» Blog » Wenger

Značka Wenger, od nožů k hodinkám

Tagy: O značce | Wenger | Klasické | Fashion | Tradiční

Veronika Skotnicová | 23.9.2019 | 7 MIN

Všimli jste si hodinek, které nesly název Wenger? Designem vás možná zaujaly, ale název Wenger máte spíš spojený se slavným švýcarským nožem? Nebo s výrobou cestovních zavazadel? Přesně tohle jsem si myslela i já a hodinky této značky přehlížela. Pojďme se však o firmě dozvědět něco více.


Firma Wenger existuje na trhu už přes 120 let. Proslavila ji výroba kapesních víceúčelových nožíků armádním složkám. Nyní se věnuje výrobě hodinek a cestovních zavazadel

Hodinky vyrábějí teprve necelé tři desetiletí. Nabízí hodinky městského a sportovního vzhledu nebo jednoduché elegantní modely. Ceny jsou velmi příznivé a dosažitelné i pro obyčejné smrtelníky. Nenajdete cenovku vyšší než 10 000 Kč vyjma limitovaných edicí. Všechny hodinky nesou hrdé označení swiss made.

Logo značky Wenger

Široká nabídka modelů snad pro každého

Hodinky, které firma Wenger nabízí, jsou rozčleněny do několika řad. Mají však mnoho společných rysů. Jako například minerální sklíčko s vrchní safírovou úpravou, pouzdra z oceli 316L a označení swiss made na číselnících. Jejich výroba se specializuje výhradně na quartzové hodinky, které jsou poháněny švýcarským strojkem Ronda.  Hodinky jsou doplňovány ocelovými tahy, koženými řemínky nebo silikonovými pásky.

Korunky hodinek jsou označeny logem firmy

Všechno švýcarské nemusí být drahé

Mít švýcarské hodinky nemusí být finančně náročné. O tom vás přesvědčí pánské a dámské hodinky řady City, jejichž ceny se vyhoupnou maximálně do 3500 Kč. Voděodolnost je vyjádřena 30M. Určitě nejsou vhodné k vodním hrátkám. Snesou maximálně lehký déšť nebo pár kapek vody. Průměr ocelového pouzdra se pohybuje v rozmezí od 34 do 43 mm. Hodinky jsou tříručkové a ukazují datum v měsíci. U hodinek podřady City Active je ocelové pouzdro upraveno PVD úpravou, která je odolná proti loupání a poškrábaní.

Ukázka hodinek z řady City. První dva modely se nachází v podřadě Classic. Poslední model je zařazen v podřadě Active

Není nad klasiku

V portfoliu švýcarských hodinek Wenger lze spatřit hodinky, které potěší nejen oko, ale i ducha. Jde o designové modely z řady Urban, kde se snoubí elegance s retro prvky. Vybírat můžete dámské i pánské hodinky v kolekci Urban Classic.

[[M3293]]

Najdete je v provedení tříručkových hodinek s datumovkou nebo tříručkových chronografů s komplikací day date, či jako hodinky s menším subciferníkem pro sekundovou ručku. Disponují vyšší vodotěsností a to 100M neboli 10 barů. Sice se s nimi nebudete moci potápět, avšak obstojí při plavání nebo jiných vodních sportech. Jejich pouzdra jsou vyrobeny z kvalitní nerezové oceli s PVD úpravou a jejich průměr se pohybuje okolo 42 - 44 mm.

Hodinky řady Urban Classic. Vyrábějí se vždy ve třech provedeních

Méně formální kousky pro muže

Pokud si pánové nevyberou z výše představené kolekce Urban Classic, tak si firma Wenger pro ně připravila i novou kolekci Urban Metropolitan. Hodinky zaujmou svým městským, odvážným a neformálním vzhledem. Jedná se o refresh starších modelů a měly by hlavně zaujmout mladší věkové kategorie.

Hodinky se vyrábí v klasickém provedení s datumovkou nebo s chronografem. Jejich pouzdro je vyrobeno z nerezové oceli s PVD úpravou o průměru 44 mm. Indexy a ručky jsou osvětleny pomocí luminiscence Super-LumiNova.  Voděodolnost je vyjádřena 100M a hodinky jsou dodávány s koženými pásky.

Hodinky v podřadě Urban Metropolitan jsou doplněny o kožený řemínek

Špetka dámské elegance

Ano, ani firma Wenger nezapomněla na něžné dámské pohlaví, které touží po eleganci a krásném kousku, který bude zdobit jejich zápěstí. Právě takové hodinky můžeme spatřit v modelové řadě Urban, konkrétně v podřadě Metropolitan. Hodinky jsou pouze ukazateli času, avšak jejich jednoduchý a elegantní design si může získat srdce nejedné z dam. Pouzdra hodinek jsou vyrobeny z nerezové oceli 316L a jsou opatřeny PVD vrstvou. Jejich průměr se pohybuje od 35 do 38 mm.

Modely v podřadě Urban Classic Lady mají bílý číselník s indexy a dodávají se na ocelových tazích nebo s koženými řemínky. Podřada Urban Donnissima má číselník zdobený krystaly Swarovski na pozicích pro čísla 3, 6, 9 a 12. Navíc ho zdobí krásně tvarované ručky, které u žádných jiných hodinek Wenger nenajdete.

Textura číselníku hodinek řady Urban Donnissima má symbolizovat turbínu letadla

Pokud však zatoužíte po něčem osobitějším, pak modely Metropolitan Donnissima nabízí hodinky, na jejichž číselníku je vyobrazeno srdce, jehož střed tvoří pozice pro číslo 3. To je nahrazeno třemi krystaly Swarovski. Hodinky si můžete prohlédnout ve fotogalerii článku, ve kterém jsme se Donnissimě blíže věnovali.

Dámské hodinky Metropolitan Donnissima sází na svůj nevšední a elegantní design

Nenároční sportovní nadšenci si příjdou na své

Toužíte po hodinkách, které pro vás nebudou jen ukazatelem času, ale také vhodným pomocníkem při sportovních aktivitách? Pak byste rozhodně neměli přehlídnout modely sportovních řad jako jsou Seaforce, Attitude, Roadster Black Night nebo Avenue.

Řada Seaforce je určena nejen milovníkům potápění, ale také těm, kteří se nikdy potápět nebudou, avšak vzhled potápěčských hodinek jim imponuje. Disponují jednosměrně otočnou potápěčskou lunetou, voděodolností 200M a šroubovací korunkou. Nalezneme je v provedení tříručkového chronografu s datumovkou, nebo v provedení bez chronografu. Pouzdro hodinek je vyrobeno z oceli s PVD úpravou ve velikosti 43cm. K těmto modelům nabízí silikonový pásek, samozřejmostí jsou však také ocelové tahy nebo kožené řemínky.

Hodinky patří do podřady Seaforce Chrono. Mají chronograf a silikonový pásek

Další zajímavé modely hodinek najdeme v řadě Roadster Black Night. Hodinky na číselníku nesou nejen název firmy a označení swiss made, ale také název řady a hodnotu voděodolnosti 100M.  Mohou být vybaveny chronografem, datumovkou nebo Daydate. Pokud se na hodinky podíváte pozorněji, zjistíte, že některé jsou vybaveny sčítací nebo tachymetrickou lunetou. Že nevíte, k čemu byste ji využili? Tachymetrická luneta slouží k výpočtu průměrné rychlosti a dnes už asi své využití v praxi moc nemá. Avšak své kouzlo má v celkovém vzhledu hodinek. I u modelů této řady je pouzdro vyrobeno z nerezové oceli o průměru 45mm.

Hodinky mohou mít pouze datumovku, tachymetrickou lunetu nebo stopky.

Hodinky z řady Attitude nabízí hodinky společenské a sportovní. Od obyčejných tříručkových hodinek po tříručkové chronografy s datumovkou nebo funkcí day date. Mohou být vybaveny tachymetrickou lunetou nebo svítícími ručkami. Rozměry pouzdra se pohybují od 42 - 44 mm.

K osvětlení číselných indexů a ručiček se používá luminiscence Super-Luminova

Výrobou armádních nožů to všechno začalo

Píše se rok 1893, kdy se švýcarská armáda rozhodne, že každého svého vojáka chce vybavit nožem se sklopnou čepelí. Vzniká tak firma s názvem Paul Boéchat & Cie nedaleko města Delémont. O pár let později se novým majitelem stává Theodor Wenger, který společnost přejmenoval podle sebe.

Roku 1997 se firma přestěhovala do města Bienne a svou výrobu rozšířila o hodinky a cestovní zavazadla. Dostala se do finančních problémů a tak se v roce 2005 spojila s firmou Victorinox. Ta se taky věnovala výrobě armádních nožů a firmě Wenger konkurovala.

Firma Wenger dále funguje jako nezávislá dceřiná společnost Victorinox. Výrobu armádních nožů si přenechala výhradně Victorinox a tak se může firma Wenger věnovat výrobě hodinek a cestovních zavazadel.

Victorinox nyní vyrábí armádní nože a Wenger se specializuje na výrobu hodinek a cestovních zavazadel

Věděli jste, že...

Všechny hodinky značky Wenger nesou označení swiss made? K získání je třeba splnit zákonem stanovené podmínky, které určují, že 60 % nákladů musí být švýcarských a hodinky musí mít švýcarský strojek. Víme, že firma Wenger do svých hodinek vkládá švýcarské strojky Ronda nebo ETA. Další náklady mohou být i jiného původu, avšak nemohou přesáhnout 40 % z celkové ceny nákladů.

Označení swiss made najdeme nejen na číselníku, ale i na dýnku hodinek


Firma Wenger v roce 2018 oslavila své 125. výročí od vzniku firmy? K této příležitosti vyrobila speciální limitovanou edici hodinek v řadě Attitude. Byly to dva modely v omezeném počtu vyrobených kusů (1393ks + 500ks). Celkem 1893 kusů, které symbolizují rok založení společnosti Wenger. Aby je odlišila od své ostatní výroby, tak do nich vložila mechanický strojek s automatickým nátahem ETA. Přidali safírové sklíčko a průhledné dýnko, na kterém je vyryto číslo 125 a pořadové číslo. Hodinky mají datumovku, pouzdro z nerezové oceli s průměrem 45 mm a voděodolnost 100M. Cena se pohybuje kolem 12 000 Kč.

Na dýnku se nachází průhled na vnitřní mechanismus hodinek. Tento model byl vydán v omezeném počtu 1393 kusů

Na všechny své hodinky nabízí zákazníkům tři roky mezinárodní záruky? Co to znamená? Po dobu tří let si můžete i v jiné zemi nechat opravit hodinky v autorizovaných servisech. Takže pokud budete na dovolené například v Itálii a budete potřebovat opravit hodinky, tak nemusíte čekat do návratu domů, ale stačí v místě dovolené vyhledat autorizovaný servis.

Pokud vlastníte hodinky staršího modelu, nemusí vám ho i v autorizovaném servise opravit? Firma Wenger se v posledních letech rozvíjí a rozšiřuje svou nabídku modelů hodinek. Proto se může stát, že už nebudou mít náhradní součástky na opravu staršího modelu, který už vyřadila z nabídky. Není však třeba zoufat. Nabídne vám 50% slevu na nákup nových hodinek značky Wenger. Což věrný spotřebitel jistě ocení.

V jednoduchosti je krása

Pokud uvažujete o koupi švýcarských hodinek v nižší cenové hladině, pak se značka Wenger se svými hodinkami doslova nabízí.  Nepotřebují k prodeji certifikace nebo patenty, a přesto dokáži přesvědčit svou kvalitou. Designem si získají nejednoho z nás. Společnost se snaží svým portfoliem zaujmout co nejširší část veřejnosti. Ať už se jedná o businessmana, potápěče nebo třeba jen studenta vysoké školy. Vybere si každý, kdo hledá kvalitu a nepotřebuje hodinky, které budou nabité funkcemi.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

Zobrazit další
Sleva 10%
4 311 Kč skladem
8 190 Kč (doručíme do 25.3.)
8 390 Kč (doručíme do 25.3.)
9 290 Kč (doručíme do 25.3.)
4 790 Kč (doručíme do 25.3.)
4 290 Kč (doručíme do 25.3.)
9 790 Kč (doručíme do 25.3.)
3 490 Kč (doručíme do 25.3.)
8 390 Kč (doručíme do 25.3.)
3 790 Kč (doručíme do 25.3.)
5 990 Kč (doručíme do 25.3.)
5 290 Kč (doručíme do 25.3.)
4 590 Kč (doručíme do 25.3.)
6 890 Kč (doručíme do 10.5.)
II. Jakost, sleva 5%
7 496 Kč skladem
7 290 Kč (doručíme do 10.5.)
4 590 Kč (doručíme do 10.5.)
8 590 Kč (doručíme do 10.5.)
7 290 Kč (doručíme do 10.5.)
5 290 Kč (doručíme do 10.5.)
3 490 Kč (doručíme do 10.5.)
8 990 Kč (doručíme do 10.5.)
9 290 Kč (doručíme do 10.5.)
10 190 Kč (doručíme do 10.5.)
8 190 Kč (doručíme do 10.5.)
6 690 Kč (doručíme do 10.5.)
7 990 Kč (doručíme do 10.5.)
7 990 Kč (doručíme do 10.5.)
7 890 Kč (doručíme do 10.5.)
4 590 Kč (doručíme do 10.5.)
4 990 Kč (doručíme do 10.5.)
9 790 Kč (doručíme do 10.5.)
9 390 Kč (doručíme do 10.5.)
3 790 Kč (doručíme do 10.5.)
8 390 Kč (doručíme do 10.5.)
8 190 Kč (doručíme do 10.5.)
8 590 Kč (doručíme do 10.5.)
8 990 Kč (doručíme do 10.5.)
8 590 Kč (doručíme do 10.5.)
4 790 Kč (doručíme do 10.5.)
4 590 Kč (doručíme do 10.5.)
4 590 Kč (doručíme do 10.5.)
4 790 Kč (doručíme do 10.5.)
3 790 Kč (doručíme do 10.5.)
4 590 Kč (doručíme do 10.5.)
3 890 Kč (doručíme do 10.5.)
4 990 Kč (doručíme do 10.5.)
4 990 Kč (doručíme do 10.5.)
7 990 Kč (doručíme do 10.5.)
8 390 Kč (doručíme do 10.5.)
3 790 Kč nedostupné
3 790 Kč nedostupné
3 490 Kč nedostupné
3 490 Kč nedostupné
4 990 Kč nedostupné