urbaczkapřed 840 dny
Zdravím Toničko, bohužel tato aktivita se nezapočítá do doby regenerace a ani do doporučeného tréninku. Doba regenerace a další doporučený trénink se počítá na základně Vaší tepové frekvence v poměru k uběhnutým kilometrům a danému tempu, což v tomto případě Garmin bohužel udělat nemůže. Proto se tato aktivita nepřipočte. Kilometry budete mít v celkové statistice, ale podrobnější data Vám bohužel budou chybět.:-(
Zdenkapřed 839 dny, reagovat
Zdravím, moc prosím o radu, mám hodinky Vivoaktiv 3, koupila jsem si hrudní pás HRM-Run2. Chci se zeptat, jak z něj vytáhnout ty metriky co umí měřit, když v aktivitě vidím jen kadenci, tempo a srdeční tep.Jde tam ještě přidat co Vivoaktiv nezobrazuje, ale pás zobrazit umí např. vertikální oscilaci, vertikální pohyb aj. Snímač jsem k hodinkám připojila, ale ty metriky navíc se nikde nezobrazují. Snad jsem to dobře vysvětlila moc díky za odpověď.
Dominik Hokpřed 837 dny
Zdravím, lifestylové modely jako je právě Vívoactive tuto informaci nedokážou zobrazit. Na této stránce najdete seznam kompatibilních modelů, které dokážou zobrazit Running Dynamics.
Kristýnapřed 835 dny, reagovat
Dobrý den, koupila jsem si hodinky Garmin Vivoactive 4. Počkala jsem na signál GPS, zapla aktivitu běhu a vyběhla...jenže mi to nějak divně měřilo. Uběhla jsem 2km a na hodinkách svítilo 1,2km..ani tempo neodpovídalo.. Celkově jsem naběhala nějakých 8,5km, ale hodinky ukázaly 5,8km..ani záznam (mapa běhu) se mi neukázala. Doma jsem se pak dívala do nastavení a tam byla GPS vypnuta..takže jsem ji zapnula. Mohlo to být tímhle, že to špatně měřilo vzdálenost? Myslela jsem si, že se GPS zapne sama, při aktivitě. Z čeho tedy GPS při běhu brala a počítala vzdálenost, když je odchylka cca 3km. Dnes zkusím znovu, ale nevím, co bych si měla ještě nastavit, aby měření bylo správné.. Děkuji za vysvětlení :-)
Dominik Hokpřed 834 dny
Zdravím, Kristýno. Pokud neměřila GPS, tak akcelerometr. GPS by se ale měla spustit automaticky při spuštění aktivity. Každopádně, když otevřete sportovní aktivitu, vyčkejte příjmu signálu GPS (slovo GPS bude zelené) a až poté aktivitu spusťte. Pokud vás GPS bude nadále zlobit, doporučil bych aktualizaci softwaru podle návodu v tomto článku.
Tereza Leichmannovápřed 821 dny, reagovat
Dobrý den, mám garmin vivoactive 4s a často se mi stává např. během jízdy na kole, aktuálně běžky, že aktivitu pozastavím (při zastavení na oběd např. ) a ona se po čase sama uloží. Je nějaká možnost, jak tohle automatické uložení zrušit, nebo aspoň zajistit, aby mě to např vibrací upozornilo, že se to ukládá? Přečetla jsem návod, ale bohužel jsem to tam nenašla. Děkuji, Tereza
Dominik Hokpřed 816 dny
Dobrý den, bohužel, městské modely od Garminu mají nastavenou dobu cca 25 min a pak se aktivita automaticky uloží. Vypnout to nejde. :/
Martinpřed 819 dny, reagovat
Dobrý den, mám Swim 2. Rád bych se zeptal, kde v Connectu najdu plavecký styl (typ záběru), kterým jsem plaval jednotlivé délky bazénů příp. intervaly. Podle návodu to tam někde je. (Vše mám synchronizované, ostatní informace tam vidím.) Děkuji.
Dominik Hokpřed 816 dny
Zdravím, pokud se nepletu, tak toto by se mělo dát zobrazit pouze ve webovém rozhrání Garmin Connect. Otevřete danou aktivitu a pod grafy by měla být možnost rozkliknout "Intervaly".
Blankapřed 818 dny, reagovat
Dobrý den, mám vivoactive 3 a včera mi přestalo fungovat prepocitani kroku v aplikaci na km. V aplikaci v mobilu vidím, kolik kroku jsem usla, ale neprepocita se to na km. Můžete mi prosím poradit? Dekuji
Dominik Hokpřed 816 dny
Zdravím, Blanko. To mi spíše přijde jako změna přímo ze strany Garminu. Možná bych zkusil v nastavení uživatele zadat délku kroku. To by možná mohlo problém vyřešit.
Blankapřed 816 dny, reagovat
Dobrý večer, zkusila jsem zadat délku kroku viz foto, když to potvrdim a otevřu znovu, to, co jsem tam napsala - 0,65 m, tak tam tento údaj není. Mohu Vám zítra zavolat? Dekuji
Dominik Hokpřed 815 dny
Dobrý den, rád bych si s vámi zavolal, ale telefonická domluva by asi nepomohla, jelikož si s tímto problémem úplně nevím rady. Ještě bych zkusil restartovat telefon a podívat se, jestli neexistují nějaké aktualizace pro aplikaci Garmin Connect (vyhledejte si aplikaci v Google Play).
Jitkapřed 814 dny
Zkuste desetinnou tečku místo čárky.
Kristýnapřed 814 dny, reagovat
Dobrý den, mám necelý měsíc hodinky Garmin Vivoactive 4..vždy se mi bez problémů načetl signál GPS, ale včera i dnes jsem musela na načtení signálu čekat téměř 10 minut. Synchronizaci s Garmin Connect provádím po každé aktivitě, vysoké budovy ani stromy nikde kolem bydliště nemáme...v čem může být problém? Děkuji za odpověď
Matěj Urbaczkapřed 813 dny
Zdravím Kristýno, bohužel se tohle může stát. Závísí kromě hodinek také na počasí a na družicích, které nám právě létají nad hlavou.:-) Určitě zkuste mrknout, jestli není dostupná aktualizace na Garmin Express v PC a ještě doporučím zkontrolovat družicové systémy, jestli máte nastavené GPS + Galileo či GLONASS, který by měl urychlit hledání.
Veronikapřed 813 dny, reagovat
Dobrý deň, vedeli by ste mi pomôcť s tým prečo mi nezobrazuje už vôbec treningovy stav? Predtým som bicyklovala a teraz behavam 3krat do týždňa, ale stále mam status ,že nie sú dostupné dáta. Mam vivoactive 4. Dakujem
Matěj Urbaczkapřed 813 dny
Zdravím, Veroniko, je zvláštní, že se Vám předtím stav tréninku ukazoval, protože hodinky Vívoactive 4 stav tréninku bohužel nepodporují. Není možné, že jste měla na kole cyklocomputer od Garminu či jiné hodinky například z řady Forerunner?
Veronikapřed 813 dny
Áno, používala som aj edge 530 na bajk do decembra, tak už rozumiem prečo mi to nezobrazuje :)Dakujem moc.
Martinpřed 799 dny, reagovat
Zdravim, mám otázku ohľadne tréningového zaťaženia. Hodinky (745) vyhodnocujú že mám nedostatok anaerobneho cvičenia. Snažím sa viac menej nasledovať denne odporúčania Garmin, ale anaerobny tréningový efekt dosahujem minimálny. Šprinty dávam na Max, ale kým zareaguje srdce už mám odbehnute. Na dlhších úsekoch (4*500m) tiež nič. Robím dačo zle že to hodinky nezaznamenali, alebo sa tým netrápit a snáď sa to v budúcnosti prejaví na kondícii. PS: díky za podcasty/videá o behaní. Pre začiatočníka je to ohromná pomoc.
Dominik Hokpřed 799 dny
Zdravím, Martine. Asi nejefektivnější cesta, jak dostáhnout anaerobního práhu jsou intervaly 5x3. Tudíž 3 minuty v anaerobní fázi, ale zároveň nad tím trochu přemýšlet, abyste zvládl takto běžet 3 minuty. Tudíž ze začátku 3minutové škály to trochu stupňovat. Pokud s tím začínáte, tak doporučuji ze začátku 4x3 s tím, že mezi danými intervaly máte 3 minuty pauzu. Toto dělat ze začátku 2x týdně. Je to velká zátěž pro organizmus.
Janapřed 799 dny, reagovat
Dobrý den, mám Garmin Fenix 6s Pro a když spustím u běhu stopky, tak se mi po 5 vteřinách sami zastaví. Žádné okruhy nemám nastavené. A potom se chci zeptat do jaké vzdálenosti funguje napojení na telefon. Pořad se mi připojují a odpojují, a to mám telefon max. do 1m od hodinek a navíc se mi neukazují příchozí hovory a SMS. A jak spustím navigaci? Spustila jsem mapu a potom i navigaci a vždy se mi objevila akorát poslední ušlá trasa a já jsem se potřebovala zorientovat na aktuálním místě, kde jsem se zrovna nacházela. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 798 dny
Zdravím, Jano, zkusil bych se podívat, jestli nemáte nastavenou funkci "autostop" a jestli u ní nemáte nastavenou rychlost, kterou když "přejdete" tak se hodinky zastaví. Dosah bluetooth nezáleží jen na hodinkách, ale také na telefonu a místě, kde se nacházíte. 1 m je ale vážně málo, a tak bych doporučil odebrat zařízení z telefonu (přímo z bluetooth) a znova přidat. K navigaci, pokud se potřebujete zorientovat na místě, kde se zrovna nacházíte, musíte si spustit mapu a zadat místo, kde chcete dojít. Poté vás hodinky mohou někam navigovat z místa, kde právě stojíte. V navigaci se vám zobrazují totiž jen ušlé trasy anebo trasy, které jste si sama vytvořila.
Jan Pohlpřed 784 dny, reagovat
Dobrý den, lze ve webové aplikaci Garmin connect rozdělit aktivitu? Mám v jedné aktivitě rozcvičení, závod i výklus a teď bych to chtěl roztřetit. Pouhé ořezání je málo a při exportu a následném importu mi to hlásí, že "Tento soubor je již nahrán" a to i když aktivitu oříznu, přejmenuji, exportovaný soubor přejmenuji, zkrátka to má někde nějaký svoje kódy. Díky, Honza Pohl
Matěj Urbaczkapřed 784 dny
Zdravím Honzo, bohužel tato možnost v Connectu není, lze pouze popsat kilometry tréninku, kdy by šlo dát rozklus jako zahřívání, závod jako interval a výklus jako regeneraci.
Adélapřed 781 dny, reagovat
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, asi měsíc mám Garmin Vivoactive 4s a již 2x jsem si všimla toho, že se mi v hodinkách i v aplikaci objevila naměřená hodnota VO2Max, aniž bych ale měla zapnutou jakoukoliv aktivitu. Měla jsem za to, že se hodnota VO2max změří pouze při běhu nebo cyklistice a se zapnutou GPS ? Nikde nemám zaznamenanou žádnou aktivitu, ale VO2 max naměřeno.
Dominik Hokpřed 780 dny
Dobrý den, po delším užívání se hodnota VO2 Max odhadne i při denních aktivitách, kdy se vám zvýší tepová frekvence. Je to tedy normální a nemusíte mít strach. :)
Martinpřed 779 dny, reagovat
Dobrý den, mám Fenix 5 Saphire. Při aktivitě chůze mi po určité době ukazatel tepové frekvence nepřeleze 90tepů/min., byť jdu např. do kopce. Nevíte čím to? Díky za reakci.M.
Matěj Urbaczkapřed 778 dny
Zdravím, optický snímač tepové frekvence je bohužel pouze orientační měřidlo a nemusí měřit vždy správně. U Fenix 5 se také stávalo, že optický snímač do kopce přepnul na snímání kadence, což by sedělo i s tím, co popisujete.
Martinpřed 778 dny
Díky , to by vysvětlovalo... Můžu přepnutí do nechtěného režimu nějak ovlivnit ?
Matěj Urbaczkapřed 778 dny
Bohužel, to přepnutí nelze nijak ovlivnit.:-( Doporučuji se zastavít a nechat se tepovku zase pomalu rozeběhnout.
Bodapřed 726 dny, reagovat
Dobry den, v prvni řade bych Vam rad podekoval za podkasty na youtube. Ty jsou proste super :) Pokud je to mozne poprosim o radu. Stahnul jsem si do garminu 6x pro trasu abych si zkusil svoje prvni behani v prirode kde to neznam podle navigace. Prijedu na start zapnu navigaci a zacnu bezet. Fungovalo to bozsky ani jednou sem se nestratil coz je u me maly zazrak. Dobehnu trasu a ulozim ji. Ale garmin ji do akcitity ulozil jako navigovat a ne jako beh takze to nevidim v bezeckych statistikach. Jak mam tedy prosim zapnout beh s navigaci tak aby se aktivita potom ulozila jako beh a ne jako navigovat ? Dekuji moc
Matěj Urbaczkapřed 724 dny
Zdravím, děkujeme mnohokrát za pochvalu.:-) Je zapotřebí vždy spustit monitoring daného sportu, a pak spustit navigaci. Když jste v aktivitě, tak zmáčkněte dlouze prostřední tlačítko, jako byste se chtěl dostat do menu. Zde vám vlastně menu vyjdete a jedna z položek je "navigace" kde zvolíte svou trasu. Co se týče aktivity, kterou jste již udělal, tak pokud v garminu zvolíte editovat aktivitu, tak by měla jít přepsat na běh.:-)
Bodapřed 723 dny, reagovat
Funguje to, dekuji moc za radu. At se Vam v zivote dari.
Martinapřed 722 dny, reagovat
Dobrý den, jsem mile překvapena, že trpělivě odpovídáte na každý dotaz, který se tu objeví! Za to moc velké díky. I já jsem propadla Garminům (Vivoactive 4S), ale zatím s nimi v nastavení stále bojuji a těch informací je tolik, že se v nich ztrácím. Především by mě zajímalo, jestli se dá sportovní aktivita pozastavit? (Nemyslím autopauzu) Pokud ano, tak jak? Děkuji a přeji hezký den.
Matěj Urbaczkapřed 717 dny
Zdravím, omlouváme se za pozdní odpověď. Byli jsme oba s kolegou na dovolené. Aktivitu se dá pozastavit horním tlačítkem. Funguje jako start/stop. Bohužel, delší pozastavení na více než 20 minut není možné. Po 20 minutách zastavené aktivity se vám aktivita sama uloží. Funkce autopause se dá poté samozřejmě vypnout.:-)
Jakubpřed 709 dny, reagovat
Dobrý den, mám porpvé nějaké hodinky a jsou to Fenix 6X Pro Solar, k mému překvapení mi tam chybí aktivita badminton. Kolega říkal, že lze vytvořit si svou aktivitu, nicméně tuhle možnostp přidání či zkopírování aktivity a její editace na badminton mi aplikace connect nenabízí. Jak měřit badnminton? Díky
Filip Debrecenyipřed 709 dny
Zdravím Jakube, pokud vám jde vyloženě o meření aktivity, můžete zvolit i jinou sportovní aktivitu, která je v nabídce (např. kardio trénink). V případě, že chcete vyloženě badminton, zkusil bych vyhledat nějakou aplikaci v Connect IQ, kde pravděpodobně badmintonová aktivita k dostažení bude. :) Z hlavy mě napadá aplikace Sports+, kde by měl být i badminton.
Kateřinapřed 709 dny, reagovat
Dobrý den, lze někde zobrazit nejen dnešní doporučení k tréninku, ale i ta předchozí (včerejší apod.)? Děkuji, Katka
Filip Debrecenyipřed 709 dny
Dobrý den Katko, bohužel, zpětně zobrazit nejde.
Hankapřed 700 dny, reagovat
Dobrý den, bohužel se mi nikde nedaří najít radu na můj problém. Když používám hodinky na chůzi venku, tak je vše v pořádku např. 3,27km za 30minut. Následně doma stejnou rychlostí chodím na pásu a ujdu dle hodinek 2,44km za 2hodiny!!! Zkoušela jsem i jít na pásu a dát jen chůzi (a ne chůzi na pásu, ale to není o nic lepší). Nedržím se u chůze madla pásu (pokud se měří dle počtu kroků a pohybu ruky). Nastavila jsem si i svou vlastní délku kroku, ale nemá to vůbec vliv, už jsem snad zkusila vše :-( chodím na pásu hodně často a dost mě to frustruje, že za 2 hodiny mám na pásu nachozeno 12km a na hodinkách jen necelé 3km. Netuším co mám nastaveno špatně :-( Mám Garmin Vívoactive 4s i tep to měří když chodím na pásu nějak moc málo viz obrázek.
Dominik Hokpřed 700 dny
Dobrý den, měří váš pás vzdálenost? Po ukončení aktivity byste měla vzdálenost kalibrovat. Hodinky by vás měly k tomuto vyzvat. Je to tím, že venku chůzi měří GPS a vevnitř akcelerometr, který prostě není tak přesný.
Hankapřed 700 dny
Dobrý den, děkuji za reakci, ano, pás naměří cca 12,2 km a hodinky 2,44 km, ale nevyzve mě to ke kalibraci, jde to někde nastavit ručně? Nemůžu to nikde najít :-( Děkuji za radu.
Dominik Hokpřed 697 dny
Dobrý den, pokud vás hodinky nevyzvou ke kalibraci, vzdálenost se dá upravit přímo v dané aktivitě v aplikaci Garmin Connect.
Michalpřed 698 dny, reagovat
Zdravím, rád bych se optal, jestli je možné nechat si počítat denní počet kroků i samotnou aplikací garmin conect.Nemohu v práci nosit hodinky ( nové garmin Epix2) a potom mám za půl dne málo kroků...Je možné to nějak vyřešit nebo bych měl pořídit další zařízení, které by mi počítalo počet kroků v práci?? Telefon mám v kapse.Děkuji za odpověď- Myš
Dominik Hokpřed 697 dny
Dobrý den, Michale. Bohužel, aplikace to počítat nebude. Pokud chcete počet kroků naměřit i bez hodinek, doporučuji pořídit hrudní pás HRM PRO. Pravděpodobně je to jediná cesta, jak započítávat kroky do Garmin Connectu i bez hodinek.
Pavelpřed 697 dny, reagovat
Dobrý den, mám Garmin Fenix 5, pří spuštění aktivity na hodinkách - Běh, chůze... mi Iphone hlásí každých cca 5 min můj srdeční tep. Nemůžu najít v nastavení HODINEK ani TELEFONU co to může způsobovat. Jestli SIRI nebo aplikace zdraví? V mém okolí se s tím žádný majitel Garminu nesetkal. Např. Apple Watch 6 při běhu tepovku nahlas nehlásí, jen ukazují, Garmin prostřednictvím repráčku u Iphone tepovku hlásí. Je to otravné a chtěl bych to hlasité hlášení tepovky vypnou. Moc děkuji za radu
Matěj Urbaczkapřed 697 dny
Zdravím Pavle, ve vašem telefonu v aplikaci Garmin Connect musíte najet přímo na vaše hodinky, zde najít kolonku zvukové výzvy a zde vypnout veškeré věci, které nechcete hlásit (právě jako tep, kilometry atp...).
Pavelpřed 697 dny, reagovat
Matěji, děkuji za radu. Šlo o to v appce vypnout zvukové výzvy a to jsem potřeboval vědět. v appce je to na ikoně hodinek / možnosti aktivity / a tady to je --upozornění na tempo, tep, výkon. moc děkuju za pomoc a hodně zdaru na YT, rád na vás vždy juknu.
Josef Malátpřed 696 dny, reagovat
Dobrý den, poprosím o radu, kde by mohl být problém. Mám instinct-ty a při spuštěné aktivitě vystoupané patra je to nepočítá jak má. Někdy nezačne ani počítat, jindy přestane během aktivity. Na načtení GPS počkám, nastavené mám GPS+Galileo. Nebo jestli je to v nastavení barometru? Děkuji za radu! JM
Dominik Hokpřed 695 dny
Zdravím, je možné, že během sportovní aktivity se vystoupaná patra projeví až o něco později, protože se to aktualizuje každou minutu. Dále bych zkontroloval otvory barometru, jestli nejsou zablokované nečistotou.
Pavelpřed 694 dny
Mám obdobný problém, při stoupání do patra bez aktivity se patra načítají správně (13), ale při spuštěné aktivitě "vyst. patra", pouze pater 11.
Josef Malátpřed 692 dny
Poslední zkouška byla 20 minutová chůze do táhlého kopce. Na prvních pár metrech se načetly dvě patra a poté se to až do konce nezměnilo. Otvory na barometru jsou čisté. Netuší někdo kde jinde by mohl být problém? Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 690 dny
Zdravím, hodinky patra nedočetly ani po ukončení aktivity? Pokud ne, zkusil bych dát hodinky do továrního nastavení a zkalibrovat barometrický výškoměr.
Vojtěchpřed 693 dny, reagovat
Dobrý den, koupil jsem si hodinky Garmin Fénix 6s pro, tři měsíce používané. Byl jsem s nimi včera běžet, celkem 12,5 km. Téměř celou dobu mi ukazovaly špatně aktuální tempo, cca o minutu až dvě horší, než jsem ve skutečnosti měl. Jednak běhám poměrně dlouho a často, takže tempo +- odhadnu a zadruhé se mi to potvrdilo vždy při hlášení, za kolik jsem měl průměrně uběhnutý kilometr. Netušíte, čím by to mohlo být? Říkal jsem si, jestli nezlobí akcelerometr, nebo GPS, ale ani jedno mi nedává smysl, když průměrné tempo bylo správně. Akorát jsem si všiml, že jakmile jsem při běhu držel ruku v rovné poloze (tj. sklíčkem nahoru), tak se tempo vždy o něco zrychlilo, stále ale bylo pomalejší, než skutečnost. A vzpomněl jsem si, že ten samý problém jsem měl se starými forerunnery, které jsem měl před lety, když jsem začínal běhat. Tak si říkám, že to nemůže být náhoda a bude asi nějaký problém v nastavení... Moc děkuji, Vojtěch
Matěj Urbaczkapřed 690 dny
Zdravím Vojto, zkusil bych se podívat na nastavení, jestli máte při běhu spuštěné měření GPS + GLONASS anebo GPS + Gallileo. Tato nastavení zpřesňují výsledky, ale abych pravdu řekl, tak aktuální tempo nikdy nebude úplně aktuální a bude mít nějaké nepřesnosti anebo zpoždění.:-( Proto se je třeba dívat i více na průměrné tempo běhu a autolapy po jednom km.
Vojtěchpřed 690 dny, reagovat
Díky za odpověď, Matěji. Ano, mám GPS + Glonass. Zapnul jsem si i ty dva 3D akcelerátory, což jsem se dočetl někde na netu a ani to moc nepomohlo. Byl jsem zvyklý z apple watch, že aktuální tempo vidím téměř přesné, ale asi mi tedy nezbyde, než si od toho odvyknout a naučit se sledovat tempo podle průměru na km...
Petrpřed 689 dny, reagovat
Ahoj, potrebuju poradit u hodinek fenix 5 se mi jiz po nekolikate nezobrazuje u aktivity beh mapa po ulozeni aktivity. Nic jsem neprenastavoval a mapa se vubec nenacte. Na GPS jsem si pockal a zapnul. Diky
Dominik Hokpřed 688 dny
Zdravím Petře, nejčastější problémy jsou tyto – někdo zvolí indoor aktivitu, nepočká na načtení GPS nebo pro aktivitu vypnul snímání GPS. Vy jste ale psal, že jste na GPS počkal, tak mě napadá jednoduchý způsob, jak přijít na to, jestli se GPS zapnula. Máte v názvu aktivity jméno lokace, kde probíhala? Když já běžím v Ostravě, tak je to "Ostrava Běh". Pokud tam jméno lokace nemáte, GPS se vám nezapnula a asi bych to řešil resetováním hodinek nebo kontrolovat nastavení aktivity, jestli je tam nastavené vše v pořádku.
Janapřed 688 dny, reagovat
Dobrý den, mám Garmin vivoactiv hodinky a za poslední dobu se mi přestaly započítávat minuty aktivity do stanoveného limitu, čím to může být? Napřed se započítávaly jen některé aktivity a teď už žádné. Umíte mi poradit, co s tím?
Dominik Hokpřed 687 dny
Zdravím, Jano. Minuty intenzivní aktivity mají dva způsoby započítávání – podle frekvence kroků a podle vašeho srdečního tepu. Pokud je jedna nebo obě z těchto hodnot vysoká, započítá se to do minut intenzivní aktivity. Srdeční tep se odpočítává od klidové srdeční tepové frekvence a je možné, že se vám třeba teď zvýšila a jsou tedy i větší požadavky na intenzivní tepovou frekvenci. Pokud jste si jistá, že máte intenzivní aktivity a minuty nepřibývají, zvážil bych reset hodinek a pokud bude problém přetrvávat, tak reklamaci.
Janapřed 687 dny, reagovat
Ahá, už chápu, děkuji za osvětlení
Pavelpřed 675 dny, reagovat
Dobrý den, jsem jinak spokojeným majitelem hodinek Garmin Enduro. Mám ale specifický problém, který jinak řeší hlavně ženy s kočárky. Občas musím motorovou sekačkou posekat velkou zahradu a zjistil jsem, že hodinky mi špatně (tedy méně) počítají kroky, někdy vůbec. Máte pro tyto situace, kdy člověk tlačí vozík, sekačku, kočárek a ruka se nepohybuje, nějaké řešení? Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 675 dny
Zdravím Pavle, ono není žádné řešení. Akcelerometr funguje na bázi pohybu a tak žádné řešení nemáme.
Pavelpřed 675 dny
To tedy znamená, že přemístění hodinek např. do kapsy nebo na nohu nepomůže? Nebo neexistuje nějaký externí krokový senzor? HRM PRO je asi zbytečně drahý, ale teoreticky - umí měřit i běžnou chůzi nebo je určený jen pro běh?
Matěj Urbaczkapřed 675 dny
Ano, do kapsy anebo na nohu si je dát můžete a fungovat to bude. Hruďák od HRM určitě bude fungovat taky.
Romanpřed 667 dny, reagovat
Zdravím a mám prosbu o radu s problémem s hodinkami Garmin Instinct solar, které mi nezobrazují rekordy (ani v Garmin Conect), resp. ukazují rekordy pouze u kroků. Ale v běhu, cyklo ani plavání ne. Nevíte náhodou co s tím? Děkuji.
Dominik Hokpřed 667 dny
Zdravím, popravdě řečeno jsem rekordy nikdy neřešil a nemám s tím zkušenost. Zkusil bych se obrátit na podporu Garminu. Pokud vím, tak rekordy se musí odsouhlasit v aplikaci Garmin Connect, odsouhlasil jste je?
Romanpřed 662 dny
Odsouhlasil, už jsem na to přišel a dokonce vím, jak rekordy přidávat ručně či editovat. Díky Dominiku za reakci, podpora Garminu pomohla… :-)
Petr Novotnýpřed 663 dny, reagovat
Ahoj, potřeboval bych radu. Mám Fénix 6, a ačkoliv jsem si včera zaběhl OR na půlmaraton, v rekordech se mi nezaznamenal ani mi hodinky rekord neoznámily. V přehledu aktivity všechny časy sedí i průměr na km je o více než 4 s lepší než při posledním OR, ale v rekordech prostě nový není. Ruční zadání rekordů jsem neobjevil, zkoušel jsem restart hodinek i aplikace, ale to také nepomohlo. Díky za radu.
Matěj Urbaczkapřed 662 dny
Zdravím Petře, a měl jste správně dodrženou trasu půlmaratonu? Musí být buď přesně anebo o trošičku více, aby byl rekord zaznamenán a hodinky si uvědomily, že jste půlmaraton odběhl. Pokud jste měl třeba jen 21 km, tak to hodinky bohužel nevezmou v potaz.
Markétapřed 660 dny, reagovat
Zdravím, prosím poradíte mi jak mám nastavit aktivity plavání, lyže a cyklistika na vivomove style? V základní nabídce v hodinkách nejsou ikony a appce něco jde nastavit, ale jen ručně ????????‍♀️ Díky M.
Matěj Urbaczkapřed 659 dny
Zdravím Markéto, Vívomove Style již mají sporty předinstalovány a najdete tam i kolo i plavání. Co se týče lyžování, tak tento sport hodinky nepodporují.
Markétapřed 659 dny, reagovat
Děkuji za odpověď, ale jak mám spustit aktivitu když nemám na hodinkách ikonu kola ani plavání?
Matěj Urbaczkapřed 659 dny
Pokud se Vám nezobrazuje aktivita v hodinkách, musíte nahrát přes Garmin Connect. Když otevřete své zařízení v Garmin Connect, můžete vybrat nastavení hodinek a sportovní aktivity. Pak stačí už jen synchronizovat.
Luciepřed 654 dny, reagovat
Ahoj, o chytrých hodinkách moc nemám přehled, ale z recenzí jsem se rozhodla pro Vivoactive4s. Mám dotaz, jestli ukazují aktuální nadmořskou výšku a jestli i vyhodí výškový profil trasy. Díky moc :)
Dominik Hokpřed 653 dny
Zdravím, Lucie. Může to být nějaká hardwarová chyba, pokud se takto samovolně vibrace zintenzivněly. Pokud vás to bude hodně štvát, zvažte reklamaci.
Oldřichpřed 650 dny, reagovat
Dobrý den. Mám hodinky Fénix 5 a zničeho nic se mi přestala načítat ujetá vzdálenost na kole nebo horském kole. Chůze vzdálenost načítá. Co s tím?
Dominik Hokpřed 647 dny
Zdravím, Oldřichu. Mrkněte do nastavení dané aktivity, jestli jste nevypnul příjem signálu GPS.
Juraspřed 649 dny, reagovat
Dobrý den, u Garmin Venu SQ se mi pri pozastaveni aktivity sama po nejakem case ulozi. Jde zde aktivita nejak “obnovit pozdeji”, abych v ni mohl pokracovat napr po pauze v restauraci? Dekuji
Filip Debrecenyipřed 648 dny
Dobrý den, Jurasi. Ano, při pozastavení aktivity máte na výběr zda chcete aktivitu uložit, obnovit později nebo ukončit. :) Pokud potřebujete aktivitu pozastavit např. právě kvůli zastávce v restauraci, doporučuji použít možnost obnovit později, aby se vám záznam nepřerušil. :)
Jarka Kpřed 648 dny, reagovat
Dobrý den, mám Vivoactive 4s. Jak do hodinek dostat aktivitu, která se mi tam nezobrazuje? Konkrétně plavání. V apce ho v aktivitách mám mezi prvními. V hodinkách ne. Děkuji.
Dominik Hokpřed 647 dny
Zdravím, Jarko. Pro dostání aktivity do hodinek úplně není řešení. Když už tak, uživatelé řeší právě opačný problém - jak dostat aktivitu do aplikace. Garmin bere jako primární zařízení pro zobrazení aktivity mobilní aplikaci.
Jarka Kpřed 647 dny
Dobrý den Dominiku, děkuji za komentář. V mobilní aplikaci plavání mám. V hodinkách ne.
Dominik Hokpřed 644 dny
Dobrý den, Jarko. A hledáte to v poslední aktivitě? Možná bych zkusil pohledat widget "Poslední plavání". Tam by to mělo být.
Lenkapřed 647 dny, reagovat
Dobrý den, reaguji na příspěvek p.Jurase.... chtěla bych také spustit aktivitu po pauze. Bohužel, na Venu sq se nabídka "obnovit později" neobjevuje. Je tam jen "uložit" nebo "zrušit" aktivitu. Nedají se např. aktivity v daném dni sloučit do jedné? Za den ujedu třeba 60km, ale ve 3 aktivitách. Děkuji za odpověď
Filip Debrecenyipřed 647 dny
Zdravím Lenko, informaci jsem si ještě jednou na modelu Venu SQ ověřil a máte pravdu, omlouvám se. Bohužel tento model tuto možnost nenabízí, u novějších modelů Garminu již tato možnost je. Bohužel, aktivity tímto stylem sloučit nelze :) V takovém případě doporučuji aktivitu pouze pozastavit a po pauze následně pokračovat. :)
Terezapřed 645 dny, reagovat
Dobrý den, z ničeho se mi při aktivitě vypnulo počítaní kilometrů. Při spuštění aktivity se GPS chytne, ale kilometry se nenačítají, zůstane 0. Nevíte co s tím? Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 641 dny
Zdravím Terezo, doporučil bych hodinky uvést do továrního nastavení.
michaelapřed 645 dny, reagovat
Dobrý den, mám hodinky garmin forerunner 45s a ze dne na den mi zmizela aktivita "jiné". V Connectu je cosi jako "ostatní", ale ani po synchronizaci tato aktivita v hodinkách není. Je nějaká možnost, jak tuto aktivitu dostat do hodinek zpět? Připadně něco podobného, neutrálního? Díky za odpověď, Míša
Filip Debrecenyipřed 644 dny
Zdravím Michaelo, je nemožné, aby aktivita zmizela sama od sebe. Tudíž je dosti pravděpodobné, že došlo k nějaké softwarové chybě a na základě toho se vám aktivita nezobrazuje. Doporučím určitě restartovat hodinky, případně zkontrolovat aktuální verzi softwaru, zda není potřeba nahrát novou aktualizaci. :)
michaelapřed 644 dny, reagovat
Zdravím Filipe, díky za odpověď. V úterý tam ta aktivita byla, ve čtvrtek už ne. Hodinky jsou aktualizované, ale aktivita "jiné" není ani v Connectu, není co do hodinek nahrát. Zkusím ještě resart. Není možné, aby Garmin tuto aktivitu odstranil?
Filip Debrecenyipřed 644 dny
Ještě jednou hezký den Míšo. Samozřejmě se nabízí i tato varianta. Upřímně mi ale přijde málo pravděpodobná. Zkuste restart hodinek případně tovární nastavení, mohlo by to pomoct :)
Annapřed 638 dny, reagovat
Dobrý den, nevíte prosím, co s tím, když mi hodinky nenabízejí aktivitu chůze, ale v Garmin connect je? Zkoušela jsem restarty i opakovaně přidávat odebírat a synchronizovat hodinky a zatím bezúspěšně. Dříve mi tato aktivita normálně fungovala.
Matěj Urbaczkapřed 631 dny
Zdravím Anno, co máte za hodinky?
Annapřed 628 dny
Pardon, jsou to forerunner 45s. Mám je přes rok a do teto doby chůzi bezne měřily.
Matěj Urbaczkapřed 627 dny
Zdravím Anno, vypadá to na nějakou nechtěnou aktualizaci od Garminu, takže bych počkal, až tuto chybu napraví.
Honzapřed 618 dny, reagovat
Dobrý den, mám Forerunner 35. Nikde jsem se nedočetl, jak dlouho trvá, když člověk dá pauzu v aktivitě, než se aktivita sama automaticky uloží. Myslím, že tak 5 minut... A jde to někde nastavit? Díky předem!
Matěj Urbaczkapřed 617 dny
Zdravím Honzo, upřímně FR35 už je slušně archaický model a bohužel k němu nemáme přístup, abychom to otestovali.:-) S jistotou ale můžu říct, že nastavit se tento čas do automatického uložení aktivity, nedá.:-(
Ondřejpřed 617 dny, reagovat
Zdravím kluci, dnes první běh s forerunner955. Jsou to skvěle hodinky ale mám pocit ze to počítá km až cca jakoze 1:02 a klikne km , myslel sem ze je rozbiju běžel sem tempo pod 4 a nakonec mi to počítalo 4 protože než to skočilo na 1:02 tak tech dvacet metru sem proste nebezel. Mate někdo zkušenost ?? Mě to hrozné vadí
Dominik Hokpřed 616 dny
Zdravím, Ondřeji. Je to jen technologie. Nemůžete počítat s tím, že GPS technologie bude na setinu vteřiny přesné. :) Věřím tomu, že ty dvě vteřiny nic nezmění.
Ondřejpřed 616 dny, reagovat
Jasný já to asi špatně napsal.. mě to proste pozdě cvakne km.. to nejsou 2 vteřiny je to dvacet metru … už je proste 1:02 jakoze dvacet metru ….další km a teprve cvakne 1….na fenix6pro když naběhl 1 km na hodinkách cvakl km jestli si rozumíme ……druhy běh už to jde :)tak OK
Martinpřed 605 dny, reagovat
Zdravím, mám Fenix 6. Umí tyto hodinky automatické zahájení aktivity? Našel jsem jen "sledování aktivity", které mám zapnuté a "IQ Move", které mám také zapnuté. Vypadá to, že tohle ale nestačí. Díky za radu.
Dominik Hokpřed 605 dny
Zdravím, Martine. Move IQ se totiž zobrazuje pouze v kalendáři, nezobrazuje se to jako sportovní aktivita. Tak se zobrazují pouze ty manuálně spuštěné.
Tomáš Hejlpřed 445 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, mám hodinky Garmin Fenix 3. Chodím na florbal a sálový fotbal do haly. Jaké aktivity mám na hodinkách spouštět abych měl údaje o uběhlých km. Dají se případně někde tyto aktivity stáhnout?
Matěj Urbaczkapřed 445 dny
Zdravím, Tomáši, tyto aktivity můžete stáhnout na Garmin Connect IQ anebo je vytvořit přes "jiné". Ale musíte počítat s nepřesností km, jelikož budou měřeny přes akcelerometr, nikoli GPS.
Jendapřed 443 dny, reagovat
Dobrý den, zakoupil jsem u Vaší firmy hodinky Tactix 7. V aktivitách mám navolen režim Běh. Po jeho spuštění se ale nejdříve spustí 10ti minutový zahřívací trénink o který nemám zájem. Prosím o radu, jak zahřívací fázi zcela zrušit, nebo jak spustit pouze záznam pohybu bez tréninkových doporučení. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 443 dny
Zdravím, Jendo, tréninková doporučení jste si musel odkliknout, že chcete dostávat. Pokud tento trénink nechcete vykonat ten den, tak po spuštění aktivity a nabídnutí tréninku klepněte na tlačítko "zpět" (pravé spodní) a hodinky najedou normálně do aktivity.:-)
Evapřed 432 dny, reagovat
Dobrý deň, tento týždeň mi od vás prišli hodinky Vivoactive s4. Prvé dni bolo všetko ok, predvčerom mi však prestalo zobrazovať kalórie počas tréningu. Zapnem si tréning, čas mi beží no tep je stále na 110 a kalórie 0.Dnes som mala kardio 1hodinu a 25 min. V hodinkách mi však ukázalo 0 kalórií. Keď som sa pokúsila aktivitu uložiť, napísalo mi, že sa uložiť nepodarilo. Kde je prosím chyba? Začínam byť zúfalá.. Ďakujem.
Matěj Urbaczkapřed 431 dny
Zdravím, Evo, velice mě mrzí Vaše problémy. Podívejte se, prosím, jestli při normálním nošení svítí zespodu tepová frekvence. Zkuste udělat reset do základního nastavení a pokud to nebude v pořádku, doporučil bych reklamaci.
Jarda Š.před 423 dny, reagovat
Dobrý den, trochu historie - Forerunner 645 M. Při aktivitě lyžování (sjezd) se počátek jízdy dolů spouští až s nějakou prodlevou - obvykle čím mírnější svah, tím větší zpoždění. Takže celková naměřená vzdálenost může být až o 15% menší, než skutečná. V důsledku toho dochází i k "ohnutí" dopočítané trasy lanovky. Sice se s tím dá žít, lyžujeme přeci pro radost, ale chtěl bych vědět, zda to je chyba nebo vlastnost. Případně zda se dá stáhnout nějaká novější verze aktivity. Předem děkuji za informaci.
Matěj Urbaczkapřed 423 dny
Zdravím, Jardo, mrknul bych se na aktualizace přes Express ale bohužel FR 645 jsem na ruce tak dlouho neměl, že už nedokážu říct, jak se chovaly.:-) Rozhodně aktivita aktualizovat bohužel nejde.:-(
Martinpřed 405 dny, reagovat
Ahoj, prosím o radu... při spuštění aktivity běh se mi po zezelenaní GPS rozjedou stopky, ale nerozjede se tep. Při planovane aktivitě běh s garmin trener funguji s tepem... Nějaká ráda? Fenix 6
Dominik Hokpřed 403 dny
Zdravím, zkuste zkontrolovat v nastavení snímačů, jestli máte aktivovaný snímač tepové frekvence. Pokud ano, zvažte dát hodinky do továrního nastavení.
Jana Š.před 393 dny, reagovat
Dobrý den, ráda bych požádala o radu - mám hodinky Garmin Vívoactive S4, bohužel mi špatně měří uběhnuté kilometry a i tempo a rychlost a běhu. Obě hodnoty jsou vždy vyšší. Jako příklad mohu uvést maratón, který měří 42,195 km, hodinky mi naměřily přes 52 km. Nenapadá Vás, čím by to mohlo být způsobeno? Děkuji. Jana
Matěj Urbaczkapřed 393 dny
Zdravím, čekáte před spuštěním aktivity na načtení GPS anebo spustíte aktivitu a ihned vyběhnete? :-) Zkuste mrknout i do nastavení, jestli máte nastavené měření po jedné sekundě a nejlépe GPS + Glonass anebo Galileo.:-)
Monikapřed 390 dny, reagovat
Dobrý den, prosím o radu - mám hodinky Garmin vivoactive 4s, když zapnu chůzi všechno běží a měří správně, ale po uložení aktivity se mi v aplikaci nezobrazí mapa trasy. Před zahájením chůze vždy počkám, než se mi načte GPS, přesto se mapa potom nezobrazí. Stalo se mi to teď dvakrát po sobě, tento problém jsem předtím neměla nikdy. Předem diky za radu.
Matěj Urbaczkapřed 389 dny
Zdravím, Moniko, bohužel nejste sama, kterou tento problém trápí a vypadá to, že Garmin někde udělal chybu v aktualizaci anebo v Garmin Connect. Zkuste se mrknout, jestli je aktuální jak aplikace (Google Play, AppStore) a také Vaše hodinky (Garmin Express). Bude třeba vyčkat, až tento problém Garmin odstraní.
Peťapřed 372 dny, reagovat
Dobrý den, mám problém s automatickým zahájením aktivity u hodinek Garmin vivoactive 4s. Mám nastaveno u chůze na spuštění po 5 min chůze. První dny to fungovalo dobře, nyní se někdy spustí až po 10 min, dnes dokonce po 20 min chůze (šla jsem běžně, ruce podél těla, nic jsem nenesla, takže nevidím důvod, proč by se aktivita sama nespustila). Včera jsem zkusila dát hodinky do továrního nastavení a znovu vše přenastavit ale problém přetrvává. Předem děkuji za radu.
Dominik Hokpřed 371 dny
Zdravím, bohužel, toto je asi spíše dotaz na podporu Garminu. Co bych doporučil já, je pouštět aktivitu manuálně. Pak máte jistotu, že se vždy vše správně spustí.
Ivanpřed 366 dny, reagovat
Dobry den, mam Epix2 presne mesiac. Snimac tepovej frekvencie fungoval pri vsetkych aktivitach spravne v porovnani s apple watch a drobnymi odchylkami par tepov vzajomne. Pred tyzdnom som hodinky aktualizoval cez garmin connect a potvrdeni aktualizacie na hodinkach. Neviem ci to suvisi s tym ale pri vystupe na lyziach mi tep kolisal medzi 80-100 napriek realu 155 a tiez porovnani na pozicanych fenix5. Nasledne som skusil inu aktivitu indoor veslarsky trenazer kde sa problem zopakoval. Pri prvom probleme som hodinky otocil na vnutornu stranu zapästia a chytili sa, pri druhej aktivite uz nie. Dnes som bol znovu na vyslap a hodinky nepresiahli 100tepov. Nemenil som ziadne nastavenia akurat tu aktualizaciu. Mal by som zvazit reklamaciu po tak kratkej dobe? Rovnako s fenix 5 boli zaznamenane rozdielne dlzky… prevysenie 450m bolo rovnake ale prejdena vzdialenost bola na Epix2 o 550m menej na 3,8km. Vzdialenost mame odmeranu presne nakolko trasu davame niekolkokrat v tyzdni. V klude alebo pri beznom noseni tep ukazuje opät normalne hodnoty pri porovnani s fenix5. Dakujem za pomoc
Matěj Urbaczkapřed 365 dny
Zdravím, Ivane, úplně bych asi neporovnával model, který je o více než 5 let starší, což je v "technických" letech asi jako 100 let. Ale určitě souhlasím, že tepovka do kopce asi úplně neseděla. Pokud tohle dělá po aktualizaci, ještě chvíli bych vydržel, protože Garmin může vydat co nejdříve opravnou aktualizaci, po níž to bude v pořádku. Co se vzdálenosti týče, tak je to stejná písnička, pokud máte změřeno Fenix 5, tak není jisté jaká je přesná délka. Zkuste zapnout co nejpřesnější měření, tedy vše + více pásem a vypnout 3D rychlost a vzdálenost. Taky doporučím připojit hodinky ke Garmin Express a zkusit aktualizovat přes PC.:-)
Ivanpřed 365 dny
Dobry den, dakujem za odpoved. Skusil som v aktivite vypnut 3D vzdialenosti aj trasu. V inych aktivitach to bolo tiez automaticky vypnute. Tak snad to pomoze. Dik za radu. Vzdialenost je zhodna cez fenix 5 aj ultra watch, takze predpokladam ze epix2 bol v odchylke… skusim aj aktualizaciu cez PC kvoli tepom a uvidim ci to pomoze. Krasny den prajem.
Honzapřed 312 dny, reagovat
Dobrý den. Mám hodinky Fénix 7x pro solar sapphire. Chtěl bych se zeptat k čemu slouží aktivita Sledovat mě. V manuálu jsem to nikde nenašel. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 312 dny
Zdravím, Honzo, myslím si, že to je špatný překlad do Češtiny a je to klasická trackovací aktivita. Což znamená, že zaznamená tepovku, kilometry, kalorie prostě všechno, bez nutnosti vybrat sport. Pokud se vám to na něco hodí, můžete použít, ale pokud si jdete zaběhat, raději bych spustil běh. Aplikace "Sledovat mě" nevyhodnocuje žádné speciální metriky atp.:-)
Jaromírpřed 297 dny, reagovat
Dobrý den mám fenix5x ale při spuštění aktivity kolo, sledovat mě , mapa se nespouští signál GPS ani v kombinaci s glosa, nebo galileo.. signál GPS nezezelená ani po 10-ti minutách.. nevíte kde může být problém? děkuji Jaromír
Matěj Urbaczkapřed 296 dny
Zdravím, Jaromíre, zkusil bych hodinky uvést do základního nastavení a "prohnat" Garmin Expressem na PC z důvodu aktualizací. Píšete jen určité sporty, u ostatních to funguje?
Nikola Flídrovápřed 246 dny, reagovat
Dobrý den, Mám Garmin Forerunner 955 a u aktivity běhu se mi nezobrazuje komplet dynamika běhu-DKZ, oscilace apod., v garmin connect při podrobnosti je udaná pomlčka a v hodinkách při spuštění aktivity není zobrazeno datové pole této dynamiky. Zkusila jsem restart hodinek, připojila ke garmin express a žádná aktualizace se mi nenabídla. Nevím kde je problém. Děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 242 dny
Zdravím, Nikol, měla by se ukazovat doba kontaktu se zemí a vertikální poměr. Pokud se Vám tyto hodnoty opravdu nezobrazují, tak bych hodinky uvedl do základního nastavení.
Dušanpřed 214 dny, reagovat
Čau borci, chci se zeptat, mám mít zapnutou 3D rychlost a 3D vzdálenost když pouze běhám? Může to něčemu "uškodit" pokud to budu mít stále zapnutý? Mám FR 255 (lesy neběhám). Nebo to může pomoci k přesnosti tempa a rychlosti? Děkuju za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 213 dny
Zdravím, Ahoj, já mám 3D rychlost i vzdálenost vyplou. Většinu času to dělalo neplechu v přidávání kilometrů, protože přepočítávalo výškové metry na vzdálenost.:-)
Stanislavpřed 210 dny, reagovat
Dobrý den. Umí Fénix 6xPro automaticky rozpoznávat aktivitu a následně ji záhájit podobně jako například Samsung? Musí se to někde nastavit?
Matěj Urbaczkapřed 207 dny
Zdravím, Stanislave, je třeba mít zapnuté Move IQ, ale u Šestek to fungovalo tak, že hodinky rozpoznaly aktivitu a v grafu denní aktivity vám napsaly konkrétní sport, tudíž nespustily aktivitu podobně jako třeba Samsung
Tomášpřed 194 dny, reagovat
Ahoj, občas (třeba dnes) se mi nezobrazí aktivita v hodinkách ( Fenix 6)ani v telefonu ale ukáže se v move IQ. Je to možné zobrazit jako aktivitu? Díky
Matěj Urbaczkapřed 193 dny
Zdravím, Tome, pokud si aktivitu nespustíte mechanicky, tak na těchto hodinkách se podle Move IQ aktivita ukáže pouze tam a není zaznamenána, jako klasická. Tohle Garminu umožnil až od Sedmé generace.:-(
Tomášpřed 193 dny, reagovat
Ahoj, no to já aktivitu spustil mechanicky a celou dobu běžela.. tak nevím co je špatně.. možná jsem to nakonec neuložil. Nevím ????.. ale díky. Probehnu si to ještě jednou ????
Renatapřed 86 dny, reagovat
Dobrý den, mám Venu 3 a nevím proč mi připočítávají kroky, když píši na klávesnici a pohybuji rukou, když mluvím????
Matěj Urbaczkapřed 85 dny
Dobrý den, Renato. Zkusil bych hodinky aktualizovat přes Garmin Express na PC.
Tomášpřed 85 dny, reagovat
Ahoj, můžete mi poradit jak nahrát češtinu do vivoactive 4s? Přes Garmin express mi to nešlo. V Garmin connect mám sice češtinu ale v hodinkách ne. Nepomohla ani synchronizace. Děkuji za rady
Matěj Urbaczkapřed 84 dny
Zdravím, měla by jít nainstalovat právě přes Garmin Express. Pokud nejde, je zapotřebí stáhnout jazykový balíček někde na internetu a nahrát jej do přístroje ručně.
Ivapřed 79 dny, reagovat
Mám hodinky Garmin Fenix 5S. přidala jsem si do nich aktivitu jump-jump. Celý rok vše fungovalo dobře, ale dnes mi nejde aktivita vůbec spustit. Po zapnutí se objeví start in 3 seconds a dál se nic neděje. Jak mám postupovat?
Matěj Urbaczkapřed 78 dny
Zdravím, Ivo, předpokládám, že je to aplikace stažená z Garmin Connect IQ. Zkuste tuto aplikaci odinstalovat a znova přidat. Zkontrolujte také, jestli je stále kompatibilní s Vašimi hodinkami.
Ivapřed 78 dny, reagovat
Děkuji moc. Zkusila jsem nejdříve vypnout a zapnout hodinky a zatím to opět funguje. A ano, aplikaci mám staženou z Garmin Connect IQ. Doufám, že k odinstalování nebudu muset přikročit. ????
Františekpřed 52 dny, reagovat
ahoj do Ostravy :-) na dotaz kolegy ohledně Move IQ jste psali následující : Matěj Urbaczka • před 141 dny Zdravím, Tome, pokud si aktivitu nespustíte mechanicky, tak na těchto hodinkách se podle Move IQ aktivita ukáže pouze tam a není zaznamenána, jako klasická. Tohle Garminu umožnil až od Sedmé generace.:-( mám fenix 7pro a tato funkce tam není nebo jsem ji nenašel ? náramek vivosport to umí ale v 7 jsem to nenašel, docela jsem to využíval. jak to tedy je? nebo co dělám (hledám) špatně ? jo Vaše Videa jsou skvělá, jen tak dále vždycky se bavím :-)
Filip Debrecenyipřed 51 dny
Zdravím, Františku. Aktivity byste měl vidět v kalendáři a také na denní ose. Jak psal kolega, nebude to uloženo jako běžná aktivita. V kalednáři to vidíte?
Frantisekpřed 51 dny, reagovat
Ano. V kalendáři to vidím. Jen náramek uměl spustit přímo aktivitu tak jsem se domníval, ze to umí i 7pro
Dominik Hokpřed 50 dny
Garmin od toho asi upustil, ale zobrazuje to skutečně pouze v kalendáři.
Frantisekpřed 50 dny, reagovat
Rozumím nevadí no děkuji ať se daří
Vercapřed 13 dny, reagovat
Rada bych se zeptala na automaticke spusteni aktivity u hodinek Fenix 7s. Lze nekde nastavit, ze pokud treba zapomenu spustit aktivitu chuze, ze hodinky samy detekuji pohyb a napr po 10min tuto aktivitu sami spusti? Dekuji za info.
Matěj Urbaczkapřed 11 dny
Zdravím, Verčo. Přesně takto by to mělo fungovat, pokud máte zaplou funkci MoveIQ.
Frantisekpřed 11 dny, reagovat
Matěji, takto to nefunguje. Aktivitu jako takovou to nespustí. Pouze se to objeví v časové ose dne. Ale jako aktivita to fakt nefunguje ????????
Matěj Urbaczkapřed 11 dny
Františku, funguje to takto u nových hodinek jako je Fenix 7, Epix 2 a další.:-) Pokud je zapnutá funkce, měla by se zobrazit jak v časové ose, tak i v aktivitách.
Frantisekpřed 11 dny, reagovat
Před 29 dny jsem se na to ptal v tomto vlakně , a Dominik mi odpověděl. A měl pravdu nejde to. Mám fenix 7s pro. Asi měsíc staré ????????‍♂️????
Frantisekpřed 11 dny, reagovat
Frantisek • před 40 dny, reagovat Ano. V kalendáři to vidím. Jen náramek uměl spustit přímo aktivitu tak jsem se domníval, ze to umí i 7pro Dominik Hok • před 39 dny Garmin od toho asi upustil, ale zobrazuje to skutečně pouze v kalendáři. Frantisek • před 39 dny, reagovat Rozumím nevadí no děkuji ať se daří