Nejlepší pánské hodinky vybrané odborníky

Tagy: Výběr nejlepších | Pánské | Klasické

Agáta Vřeská | 6.11.2023 | 16 MIN | 8x komentář

Výběr hodinek je pomalu samostatná věda. Jaký styl, pro jakou příležitost, to všechno je třeba vzít v potaz. V našem průvodci najdete ty nejlepší pánské hodinky z těch nejoblíbenějších hodinkových stylů.

Pokud hledáte perfektní dárek a nechcete strávit hodiny čtením recenzí a studováním, tady najdete inspiraci na hodinky, se kterými nešlápnete vedle. Pečlivý výběr totiž děláme přímo v naší redakci, kde je sami recenzujeme. A úplně na konci našeho průvodce jsme shrnuli jak a z čeho jsme vybírali.

Máte nastavený cenový budget trochu níže? Vybrali jsme v jednotlivých kategoriích i cenově dostupnější modely:

Nejlepší pánské hodinky vybrané odborníky (cenově dostupné)
6.11.2023 - Agáta Vřeská
Nejlepší pánské hodinky vybrané odborníky (cenově dostupné)

Rychlý přehled kategorií a vítězů:

  1. Společenské – Certina DS-1 Big Date
  2. Formální – Tissot Le Locle
  3. Každodenní – Tissot PRX Automatic
  4. Závodní – Frederique Constant Vintage Rally
  5. Potápěčské – Tissot Seastar 2000
  6. Letecké – Citizen Promaster Sky
  7. Vojenské – Hamilton Khaki Field
  8. Outdoorové – G-Shock Mudmaster
  9. Retro – Bulova Lunar Pilot
  10. Skeletonové – Orient Star M34 Skeleton
  11. Quartzové – Seiko Astron
  12. Digitální – Hamilton PSR
  13. Jedinečné – Hamilton Ventura Skeleton Dragon

Raději posloucháte? Koukněte na výběr na našem Youtube:

1) Kategorie: Společenské

Společenské hodinky jsou základem. Doplněk, který o muži ve společnosti ledacos prozradí. Je to taková smetánka mezi hodinkami. A pokud se nejedná o vrcholně formální událost, nabízí se celkem velké pole výběru.

Nominováni:

Vítěz kategorie: Certina DS-1 Big Date

Pro radostné události se nemusíte bát sáhnout třeba po barevnějším číselníku, nebo designu s barevným prvkem, který celkový vzhled decentně ozvláštní. Společenské hodinky totiž neznamenají nudné. Měla by být radost vzít si je ke košili do práce, stejně jako tričku, když si jdete večer sednout s přáteli.

Takové jsou přesně Certina DS-1 Big Date a jejich oblíbenost to jen potvrzuje. Famózní odstín zelené, zajímavý kouřový přechod, leštěné pouzdro a mesh náramek z oceli – to je to, o čem mluvím. Nabízí se také v dalších odstínech, krásné jsou třeba v modré a pokud sáhnete po černé, daly by se považovat za formální.

I když jsou pravidla pro výběr společenských hodinek uvolněnější než je tomu u vyloženě formálních hodinek, stále platí, že by měly být spíše minimalistické, elegantní a neměly by na sebe poutat přílišnou pozornost.

TOP 6 pánských společenských hodinek a jak vybrat ty správné
2.3.2020 - Eduard Tomas
TOP 6 pánských společenských hodinek a jak vybrat ty správné

Mezi nominovanými byly i fascinující Orient Star s měsíční fází a Tissot Gentleman. Obojí jsou jsou perfektní alternativy a každé mají své přednosti. Orient Star vás nadchne propracovaností číselníku, Gentleman od Tissotu zase svojí neochvějnou univerzálností.

Určitě si také přečtěte:

Tissot Gentleman: recept na univerzálního společníka
29.1.2020 - Agáta Vřeská
Tissot Gentleman: recept na univerzálního společníka

Orient Star Classic Moonphase recenze – Pokud vás nedostane Měsíc, tak všecko ostatní ano
12.8.2022 - Agáta Vřeská
Orient Star Classic Moonphase recenze – Pokud vás nedostane Měsíc, tak všecko ostatní ano

Jaké hodinky byly ve výběru v roce 2021? Mrkněte na naše video.

2) Kategorie: Formální

Hodinky pro formální události či k přísnému pracovnímu dress code mají vcelku jasně daná pravidla. Především, musí být opravdu elegantní a designově minimalistické. Zkrátka takové, jaké by schválil i mistr etikety pan Špaček.

Nominováni:

Vítěz kategorie: Tissot Le Locle Automatic

Také materiály hrají roli. Na plastové pouzdro či silikonový řemínek prosím zapomeňte. Řemínek by měl být kožený, a to v základních barvách kůže – hnědé nebo černé. Pouzdro by mělo být z oceli či drahých kovů, a to ve stříbrné či zlaté barvě. Proč tomu tak je, vychází ze zažitých pravidel.

5 nejčastějších chyb při výběru pánských společenských hodinek
23.7.2018 - Martin Koňařík
5 nejčastějších chyb při výběru pánských společenských hodinek

Specialista na společenskou klasiku je švýcarský Tissot. Model Tissot Le Locle s automatickým strojkem pak vybírám nejen proto, že splňuje všechna kritéria, ale protože nabízí víc než dobrý poměr cena/výkon a hlavně, jsou to krásné hodinky.

6 NEJ: Nejoblíbenější pánské společenské hodinky Tissot
8.5.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Nejoblíbenější pánské společenské hodinky Tissot

Vybírat samozřejmě můžete také z dalších modelů a značek. V každém případě, u pánských formálních hodinek vybírejte opravdu pečlivě. Jde totiž o klasiku, která nikdy nevyjde z módy, a pokud vyberete ten správný kousek, pravděpodobně bude plnit službu mnoho a mnoho let.

U formálních hodinek jde také o velikost. Průměr pouzdra by neměl přesahovat 42 mm a tloušťku je třeba volit ideálně tak, ať se hodinky krásně vlezou pod manžetu košile.

Do výběru byl zařazen i model od značky Frederique Constant, která podobně jako Tissot vsadila na gilošovaný číselník a noblesu římských číslic. Navíc má oblíbený průzor na setrvačku, kterým se značka proslavila. V nabídce je ale i verze bez open heart. Další perfektní volbou pro formální události budou modely Mido Baroncelli. Minimalistický číselník s modřenou ručkou působí čistě, a přitom zajímavě. Ani s jedněma tedy nešlápnete vedle.

Frederique Constant Classics Heart Beat Automatic – švýcarská elegance
20.10.2023 - Jakub Pitucha
Frederique Constant Classics Heart Beat Automatic – švýcarská elegance

3) Kategorie: Každodenní

Hodinky na každodenní nošení je náročná kategorie. Hledáte totiž hodinky, které obstojí téměř v každé společnosti a zvládnou skoro všechny situace.

Nominováni:

1. Tissot PRX Automatic 2. Seiko Alpinist 3. Certina DS-1 Big Date 4. Seiko Astron 5. Frederique Constant 6. Casio G-Shock MTG-B3000

Vítěz kategorie: Tissot PRX Automatic

Pro nás jsou všichni nominovaní vítězové. Seiko Astron díky své bezstarostnosti, G-Shock zase odolnosti. Vítěz může být ale jen jeden a první místo si díky obrovské oblibě vybojoval Tissot PRX Automatic.

Tissot PRX představení – Nejlepší dostupné švýcarské hodinky za rok 2021?
8.4.2021 - Eliška Měrková
Tissot PRX představení – Nejlepší dostupné švýcarské hodinky za rok 2021?

Tissot PRX se objevily v roce 2021 jako malé zjevení. Za senzační cenu dostáváte stylové automaty s vysokou rezervou chodu a zpracováním, které působí, jako by hodinky byly nejmíň dvakrát tak dražší.

Plusové body získaly i za 100metrovou voděodolnost a luminiscenci, protože když je řeč o hodinkách na každodenní nošení, je třeba myslet i prakticky.

Tissot PRX recenze – Ohlédnutí za „starými dobrými“ časy (které nemá chybu)
19.8.2021 - Bohumil Vopršal
Tissot PRX recenze – Ohlédnutí za „starými dobrými“ časy (které nemá chybu)

Povedený design, zajímavá struktura číselníku a samozřejmě i silné jméno švýcarského Tissotu hrály v rozhodování také svoji roli.

Vlastně by se směle mohly nominovat i v kategoriích retro a společenských hodinek, ale právě kategorie spolehlivých automatů na každodenní nošení jim sluší asi nejvíce.

Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie
12.10.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie

[[M3213]]


4) Kategorie: Závodní

Sportovní styl je neuvěřitelně sexy. O tom žádná. A mezi nejoblíbenější sportovní hodinky patří jednoznačně chronografy, neboli hodinky se stopkami. A to i přesto, že stopky v praxi využije jen málokdo.

Nominováni:

Vítěz kategorie: Frederique Constant Vintage Rally Chronograpg Healey

VŠE NA TÉMA: Hodinářské komplikace – Chronograf
25.6.2021 - Eliška Měrková
VŠE NA TÉMA: Hodinářské komplikace – Chronograf

A pokud se bavíme o závodních hodinkách, nebo chcete-li "race watch", obvykle se ještě objevuje tachymetrická stupnice pro měření rychlosti. Určitě se vám vybaví značky jako Tag Heuer nebo Rolex. A mezi dostupnějšími se s oblibou objevuje i švýcarský Tissot, obzvlášte se svou aktuální kolekcí Tissot Supersport, nebo Edox Chronorally. Nás ale uhranul rally styl v podání značky Frederique Constant.

Ze spolupráce Frederique Constant s automobilkou Austin vznikají parádní limitované edice. Tato konkrétní potěší automatickým chronografem a odstínem číselníku v barvě auťáku Austin-Healey 100S NOJ 393. Vyrobeno bylo pouze 700 kusů.

Příběh značky Frederique Constant – Luxus, který si můžete dovolit
26.9.2023 - Agáta Vřeská
Příběh značky Frederique Constant – Luxus, který si můžete dovolit

V krásném balení je navíc i model autíčka v opravdu věrné podobě samotné předlohy. Ani samotným hodinkám se pak nedá vytknout prakticky nic – senzační zpracování, promyšlené detaily, nadčasový, sportovně-elegantní design.

Frederique Constant Vintage Rally Healey recenze – Pocta motoristické vášni
30.10.2023 - Jiří Hons
Frederique Constant Vintage Rally Healey recenze – Pocta motoristické vášni

5) Kategorie: Potápěčské

Potápěčské hodinky patří mezi kategorii, kterou už jen málokdo kupuje skutečně proto, aby se s hodinkami potápěl. Přesto se jejich popularita nemění. Vlastně je to spíš naopak. A roste zájem především o ty ryzí potápky, funkční nejen po estetické, ale i technické stránce.

Nominováni:

Vítěz kategorie: Tissot Seastar 2000 Professional Automatic

Téměř každá značka má v nabídce nějaké suprové potápky, se kterými si skutečně vyhrála. Ale aktuálně nejvyšší potápěčský model od Tissotu Seastar 2000 překonal očekávání, a že nebyla zrovna malá. Jde o jejich první potápěčské hodinky s oficiální certifikací ISO 6425. Voděodolnost dosáhla 600 metrů, mají dokonce heliový ventil, silné safírové sklíčko a to i na dýnku, přes které tak můžete pozorovat automatický strojek Powermatic 80.

VŠE NA TÉMA: Voděodolnost u hodinek
5.3.2021 - Agáta Vřeská
VŠE NA TÉMA: Voděodolnost u hodinek

Otočná luneta je keramická a na luminiscenci se tady nešetřilo. Stinnou stránkou se může stát tloušťka hodinek, protože Seastar 2000 opravdu nejsou zrovna drobné hodinky. Ale pokud jste hledali skutečně robustní potápky s neskutečně povedeným číselníkem, Tissot vyrábí přesně takové.

Otočná luneta s 60minutovou stupnicí, skvělá čitelnost, vysoká voděodolnost, silná luminiscence či podsvícení. Potápěčské hodinky jsou nejen stylové, ale také praktické. Minimálně se nemusíte bát, že je utopíte.

Pokud jsou na vás Tissoty příliš robustní, ale fandíte stylovým vzorům na číselníku, s klidným srdcem doporučíme prakticky jakékoli Seiko Prospex Sea, včetně modelu z roku 2023 s komplikací GMT, které jsou v top výběru. Certiny se do nejúzšího výběru dostaly hravě pro své titanové zpracování a povedený okrový odstín luminiscence.

Tissot Seastar – Fotogalerie potápěčských nabušenců
8.8.2022 - Eliška Měrková
Tissot Seastar – Fotogalerie potápěčských nabušenců

6 NEJ: Pánské potápěčské hodinky
7.11.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Pánské potápěčské hodinky

6) Kategorie: Letecké

Pilotní nebo také letecké hodinky nemají tak jasně dané designové prvky jako například potápěčské modely. Proto se hodinky s označením pilotní od sebe často diametrálně liší. Současně ale patří mezi jeden z nejoblíbenějších stylů pánských hodinek. Ikonické pilotky umí například Zenith, IWC či Breitling.

Modernější pojetí je pak často s logaritmickou stupnicí, pomocí které si piloti počítali např. dolet nebo spotřebu paliva. Proto někdy vypadají komplikovaně, ale o to lákavěji.

Nominováni:

Vítěz kategorie: Citizen Promaster Sky CB5000

Průvodce pánskými hodinkami Citizen – Co víc si přát?
2.11.2023 - Eliška Měrková
Průvodce pánskými hodinkami Citizen – Co víc si přát?

Mezi stálicemi v oblíbenosti u nás dlouho vedl model Citizen Promaster Sky JY802. Ale jeho výroba byla ukončena, a jeho místo na trůně s lehkostí převzal novější Citizen Promaster Sky CB5000. Pilotky od Citizenu totiž sdílí zmiňovaný lákavý design, větší rozměry, které má řada mužů v oblibě, a rádiovou synchronizaci času spojenou se solárním dobíjením.

Takže když to shrneme, jsou chlapácky velké, jdou naprosto přesně, dobíjí se světlem a to je činí v podstatě bezstarostnými. A protože jsou v kategorii nejlepších, jako samozřejmost bereme antireflexní safírové sklíčko, 200metrovou voděodolnost a jako bonus budík či stopky.

Pro ty, kdo ocení odlehčenou verzi máme dobrou zprávu – model se nabízí také v titanové variantě.

Alternativ k Citizenu je ale také pěkná řádka. Třeba Prim Aviator Dual Time se stal velkým a velmi příjemným překvapením roku 2023 a zaujmou nadšence klasického pilotního stylu a automatických strojků. Hamiltony X-Windy patří mezi nejpopulárnější pánské Hamiltony a přiznejme si, že jde o designově i funkčně parádní hodinky.

Prim Aviator Automatic LE 2022 recenze – Zaujal strojkem, překvapil designem
2.8.2022 - Agáta Vřeská
Prim Aviator Automatic LE 2022 recenze – Zaujal strojkem, překvapil designem

Styly hodinek – Základní rozdělení podle účelu
24.2.2021 - Agáta Vřeská
Styly hodinek – Základní rozdělení podle účelu

7) Kategorie: Vojenské

Dnes vojenské hodinky vnímáme jinak. Jsou to spíše odolné, nezničitelné hodinky typu G-Shock, nebo naopak super moderní sporttestery typu Garmin Fenix nebo Tactix. My ale vybírali z těch klasických, kterým se říká "field watch", polní hodinky.

Nominováni:

Vítěz kategorie: Hamilton Khaki Field Captain America

Hamilton Khaki Field Captain America jsou dokonalou ukázkou toho, jak převést právě historické vojenské hodinky do 21. století a udělat z retra nestárnoucí klasiku.

Až geniálně jednoduchý design oživený rafinovanými detaily je přesně to, co z modelu Captain America dělá jeden z nejoblíbenějších modelů této původně americké značky s neskutečnou historií.

6 NEJ: Nejikoničtější hodinky Hamilton
7.2.2022 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Nejikoničtější hodinky Hamilton

Uvnitř je automatický strojek s 80 hodinami rezervy chodu, mají větší průměr 42 mm (ale v nabídce je i menší 38mm verze) a dostaly sexy avangerskou přezdívku.

Hodinky Hamilton bojovaly na mnoha frontách a hrály v mnoha filmech. A není pochyb o tom, že právě tento model si vybojuje místo u mnoha dalších hodinkových nadšenců.

Hamilton ve filmu – přehled filmů a seriálů, ve kterých se objevily hodinky Hamilton
24.6.2020 - Agáta Vřeská
Hamilton ve filmu – přehled filmů a seriálů, ve kterých se objevily hodinky Hamilton

Vše, co musíte vědět o staro-nových Hamilton Khaki Field a ještě kousek historie navíc
24.9.2019 - Agáta Vřeská
Vše, co musíte vědět o staro-nových Hamilton Khaki Field a ještě kousek historie navíc

Hamilton Khaki Field Auto: Hodinky nejen pro filmové nadšence
3.6.2019 - Jiří Marek
Hamilton Khaki Field Auto: Hodinky nejen pro filmové nadšence

8) Kategorie: Outdoorové

Někdo se bojí třetí světové, někdo zas mutujícího viru, jiný přírodních živlů. Mít hodinky do nepohody má své výhody. A to i při méně katastrofických scénářích. Ať už se bavíme o manuálně náročném zaměstnání, práci na zahradě, adrenalinových sportech, vojácích, hasičích... Odolné, outdoorové hodinky se doma rozhodně sejdou.

Nominováni:

Vítěz kateorie: Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000

Luminoxy jsou perfektní volbou pro ty, kteří chtějí jednoduché, přehledné a současně promyšlené outdoorové hodinky. Protreky nás nadchly svým elegantnějším designem při zachování ryze outdoorových funkcí. Vítězem jsou ale G-Shocky, protože když jde o odolné a funkcemi našlapané hodinky, G-Shocky nic nepřekoná.

Možná by byly logickou volbou i odolné chytré hodinky typu Garmin Fenix nebo Epix, ale v tomto výběru jsme hledali klasiku, kterou nemusíte dobíjet.

Vrcholným modelem takových hodinek jsou právě Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000, nejvybavenejší model v rodině Mudmasterů. Protože Mudmastery jsou hodinky, které můžete přejet náklaďákem, vystavit extrémním teplotám a ony vám ještě díky Triple Senzoru řeknou jaká je teplota, výškové metry a přes kompas pomůžou najít směr.

Přesný čas si berou automaticky přes starý dobrý dlouhovlnný rádiový signál. Žádné novoty jako Bluetooth. A pokud se stane, že se pár let nedostanete k hodináři? V pohodě, tyhle hodinky jsou vybaveny solárním napájením.

Robustní rozměry a odolnost z nich činí dokonalý nástroj do extrémních podmínek, ale i jako hodinky na běžné nošení do terénu pro všechny, kteří hledají pořádné chlapácké hodinky s užitečnými funkcemi.

Určitě si také přečtěte:

Casio Protrek PRW-6900 recenze – Outdorový elegán
10.1.2023 - Radim Krčmář
Casio Protrek PRW-6900 recenze – Outdorový elegán

6 NEJ: Pánské hodinky do apokalypsy
7.11.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Pánské hodinky do apokalypsy

Luminox Bear Grylls: Hodinky (nejen) pro mistry přežití
18.1.2021 - Bohumil Vopršal
Luminox Bear Grylls: Hodinky (nejen) pro mistry přežití

9) Kategorie: Retro

Vytvořit zajímavé retro hodinky není tak snadné, jak by se mohlo zdát. Mnoho značek „oživuje“ své historické modely ve snaze přitáhnout pozornost, nebo dokonce zastínit, že nemá nové nápady. My ale vybíráme takové, u kterých to rozhodně neplatí a obstojí nejen v celkové kolekci, ale i před kriticným zubem času.

Nominováni:

Vítěz kategorie: Bulova Lunar Pilot Chronograph

Certiny DS PH200M jsou milovány už několik let. A byly mnohokrát oceněny. Pokud hledáte retro potápky, Certiny jsou správný směr. U Hamiltonů zase poskočí srdce všem, kdo upřednostňuje hranaté hodinky, a k tomu třeba s filmovým příběhem, protože je nosil Indiana Jones. Ale po zohlednění všech kritérií jsme zvolili model od Bulovy.

Lunar Pilot jsou hodinky, které se proslavily tím, že se prošly po Měsíci. Moderní verze je designově věrná předloze, ale s moderním strojkem.

Ten je unikátní sám o sobě, protože běží na šílené frekvenci 262 kHz! Sekundová ručka díky tomu putuje takřka plynule. Obdivuhodná je i přesnost, kdy maximální odchylka dosahuje na +-10 sekund za rok.

Nápadně připomínají i slavné Omegy, které se taky podívaly do vesmíru. Design je sportovní, ale natolik nadčasový, že s nimi nejde udělat chybu.

Bulova Lunar Pilot recenze – Moderní mise na Měsíc
17.8.2023 - Patrik Zdvíhal
Bulova Lunar Pilot recenze – Moderní mise na Měsíc

Určitě si přečtě také:

Hamilton Boulton Quartz – Hodinky, které nosí Indiana Jones
21.7.2023 - Aleš Pavelek
Hamilton Boulton Quartz – Hodinky, které nosí Indiana Jones

Certina DS PH200M: Povedený výlet do minulosti
15.5.2018 - Vojtěch Pospíšil
Certina DS PH200M: Povedený výlet do minulosti

10) Kategorie: Skeletonové

Skletonových hodinek je jako šafránu. Ale často platí, že když už je značka vyrábí, stojí opravdu za to a za hodinkami je třeba nějaký příběh nebo výjimečný prvek.

Nominováni:

Vítěz kategorie: Orient Star Classic Skeleton

Když se podíváte na Edoxy, okamžitě se vám vybaví mnohem dražší model od Zenithu, ale samozřejmě v cenově mnohem dostupnější verzi. Frederique Constant zase nadchne svojí univerzálností a pohodlností na zápěstí. Přesto je vítěz Orient Star.

Orient Star Classic Skeleton recenze – Orient vytáhl kostlivce ze skříně
16.9.2022 - Vojtěch Höhe
Orient Star Classic Skeleton recenze – Orient vytáhl kostlivce ze skříně

Orient Star představil svůj skeleton jako oslavu 70 let od prvních hodinek Orient Star. V roce 2023 pak původně čistě elegantní model na kůži předesignoval na ocelovém náramku. A výsledek je perfektní.

Propracovanost v každém detailu a méně obvyklý je i ukazatel rezervy nátahu.

Propracovanost v každém detailu a méně obvyklý je i ukazatel rezervy nátahu.

Vyhrál si nejen s designovou stránkou (a podařilo se mu dosáhnout i na tak těžkou věc u skeletonů, jakou je čitelnost), ale také technologickou.

O značce Orient Star – Sáhnout po hvězdách
1.8.2022 - Agáta Vřeská
O značce Orient Star – Sáhnout po hvězdách

Přes číselník můžete pozorovat jeho strojek F8 s křemíkovým krokovým kolem, které je speciálně barvené. Ale především má antimagnetické vlastnosti a skvěle odolává i opotřebení. Je to model pro opravdové fajnšmekry, ale rozhodně se nedá říct, že je určen jen za výkladní sklo. Patří na ruku a díky menším rozměrům se bude i velmi pohodlně nosit.

Orient Star fotogalerie – Když jsou jedny hezčí než druhé
10.8.2023 - Agáta Vřeská
Orient Star fotogalerie – Když jsou jedny hezčí než druhé

Nás si získal i vynikajícím dvojitým antireflexem a Sallaz leštěním. V ceně, za jakou se nabízí jde o vynikající poměr cena/výkon.

Určitě si přečtěte také:

Hamilton a jeho nový Skeleton Jazzmaster „Spiky H“
7.9.2020 - Agáta Vřeská
Hamilton a jeho nový Skeleton Jazzmaster „Spiky H“

Edox Delfin Mecano Automatic recenze – Sportovní skeleton připomínající Defy
7.11.2022 - Agáta Vřeská
Edox Delfin Mecano Automatic recenze – Sportovní skeleton připomínající Defy

12) Kategorie: Quartzové

Klasické hodinky už jsou technologicky překonané. Smartwatche je na papíře hravě strčí do kapsy takřka ve všem. Přesto se najde spousta z nás, kteří od hodinek očekáváme víc, než jen funkční přístroj. Chceme komfort, pocit luxusu, prémiové materiály a přitom přesný čas.

V takovém případě chtějte quartzové hodinky s pokročilým způsobem seřízení času. Na výběr je samozřejmě rádiový příjem, GPS nebo Bluetooth.

6 NEJ: Pánské hodinky s RC nebo GPS synchronizací
11.12.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Pánské hodinky s RC nebo GPS synchronizací

Nominováni:

Vítěz kategorie: Seiko Astron GPS Solar

Všichni kandidáti splnili zadání na jedničku. G-Shocky nás dostaly nejen kombinací RC a Bluetooth synchronizace, ale také barevným provedením. Tissot T-Touch se stal okamžitým hitem, protože nabízí hybridní způsob, jak mít krásné švýcarské hodinky a současně několik chytrých funkcí. Ale první místo si odnesou Seiko Astron GPS Solar.

Astrony si díky GPS synchronizaci seřídí čas kdekoli na světě, extrémně rychle a navíc mají perfektní zpracování, ty nejlepší materiály a neodolatelný business design.

Seiko Astron GPS – Jakmile jim dáte šanci, dostanou vás
25.4.2023 - Agáta Vřeská
Seiko Astron GPS – Jakmile jim dáte šanci, dostanou vás

Model Seiko Astron SSH135J1 nás oslovil rovněž vzorem na číselníku, které Seiko zkrátka umí. Působivý je také antireflex na safírovém sklíčku, který je tak dokonalý, že máte pocit, že tam sklíčko ani není. A titanové provedení? Nikdy nepřestanete žasnout nad lehkostí a současně kvalitou hodinek.

6 NEJ: Pánské hodinky s RC nebo GPS synchronizací
11.12.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Pánské hodinky s RC nebo GPS synchronizací

13) Katerogie: Digitální

Digitální hodinky nám evokují nostalgii. Prostě takové retro. Ale na retru je skvělé, že je nejen nesmrtelné, ale někdy také nadčasové a nebo dokonce dokáže svým způsobem vrátit čas.

Nominováni:

Vítěz kategorie: Hamilton American Classic PSR

G-Shocky se nominovaly originálním, moderně pojatým designem a pověstnou odolností. Bulovy nás zaujaly v herní edici díky průhledu na strojek. Ale vítězem jsou Hamilton Pulsar PSR.

Protože mít hodinky, které nosili slavní prezidenti, nebo je celý svět obdivoval na ruce filmového hrdiny, nebo snad byly v něčem historicky první... To chce prostě každý hodinkový nadšenec!

Přesně proto vybíráme tento model od Hamiltonu, který tohle všechno zvládl. Jde o reedici prvních digitálních hodinek na světě ze 70. let – Hamilton PSR, v době své slávy známé jako Pulsar.

Hamilton PSR: oživení ikony, která dala podobu digitálním hodinkám
6.5.2020 - Agáta Vřeská
Hamilton PSR: oživení ikony, která dala podobu digitálním hodinkám

Nosil je Elvis Presley, Elton John, prezident Ford či herec Jack Nicholson. A ve filmu se objevily na zápěstí Rogera Moora v Bondovce Žít a nechat zemřít. A to je jen začátek seznamu.

Ale celebrity necelebrity, milník nemilník, hlavní je, že reedice vypadá úžasně i dnes. Ať už v klasické ocelové, nebo nové celočerné verzi. Možná neumí žádné smart vychytávky, ale přesně tohle na nich budete milovat.

Hamilton PSR v černém provedení.

Hamilton PSR v černém provedení.

6 NEJ: Nejzajímavější retro hodinky
14.1.2021 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Nejzajímavější retro hodinky

Casio splnilo fanouškům sen: G-Shock GMW-B5000 "Full Metal"
10.5.2018 - Vojtěch Pospíšil
Casio splnilo fanouškům sen: G-Shock GMW-B5000 "Full Metal"

14) Kategorie: Jedinečné

Hodinařina je tradiční umění, které se každá generace snaží posunout ještě o kus dál. A to i po designové stránce. Unikátní tvary, filozofie, estetika, možná trochu i odvaha vybočit z řady. O tom je kategorie jedinečných hodinek.

Nominováni:

1. Hamilton Ventura Skeleton Dragon 2. Bulova Accutron Spaceview 3. MeisterSinger Bell Hora 4. Invicta Gladiator 5. Orient Star M34 F8 Date 6. Casio G-Shock MTG-B3000 The Year of Dragon

Vítěz kategorie: Hamilton Ventura Skeleton Dragon

Hamilton Ventury jsou unikátní takřka vším. Svou historií (však byly důkazem prvních pokusů o elektronické hodinky), tvarem, filmovým spojením,...

Design hodinek je naprosto výjimečný. Prostě Ventury jsou legendy, které si nespletete a rozeznáte na první pohled. To může říct opravdu jen málokterý jiný model.

Pak je tady spojení s Hollywoodem. Vždyť Ventury proslavil Elvis Presley a byly ve všech dílech Muži v černém.

V jako Ventura: Hamiltony nosí i žena v černém
19.6.2019 - Agáta Vřeská
V jako Ventura: Hamiltony nosí i žena v černém

A Hamilton si s Venturami hraje a nabízí svým fanouškům krásné a zajímavé designy a variace. Mezi ně patří model s dračí tematikou. Však se zaměřte na číselník, co vám připomínají výřezy ve spojení s trojúhelníkovým tvarem pouzdra?

A právě tento model vybíráme jako top v kategorii jedinečných hodinek. Protože spojení legendy s legendární mytickou bytostí se skutečně povedlo.

6 NEJ – Filmové hodinky Hamilton, které můžete mít doma
21.12.2023 - Aleš Pavelek
6 NEJ – Filmové hodinky Hamilton, které můžete mít doma

Více o všech nominovaných v kategorii:

Jak a z čeho jsme vybírali?

Tento výběr Nejlepších pánských hodinek vznikl jako praktický průvodce výběrem hodinek. Proto v něm najdete pouze modely, které jsou aktuálně v nabídce, dostupné a můžete jimi udělat rovnou radost sobě nebo někomu jinému. A to je také důvod, proč seznam udržujeme stále aktuální.

A z čeho jsme vybírali? Do výběru se dostaly ty nejlepší modely od značek, které máme v nabídce, známe je a sami je nosíme. I proto tady nenajdete třeba Rolexky nebo Orisky. Zato však za námi vybrané hodinky bychom dali ruku do ohně a na většinu máme podrobné recenze, kde se o hodinkách můžete dozvědět vše, co potřebujete.

Mohlo by vás dále zajímat:

Fotogalerie nejkrásnějších dámských hodinek
1.10.2023 - Eliška Měrková
Fotogalerie nejkrásnějších dámských hodinek

Nejlepší chytré hodinky vybrané odborníky
11.10.2023 - Dominik Hok
Nejlepší chytré hodinky vybrané odborníky

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Pavelpřed 929 dny, reagovat
Líbí se mi Casio G Shock
Ladislavpřed 929 dny, reagovat
Mudmadter jsou super bomba.
Janpřed 895 dny, reagovat
Z jakého důvodu se článek věnuje pouze levným značkám? Obzvláště když napisete, že jste se nenechali omezit cenou. Tento článek je jen smutná reklama.
Agáta Vřeskápřed 894 dny
Honzo, aktuálně se věnujeme pouze značkám, které máme v nabídce - a tedy je dobře známe, máme vyzkoušené a stojíme si za každým kouskem ve výběru. Ale možná, že se časem dopracujeme i k žebříčku napříč celým hodinářským spektrem :)
Romanpřed 888 dny, reagovat
Certina DS Action, jasná volba.
Vlastimilpřed 805 dny, reagovat
Naprostá spokojenost špičkova kvalita, vzal jsem desítky hodinek. Jen problém se zkrácením náramku.
Dominik Hokpřed 803 dny
Zdravím, Vlastimile. Pokud jste měl nějaký problém se zkrácením, kdyžtak se obraťte na naši linku 800 365 365. Určitě najdou řešení. :)
td-před 510 dny, reagovat
moc se mi libi bullhead mam zatim levnejsi ecozilla a black monster:-) a vypada to na dalsi legendu o ktere jsem nevedel....diky za clanek:-)

Hodinky zmíněné v článku