» Blog » Garmin

Garmin Forerunner – Průvodce výběrem

Tagy: Průvodce výběrem | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 22.7.2022 | 3 MIN | 5x komentář

Máte tři minuty? Tak jdeme vybrat ten pravý Forerunner pro vás.


Forerunner 255 – Po čem sáhne většina

Řeknu vám to na rovinu, skoro všichni si nakonec vyberete tento model. A jestli si nejste vůbec jistí, co chcete, s tímto kouskem nešlápnete vedle.

Forerunner 255 je geniálně koncipovaný model, který pokrývá obrovskou cílovku – začátečníky, pokročilové a třeba i vrcholové sportovce.

SOUBOJ: Garmin Forerunner 55 vs. Forerunner 255
13.7.2022 - Dominik Hok
SOUBOJ: Garmin Forerunner 55 vs. Forerunner 255

Dovolil bych si říct, že současně v poměru cena / výkon v řadě Forerunner nenajdete nic lepšího než právě Forerunner 255.

Forerunner 255 je vhodný nejen pro běžce na jakékoliv úrovni, ale také pro obě pohlaví, protože se vyrábí ve dvou velikostech, přičemž model 255S je vhodnější pro ženy a má o něco přitažlivější barvy.

Zároveň je fajn, že existuje verze s hudebním přehrávačem a levnější bez něj. Můžete si tedy vybrat, jestli si chcete připlatit.

Hudební přehrávač – Do hodinek si můžete nahrát MP3 skladby nebo se přihlásit ke svému účtu na streamovací službě (např. Spotify) a poslouchat své playlisty offline. Je ale potřeba mít premium účet.

Pořiďte si Forerunner 255, pokud chcete:

  • vybavený model a nezaplatit za něj ranec
  • veškeré sportovní funkce od Garminu
  • bezkontaktně platit
  • používat navigaci
  • 14denní výdrž baterie

A zároveň :

  • nepotřebujete mapy a stačí vám navigace po křivce

Navigace po křivce – Tento typ navigace používají hodinky bez mapových podkladů. Hodinky vás upozorňují na změnu směru, vyobrazí zatáčku, ale nezobrazují křižovatky, barvy turistických značek, typ povrchu aj.

Forerunner 955 – Chci to nejlepší

Argument k nákupu Forerunner 955 je jednoduchý. Chcete všechny sportovní i chytré funkce od Garminu? Prostě takový sportovní all-inclusive? Tak prosím.

Garmin Forerunner 955 recenze – Spokojí se jen s tím nejlepším
1.6.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Forerunner 955 recenze – Spokojí se jen s tím nejlepším

10 990 Kč skladem

K podrobnějšímu popisu rozdílů mezi 255 a 955 poslouží článek níže, ale mezi ty nejdůležitější patří, že Forerunner 955 má delší výdrž baterie při monitoringu sportovní aktivity, dotykový displej a topografické mapy.

SOUBOJ: Garmin Forerunner 255 vs. Garmin Forerunner 955
15.6.2022 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Garmin Forerunner 255 vs. Garmin Forerunner 955

Pořiďte si Forerunner 955, pokud chcete:

  • kompletní výbavu jak chytrých, tak sportovních funkcí
  • topografické, golfové a lyžařské mapy
  • navigaci s mapovým podkladem
  • nejdelší výdrž baterie v řadě Forerunner

Forerunner 55 – To nejlepší do 5 000 Kč

Pokud jste rekreační běžec, pravděpodobně nepotřebujete extra přesné snímání GPS či snímače tepové frekvence (najdete u FR 255 a FR 955) a bohatě vám bude stačit Forerunner 55. Budete se ale muset obejít bez navigace a NFC placení.

NFC platby – vše o bezkontaktním placení hodinkami
29.10.2020 - Dominik Hok
NFC platby – vše o bezkontaktním placení hodinkami

Ze sportovního hlediska je škoda, že přijdete o funkce jako stav tréninku a tréninková zátěž. Můžou se hodit začátečníkům, kteří neví, jak přesně trénovat.

Stav tréninku – Hodinky pomocí optického snímače hodnotí v jaké zóně srdečního tepu se nejčastěji pohybujete (tréninková zátěž) a na základě poměru času v jednotlivých zónách je váš trénink slovně ohodnocený. Pokud trénujete správně, hodinky vyhodnotí váš trénink jako produktivní. Tato funkce se může hodit začátečníkům, kteří neví, jak přesně trénovat.

VŠE NA TÉMA: Stav tréninku v hodinkách Garmin
3.8.2021 - Matěj Urbaczka
VŠE NA TÉMA: Stav tréninku v hodinkách Garmin

Pořiďte si Forerunner 55, pokud chcete:

  • chytré hodinky za pěknou cenu
  • dlouhou výdrž baterie

A zároveň nepotřebujete:

  • navigaci a NFC placení
  • velké množství senzorů s velkou přesností
  • pokročilé tréninkové funkce

A co zbytek Forerunnerů?

Začněme od vrchu. Forerunner 945 je výborný model, ale prostě upadl do temnoty po příchodu Forerunneru 955. Tím ale nechci říct, že by byl k ničemu. Velkým lákadlem je jeho pořizovací cena, která teď poklesla. Pokud tedy nepotřebujete dotykový displej, lepší GPS, lepší snímač tepové frekvence a nějaké další fíčury, klidně kupte Forerunner 945.

Garmin Forerunner 945 – Po 4000 kilometrech
17.9.2021 - Matěj Urbaczka
Garmin Forerunner 945 – Po 4000 kilometrech

Naprosto stejně dopadl i Forerunner 745 po příchodu Forerunneru 255. Forerunner 255 má lepší výbavu, lepší senzory a stejnou cenu. Pokud tedy cena Forerunneru 745 neklesne, nedává mi jeho pořízení smysl.

Garmin Forerunner 745: Sporttester s téměř dokonalým záznamem trasy
30.9.2020 - Dominik Hok
Garmin Forerunner 745: Sporttester s téměř dokonalým záznamem trasy

Forerunner 245 dává smysl, pokud nechcete zaplatit hromadu peněz a chtěli byste trochu lepší displej než je na Forerunneru 55. Zároveň si můžete ještě trochu připlatit za verzi s hudebním přehrávačem. Samozřejmě je ale Forerunner 255 lepší.

Forerunner 45 za mě dává smysl, pokud vám nevadí týdenní výdrží baterie (Forerunner 55 má 14denní) a chybějící podpora aplikací třetích stran (FR 55 má).

Podpora Connect IQ – Do většiny chytrých hodinek od Garminu si můžete nainstalovat různé druhy číselníků a aplikací od vývojářů třetích stran. Nejste tedy omezení pouze nabídkou od Garminu, ale máte velký výběr v marketu Connect IQ, kde jsou placené i bezplatné aplikace.

Jestli se bez těchto vychytávek obejdete, můžete ještě ušetřit a zbytečně nepřiplácet za dražší model.

Tak co? Máte vybráno?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

LivingLegendpřed 610 dny, reagovat
No jestli jsem to pochopil spravne, tak FR55 nemaji podporu pro hrudni pasy.
Matěj Urbaczkapřed 609 dny
Zdravím, podporu pro hrudní pásy Forerunnery 55 mají.:-)
PavelPpřed 608 dny, reagovat
Vybral jsem Forerunner 255S a spokojenost. Ale druhou volbou byl Instinct2S. Jestli jde modelu 255 něco vytknout, tak je to dost neatraktivní vzhled (a pokud má člověk menší ruku, tak v té šedé zvlášť). Jenže instinct má malý display. Funkčně jsou podobné, snad mimo platby a pár funkcí, které nejspíš brzy dostane (ranní souhrn, tuším vst nebo vo2max).
Ivetapřed 499 dny, reagovat
Ahoj chlapci, Riešim ťažkú dilemu a neviem sa rozhodnúť medzi FR255 a Venu 2. Chcem hodinky primárne na šport, takže nech to meria všetky potrebné parametre, ale chcem ich používať aj v bežné dni. Telefonovať z nich fakt nepotrebujem ani nič podobné. Chcem, aby merali presne a mali dobrú výdrž batérie a tak teda vrámci môjho monológu dochádzam k tomu, že FR255 budú asi ideál. Co poviete? Ďakujem vopred za odpoved
Matěj Urbaczkapřed 499 dny
Zdravím, Iveto, určitě bych sáhnul po modelu FR255, který je opravdu na sport lepší než Venu 2. Má podrobnější metriky a také za mě přesnější měření všech hodnot (díky lehčímu pouzdru). Také mají noční měření VST dle kterého můžete lépe řídit svůj trénink.:-)