Nejlepší chytré hodinky vybrané odborníky

Tagy: Výběr nejlepších | Chytré

Dominik Hok | 11.10.2023 | 5 MIN | 28x komentář

Vybrali jsme pro vás 5 nejlepších chytrých hodinek a zároveň také několik otázek, které vám pomohou vybrat ty pro vás.

Když už vybíráme to nejlepší, musí mít tu nejlepší výbavu. Proto všechny modely z našeho výběru mají hudební přehrávač, bezkontaktně s nimi zaplatíte a zobrazí vám veškeré notifikace.

Všechny vám analyzují tepovou frekvenci, okysličení krve a změří trasu pomocí GPS.A taky... To nejdůležitější... Jsou sakra dobré.

V tomto článku jsme se cenově nijak neomezovali. Článek, v němž jsme si stanovili cenovou hranici, najdete níže:

Nejlepší chytré hodinky (cenově dostupné)
24.11.2023 - Matěj Urbaczka
Nejlepší chytré hodinky (cenově dostupné)

A teď pojďme vybrat smartwatch pro vás.

Budou tyto chytré hodinky komunikovat s vaším telefonem?

Trochu otravná, ale důležitá otázka hned na začátek.

Jestli hodinky spárujete, záleží na tom, jaký telefon vám zrovna spočívá v kapse. Nejjednodušší to asi mají Garminy. Ty spárujete doslova s čímkoliv, ať už jste Jablíčkář nebo máte Android telefon. Jediné omezení pak mají uživatelé iPhonu, kteří nemohou používat rychlé odpovědi. Když vám tedy někdo napíše, nemůžete vybrat z několika přednastavených odpovědí a na zprávu reagovat. Tuto funkci totiž blokuje samotný Apple, který ji zpřístupnil pouze pro své vlastní Apple Watche.

5 otázek, které byste si měli položit před koupí chytrých hodinek Garmin
27.10.2020 - Dominik Hok
5 otázek, které byste si měli položit před koupí chytrých hodinek Garmin

Samsung hodinky a Apple Watches už to mají složitější. Začněme Apple Watches. Apple si obecně vytváří napříč svými zařízeními uzavřený systém a proto si nenechá jen tak někoho mezi sebe vpustit a ohrozit svou i vaši bezpečnost. Proto Apple Watche spárujete pouze s iPhonem.

Samsung teď sáhl po stejné, ale přitom úplně jiné filozofii. Vykřičel totiž do světa "Bereme na palubu všechny krom Jablíčkářů." Což je docela ofenzivní strategie, která v praxi znamená, že Samsung hodinky spárujete pouze s Android telefony. Navíc si několik zdravotních funkcí jako je třeba EKG či měření krevního tlaku syslí pouze pro uživatele se Samsung Galaxy telefonem. No, a trochu problémy mají se spárováním telefony Huawei a je důležité si ověřit jejich kompatibilitu.

  • Spárujete s čímkoliv: Fenix 7 PRO, Venu 3, Venu SQ 2
  • Spárujete téměř s čímkoliv krom Applu: Galaxy Watch 6
  • Spárujete pouze s iPhonem: Apple Watch 9

Chcete parťáka na sport?

Tady se není o čem bavit, nejsportovnějšími hodinkami jsou rozhodně Garmin Fenix 7 PRO. Zajeďte se podívat na běžecké závody a tuto ikonu uvidíte na zápěstí snad každého druhého běžce. Když ne Fenix 7 PRO, tak alespoň Fenix 7.

Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze
30.6.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze

Fenix 7 PRO totiž kombinuje obrovské množství tréninkových funkcí s obdivuhodnou výdrží baterie. Tyto hodinky vám o vaší kondici i trénincích řeknou opravdu všechno a nic nezatají. Velkým lákadlem je velký a přehledný displej či topografické mapy. Sportovní duše je vyjádřená také vzhledově. Jsou to prostě outdoorovky na první pohled.

Obecně ale sportovní duši mají všechny Garminy. Detailně vám zhodnotí každý trénink, můžete si nastavit virtuálního trenéra a získat údaje o vaši kondici i o tom, jestli trénujete správně. Proto jsou hned v těsném závěsu všechny Garminy z našeho výběru.

Vlastně se všemi chytrými hodinkami z tohoto výběru se dá sportovat. Má to však své ALE. Přirovnal bych to k horskému výšlapu v žabkách. Pravděpodobně to dáte, ale proč to dělat, když existují trekovky? Sportovní funkce v Apple Watch 8 i Samsung Galaxy Watch 6 samozřejmě jsou, ale není jich tolik jako v konkurenčních Garminech.

Pro sportovce je pak důležitá také výdrž baterie, které se mu u těchto dvou modelů prostě nedostane.

  • Nejlepší volba pro sportovce: Fenix 7 PRO
  • Skvělá volba pro sportovce: Venu SQ 2, Venu 3
  • Pro rekreačního sportovce: Apple Watch 9, Galaxy Watch 6

Chcete chytré hodinky jako prodlouženou ruku telefonu?

Vyřídit hovor, odepsat na mail či zprávu, vyhledat si něco na internetu, stáhnout si hromadu aplikací přímo do hodinek... Přesně toto chcete? Sáhněte po Apple Watch 9 nebo po Samsung Galaxy Watch 6. Všechny tyto věci totiž umí. Jablíčkář určitě sáhne po Apple Watches a ti s Android telefonem po hodinkách Samsung.

10 499 Kč (doručíme do 27.3.)

Navíc tyto hodinky vynikají v analýze zdravotních dat. Pokud tedy někdy máte pocit, že ze stresu budete mít infarkt, není problém, oboje hodinky dokážou změřit EKG a Samsungy dokonce i krevní tlak.

Veškeré Garminy jsou chytré, ale rozhodně se nemůžou výše zmíněné dvojici rovnat. Všemi zaplatíte, pustíte si z nich hudbu a jste limitování přednastavenými odpovědmi. Nemůžete tedy diktovat slovo od slova znění vaší odpovědi.

Jedny z mála chytrých hodinek, které jsou natolik chytré, že z nich vyřídíte hovor a můžete ovládat hlasového asistenta, jsou Garmin Venu 3.

Ještě bych ale vyzdvihl Fenix 7 PRO, který má jednu chytrou/sportovní funkci navíc a to jsou topografické mapy. Hodinky vás dokážou navigovat, vytvořit vám okružní trasu anebo vyhledat nejbližší benzínku.

Garmin Venu 3 recenze – Tak trochu stejný, tak trochu lepší
30.8.2023 - Dominik Hok
Garmin Venu 3 recenze – Tak trochu stejný, tak trochu lepší

  • Nejchytřejší volba: Apple Watch 9, Samsung Galaxy Watch 6
  • Zlatá střední cesta: Fenix 7 PRO, Venu 3
  • Chytrý základ: Venu SQ 2

Je pro vás výdrž baterie to nejdůležitější?

Tato otázka by mohla znít "Chcete hodinky s pořádnou výdrží baterie?", ale schválně tomu tak není. A proč? Jen hlupák by nechtěl. Je ale důležité si uvědomit, že za dlouhou výdrží baterie se často skrývají kompromisy. Modely s dlouhou výdrží baterie mají občas jednodušší displej, minimalističtější uživatelské prostředí... No, a nebo třeba větší pouzdro, aby se tam vlezla větší baterka.

Je vám jedno, že nebudete mít chytré hodinky plné animací, různých přechodů, 16 miliónů barev a chcete prostě jen vytřískat z výdrže baterie co nejvíce? Směle sáhněte po Garminu. Opět v čele s Fenixem 7 PRO.

Oproti tomu Samsung a Apple staví svou filozofii trochu jinak. Chtějí uživatelské prostředí na které je radost pohledět, perfektní displej, spoustu animací a nedejbože, aby se hodinky sekly! A pak podle toho také vypadá výdrž baterie. A jsme zase u kompromisů... Ale tentokrát z trochu jiného úhlu.

Za mě je zlatou střední cestou Garmin Venu 3 a Venu SQ 2. Tyto modely mají krásné uživatelské prostředí, moc pěkný AMOLED displej a úctyhodnou 11denní (Venu SQ 2) a 14denní (Venu 3) výdrž baterie.

  • Nejlepší výdrž baterie: Fenix 7 PRO (až 37 dní)
  • Skvělá výdrž baterie: Venu 3 (až 11 dní),  Venu SQ 2 (až 11 dní)
  • Přijatelná výdrž baterie: Apple Watch 9 (1-2 dny), Galaxy Watch 6 (až 4 dny)

Hledáte hodinky s nejlepším poměrem cena/výkon?

Chcete to nejlepší za co nejnižší cenu? Tak to je jasně Garmin Venu SQ 2.

Tento model má úplně všechno důležité – bezkontaktní platby, hudební přehrávač, dostatek sportovních funkcí, slušnou výdrž baterie a to všechno kombinuje s velice příjemnou cenovkou.

Může se zdát, že Fenix 7 se cenovkou vymyká z řady, protože je o dost dražší než zbytek, ale kompenzuje opravdu velkou výbavou a zpracovním, které odpovídá dané cenovce.

Zbylé troje hodinky jsou pak na dost podobné úrovni. Ačkoliv Venu 3 spíše inklinuje ke sportu a Apple Watch 9 a Galaxy Watch 6 spíše k té chytrosti.

Garmin Vívoactive 5 recenze – Vy jásáte, peněženka nepláče
8.11.2023 - Dominik Hok
Garmin Vívoactive 5 recenze – Vy jásáte, peněženka nepláče

  • Výborný poměr cena/výkon: Venu SQ 2
  • Dobrý poměr cena/výkon: Fenix 7 PRO, Venu 3, Apple Watch 8, Galaxy Watch 6
Které chytré hodinky z výběru se líbí nejvíce vám a co by vás přesvědčilo k jejich pořízení? Nebo si myslíte, že by do této pětice měl patřit jiný model? Napište nám to do komentářů. :)

6 NEJ: Chytré hodinky Garmin s nejdelší výdrží baterie
3.11.2022 - Matěj Urbaczka
6 NEJ: Chytré hodinky Garmin s nejdelší výdrží baterie

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Janapřed 911 dny, reagovat
Super článek, díky za něj:)
Kája Brázdovápřed 903 dny, reagovat
Jen bych chtěla upozornit, že všechny modely Garmin Fenix 6 nemají hudební přehrávač a podporu streamovacích služeb. Například základní model Fenix 6 má v sobě pouze ovládání hudby. Tak aby nedošlo k mýlce.
Pytlákpřed 228 dny
Máte krásné příjmení, je také nějaký pan Brázda? :-)
Josefpřed 832 dny, reagovat
Ahoj super recenze jen nevim proc nemate zastoupeni znacky Fitbit Konkretně Sense???
Matěj Urbaczkapřed 831 dny
Zdravím, Josefe. Značku Fitbit již nebudeme prodávat, a tak doprodáváme poslední modely.
Tomikpřed 628 dny, reagovat
Dobrý den, článek je super, škoda, že ho čtu teprve teď :-D. Chci se zeptat, zda budete dělat i letos. Děkuju
Matěj Urbaczkapřed 621 dny
Zdravím Tomiku, určitě tento článek vyjde i na konci tohoto roku.:-)
Tondapřed 350 dny, reagovat
Zdravím! Čím víc recenzí a článků čtu o chytrých hodinkach, tím víc se v tom ztrácím. Je mi 60 a přednost bych dával hodinkám samo v cz jazyku, lepší vydrží, vodotěsné a ty, které mají upozornění při pádu. Muzete poradit či dát typ? Diky
Dominik Hokpřed 349 dny
Zdravím, Tondo. Co se týče detekce pádu, nejlepší na to budou chytré hodinky Garmin. Upozorňuju ale, že to není 100%. Z hlediska poměru cena / výkon je současně asi nejlepší Forerunner 255 a 265. Co se týče třeba hodinek do 4000 Kč, tam je nejlepší asi první generace Venu SQ. Možná by mi trochu pomohlo, kdybyste řekl zhruba cenovku a já něco doporučím. :)
Pavel Pokornýpřed 293 dny, reagovat
Dobrý den. Rád bych koupil chytré hodinky pro vnuka, po prázdninách nastupuje na střední školu a jeho koníček je jízda na kole. Doporučíte mi nějaké v cenové relaci cca 10 000 ?
Matěj Urbaczkapřed 292 dny
Zdravím, Pavle, pro jízdu na kole bych doporučil se podívat po sportovnějším modelu, a to například Forerunner 255 anebo Instinct 2 Solar.:-)
Pavel Pokornýpřed 292 dny
Děkuji za informace, ale při výběru jsem zjistil tolik možností, že jsem navýšil rozpočet a objednal Garmin Forerunner 965. Ještě děkuji za pomoc a zdravím.
Víťapřed 266 dny, reagovat
Dobrý den skvělý článek ale chtěl bych poprosit jestli by jste mi také neporadily jsem na nerozhodný jaké si vybrat. Podmínkou slušná vydrž baterie aspoň týden pak vodeodolne aspoň do dvou metru pak volání přijímání a psaní sms pouštění hudby a možno i placeni děkuji za nějaké info
Matěj Urbaczkapřed 265 dny
Zdravím, Víťo, tohle jsou docela přísné parametry, které asi nesplňují žádné z hodinek.:-( Nejblíže tomu jsou Apple Watch Ultra, ale tam se dostanete maximálně na 3 dny výdrže. Pokud byste se obešel o psaní zpráv a stačily by Vám přednastavené zprávy, pak by to mohly být Venu 2 Plus anebo Samsung Watch 5 PRO (taky nižší výdrž baterie).
Karelpřed 258 dny, reagovat
Dobrý den, momentálně mám Garmin Vivoactive 3, ale zjistili mi alergii na nikl, tak je nesmím nosit. Dívám se po nových, kde na spodní straně nebude nic z kovu, bude mi to měřit tep, ujetou vzdálenost na kole, garmin pay a ideálka vydrží celý den se zapnutou gps. Které by jste mi doporučili? Děkuji za odpověď.
Dominik Hokpřed 256 dny
Zdravím, Karle. Pokud vím, tak Garminy s plastovým dýnkem by měly být v pořádku, protože kovový konektor je zapuštěný ve zdířce. Jste si jistý, že reakci na zápěstí máte z niklu?
Karelpřed 256 dny
Zdravím, jsem si jist, byl jsem na kožním. Vivoactive 3 má ze spodku kov.
Mikepřed 235 dny, reagovat
Dobrý den, mám v plánu si pořídit sportovní hodinky od Garminu. Rozhoduji se mezi forerunner 965 a epix 2 pro. Cena není problém. jen nevím jestli se epix oproti 965 vyplatí. Jak byla zmíněno už ve videorecenzi, u 965 si garmin s OS víc záležet. Epix mají novější senzory. Rád plavu, aktivně chodím do posilovny, největší cardio je u mě skákání přes švihadlo. Co byste mi doporučili? děkuji
Matěj Urbaczkapřed 232 dny
Zdravím, Miku, skrze posilovnu bych raději doporučil Epix 2 Pro. Budete mít lepší výsledky tepové frekvence a hlavně, co se animací v menu týče, tak ty Garmin po nějakém updatu teď zakázal u FR965, takže už to není takový rozdíl v tom menu.:-)
Monikapřed 204 dny, reagovat
Zdravím, mohl byste mi poradit s výběrem hodinek. Zúžila jsem výběr na dva typy od firmy garmin, a to na epix™ Pro (Gen 2) – Sapphire Edition nebo fēnix® 7 Pro – Sapphire Solar Edition. Momentálně mám hodinky apple watch S6 GPS 44mm, ale vadí mi především jejich krátká výdrž baterie, absence některý sportovních funkcí (např. koloběžka) a offline mapy. Děkuji za odpověď,
Matěj Urbaczkapřed 203 dny
Zdravím, Moniko, hodinky, které jste vybrala, jsou vlastně uvnitř úplně stejné a liší se pouze technologií displeje, kdy nejblíže minulému modelu jsou Epix 2. Co se týče baterie, ta u tohoto modelu vydrží okolo 16 dnů v režimu smartwatche. Sportovní monitoring koloběžky v základu nenajdete bohužel ani na Garminu, ale můžete si tento monitoring doinstalovat skrze Garmin Connect IQ.:-)
Liborpřed 154 dny, reagovat
Dobré odpoledne pánové, ráb bych si pořídil své první ,,chytré,, hodinky Garmin s tím, že mým zásadním požadavkem je spíše konzervativní design, dlouhá výdrž baterie, bohaté zdravotní funkce, ze sportovních aktivit především cyklistika a turistika, vodotěsnost max. 5 m, technologie NFC a další, které jsou dnes již standardem. Nerad bych šel metodou pokus - omyl, a tak zvažuji rovnou Garmin Fenix 7 PRO. Jaký je váš názor? Ocenil bych také tipy na alternativní modely Garmin. Děkuji vám za odpověď ...
Dominik Hokpřed 154 dny
Zdravím, Libore. Co si budeme, Fenix 7 PRO je ideální volba, protože má úplně všechno a ještě hodinky vypadají hezky. Kdybyste zvažoval zajímavější design, fajn volbou je Tactix 7, protože má plochou luneta a vypadá to moc hezky. Funkčně podobně je na tom Forerunner 965, který je o něco levnější, ale také o něco více plastový.
Michal Bpřed 124 dny, reagovat
Zdravím vás mozem otazku kupili by ste aj v tomto momente Garmin Enduro 2 za Black Friday cenu alebo by ste uz skor počkali na nový model ? :) dakujem
Liborpřed 18 dny, reagovat
Hezké páteční ráno, mám hodinky Garmin Fenix 7 Pro a jsem maximálně spokojen, tedy až na ... hodinky plně nabiji, vše bezproblémově šlape do chvíle, kdy se dostanu do fáze, ve které hodinky ,,hlásí,, 6 dnů do vybití, a pak se během několika hodin (cca. 3-5), nikoliv dnů, hodinky zcela vybijí ... Za zmínku stojí, že software hodinek pravidelně aktualizuji, a že se tento ,,šestidenní problém,, nevyskytuje po každém nabití baterie, ale pouze nárazově. Máte s tím nějakou zkušenost? Díky za názor, či radu ...
Matěj Urbaczkapřed 18 dny
Zdravím, Libore. Tohle je zajímavé. Mně se toto dělo na mobilním telefonu, pokud jsem používal nesprávný nabíjecí proud. Na Garmin, by se neměla používat rychlonabíječka, jinak se může stát právě toto.
Liborpřed 18 dny
Zdravím Matěji a děkuji za info ... aktuálně používám k nabíjení hodinek USB-C port svého NTB ... jste schopen mi doporučit konkrétní síťovou nabíječku pro Garmin Fenix 7 Pro? Co třeba tato ... https://www.hodinky-365.cz/samsung-nabijecka-s-usb-c-portem15w-bez-kabelu-black-x1249171 ... obecně vzato si myslím, že u hodinek v této ceně by nabíječka měla být samozřejmou součástí dodávky (klidně i za cenu ,,příplatku,,), chápu však, že trendem - viz Samsung je nabíječky nedodávat ...
Matěj Urbaczkapřed 18 dny
Ano, tato nabíječka je vhodná a nemělo by se stávat takové vybíjení.

Hodinky zmíněné v článku