Nejlepší dámské chytré hodinky

Tagy: Výběr nejlepších | Dámské | Chytré

Dominik Hok | 9.10.2023 | 7 MIN

"Ježiši, vždyť to je kus plastu. To nebudu nosit. Musí to přece nějak vypadat." Něco takového určitě nejeden muž slyšel pronést svou drahou polovičku před vitrínou s hodinkami. Žena zkouší patnáctý model, chlap nervózně poklepává nohou, což ženu rozčiluje možná ještě víc než to, že stále nenašla to pravé ořechové. Ženy jsou prostě "tvorem estetickým" a nemůžeme jim to mít za zlé. Proto jsme vybrali 6 nejelegantnějších a dámských chytrých modelů hodinek, které ženě zabrnkají na pomyslnou (nebo nepomyslnou?) estetickou strunu.

V tomto článku jsme se neomezovali cenovkou. Pokud byste chtěli modely s cenovkou do 6 000 Kč, tady je článek:

Nejlepší dámské chytré hodinky (cenově dostupné)
16.11.2023 - Matěj Urbaczka
Nejlepší dámské chytré hodinky (cenově dostupné)

(1) Garmin Venu 3

Jedny z nejoblíbenějších dámských chytrých hodinek, po kterém sahá nejedna dámská ruka. O Venu 3 se nedá říct, že je to sporťák tělem i duší. V tomto případě pouze duší. Pouzdro hodinek si udržuje ideální dávku elegance. Zároveň není plné různých zbytečných serepetiček, prostě jen vypadá dobře.

Garmin Venu 3 recenze – Tak trochu stejný, tak trochu lepší
30.8.2023 - Dominik Hok
Garmin Venu 3 recenze – Tak trochu stejný, tak trochu lepší

Jedná se o jedny z nejuniverzálnějších chytrých hodinek, protože je můžete vzít jak do společnosti, tak třeba na hory. Nikde se neztratí. Zároveň oplývají možností bezkontaktního placení, hudebním přehrávačem, což jsou funkce pro které si využití najde snad každý. A díky zabudované mikrofonu a reprodukturu pro ně není problém ani telefonování.

Navíc nemusíte řešit ani dobíjení baterie, protože hodinky mají krásnou 10denní výdrž baterie. K tomu ještě sytě barevný AMOLED displej. No, prostě všechno, co si od smartwatche můžete přát.

Mezi plusy tohoto modelu patří:

pěkný design
ideální kombinace chytrých a sportovních funkcí
nabízí bezkontaktní placení a přehrávač hudby
možnost telefonování a hlasového asistenta

Všechny varianty Garmin Venu 3.

(2) Samsung Galaxy Watch 6 – Na vlně chytrosti

Jedny z opravdu elegantních hodinek – Samsung Galaxy Watch 6. Možná to dělá pěkné napojení řemínky na pouzdro nebo většinové použití oceli. Možná je to vlastně úplně jedno. Prostě se to Samsungu povedlo.

Tyto chytré hodinky se ovládají dotykovým AMOLED displejem v kombinaci s digitální otočnou lunetou. Spousta uživatelek určitě ocení možnost telefonování přímo z hodinek, pokud je telefon v dosahu signálu Bluetooth a verzi LTE i bez přítomnosti telefonu. Potěší (nebo nepotěší) také odhad tuků, svalů a vody v těle či měření EKG.

AMOLED displej je druhým typem displeje používaným v chytrých hodinkách. Tyto displeje většinou zhasínají, jelikož jsou energeticky velice náročné a kdyby svítily permanentně, výdrž baterie by se rapidně snížila. Na druhou stranu, oproti LCD displeji, nabízí silný kontrast a sytost barev. AMOLED displej většinou odráží přímé sluneční paprsky a displej tedy na slunci velice ztmavne.

Kromě toho samozřejmě dokážou monitorovat sportovní aktivity, nabízejí hudební přehrávač a bezkontaktní placení Google Pay.

Pro někoho může být mínusem dvoudenní výdrž baterie. Ale co čekat. Hodinky jsou nabité funkcemi a mají nádherně propracovaný (a energeticky náročný) AMOLED displej. Za to musí něco obětovat.

Samsung Galaxy Watch jsou hodinky vhodné pro ženu vyhledávající skutečně elegantní hodinky plné chytrých funkcí, ale nepotřebuje naprosto podrobné sledování sportovní aktivity.

Samsung hodinky nejsou vyloženým sporttesterem, ale na základní monitoring sportovní aktivity postačí. Jejich hlavní předností jsou městské chytré funkce a široká podpora různých aplikací, kterými si můžete hodinky obohatit. Dalším velkým plusem je určitě možnost telefonování přímo z hodinek.

Mezi plusy a mínusy tohoto modelu patří:

elegantní design
možnost ovládání otočnou lunetou
telefonování přímo z hodinek
bezkontaktní placení
EKG, měření tlaků či odhad tuků, svalů a vody

pouze dvoudenní výdrž baterie

Všechny varianty Samsung Galaxy Watch 6.

(3) Garmin vívomove Trend

Analogové ručičky a chytrá střeva? I to je možné. Garmin vytvořil chytrého parťáka také ženám, které vyhledávají o něco konzervativnější vzhled podtržený trochou klasiky – hodinkovými ručičkami. Garmin vívomove Trend. A samozřejmě model doplnil o nutnou dávku nutné elegance.

Ačkoliv na první pohled hodinky vyvolávájí pocit "klasiky", hodinkový strojek v pouzdře hodinek nenajdete. Pod hodinkovými ručičkami se totiž skrývá malinkatý AMOLED displej, kterým se hodinky ovládají. Hodinky nabízejí monitoring sportovní aktivity, ovládání hudebního přehrávače v mobilu, ale také bezkontaktní placení.

Garmin vívomove Trend slibují to nejlepší od Garminu v konzervativním pouzdře, které ocení ženy fandící spíše staré (pro někoho dobré) klasice.

Mezi plusy a mínusy tohoto modelu patří:

jeden z mála modelů kombinující chytré funkce a analogové ručičky
dražší verze s možností bezkontaktních plateb a levnější bez ní
verze s látkovým řemínkem

skrytý AMOLED displej je tak malý, že se může hůře ovládat
mezi sklíčkem a číselníkem je spousta prostoru a na světle jsou vidět otisky prstů

(4) Garmin Venu SQ 2 – Hrany, hrany a zas ty hrany...

Hrany teď frčí. U Garminu frčely už na počátku tohoto tisíciletí, ale "hranatý trend" určitě spustily hlavně Apple Watche. Garmin nemohl zůstat pozadu a zákazníkům vyšel vstříc v podobě stylového hranáče Garmin Venu SQ 2.

Tyto hodinky nabízejí klasický Garminovský balíček – hromadu senzorů, skvělý monitoring sportovní aktivity a jako příjemný bonus i chytré funkce jako bezkontaktní placení a hudební přehrávač. Pokud by vám však přišel přehrávač zbytečný, Venu SQ 2 se nabízí také v levnější verzi bez něj. Baterka skrytá v hranatém pouzdře nabízí 11denní výdrž baterie.

Garmin Venu SQ 2 recenze – Hrany s pořádnou výdrží baterie
1.9.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Venu SQ 2 recenze – Hrany s pořádnou výdrží baterie

Garmin Venu SQ recenze: Tělem Apple Watch, srdcem Garmin
8.10.2020 - Dominik Hok
Garmin Venu SQ recenze: Tělem Apple Watch, srdcem Garmin

Garmin Venu SQ 2 určitě ocení kdokoliv s citem pro moderní design, jenž využije jak sportovní funkce, tak zdravé množství chytrých funkcí.

Mezi plusy a mínusy tohoto modelu patří:

moderní hranatý design
podrobný monitoring sportovní aktivity
dvě verze – dražší s hudebním přehrávačem, levnější bez něj

občasná horší ovladatelnost dotykového displeje

Všechny varianty Garmin Venu SQ 2.

(5) Apple Watch 8 – Sázka na jablečnou jistotu

Má cenu Apple Watch 8 vůbec představovat? Staly se ikonou ve svém oboru a každý je zaručeně pozná. Designově ničím nevynikají, ale stejně mají okolo sebou jakousi auru exkluzivity.

Kromě toho jsou ale i funkčně nabouchané – odpovíte na zprávy, vyřídíte hovor, zaznamenáte si sportovní aktivitu, změříte EKG... Vlastně skoro všechno, co dnešní chytré hodinky nabízejí. Zpracování je na hodně vysoké úrovni a všechno do sebe krásně zapadá.

Je důležité zmínit, že tyto chytré hodinky spárujete pouze s telefonem iPhone. Má to ale své výhody. Komunikace je napříč těmito zařízeními výborná a veškeré aplikace, které máte v telefonu, se vám automaticky nainstalují i do hodinek.

No, a je tady zase ty výdrž baterie. Nádherný displej a hromada funkcí si musí vzít svou daň. Apple Watches mají dvoudenní výdrž baterie.

Mezi plusy a mínusy tohoto modelu patří:

reakce na zprávy formou diktování
možnost telefonování
nádherný displej
široká senzorová výbava včetně EKG či pulzního oxymetru
bezkontaktní placení

krátká výdrž baterie

Všechny varianty Apple Watch 8.

(6) Garmin Fenix 7S PRO – elegantní špica

Taková "šupa" v řadách Garminu. I takto by se dal nazvat model Garmin Fenix 7S. Jeho nejmenší verze (7S) navíc cílí na dámské zápěstí a to nejen menšími rozměry, ale také lákavým designem.

Funkčně tyto hodinky využije málokterá žena. A tím nechci shodit ženy, tyto hodinky těžko využije i jakýkoliv muž. Mají totiž tolik funkcí, že to zabere opravdu dlouhou dobu, než vám projdou rukama veškeré funkce těchto hodinek. Ale jsou to dost možná jedny z nejlepších chytrých hodinek na trhu, takže pokud chcete své ženě koupit to nejlepší, prosím, tady to je.

Velice detailní monitoring sportovní aktivity, podrobné mapy přímo v zařízení (včetně map golfových hřišť a lyžařských středisek), ale také možnost bezkontaktního placení a hudební přehrávač (včetně streamovacích služeb jako je Spotify). To vše a ještě mnohem více. Ale u tohoto zařízení by vyjmenování zabralo věčnost. Radši bych doporučil recenzi.

Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze
30.6.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze

V Garminu se i s takovým počtem funkcí dostali na působivou až čtrnáctidenní výdrž baterie.

Tisíce funkcí jsou zabalené do titanového pouzdra v kombinaci se silikonovým řemínkem, který je k pouzdru hodinek uchycen systémem Quick-Fit.

Systém Quick-Fit je typ uchycení řemínku na stěžejky hodinek. U tohoto typu není potřeba žádné nářadí, abyste řemínek ze stěžejek sundali. Řemínek se uchytává speciální "klipsnou", která se dá jednoduše sundat a vy můžete rychle a pohodlně vyměnit řemínek za jiný. Ženy to určitě docení při ladění se zvoleným outfitem. :)

Garmin Fenix 7S PRO se jako jediný model z tohoto seznamu ovládá tlačítky (ale má i dotykový displej). Ačkoliv se to může zdát jako prehistorické ovládání, má to své výhody. Už jste zkoušeli ovládat dotykový displej v mrazu, dešti, zpocenou rukou či v rukavicích? Věřím, že by vám "prehistorické" ovládání docela bodlo.

Garmin Fenix 7S PRO bych doporučil sporťačce, která dokáže využít slušnou část všech funkcí tohoto zařízení. No, a nebo prostě ženě, které se líbí a ocení vlastnictví toho (snad) nejlepšího na trhu. No... A nebo ženám, které mají tak milujícího manžela, že by je jako dárek (i přes vyšší cenu) vůbec zvažoval. Ale on za ty peníze stojí, fakt, nekecám. :)

Mezi plusy a mínusy tohoto modelu patří:

podrobné mapy
bezkontaktní placení a hudební přehrávač
splňují vojenský standard odolnosti

váha 58 gramů může být pro někoho příliš moc

Všechny varianty Garmin Fenix 7S PRO.

Šestice modelů s notnou dávkou chytrosti i elegance. Tak co, které s těmito dvěma atributy podle vás pracují nejlépe?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku