Nejlepší pánské hodinky vybrané odborníky (cenově dostupné)

Tagy: Výběr nejlepších | Pánské | Klasické

Agáta Vřeská | 6.11.2023 | 14 MIN | 2x komentář

Každý má trochu jiný vkus. Trefit se do něj je někdy fakt těžké. Zvlášť, když musíte projet stovky a stovky možností. My jsme vybrali topku těch nejoblíbenějších cenově dostupných pánských hodinek, a to hned v několika vybraných kategoriích. Praktické, v nejlepším poměru cena/výkon, ale i takové, které jednoduše udělají radost.

Pečlivý výběr děláme přímo v naší redakci, kde je přímo testujeme. A úplně na konci našeho průvodce jsme shrnuli jak a z čeho jsme vybírali.

Cena pro vás není to hlavní kritérium? Tak to se koukněte na náš výběr nejlepších pánských hodinek bez cenového omezení:

Nejlepší pánské hodinky vybrané odborníky
6.11.2023 - Agáta Vřeská
Nejlepší pánské hodinky vybrané odborníky

Obsah článku:

  1. Společenské
  2. Formální
  3. Každodenní
  4. Závodní
  5. Potápěčské
  6. Letecké
  7. Vojenské
  8. Outdoorové
  9. Retro
  10. Skeletonové
  11. Automatické
  12. Quartzové
  13. Digitální
  14. Jedinečné

1) Kategorie: Společenské

Vítěz kategorie: Festina Swiss Made

Společenské hodinky by měly být elegantní, minimalistické. Dost malé a tenké, aby ladně vklouzly pod manžetu košile, až půjdete ven.

My jsme v cenově opravdu dostupných vodách vybrali model Festina Swiss Made. Jednak, protože jsou designově opravdu společenské, decentní a k té košili budou vypadat skutečně pěkně, a jednak protože nabízí víc než férový poměr cena/výkon. Mají safírové sklíčko, které odolává lépe poškrábání, vysokou voděodolnost a švýcarský strojek.

Výhodou společenských hodinek je, že na ně nejsou kladeny tak vysoké požadavky jako na formální, tedy oblekové hodinky. A tak si u společenských hodinek můžete dovolit zvolit například kovový náramek, nebo barevnější číselník

Alternativa: U mužů okamžitě zabodoval model Casio Collection MTP-1384. Neskutečná cenovka, elegantní a s římskými číslicemi, které tomu dodávají šmrnc. A pokud hledátě něco barevnějšího, sáhněte po novince z roku 2023 Casio Collection MTP-B145.

Swiss Made kolekce Festiny: švýcarská elegance za neuvěřitelnou cenu
20.8.2019 - Agáta Vřeská
Swiss Made kolekce Festiny: švýcarská elegance za neuvěřitelnou cenu

2) Kategorie: Formální

Vítěz kategorie: Orient Bambino

Alespoň jedny ryzí společenské, ne-li vyloženě formální hodinky by měl mít doma každý gentleman. Tedy elegantní, designově minimalistické hodinky, které muž zvolí, když má důležitou pracovní schůzku, jde na večeři do lepší restaurace nebo třeba do divadla. Nebo když mu to zkrátka velí pracovní dress code.

Často jsou to právě společenské hodinky, na kterých se vyplatí nešetřit. Ale i v cenově dostupných vodách najdete perfektní kousek. Doporučit se dá právě kolekce Orient Bambino, která si mezi hodinkovými nadšenci vysloužila čestné místo.

Orient Bambino: Jedny z nejlepších společenských hodinek
3.10.2022 - Agáta Vřeská
Orient Bambino: Jedny z nejlepších společenských hodinek

My vybrali druhou generaci Orient Bambino Version7, která nabízí nejen podařený retro design s vypouklým sklíčkem, ale také automatický in-house strojek. A vyrobit si strojek in-house, to je v hodinařině svatý grál.

In-house strojek u těchto hodinek znamená, že byl kompletně navržen, vyroben a poskládán firmou Orient.

Vybírat navíc můžete z mnoha designů a dokonce i velikostí. Inspiraci najdete v naší fotogalerii:

Orient Bambino – Fotogalerie společenských legend
3.10.2022 - Agáta Vřeská
Orient Bambino – Fotogalerie společenských legend

5 nejčastějších chyb při výběru pánských společenských hodinek
23.7.2018 - Martin Koňařík
5 nejčastějších chyb při výběru pánských společenských hodinek

Alternativa: Mechanické hodinky jsou krásným historickým odkazem, ale pokud jste spíše praktického založení, sáhněte po Tissot Tradition s bateriovým strojkem.

3) Kategorie: Každodenní

Vítěz kategorie: Tissot PRX Quartz

Hodinky na každý den? Takové, které půjdou k tričku a džínám i košili s nažehleným límečkem? Takové, které mají odolné sklíčko vůči poškrábání a dostatečnou voděodolnost, aby zvládly od mytí rukou přes sprchu? A zároveň, aby byly fakt stylové a přitom nestály celou výplatu? Minimálně jedny takové vznikly celkem nedávno ve Švýcarsku.

Švýcarskému Tissotu se podařilo v modelu Tissot PRX Quartz spojit hned několik prvků, kterých si považují nejen skuteční hodinkoví nadšenci. Soudkovité pouzdro, integrovaný náramek, lehký retro nádech a zpracování, které působí daleko dražším dojmem.

Tissot PRX recenze – Ohlédnutí za „starými dobrými“ časy (které nemá chybu)
19.8.2021 - Bohumil Vopršal
Tissot PRX recenze – Ohlédnutí za „starými dobrými“ časy (které nemá chybu)

K tomu ovšem přidal safírové sklíčko, 100m voděodolnost a spolehlivý švýcarský strojek, což je kombinace, která se za tuhle cenu téměř nevidí. A především se tak stávájí ideálními hodinkami na každodenní nošení. Zvlášť, když jsou ve sportovně-elegantním stylu, takže sednou téměř ke všemu.

Tissot je navíc nabízí v mnoha odstínech, a z některých jsme byli skutčně paf. Podívejte se do naší fotogalerie, ve které nsjdete průřez touto geniální, sportovně-elegantní kolekcí:

Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie
12.10.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie

Varianta Tissot PRX s modrým číselníkem.

Varianta Tissot PRX s modrým číselníkem.

Alternativa: V trochu jiném stylu, ale stále v kategorii sportovně-elegantní jsou oblíbené Festina Chronograph, které dlouhodobě patří mezi jedny z nejoblíbenějších pánských dostupných hodinek.

Festina Chronograph recenze – Když chcete univerzálního parťáka
16.2.2022 - Eliška Měrková
Festina Chronograph recenze – Když chcete univerzálního parťáka

Tiffany Blue – hodinky v barvě drozdího vejce
9.3.2023 - Agáta Vřeská
Tiffany Blue – hodinky v barvě drozdího vejce

4) Kategorie: Závodní

Vítěz kategorie: Casio Edifice ECB-900

Mezi sportovními hodinkami, zvláště v kategorii závodních hodinek, či "race watch", vyhrávají Casio Edifice ECB-900 na plné čáře. Protože pokud jim po designové stránce není co vytknout, tak funkčně je to snad ještě lepší: stopky, odpočet, přehození světového času a parádní podsvícení.

Ale to hlavní, mají Bluetooth. A to neznamená nic jiného, než že si je spárujete s telefonem a veškeré nastavení můžete pohodlně provést přes telefon. Navíc pomocí hodinek můžete svůj telefon i „prozvonit“ a automaticky si berou čas podle času telefonu.

Ta bezstarostnost z nich dělá naprostou pecku! K tomu ještě přidejte solární napájení, takže odpadá starost o výměnu baterie. A ani zpracování není rozhodně k zahození. Třeba to broušení lunety se fakt povedlo.

Milan, jeden ze zákazníků e-shopu Hodinky-365, to shrnul ve svém hodnocení perfektně:

„Vybíral jsem pečlivě, dlouho a vybral jsem dobře. Spousta funkcí, skvělý design. Nastavení přes mobil nemá chybu.“

6 NEJ: Pánské hodinky s chronografem (do 10 000 Kč)
7.11.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Pánské hodinky s chronografem (do 10 000 Kč)

Alternativa: Casio oblíbené ECB-900 nedávno přepracovalo do trochu dynamičtějšího pouzdra v podobě Edifice ECB-950. Nebo můžete sáhnout po klasičtějších, ale stále sportovních Citizen Sports CA442 – výborně čitelné, na kůži, se solárem a tak osobité!

5)  Kategorie: Potápěčské

Vítěz kategorie: Invicta Pro Diver

Potápky jsou evergreen. A nemusí stát majlant, abyste získali získali stylovky s potápěčskými přednostmi. Mezi takové patří Invicta Pro Diver.

Invicta je značka, na které si hodinkoví fajnšmekři rádi smlsnou. Ale u několika modelů z řady Pro Diver většina z nich pokorně uzná, že tady se Invictě povedlo vyrobit parádní hodinky za parádní cenu.

Invicta místo Rolexek? To přece nemůže být dobré…
13.11.2020 - Agáta Vřeská
Invicta místo Rolexek? To přece nemůže být dobré…

Design je, pravda, obšlehnutý od známých Rolex Submariner. Ale proto jsou tak oblíbené. Je to totiž klasika všech klasik, která sluší snad všem bez ohledu na věk či velikost zápěstí.

Pokud sáhnete po quartzové verzi s baterií, dostanete za pár tisícovek slušně zpracované hodinky v populárním potápěčském designu a s 200metrovou voděodolností. Pokud půjdete do verze s automatickým strojkem, tak vás navíc dost možná překvapí, že v nich najdete strojek od japonského Seika.

V obou případech jde o koupi pro radost, která je ale rozumově obhajitelná. A o to taky někdy jde. Protože pak můžete mít stejný pocit jako jiný spokojený majitel, který nám nechal svou recenzi:

"Perfektní zpracování, kvalitní materiály, hodinky krásné. Za tu cenu nemají konkurenci. Od Rolexek na první pohled k nerozeznání. Doporučuji." Tomáš

Alternativa: Pokud hledáte skutečně levnou alternativu s potápěčským designem, vysokou voděodolností a spolehlivostí, rozhodně sáhněte po Casio Duro, které nosil i Bill Gates.

6 NEJ: Pánské potápěčské hodinky do 7 000 Kč
23.5.2022 - Eliška Měrková
6 NEJ: Pánské potápěčské hodinky do 7 000 Kč

Invicta Pro Diver – Fotogalerie těch nejoblíbenějších
25.10.2021 - Eliška Měrková
Invicta Pro Diver – Fotogalerie těch nejoblíbenějších

6) Kategorie: Letecké

Vítěz kategorie: Citizen Eco-Drive Sports CA069

Pilotní hodinky jsou podobně jako třeba potápěčské nestárnoucí klasikou coby sportovní hodinky, které se nikdy neomrzí. A mezi ně patří model od Citizenu, zvláště v černém provedení.

Jsou to hodinky, které mužům nedají spát. Může za to právě zmíněné černé provedení, o kterém nevěříte, že bude vypadat tak našlapaně, dokud je nevyzkoušíte na ruce. Citizen Sports CA069 je model, kterým se japonský hodinářský bůh trefil rovnou do černého. Doslova.

Inspiraci si vzal Citizen z pilotních hodinek, takže jsou skvěle čitelné, přehledné, ale s hodně silným sportovním nábojem. K naprosté dokonalosti je přivádí žluté detaily, které jsou v kombinaci s černou proklatě šmrncovní.

Citizen Sports CA069 – Japonská letka
12.1.2021 - Martin Balabán
Citizen Sports CA069 – Japonská letka

A protože jde o Citizen, můžete se spolehnout také na kvalitní strojek se solárním napájením. Takže energii si hodinky berou ze světla a baterii nemusíte řešit. Průměr hodinek je 44 mm, takže značka ideál pro muže, kteří hledají skvěle vypadající hodinky na svá větší zápěstí.

"Hodinky byly kupované jako dárek k narozeninám a oslavenec měl ohromnou radost." Jarča

6 NEJ: Pánské hodinky Citizen se solárním pohonem Eco Drive
19.1.2022 - Eliška Měrková
6 NEJ: Pánské hodinky Citizen se solárním pohonem Eco Drive

Průvodce pánskými hodinkami Citizen – Co víc si přát?
2.11.2023 - Eliška Měrková
Průvodce pánskými hodinkami Citizen – Co víc si přát?

Alternativa: Trochu jiné pilotky jsou Casio Edifice EF-527D. Pro jejich složité stupnice a design občas někomu připomenou slavné Breitling Navitimer. Ale jsou za hubičku a na ruce vypadají přímo senzačně.

7) Kategorie: Vojenské

Vítěz kategorie: Seiko 5 Sports Field

Vojenská klasika jako ze zákopové války. Dobře čitelné, v zemitých barvách, 24 hodinovým značením, s matným pouzdrem a spolehlivých strojkem. Takové by měly být klasické vojenské hodinky. Mezi nejlepší v této kategorii za víc než dobré peníze patří Seiko 5 Sports Field.

7 990 Kč (doručíme do 10.5.)

Zaujmou i menším pouzdrem, které k vojenské klasice taky patří a NATO řemínkem pro úplnost stylu. Uvnitř je pak automatický strojek 4R, který vidíte přes průhledné dýnko.

Seiko 5 Sports „Field“ recenze – Nový přírůstek do řady Seiko 5
6.10.2021 - Lukáš Lenart
Seiko 5 Sports „Field“ recenze – Nový přírůstek do řady Seiko 5

Seiko navíc nabízí i kvalitní luminiscenci a hlavně s hodinkami získáváte i hodinky tradiční značky se silným postavením a jménem, které zná snad každý nadšenec do hodinek.

Alternativa: Pokud nehledáte mechanické hodinky, ale quartzové, určitě nepřehlédněte Citizen Sports BM847 se solárním pohonem, které jsou fantasticky čitelné. Nebo se podívejte na další modely z našeho výběru nejzajímavějších hodinek v klasickém vojenském stylu:

6 NEJ: Vojenské "field" hodinky (cenově dostupné)
14.10.2022 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Vojenské "field" hodinky (cenově dostupné)

8) Kategorie: Outdoorové

Vítěz kategorie: Casio GA-2100

Jak by měly vypadat outdoorové hodinky? V přírodních barvách? To taky, ale hlavně – musí něco vydržet. Ideálně skoro všechno. V tomto ohledu se můžete spolehnout na japonské G-Shocky.

Legendárními G-Shocky navíc pohrdne málokterý chlap. Drsňácká hračka, která je prakticky nezničitelná. Už víc než dekádu patří mezi nejoblíbenější GA-100, ale od doby, co přišly Casio G-Shock GA-2100, už robustnost není nutnou podmínkou G-Shocků. A to se počítá.

Casio G-Shock GA-2100 CasiOak se zařadily mezi čtyři nejúspěšnější G-Shocky vůbec
8.11.2021 - Agáta Vřeská
Casio G-Shock GA-2100 CasiOak se zařadily mezi čtyři nejúspěšnější G-Shocky vůbec

Díky tenkosti narostla pohodlnost nošení, a navíc už nehraje roli, zda máme velké či malé zápěstí. Z odolnosti přitom nebylo zlevněno ani o kapku syntetické pryskyřice. Vlastně naopak. Technologie Carbon Core Guard činí z GA-2100 dokonale odolný model na každodenní nošení.

G-Shock GA-2100: Pocta panu Ibemu
17.9.2019 - Radim Krčmář
G-Shock GA-2100: Pocta panu Ibemu

Oktagonální tvar lunety jim vysloužil přezdívku CasiOak (podle modelu Royal Oak od značky Audemars Piguet), ale žebříček oblíbenosti by okupovaly tak či tak. Z funkcí jde o g-shockovský základ v podobě stopek, odpočtu, osvětlení, světového času a automatického kalendáře.

Jasně vítězí celočerná verze – prostě chlapský univerzál. Ale na výběr jsou i další barevné varianty a – v roce 2021 nově přibyly i modely s ocelovou lunetou GM-2100, která hodinkám dodává úplně jiný styl. A především – v roce 2022 vyšel i upgradovaná verze s Bluetooth GA-B2100 se solárním napájením.

Model s Bluetooth a solárním dobíjením.

Model s Bluetooth a solárním dobíjením.

Casio G-Shock GA-B2100 recenze – Hlas rozumu byl vyslyšen
13.7.2022 - Agáta Vřeská
Casio G-Shock GA-B2100 recenze – Hlas rozumu byl vyslyšen

Metal Covered G-Shock GM-2100 recenze – Je lepší resin, nebo ocel?
8.10.2021 - Agáta Vřeská
Metal Covered G-Shock GM-2100 recenze – Je lepší resin, nebo ocel?

Alternativa: Všechny G-Shocky splňují požadavek odolnosti, ale pokud byste přece jen chtěli o něco větší, pořádnější a současně o trochu více chytřejší, GBA-900 bude dobrou volbou. Anebo naopak digitální legendu v podobě GW-M5610.

9) Kategorie: Retro

Vítěz kategorie: Orient Contemporary Multi-Year Calendar

Retro hodinky by měly vyprávět nějaký příběh. Nebo být už dekádami prověřenou klasikou, která nestárne. Nebo ideálně obojí – tak jako náš tip.

Orient Multi-Year Calendar se vyrábí už roku 65. Věřili byste tomu? Nejspíš ano, protože jen málokdo se s nimi už někdy nesetkal. Možná jste je viděli u dědečka, tatínka, nabo prostě nadšence do klasiky.

Na tomto modelu je fantastické hned několik věcí. Neokoukaný design, stylová funkce kalendáře a automatický strojek. To vše za parádní peníze. Navíc jsou od známé hodinářské značky.

Orient slaví 70 let, jaká je jeho historie?
19.6.2020 - Martin Balabán
Orient slaví 70 let, jaká je jeho historie?

Díky tomu jsou ideálním dárkem, pokud vybíráte dostupnější hodinky třeba i pro skutečného fandu do hodinek. Multi-Year Calendar jsou totiž v komunitě považovány za pomalu až kultovní model.

Orient Multi-Year Calendar s modrým číselníkem.

Orient Multi-Year Calendar s modrým číselníkem.

Více jsme o nich psali v článku, kde popisujeme i zdánlivě složité fungování posuvného kalendáře:

Orient New Multi-Year Calendar – Recenze nejoblíbenějších Orientů u nás
2.2.2024 - Agáta Vřeská
Orient New Multi-Year Calendar – Recenze nejoblíbenějších Orientů u nás

Alternativa: Popravdě, jakékoli vintage kousky od Casia. Ať už to budou digitálky F-91 nebo A168, případně kalkulačkové CA-53. Pokud hledáte retro za pár stovek, tady se nedá udělat chyba.

Casio F-91W: Hodinky, které nosil i americký prezident
9.7.2019 - Radim Krčmář
Casio F-91W: Hodinky, které nosil i americký prezident

Casio A168 recenze – moderní retro spojující generace
20.1.2021 - Dominik Hok
Casio A168 recenze – moderní retro spojující generace

10) Kategorie: Skeletonové

Vítěz kategorie: Festina Automatic Skeleton

Skeletonové hodinky odhalují strojek hodinek přes číselník. Obvykle je cena za takové hodinky poměrně vysoká, protože vyžaduje preciznější úpravu strojku. Ale i v cenově dostupnější kategorii najdeme zajímavé kousky.

Mezi ně patří Festina Skeleton, která odhaluje japonský automatický strojek od Miyoty. Vidíte tak pulsující setrvačku i část soukolí. Model má navíc průzor také přes zadní stranu, takže vidíte skrz naskrz.

Festina Automatic Skeleton – Když si módní značka troufá
28.2.2021 - Eliška Měrková
Festina Automatic Skeleton – Když si módní značka troufá

Předností je pak použití oceli na pouzdro i náramek, navíc v populární černé úpravě, a také safírové sklíčko, které je vysoce odolné vůči poškrábání.

Levnější skeletony s mechanickým strojkem jsou ideální pro začínající hodinkové nadšence, kteří se chtějí kochat chodem strojku. A jakmile se do nich zblázníte, po čase možná sáhnete i po dražších kouscích, kde už je vysoká úroveň hodinářského řemesla skutečně znát.

Alternativa: V cenově dostupných vodách můžeme doporučit kouknout také po značce Ingersoll, která se právě na skeletonové mechaniky zaměřuje.

Fotogalerie pánských hodinek Ingersoll – Ráj pro milovníky odhalených strojků
7.9.2022 - Agáta Vřeská
Fotogalerie pánských hodinek Ingersoll – Ráj pro milovníky odhalených strojků

11) Kategorie: Automatické

Vítěz kategorie: Citizen Automatic Tsuyosa

Pokud s automatickými hodinkami teprve začínáte, zřejmě do nich nechcete investovat moc. Dává to smysl, protože horší přesnost a často i odolnost než u běžných quarttových (bateriových) modelů mnohé nakonec odradí. Ale je dost možné, že z toho vznikne láska na celý život.

Japonskému Citizenu se podařilo v hodinkách Citizen Tsuyosa spojit hned několik prvků, kterých si považují nejen skuteční hodinkoví nadšenci. Živé barvy, soudkovité pouzdro a integrovaný náramek.

K tomu ovšem přidal safírové sklíčko a spolehlivý automatický strojek, což je kombinace, která se za tuhle cenu téměř nevidí.

Menší velikost hodinek napomáhá tomu, že sedí dobře na většině zápěstí a voděodolnost 50 metrů je dostatečná pro běžné nošení. Barvy číselníků i kyklop (zvětšovací lupa) nad datumem pak může evokoval legendární Rolex Oyster Perpetual, ale Citizen Tsuyosa představuje spíše vstupní bránu do světa mechanických hodinek.

Nejvíce razí právě žlutá či zelená varianta, ale sáhnout můžete také po populární "Tiffany Blue" nebo naopak konzervativnější modré nebo černé.

Varianta Citizen Tsuyosa v Tiffany Blue.

Varianta Citizen Tsuyosa v Tiffany Blue.

Citizen Tsuyosa recenze – Objev roku?
5.10.2022 - Eliška Měrková
Citizen Tsuyosa recenze – Objev roku?

Alternativa: Jako spolehlivé a současně cenově dostupné automaty se často doporučují Seiko 5 nebo modely od Orientu. Ani s jedněma nešlápnete vedle, zvláště zajímavé jsou pak Orient Multi-Year Calendar s retro atmosférou, které snad nikdy nevyjdou z módy. Mezi nejlevnější, a současně spolehlivé automaty patří modely Invicta Pro Diver.

Orient New Multi-Year Calendar – Recenze nejoblíbenějších Orientů u nás
2.2.2024 - Agáta Vřeská
Orient New Multi-Year Calendar – Recenze nejoblíbenějších Orientů u nás

12) Kategorie: Quartzové

Vítěz kategorie: Casio Wave Ceptor WVA-M650

Hodinky, o které se nemusíte prakticky vůbec starat. To je sen nejednoho z nás. V takovém případě je ideální zvolit hodinky, které si synchronizují čas pomocí rádiového signálu, nebo GPS. GPS bývá dražší záležitostí, zatímco hodinky s rádiovou synchronizací pořídíte už od pár tisíc.

A odpadá i starost o výměnu baterie, protože mají solární napájení a dobíjí se tedy pomocí světla. Takový solární akumulátor pak bez zásahu vydrží okolo deseti let. Premiantem v této kategorii, který nabízí hodně funkcí za málo peněz, je Casio Wave Ceptor WVA-M650.

Navíc mnozí využijí i další praktické funkce jako je budík nebo třeba stopky. Design je přitom hodně univerzální, jsou skvěle čitelné, poměrně lehké a problém nemají ani s vodou. Nechybí ani osvětlení a luminiscenční ručky a indexy.

Alternativa: Vítěz této kategorie se umístil také v žebříčku 6 NEJ solárních a cenově dostupných hodinek, kde najdete další inspiraci. Za všechny vybírám elegantnější model Casio Wave Ceptor Lineage.

6 NEJ: Pánské rádiem řízené hodinky (do 10 tisíc)
27.6.2022 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Pánské rádiem řízené hodinky (do 10 tisíc)

13) Kategorie: Digitální

Vítěz kategorie: Casio Collection AE-1500

Kategorie cenově dostupných digitálek měla tentokrát jasného vítěze. Model Casio Collection AE-1500 uspěl ve všech kritériích – povedeným designem, funkcemi, čitelností i cenovkou.

Design trochu připomíná legendární G-Shocky, ale za třetinu ceny. I když nedosahují jejich odolnosti, věříme, že ve štychu vás AE-1500 rozhodně nenechají. Nabízí robustní pouzdro, 100metrovou voděodolnost, která bude stačit na sprchu i plavání a chráněné plastové sklíčko.

Do kolen vás pak dostane skvělá čitelnost díky velkému displeji a číslicím. Vše je krásně přehledné a z funkcí můžete využívat budíky, stopky, odpočet, duální čas i podsvícení.

Recenze: Casio Collection Youth AE-1500 – Nejlepší digitálky pod tisícovku?
22.7.2021 - Agáta Vřeská
Recenze: Casio Collection Youth AE-1500 – Nejlepší digitálky pod tisícovku?

Alternativa: Možná patříte k lidem, kterým se s digitálkami vybaví také to, že mají být hranaté. A možná hledáte i praktické, odolné hodinky, které už nesundáte z ruky. To je snadná pomoc: G-Shock GW-M5600. A nebo možná si pod pojmem digitálky představíte ty klasické retrovky. Třeba Casio Vintage A168.

14) Kategorie: Jedinečné

Vítěz kategorie: Timex The MET Van Gogh

Tato kategorie vznikla proto, aby mohla upozorňovat na zajímavé kousky, které jsou jedinečné designem, příběhem nebo inovací.

Hodinky budoucnosti – Swatch zvolil cestu BIO hodinek
16.6.2021 - Agáta Vřeská
Hodinky budoucnosti – Swatch zvolil cestu BIO hodinek

Krásným příkladem je model od Timexu, který nabízí umělecké plátno na zápěstí. Ano, hodinky jsou designově inspirovány slavnými díly, které potkáte v Metropolitním muzeu umění v New Yorku.

Třeba neoimpresionistický obraz Autoportrét se slaměným kloboukem od Van Gogha z roku 1887. Van Gogh v té době neměl peníze na modely, a tak si koupil dobré zrcadlo a cvičil techniku na svých autoportrétech.

Na hodinkách vidíme slavné dílo jak na číselníku, tak na řemínku a dokonce i krabička ve formě jakéhosi leporela po otevření vytvoří právě kopii tohoto obrazu.

Kolekce Timex The MET je pro všechny nadšence do dějin umění a také pro všechny, kteří chtějí na svém zápěstí zkrátka něco trochu jiného.

Alternativa: Podobný koncept najdete také u hodinek Swatch x Centre Pompidou. Jedinečné mohou být hodinky i tehdy, když jsou trochu šílené. Třeba jako Invicty, kde najdete hodinky s Mickey Mousem nebo podle komiksových postav. Pozor ale, zda hledáte dárek pro milovníky DC nebo Marvelu.

Swatch x Centre Pompidou – Hodinky jako z pařížské galerie
3.5.2022 - Eliška Měrková
Swatch x Centre Pompidou – Hodinky jako z pařížské galerie

Marvel vs. DC Comics – fotogalerie komiksových hodinek Invicta
4.2.2021 - Dominik Hok
Marvel vs. DC Comics – fotogalerie komiksových hodinek Invicta

Jak a z čeho jsme vybírali?

Tento výběr Nejlepších pánských hodinek vznikl jako praktický průvodce výběrem. Proto v něm najdete pouze modely, které jsou aktuálně v nabídce, dostupné a můžete jimi udělat rovnou radost sobě nebo někomu jinému. A to je také důvod, proč seznam udržujeme stále aktuální a průběžně jej aktualizujeme.

A z čeho jsme vybírali? Do výběru se dostaly ty nejlepší modely od značek, které máme v nabídce, známe je, sami je nosíme a dali bychom za ně tedy ruku do ohně. I proto na většinu z nich máme podrobné recenze, kde se o hodinkách můžete dozvědět vše, co potřebujete.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Jelimánpřed 554 dny, reagovat
Ta česká datumovka má opravdu ŠTV? Nemělo by to být ČTV?
Agáta Vřeskápřed 553 dny
Datumovka je v českém a slovenském jazyce, náš fotograf zrovna zabral slovenské značení :)

Hodinky zmíněné v článku