» Blog » Suunto

Suunto 5: Otestováno Radimem

Tagy: Recenze | Suunto | Chytré

Radim Pochyba | 25.7.2019 | 5 MIN | 107x komentář

Konečně se mi dostaly pod ruce, vlastně na zápěstí nové Suunto 5, které jsem vám představil ve svém minulém článku. Takže nebudu zabíhat příliš do technických parametrů, zato ale prozradím, jestli splnily má vysoká očekávání. Pojďme zjistit, jaký byl můj týden se Suunto 5!


Je tu něco jinak

Když jsem psal představení této novinky, byl jsem celkem ohromen množstvím funkcí a nemohl jsem se dočkat, až dostanu tento sporttester na vyzkoušení. První věc, které jsem si všiml po rozbalení, mě spíše zarazila. Jde o značné zpevnění řemínku v místě uchycení s pouzdrem. Působilo to na mě celkem nepřirozeně. Samozřejmě toto provedení má své opodstatnění: ve spodní části jsou umístěné navigační čipy, jelikož pouzdro je menší a navigace by se už nevlezla. Při nasazení to byl celkem nezvyk oproti jiným hodinkám, ovšem vše je o zvyku, a tak jsem byl zvědav, jestli s tím budu bojovat dlouhodobě.

Zpevněný řemínek u pozdra má v sobě zabudované navigační čipy

Ovládání na jedničku

Za velké pozitivum beru ovladatelnost pětilačítkového zařízení. Je bezesporu až tak jednoduchá, že by s ní s nadsázkou neměl problém ani šimpanz. Já jsem si ani nečetl návod a díky intuici jsem na vše přišel během pár minut.

  • Pravé horní tlačítko: posouvání nahoru, potvrzování různých voleb, pozastavení aktivity a při delším přidržení aktivujete multisport, který umožňuje přepnout sport, který právě děláte, rychle a jednoduše.

  • Pravé dolní tlačítko: posouvání dolů, potvrzování různých voleb, zaznamenání času na dané kolo (mezičas úseku) a při delším přidržení při aktivitě hodinky zamknete a také poté odemknete.

  • Pravé prostřední tlačítko: potvrzování, respektive výběru jednotlivých funkcí. Při delším přidržení pak aktivujete u poloviny funkcí tzv. "Zkratky". Ty danou sekci otevřou a zobrazí se dílčí menu.

  • Levé dolního tlačítko: vrací akci zpět.

  • Levé horní tlačítko: osvětlí displej, také přepíná možnosti ve vybraných funkcích.

Po přidržení horního pravého a levého tlačítka hodinky restartujete, avšak je třeba je držet +- 13 sekund.

Ovládání je snadné a intuitivní

Konečně v akci!

Díky více než 80 sportovních módům si vybere krom potápěčů opravdu každý. Já jsem využil dvou. Zvolil jsem fotbal a tenis. Přímo v hodinkách se po tréninku dozvíte, jaký byl váš čas, vzdálenost, spálené kalorie, ušlé kroky a průměrná rychlost. Trénink jsem ukončil pravým horním tlačítkem. Okamžitě se mi nabídlo 5 možností, jak se mi sportovalo. Jelikož se mi hrálo dobře a vyhráli jsme, tak jsem zadal 2. nejlepší variantu. Funkce příjemná, avšak slouží pouze jako záznam osobních pocitů, žádný hlubší význam to nemá.

Můžete si vybrat z více než 80 sportovních módů

Sporttester vám také ihned po ukončení aktivity hodí vaši potřebnou dobu na regeneraci. Za mě super! Vážně jsem při tréninku byl se Suunto 5 spokojený. Vzhledem k jejich nízké váze 66g mě ani neomezovaly a sportování jsem si užil. Jsem také rád, že nejsou dotykové. Už jsem měl možnost zkoušet dotykové sporttestery a kvůli zpoceným rukou mi to bylo spíše na obtíž. Ale proti gustu žádný dišputát. On ten dotykáč má něco do sebe a hodně z vás by ho jistě ocenilo.

Sporttester, který pomá ke zlepšným výkonům

Dobré ráno, nezaspali jste

Vstávání určitě nepatří mezi oblíbené činnosti snad u nikoho. Já nejsem výjimkou. Rád si pospím, to je pravda. Ale zase kdo pozdě chodí, sám sobě škodí. Budík v těchto chytrých hodinkách se díky otravnému zvuku a vibracím postará o to, že do práce nezaspíte. Můžete si i o 10 minut budík v neomezeném počtu odložit. Ano, také jsem několikrát odložil. Ovšem vřele nedoporučuji, autobusy totiž u nás jezdí včas. Však to znáte.

Se Suunto 5 nezaspíte a ještě si stihnete vychutnat v klidu kávu

Prodloužená ruka Suunto App

A s pozitivy zdaleka nekončím. Suunto App je bezchybná. Hlavní předností je totiž přehlednost a grafické zpracování. Najdete rychle vše, co potřebujete. Souhrny uplynulých aktivit, ušlých kroků, spálených kalorií, ale také podrobné informace o spánku.

 

Každou aktivitu v Suunto App naleznete přehledně zpracovanou

Jak jsem zmiňoval, s hodinkami jsem sportoval. Jelikož jsem tenis i fotbal hrál na venkovním hřišti, zaznamenaly se mi v appce i pohyby po hřišti. Tohohle si třeba vážně hodně cením. Díky toho uvědomíte, kde se během zápasu více, či méně pohybujete. A to vám může pomoci jako dobrý odrazový můstek do dalších zápasů. Z taktického hlediska mi to pochopitelně více pomohlo při fotbale.

V Suunto App snadně a přehledně

Asi nejvíce se mi líbilo plánování trasy. Tu si nastavíte v mobilní appce a přenesete do hodinek. Ty vám pak směr trasy ukazují díky GPS. Abych pravdu řekl, ozkoušel jsem to pouze na procházce se psem, protože jsem byl příliš líný na běhání. Hanba mi! Ovšem lepší než nic, ne? A mimochodem, neztratili jsme se.

Trasu si můžete naplánovat a jistě se neztratíte

Všechno má svá "ALE"

Jedna věc mi vysloveně vadí. Naštěstí se to netýká hodinek jako takových. Zkrátka nedokážu pochopit, proč lze Suunto hodinky převést do továrního nastavení pouze v nainstalované počítačové verzi Suunto app. Je to vážně nepraktické. Přesně stejný nedostatek mají hodinky od Polaru. Naopak u Garminu stačí prostě a jenom hodinky.

[[M3357]]

Jelikož provedením jsou Suunto 5 elegantnějšího rázu, nosil jsem je prakticky stále a to i do společnosti. Teda jestli se tak návštěva hospůdky dá brát, po tom sportu totiž člověku to "jedno" pivo bodne, že? V úvodu jsem zmiňoval, že mají výrazné uchycení řemínku k pouzdru. Trochu jsem se bál, že mi toto pevné odstávání bude překážet, ale zvykl jsem si okamžitě. Na vzhled ani pohodlnost při nošení to nemá vliv. I když věřím, že dámy s menším zápěstím by s tímhle mohly mít problém. Co však doporučuji, je hodinky občas sundat, případně omýt a otřít. Po celodenním nošení asi není divu, že se pod silikonovým řemínkem ruka zapotí a nemusí to být příjemné. Což mohu jen potvrdit.

Se Suunto 5 můžete vyrazit do každého terénu

Závěrečný verdikt

Nebudu to protahovat. Já bych je určitě bral. Na mě udělaly obrovský dojem už při představení a ten více méně potvrdily během týdne. Definoval bych je jako skloubení elegance s praktičností. I díky tomu, že nejsou příliš velké. I přesto k nim nepotřebujete vytahovat lupu, abyste něco viděli. Taky se mi během týdne ani nepoškrábaly. Takže minerální sklíčko nezklamalo. Sice časem by nejspíš nějaký ten menší škrábanec určitě přišel. Nejdůležitější pro mě však je, že jako sporttester splňují vše, co potřebujete. A mimochodem vypadají na ruce hezky a nedáte za ně celou výplatu.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

R Opřed 1646 dny, reagovat
páni, fakt hezké fotky
Radim Pochybapřed 1634 dny
Děkuji, snažím se o autenticitu :)
Milanpřed 1641 dny, reagovat
Ahoj Radime, i díky tvé recenzi sem se utvrdil v tom, že do do suunto 5 půjdu,za mě asi poměr cena výkon nejlepší sportovní hodinky, porovnával sem např. S Garmin instinkt, ale co se týká sportovního zaměření jsou suunta asi bezkonkurenční. Takže i díky tobě mám rozhodnuto.
Radim Pochybapřed 1634 dny
Ahoj Milane, to mě velice těší, že ti recenze pomohla, přeci jenom proto recenze dělám. :) Jinak jak říkáš, Suunto 5 jsou zhlediska sportovního zaměření na tom lépe než Instinct (které jsou dle mého názoru spíše hodinky do terénu a na výlety a jsou také odolnější). :)
Tomášpřed 1635 dny, reagovat
Ahoj, nejdřív bych chtěl poděkovat za pěknou recenzi! Jen tak dál. Nicméně by mě zajímalo, zda si testoval Suunto 5 nebo i jiné hodinky s hrudím pásem nebo bez něj. Má hrudní pás u takových hodinech vůbec význam? Děkuju za odpověď
Radim Pochybapřed 1634 dny
Ahoj Tomáši, v prvé řadě není zač a naopak já děkuji za pochvalný komentář, potěší to. :) Testoval jsem víceroznaček značek a vždy bez hrudního pásu. Co se týče přesnosti výsledné tepové frekvence (levné hodinky mají většinou horší snímač - senzor a nejsou tak přesné), ale pokud se rozhoduješ, jestli s pásem nebo bez, tak s pásem budeš mít výslednou tepovou frekvenci určitě přesnější. Určitě se to hodí, ale osobně bych si ho nekupoval, jelikož nepotřebuji znát tyto hodnoty, co nejpřesněji, ale pokud ty ano, tak jdi do hrudního pásu. :)
Martinpřed 1613 dny, reagovat
ahoj, chtěl jsem se jen zeptat, jak je to s aplikací movescount? nějak mě to nejde párovat s hodinkami. Suunto app zcela bez problému, ale u movescountu to nějak nejde. Díky
Radim Pochybapřed 1611 dny
Ahoj Martine, s aplikací Movescount jdou napárovat pouze hodinky modelových řad Spartan, Ambit, Traverse nebo potápěčské počítače od Suunta. Pokud máš novější řady (například Suunto 3, 5 a 9), tak proto zde funguje pouze nová aplikace Suunto App. :)
Monikapřed 1583 dny, reagovat
Dobrý den, hodinky Suunto 5 mám asi 2 měsíce. Bohužel jsem u nich zaznamenala nesprávný počet kroků. Když jdu třeba na vycházku a pozoruji hodinky, počet kroků se nehýbe. Naopak když jsem v klidu a jenom si například čtu, tak klidně samo od sebe naskočí tisíc kroků bez pohybu. Zajímalo by mě jestli se s tím někdo setkal, nebo je jen vada na mých hodinkách. Děkuji za odpověď
Radim Pochybapřed 1571 dny
Dobrý den, Moniko, je několik důvodů proč tomu tak může být 1) pohyb ruky při chůzi, či běhu (ovšem hodinky můžou zaznamenávat kroky díky GPS, což by mělo být přesnější) 2) opožděné načítání: to se mi také stalo, ale v intervalu desítek vteřin (max. 2 minuty) a určitě ne po tisících 3) špatný krokoměr (systémová chyba) Podle mě půjde o systémovou chybu, protože krokoměr u takovýchto hodinek má být kvalitní a samotnému se mi při testování nic takového nestalo a hlavně jde o hodně velkou odchylku, tak už jenom kvůli tomu bych hodinky dal na reklamaci.
Milanpřed 1575 dny, reagovat
Mám stejný,,problém,, na suunto 9baro, stačí jen trochu hýbat rukou a kroky skáčou po desítkách.
Radim Pochybapřed 1571 dny
Dobrý den, Milane, Jak již zmiňuji v reakci na komentář paní Moniky (viz výše). Skákání kroků po desítkách se mi také stává občas, pokud sedí počet, tak jenom krokoměr zaznamenává údaje trochu později. K tomu pohybu rukou, některé (zejména levnější hodinky, či chytré náramky) hodinky toto dělají, jelikož mají horší senzory, ovšem u Suunta 9 by se to stávat nemělo a také bych se obrátil na servis Suunta. Ale mě se to u Suunto 9 nestávalo, ale u chytrých náramků ano.
Romanpřed 1571 dny, reagovat
Ahoj, může mi někdo poradit jak přenastavit den datumu. Do nového roku roku šli hodinky Suunto 5 normálně. Prvního ledna byl nastaven pátek místo středy. Jinak jsem velmi spokojen.
Veronikapřed 1571 dny
Ahoj, mám ten samý problém a za boha se mi nedaří to srovnat - jestli na něco přijdete, dejte vědět, jsem z toho už na nervy (ne, že by to bylo něco, co člověk kontroluje, spíš mě to prostě z principu vytáčí).
Radim Pochybapřed 1571 dny
Ahoj Romane, jedná se o systémovou chybu Suunta, komunikoval jsem se servisem a tvrdí mi, že Suunto tohle řeší. Já jsem na toto narazil hned po novém roce a po aktualizaci (ani po restartování a převedení do továrního nastavení) se datum nezměnilo. Ovšem jak zmiňuje Milan níže, že už mu to po aktualizaci jde, tak je možné, že už to Suunto vyřešili. Vyzkouším aktualizaci a dám vědět, zda to už jde i mě (já to budu konkrétně provádět přes PC - Suunto app for PC).
Radim Pochybapřed 1571 dny
Romane a Veroniko, provedl jsem aktualizaci (napojení hodinek do PC, nutné Suunto App pro PC) a již mám v hodinkách 6. ledna 2020 - Pondělí). Možná to půjde i přes mobil, ale nejsem si jistý, prováděl jsem přes počítač. Ale systémovou chybu Suunto poměrně rychle vyřešilo a po aktualizování budete mít správný den v týdnu k aktuálnímu datu. :)
Milanpřed 1571 dny, reagovat
Zkus aktualizovat, mně to pomohlo
Milanpřed 1571 dny, reagovat
Taky sem aktualizoval prez pc
Radim Pochybapřed 1570 dny
Super. :) Byla uváděna data, že každý model bude mít aktualizaci jiný den, ale povedlo se jim to trochu uspíšit, aspoň že tak. Protože já jsem aktualizaci prováděl již 2. ledna a byla neúspěšná, tak jsem rád, že nezaháleli suunťáci. :)
Romanpřed 1571 dny, reagovat
Moc děkuji za odpověď. Zkusím je aktualizovat. Také jsem si říkal, že o nic nejde, ale uvnitř to pořád hlodalo.
Radim Pochybapřed 1570 dny
Není vůbec za co, jsem rád, že jsem mohl pomoct. :) No hodinky za takový nemalý peníz je fajn vidět správný den v týdnu. Taky mi to vadilo. :)
Romanpřed 1571 dny, reagovat
Ještě jsem chtěl dodat, kroky mi hodiny načítají kroky třeba i při čištění zubů. Jelikož jsem levák tak jsem začal nosit hodinky na pravé ruce.
Radim Pochybapřed 1570 dny
Bohužel, pokud není krokoměr závislý na GPS, tak při pohybu rukou, což při čištění zubů je jasné, kroky budou naskakovat. Takže jste udělal dobře, že je máte na pravé ruce, snad vás to ale nebude omezovat.
Milanpřed 1558 dny, reagovat
Ahoj Radime, děkuji za hezkou recenzi. Uvažuji o koupi, mého prvního sporttesteru v životě a uvažuji právě o tomto modelu. Chci se zeptat, zda je vhodný i pro fitness na trenažérech a zda je použití hrudního pásu na mé volbě, nebo hrudní pás není možné připojit. Děkuji za odpověď.
Radim Pochybapřed 1557 dny
Ahoj Milane, prvně děkuji za pochvalu, jsem rád, že se recenze líbí. 1) Suunto 5 je určitě vhodný pro fitness na trenažérech, teda ve sportovních režimech jsem našel tyto: jízda na cyklotrenažeru, veslování na trenažeru, běh na páse a crosstrainer, pokud ti tyto režimy stačí, máš výběr při koupi ulehčený. :) 2) Ano, hrudní pás můžeš k hodinkám připojit. :) Suunto 5 jsou velice kvalitní a spolehlivé hodinky, zejména na sport, věřím, že když si je koupíš, budeš velice spokojený, tak jako jsem byl já. :)
Karelpřed 1549 dny, reagovat
Ahoj Radime, super recenze. Chtěl jsem se zeptat na srovnání se Suunto 9. Je tam nějaký zásadní rozdíl ve funkcích nebo v nošení? (velikost, praktičnost, desigm...) Uvažuji mezi Suunto 5, Suunto 9 a Polary Vantage M. Garmin sice asi super ale mam pocit, že v tomto nabušení bych měl koukat asi po řadě Fénix a ta je o dost dražší :-) Běhám a hraji fotbal a k tomu trénuji kluky ve fotbale. Díky a hodně zdaru. Karel
Radim Pochybapřed 1549 dny
Ahoj Karle, v první řadě děkuji, jsem rád, že se ti recenze líbila. :) 1) Suunto 5 a 9 se liší v několika důležitých věcech: 9ky jsou větší, mají dotykový dispej (ale také 3 tlačítka), větší výdrž baterie, v typu řemínku (5ky mají GPS v řemínku, tudíž je po stranách zpevněný). Upřímně ani nevím, co bych z těchto doporučil, klíčový je pocit při nošení a to je třeba si vyzkoušet, někomu může vadit, že 9ky jsou vyšší a tudíž se o ně třeba občas zasekne batoh při nasazování nebo se nemusí vlézt pod rukáv a 5ky zase nemusí někomu sedět na ruce kvůli zpevnění řemínku (jak jsem zmiňoval výše). Funkčně to je dost podobné (oba mají běh i fotbal ve sportovních režimech. 2) Co se týče srovnání s Polar Vantage M… upřímně, netestoval jsem je, takže můj názor nebude 100%, ale dost jsem si o nich zjišťoval a na ruce jsem je taky měl, jenom ne zapnuté. Určitě jde o velice dobrý sporttester, velikostně stejně velký jako Suunto 5, v režimu GPS má dokonce mít větší výdrž, ale celkově v režimu měření tepu asi něco okolo 5 dní. Což je určitě horší než oboje Suunto. Řekl bych taky, že kvalita materiálu bude horší a odolnost materiálu také. Ale sedí pěkně na ruce musím říct a naprostou většinu sportovních režimů mají propojené přes aplikaci, takže i fotbal tam nalezneš. Já z těch Polarů mám dobrý pocit, mají taky dotykový displej (+ 5 tlačítek) a lepší grafiku například (ale záleží, co je pro tebe důležité), ale koupil bych si na základě financí a celkového dojmu asi Suunto 5. 3) Jak říkáš, u Garminu, aby to bylo vhodné k tomu, co potřebuješ, by asi byly ideální Fenixy, ale například Instinct taky není špatný. Ale fakt ideální mi přijdou Suunto 5. :) Pak napiš, které sis vybral a jak si s nimi spokojený. :) Hodně štěstí při výběru, snad ti tohle aspoň trochu pomohlo. :)
Karelpřed 1549 dny, reagovat
Ahoj Radime, díky za rychlost :-) I pomoc, já se právě začal klonit víc k Suunto 5 protože tam je na rozdíl od 9 treninkový manažer což mi přijde celkem dobrý. Na druhou stranu absence kompasu je sice trochu škoda ale ve většině situací člověk nebloudí :-). U 9 mam trochu strach právě z té výšky hodinek ale zase jsou fakt povedené :) Polary trochu ztrácí jak i ty máš dojem materiálově. Dotykový displej mít nemusím, všude se píše že tlačítky je ovládání skvělé a u za běhu se to bude lépe ovládat než šoupáním prstem po celkem malé plože sklíčka. Jediná věc co mi vrtá hlavou je pásek... Pokud se poškodí asi se u pětky, vzhledem k zabudovanému čidlu nebude moc vyměnit což u 9 je v pohodě. Ještě jednou díky a hodně zdaru :-) Karel
Radim Pochybapřed 1548 dny
Ahoj Karle, není za co. :) Suunto 5 by určitě nebyl krok vedle. :) Jak říkáš, škoda toho, že tam kompas není, ale souhlasím, jak často člověk bloudí a myslím, že moc lidí kompas už v dnešní době nepoužívá, i když určitě se najdou uživatelé, kteří ho využívají pravidelně, já se bez něj třeba obejdu. :D Jinak souhlas, 9ky jsou hodně povedené, ale také nepotřebuji dotykový displej, při tom sportu je to stejně dle mého názoru na škodu. K těm řemínkům, u Suunto 5 ho taky můžeš vyměnit (originál okolo 1190 Kč, 9ky trochu dražší a Polary zase levnější, pak záleží i na materiálu a dalších aspektech), ale pouze za originál (u 9 a Polarů Vantage M může být i neoriginální případně, což je výhoda vzhledem k ceně a vkusu člověka). Takže se nemusíš bát, vyměnit půjde, ale jak říkám: pouze originál a stejná barva (což je menší nevýhoda), protože kvůli zmíněnému zabudovanému čidlu by to s jinou barvou vypadalo spíše komicky. :)
Karelpřed 1548 dny, reagovat
Super, díky moc a těším se na další erudovaný recenze :-) Jdu do Suunto pětek na 90%, jen si je ještě vyzkouším, jak padnou :-) Karel
Radim Pochybapřed 1548 dny
Není za co. :) V nejbližší době další určitě přidám. :) Vyzkoušení bude klíčové určitě. Tak ať Ti padnou Karle. :)
Karelpřed 1547 dny, reagovat
Radime, ještě jeden dotaz mám k Suunto 5. Je tam jakýsi tréninkový program, rádce nebo jak bych to popsal... Co si mám představit? Má to nějaký efekt nebo to je jen pro efekt? .-) Díky moc a je to už poslední můj dotaz. Karel
Radim Pochybapřed 1535 dny
Ahoj Karle, ano, tréninkový program tam je, funguje to tak, že na základě svých aktivit, ti to vypočte dobu regenerace a postupně ti to začne navrhovat i tréninkové dávky (přímo v hodinkách), na základě toho, jak tě hodinky budou v podstatě poznávat, tak ti to bude tvořit (i na základě paměti) návrh tréninkových jednotek. Samozřejmě, čím déle budeš hodinky nosit, tím budou hodnoty přesnější a přesnější (například kalorie). Ohledně toho tréninkového programu ještě, tak ho mají třeba i Garmin Forerunnery (teď testuju jedny z těch základních 35 a 45 a druhé jmenované už mají v aplikaci možnost výběru 3 trenérů - reálných a dokáží ti navrhnout tréninkový plán, když by ses třeba chystal na maraton nebo jiný závod, ovšem tady si ho můžeš i celkem dost přizpůsobovat svému času, což je také skvělé). A v pohodě, jen se ptej, rád zodpovím každý dotaz, ne vše totiž v článku zaznělo, jak si postupem času uvědomuji. :)
Pavlapřed 1545 dny, reagovat
Ahoj, mam hodinky suunto 5, vzdalemost meri presne, ale krokomer se teda hodne seka. Vubec neodpovida kilometrazi. Da se stim prosim neco delat?
Radim Pochybapřed 1535 dny
Ahoj Pavlo, poslední dobou se setkávám se stále více dotazy (nejen tady, ale i u nás na prodejně) ohledně problému s krokoměrem. Za mě bych hodinky prvně převedl do továrního nastavení a aktualizoval (Suunto aplikace v PC) a pokud i nadále bude problém přetrvávat, tak využij záruční servis.
Milanpřed 1544 dny, reagovat
Mám 9baro a je stejny, nefunguje to prez gps ale podle pohybu ruky,je to opravdu jen orientační..
Radim Pochybapřed 1535 dny
Ahoj Milane, přesně jak říkáš, krokoměr funguje na základě akcelerometru, jde tudíž vždy o přibližný údaj. Samozřejmě takové Suunto 5 a 9 už by měly mít ve většině případů lepší senzory apod., takže by zde měl být krokoměr méně citlivý na jakýkoliv pohyb (prohrábnutí vlasů např.) a měl by tudíž zaznamenávat převážně kroky. Ovšem je pravda, že se to často neděje a pokud je tam fakt velká odchylka (z hlediska vzdálenosti a zkušeností), tak to dobře určitě není a já bych v tomhle případě prvně uvedl zařízení do továrního nastavení (aktualizoval) a poté zaslal do servisu při přetrvávajících problémech. Ale krokoměr nebude určitě v tomhle případě přesný na jednotky, či desítky kroků (v tomhle případě bych to ani neřešil upřímně).
Karelpřed 1535 dny, reagovat
Ahoj Radime, tak mám Sunnta 5 a velká spokojenost za těch pár dní. Vše funguje super a hodinky dělají co mají a fakt přesně :-) Za tu cenu jsem si vybral asi nejlépe jak to šlo, i díky tobě :) Diště jednou dík. Karel
Radim Pochybapřed 1535 dny
Ahoj Karle, tak to jsem za tebe rád a těší mě moc, že ti i mé rady a poznatky pomohly. :) Já jsem si jistý, že ano, ještě bych do té ceny doporučil možná Xiaomi Amazfit Stratos 3 (ale ty jsem ještě netestoval a nemají češtinu, což někomu vyhovovat nemusí :D). Ale zhlediska materiálů, zpracovaní, výdrže a celkově mého pocitu můžu říct, že sis vybral hodně moc dobře. Tak ať se ti dobře nosí. :)
Petrpřed 1485 dny, reagovat
Ahoj Radime, ráno po probuzení jsem si všiml, že na displeji je znázorněna šipka směřující dolu a pod ní jsou 4 mini kroužky, z nichž jeden bliká. Na tlačítka hodinky nereagují a po resetu se nic nezmění. Co s tím ?
Radim Pochybapřed 1485 dny
Ahoj Petře, upřímně jsem se s tímto ještě nesetkal, ale zjistím, co nejdříve a napíšu zde. :)
Radim Pochybapřed 1483 dny
Ahoj Petře, takže za mě jsou k řešení 3 varianty. 1) podržení pravého a levého horního tlačítka na dobu delší než 12 vteřin, zařízení by se mělo pak vypnout a zapnout. Pokud problém bude stále přetrvávat (což hádám,že tohle jsi provedl) tak-> 2) převedení do továrního nastavení (tvrdý reset) prostřednictvím PC aplikace, kterou stáhneš tady https://www.suunto.com/Support/software-support/suuntolink/ (pro MAC a pro WINDOWS, záleží, co máš). Pokud by ani poté toto přetrvávalo, tak-> 3) servis. Jenom bych se Tě chtěl zeptat, má ta šipka s těmi 4 mini kroužky nějaký vliv na chod hodinek? Osobně jsem se s tím ještě totiž nesetkal. Jinak držím palce, ať se ti to pomocí tohoto podaří odstranit (bez servisu samozřejmě :)).
Petrpřed 1483 dny, reagovat
Díky moc za rady.
Radim Pochybapřed 1483 dny
Rádo se stalo Petře. :)
Petrpřed 1480 dny, reagovat
Zdravím Radime,díky té aplikaci se mi podařilo zprovoznit hodinky - jak jsem popisoval šipka dolů adt. znamená nutnost aktualizace.
Radim Pochybapřed 1480 dny
Zdravím Petře, díky za info :), jsem rád, že se ti to podařilo. Kdybys měl další dotazy, tak se klidně ptej.:)
Michalpřed 1444 dny, reagovat
Zdravím Radime, vybírám první sportster a ani po třech týdnech pilného studia jsem nenašel srovnání suunto5 vs. garmin F5. Sunto 9 moc nechci, jednak kvůli dotyk. displeji a taky už jsou dost drahé. Zatím pro Fenix je oproti Suunto 5 plus to, že má barometr, teploměr a kompas, což docela využiju(použití pro VHT, plavání, běh, i orientační, lyžování a kolo) a v ceně je už dnes rozdíl cca 3 tisíce. (myslím jen fenix 5 ne plus, X, s, atd) dekuju za nazor zkusenejsiho. Michal
Agáta Vřeskápřed 1443 dny
Zdravím, Michale. Jde vidět, že hodinky máte fakt skrz naskrz nastudované a díky tomu jste si tak trochu odpověděl. :) Nicméně, jak Suunto tak Garminy jsou skvělé sporttestery. Pokud je pro vás důležitá právě cena, z vašich kandidátů bychom doporučili určitě Suunto 5, jsou spolehlivé, skvěle se ovládají a nejen Radim s nimi měl dobré zkušenosti; jako základní sporttester nabízí fakt všechno důležité. Pokud vám ale chybí nějaké funkce, Garmin je u nás sportovní značka číslo jedna, kterou rádi doporučujeme a rozhodně z nich nebudete zklamaný, zvláště barometr podle zmíněných sportů, které děláte, by se rozhodně hodil... I když u F5 bychom doporučili už jít do Pluska, cenově se sice dostanete o dost výš, ale funkcemi jsou o dost dál, včetně topo map, což si musí každý, kdo to vyzkouší zamilovat (mimoto mají i Garmin pay, uložiště pro hudbu, lepší displej a další). Ale je to samozřejmě už celkem vysoká cena a pokud zmíněné funkce stejně nevyužijete, chápu, proč jste zůstal u Suunto 5 vs F5. Určitě doporučujeme si hodinky i vyzkoušet na ruce, zvážit, nakolik potřebujete zmíněné funkce jako barometr, kompas či teploměr a podle toho už odpověď přijde víceméně sama :) Ať už půjdete nakonec do S5, nebo F5, bude to dobrá volba.;)
mihalpřed 1438 dny, reagovat
Zdravím Agáto, děkuji za odpověď nalomila jste mě s F5 plus a opravdu ty platby a mapy jsou velká výhoda, je rozhodnuto. Díky Michal
Agáta Vřeskápřed 1438 dny
Věřím Michale, že hlavně ty mapy si opravdu oblíbíte, je to nesrovnatelné s bodovou navigací.:) Ať se dobře nosí i sportuje ;)
Petrpřed 1438 dny, reagovat
Zdravím všechny , chtěl bych se podělit o zkušenost s používáním SUUNTO 5. Jsem ten Petr který sháněl radu se zablokováním hodinek. Podařilo se mi pomocí aplikace SUUNTOLINK zprovoznit hodinky , ale situace se neustále opakovala tj.displej se přepnul do módu šipka směr dolů a pod ní čtyři tečky.Již podruhé jsem hodinky reklamoval.(několikrát jsem provedl firmware update a obnovoval tovární nastavení) .Hodinky nevydrželi fungovat ani 24 hod.Prodejce mi vrací hodinky s protokolem, kde je uvedeno , že jsou hodinky v pořádku po provedení nastavení i když mi dojdou poštou v módu šipka dolů...Jsem už dost rozezlen- zatím mluvím slušně. Petr
Agáta Vřeskápřed 1437 dny
Úplně chápu, že jste naštvaný, popravdě bych byla asi taky. Chytré hodinky by nám měly život ulehčovat a pomáhat nám, ne přinášet další starosti... Snažili jsme se ze servisu Suunta získat nějaké informace k vámi popsanému problému, ale bohužel pokud hodinky nemají u sebe, doporučí restart, a dále reklamaci. Mrzí mě, že vám nemůžu dát užitečnější radu, než u obchodníka, kde jste hodinky kupoval, dál rázně požadovat opravu přes reklamaci. :( Nicméně bych určitě nelámala hůl nad značkou ani konkrétním modelem. Smartwatche jsou zkrátka elektronika, chybný kus, nebo jiné problémy se bohužel sem tam může objevit, podobně jako u jiných elektronických zařízení...
Lenkapřed 1156 dny
Tak to jsem tedy zvědavá, jak dopadnu já, protože se mi děje přesně to samé. Stále dokola!
Františekpřed 1372 dny, reagovat
Dobrý den, chci se zeptat jestli je nějaký rozdíl mezi Suunto 5 a Suunto 5 G1. Díky za odpověď.
Agáta Vřeskápřed 1372 dny
Dobrý den, jedná se o stejné hodinky, jen s drobnou změnou v názvu. Funkce a vše ostatní je ale naprosto totožné :) Pro upřesnění, G1 znamená označení generace daného modelu. Pokud by se Suunto rozhodlo model upgradovat, bude to Suunto 5 G2. Protože ale zatím je pouze jedna verze, tak Sunto 5 Gen1=Sunnto 5.
Františekpřed 1372 dny
Mockrát děkuji.
Romanpřed 1371 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl bych poradit s nákupem hodinek pro přítelkyni, která má slabší zápěstí. Jedná se mi spíše o radu co se týče velikosti. Předem děkuji za radu. Roman
Agáta Vřeskápřed 1371 dny
Zdravím, Romane. Doporučím spíše vyzkoušet, protože je to hodně individuální. Konkrétně já mám malé zápěstí, asi 15cm obvod, a Suunto 5 mi na ruce připadaly po prvním nasazení divně velké a odstáté. Ale u sporttesterů jsem si rychle zvykla a dneska mi nepřijde divné nosit (na sport) třeba Fenix 6 nebo Garmin Instinct. Na celodenní nošení jsem ale pořád zastánce něčeho praktičtějšího a substilnějšího. Je to tedy hodně o preferencích, o zvyku, a Suunto 5 vzhledem k uchycení řemínku na opravdu malém zápěstí sednout nemusí. :) Na druhou stranu mám kamarádku s podobně velkým zápěstím a nosí Suunto Spartany a už mi to u ní vůbec nepřijde nepatřičně velké.
Petrpřed 1371 dny, reagovat
Zdravím všechny v diskusi Suunto 5 - po poslední reklamaci s přiloženým dopisem prodejci, konečně prodejce přiznal barvu a uvedl hodinky do provozu předěláním nového softwaru, nyní hodinky již měsíc šlapou bez problému a splňují mé požadavky.
Lenkapřed 1156 dny
Mám stejný problém, jako Vy.
Kamilpřed 1368 dny, reagovat
Zdravím, mám malou otázku. Když mám zapnuté notifikace a přijde mi jakékoliv upozornění, jde po například následném přečtení SMS upozornění smazat? Kupí se mi to tam a docela zbytečně. Rád bych přečetl a popřípadě smazal, když to není extra důležité. Díky za odpověď, K.
Dominik Hokpřed 1367 dny
Dobrý den, tento problém je typický pro Suunto 3, Suunto 5 a dokonce i Suunto 9. Vzniká v tom případě, kdy jsou hodinky odpojené od telefonu a smažete nějakou notifikaci. Obecně to funguje tak, že když jsou hodinky propojené, smažete upozornění v telefonu, tak se to projeví stejně i v hodinkách. Pokud ale smažete upozornění bez připojených hodinek, tak upozornění zůstane v hodinkách "zmražené". Zkuste kdyžtak na 12 sekund podržet pravé horní tlačíko. Tímto smažete mezipaměť. Nicméně tento krok doporučuji v ždy dělat večer a po synchronizaci. Touto cestou sice smažete notifikace, ale také počet kroků, kalorie apod.. Proto vždy hodinky první synchronizujte a až poté podržte pravé horní tlačítko po dobu 12 vteřin (prostě do té doby, než se vypnou). Pokud vám to nepomůže, tak se, prosím, ozvěte tady do komentářů a zkusím vymyslet jiný způsob. :)
Martinpřed 1205 dny
Dobrý den, mám podobný problém. Zůstala mi v hodinkách notifikace o zmeškaném hovoru. Bohužel mi nepomáhá ani uvedený postup, hodinky vůbec nereagují. Poradíte mi prosím. Předem děkuji.
Dominik Hokpřed 1204 dny
Dobrý den, Martine. To je zvláštní, tento způsob obvykle zabírá. Teď už asi nemám žádný jiný tip než uvedení hodinek do továrního nastavení. Stáhněte a nainstalujte si do počítače program SuuntoLink. Připojte zařízení přes USB kabel k počítači a počkejte až program rozpozná připojené zařízení. Poté přímo v tomto programu proveďte úplný obnovení do továrního nastavení. Předtím než tento postup provedete, synchronizujte si hodinky s telefonem. Nebojte, nepřijdete o data, ta se zálohují v telefonu. :)
Martinpřed 1204 dny
Zdravím a zároveň děkuji za odpověď. Váš předchozí příspěvek mě navedl k tomu, že jsem přestal hledat správu notifikací a zaměřil se na možnosti restartu. V oficiální podpoře Suunta jsem nakonec našel informaci o měkkém restartu - přidržení obou horních tlačítek. Hodinky se vypnuly, požadovaly připojení kabelu. Po připojení kabelu proběhl start, synchronizace, staré notifikace zmizely, vše ostatní zachováno. :-)
Dominik Hokpřed 1204 dny
Zdravím ještě jednou Martine. To je dobře, že už je to v pořádku. A mimochodem, děkuji za informaci, bude se hodit. :)
Tomášpřed 1310 dny, reagovat
Zdravím, neví někdo, jak se mi mohl posunout datum na hodinkách? Dnes je středa 23.9.2020 a hodinky mi ukazují pátek. Jsem z toho docela zoufalej... díky za pomoc
Dominik Hokpřed 1310 dny
Zdravím, hodinky by si měly automaticky získávat data o čase z telefonu. Máte v telefonu zapnutou funkci Bluetooth a synchronizoval jste hodinky s telefonem? Pokud to nepomůže, tak jedině přímo v nastavení hodinek zkontrolovat, jestli je nastavení času nastaveno na "Automaticky". Dalším (dočasným) řešením může být manuální nastavení času.
Tomášpřed 1310 dny, reagovat
Já tedy nikde v nastavení nemám, abych mohl zvolit "automaticky". Jinak Bluetooth mám zapnutý pořád a hodinky denně synchronizuji.
Dominik Hokpřed 1310 dny
Zdravím ještě jednou, zkuste zkontrolovat nastavení v Suunto aplikaci v telefonu. Najdete to v Nastavení - Obecné - Čas a datum. Tam zvolte "automaticky", po případě manuálně nastavte. Pokud nechcete čas nastavovat neustále manuálně (což chápu), tak pak mou jedinou radou takto na dálku je obnovení výchozího nastavení hodinek a opětovné spárování s telefonem. Pokud bydlíte poblíž Ostravy, tak se můžete zastavit k nám na prodejnu, kde by se to dalo vyřešit snad i jinak než resetem. Ale pokud byste přešel k resetu nastavení, tak se nebojte, data vám zůstanou uložená v mobilní aplikaci. Obnovíte pouze hodinky.
Tomášpřed 1310 dny, reagovat
Já se omlouvám, ale ani v aplikaci Suunta nemám žádné nastavení ohledně času a datumu. Můžu se zeptat, jak provedu reset? Děkuji
Dominik Hokpřed 1310 dny
K tomu je potřeba připojit hodinky k počítači a mít nainstalovaný program SuuntoLink. V tomto programu nejdříve zkuste hodinky aktualizovat. Třeba to bude řešením. Pokud to nepomůže, tak poté tam najdete i možnost obnovení do výchozího nastavení.
Tomášpřed 1310 dny, reagovat
Dobře, zkusím to. Děkuji
Růženkapřed 1272 dny, reagovat
Ahoj Radime, super recenze, dekuju. Jen bych se chtěla informovat o možnosti pouštění hudby přes hodinky do sluchátek. Mají tyto hodinky tuto možnost? Já to bohužel nikde nenasla????.. Mam Suunto 5,moc dekuju
Dominik Hokpřed 1270 dny
Dobrý den, bohužel, jediný model od této značky, který nabízí hudební přehrávač, je Suunto 7. Model Suunto 5 hudbu přehrát neumí. Dominik Hok
Růženkapřed 1270 dny, reagovat
Dobrý den Dominiku, moc děkuji za odpověď. Musím říci, že za cenu, za kterou se hodinky prodávají, a cena není úplně nejnižší, by tato možnost měla být automatická.. Je to škoda... R.
Dominik Hokpřed 1270 dny
Dobrý den ještě jednou, Růženko. :) Spíše než cenou je to značkou. Suunto se zaměřuje na ryzí sporttestery – jejich cílem je dodávat přesné měření, odolnost, po případě obstojnou výdrž baterie. Na chytré funkce jako je hudební přehrávač, bezkontaktní placení a jiné, moc nesází. Ale třeba v budoucnu změní názor. :) Například značka Polar také nemívá tyto chytřejší funkce. Oproti tomu Garmin, ten je nabízí hojně. Doufám, že jste ale krom hudebního přehrávače se zařízením spokojená. :)
Růženkapřed 1263 dny, reagovat
Dobrý den Dominiku, Pravdou je, že se bez hudby obejít dá, člověk se více soustředí na dýchání a běh. Ale, když běhate stejné delší trasy, tak by se hudba občas hodila :-).. Co se týče samotných hodinek, jsem spokojená, ať je to s funkcemi či baterkou, kdy s GPS vydrží doopravdy dlouho, nemusím po každém tréninku dobíjet.. Hezký den.. R.
Dominik Hokpřed 1263 dny
Dobrý den ještě jednou. :) Ano, hudba se sem tam hodí. Sám mám hudbu v hodinkách, takže si nebudu hrát na to, že bych ji nepotřeboval, protože to bych kecal. Ale jsem rád, že jste jinak se Suunto 5 spokojená. :)
Radekpřed 1227 dny, reagovat
Nevím, někdo tu psal, že GPS u 5tek je v pásku, ale moc mi to nepřijde, když se nové pásky dají normálně vyměnit zhruba za 600kč i někde jsem se dočetl, že čidlo je právě pod lunetou?
Dominik Hokpřed 1227 dny
Dobrý den, GPS určitě není integrovaná v řemínku, ale přímo v hodínkách. Jsou dva způsoby, které se u chytrých hodinek využívají – přímo v pouzdře hodinek nebo pod lunetou, jak říkáte vy.
Miroslavpřed 1223 dny, reagovat
Ahoj, přešel jsem z hodinek Suunto Ambit Run 3 na Suunto 5. Je možné si nastavit v hodinkách co chci sledovat za údaje při běhu na displeji nebo to je pevně dané? Třeba místo času od začátku běhu, průměrnou rychlost min/km?
Matěj Urbaczkapřed 1220 dny
Zdravím Miroslave, v hodinkách je možnost si pouze nastavit "téma" displeje. Tedy tmavé nebo světlé. Datová pole, jako například rychlost, si lze nastavit přes aplikaci Suuntolink, kde je zapotřebí si udělat novou sportovní aktivitu "běh" a tu si libovolně upravit podle sebe.
Karelpřed 1210 dny, reagovat
Zdravím, mám Suunto 5 pár dní a byl jsem s nimi několikrát běhat, jednou na kole a nespočetně krát na procházce s kočárkem a bohužel mi neukazují vůbec odhad fyzické kondice (VO2max), stále mám pouze pokyny ohledně fyzické kondice. Nemáte někdo radu co s tím? Co dělám špatně? Díky
Dominik Hokpřed 1207 dny
Zdravím, Karle. Suunto 5 vypočítá VO2 Max pouze z chůze nebo běhu, nikoliv jízdy na kole. Samotné Suunto uvádí, že pokud se vám nezobrazuje odhad fyzické kondice, máte se řídit pokyny na displeji hodinek. Co vám to píše? :)
Karelpřed 1206 dny, reagovat
Dobrý den, díky za komentář. Myslím, že už je to v pořádku. Hodinky asi doposud neměly dostatek dat k výpočtu dle algoritmu. Po včerejšku už mi hodinky VO2max zobrazují. Asi je třeba více souvislých cvičení v různých zonách TF.
Miroslavpřed 1206 dny, reagovat
Děkuji za odpověď "Datová pole, jako například rychlost, si lze nastavit přes aplikaci Suuntolink, kde je zapotřebí si udělat novou sportovní aktivitu "běh" a tu si libovolně upravit podle sebe" Mohu požádat jak si v aplikaci Suuntolink udělám novou sportovní aktivitu "běh"? Proklikal jsem v aplikaci vše možné, ale nevím si stále rady. Děkuji
Dominik Hokpřed 1205 dny
Dobrý den, v Suunto aplikaci (v telefonu) klikněte nahoře vlevo na své zařízení a tam by už mělo být nastavení nového sportovního profilu. Tam si nastavíte vše potřebné. Pro jistotu posílám podrobný návod .
Miroslavpřed 1204 dny, reagovat
Děkuji Dominiku za podrobné doplnění. Nastaveno ve sportovním profilu vše potřebné.
Dominik Hokpřed 1203 dny
Vůbec není zač. :) Pěkný den, Miroslave.
Růženkapřed 1193 dny, reagovat
Dobrý den Domco, před časem jsem potřebovala radu ohledně Suunto5, které jsem do nakonec pořídila. Nicméně jsem zjistila, že hudba při delších trasách mi chybí, proto přemýšlím o přechod na Suunto7. I zvedání či pokládání hovoru by se občas hodilo. Měl byste pro mě nějake informace o tom, co by mě mohlo nemile u Suunto7 překvapit oproti Suunto5? Jinak, kdyby Suunta 5 měli alespoň tu hudbu, byla bych s nimi max.spokojena.moc dekuju...
Dominik Hokpřed 1192 dny
Dobrý den, příkládám recenzi na Suunto 7. Už výše jste psala, že si nemůžete vynachválit výdrž baterie při snímání GPS. Myslím, že u Suunto 7 vás taková radost nečeká. V běžném režimu tyto hodinky vydrží pouhé 2 dny. Co se týče ovládání, tak Suunto 7 jsou dotykové a mají operační systém od Googlu. Tedy, je to úplně jiný svět oproti Suunto 5, který je ryzím sporťákem. Suunto 7 je taková sportovní hračička obohacené o některé chytré funkce. Nicméně, když si pustíte hudbu a ještě budete přijímat signál GPS – výdrž baterky půjde rapidně dolů. Obecně bych vám spíše doporučil zůstat u Suunto 5 a poslouchat hudbu přes telefon, nebo třeba kouknout po jiné značce. Dobrou alternativou je např. Forerunner 245. Nebo obecně koukněte na nabídku Garminů. :)
Růženkapřed 1190 dny, reagovat
Moc děkuji, je Garmin Fénix s6 dobrý výběr?
Dominik Hokpřed 1189 dny
Ten nejlepší. :) Jen pozor na to, že hudební přehrávač má pouze verze PRO (je to v názvu zboží).
Růženkapřed 1189 dny, reagovat
Ajajaj, tak to je podstata, proč bych přecházela ze Suunto5.. V tomto případě budu hledat dál, ale i s hudbou... Moc dekujuuuuu
MICHALpřed 1170 dny, reagovat
Ahoj Radime, mám dotaz rozhoduji se mezi suunto 5 a garmin instinct na rekreační sport,ale hlavně pracuji venku někdy v jakémkoliv počasí vedro,zima.Vzhledově se mi líbí více suunto 5 které se hodí jak ven tak do společnosti instinct jsou více outdorové a asi i odolnější.V různých renomovaných srovnáních garmin instinct vyhrál ve srovnání nad suunto 5 naprosto jasně ve všech směrech dokonce jsou garmin instinct lepší než garmin fenix 5 a vůbec se nemůžu rozhodnout zda suunto 5 nebo garmin instinct,které jsou zas vzhledově oproti všem chytrým hodinkám fakt jiné. Díky za názor Michal
Dominik Hokpřed 1165 dny
Dobrý den, pokud pracujete v jakémkoliv počasí, určitě bych doporučil Garmin Instinct. Ty hodinky jsou do nepřízně stavěné a i funkčně Suunto 5 překonávají. Se senzorové výbavy mají navíc barometr, teploměr, GPS schopnou přijmout také signál GLONASS a GALILEO + mají některé chytré funkce navíc (např. navigace). Doporučuji tedy Garmin Instinct.
Pavlínapřed 1141 dny, reagovat
Ahoj Radime, včera mi hodinky dorazily, myslím, že vše se mi podařilo zprovoznit až na jednu věc. Když spustím běh v aplikaci na mobilu, v deníku se mi ukáže, když běh změřím hodinkami, píše mi to že musím hodinky s deníkem synchronizovat....synchronizaci jsem také dala ale nic. Ještě mě napadlo, jestli není důležité udělat něco v té aplikaci suuntolink na PC. Děkuji za pomoc. Jinak mobil redmi 9.
Dominik Hokpřed 1141 dny
Zdravím, Pavlíno. Z vašeho popisu jsem úplně nepochopil, jestli aktivitu máte v telefonu, nebo ne. Když doběhnete a kliknete na synchronizaci, objeví se aktivita v telefonu? Pokud ne, zkuste hodinky reset skrze program Suunto Link na PC a znova spárovat. Možná mohla vzniknout chyba při párování.
Pavlínapřed 1141 dny, reagovat
Moc děkuji za odpověď,pomohl reset v PC.
Jaroslavpřed 1044 dny, reagovat
Dobrý den, na začátku používání se mi podařilo spárovat hodinky Suunto 5 s mým telefonem Xiaomi 7. Nevím, co se změnilo, ale nejsem schopen znovu spárovat. Zkoušel jsem všechny možnosti. Restart telefonu, hodinek, vypnutí bluetooth ... Poradí mi někdo?
Matěj Urbaczkapřed 1043 dny
Zdravím Jaroslave, zkusil bych se podívat do aplikace Suunto Link na PC, jestli nevyšla nějaká aktualizace opravující tento problém. Bohužel ale Xiaomi má problém s konektivitou se značkou Suunto. Pokud by problémy přetrvávaly, tak mne neváhejte znova kontaktovat.:-)
Pavel Parenicapřed 1037 dny, reagovat
Ahoj, mám hodinky Suunto 5 a dnes se na displeji objevila šipka dolů a pod ní 4 kolečka a s hodinkami nelze nic dělat, můžete mi poradit, co s tím? Pavel
Matěj Urbaczkapřed 1036 dny
Zdravím, tento znak znamená aktualizaci, připojte hodinky k Suunto Link v PC a nechte aktualizovat.:-)
Jirkapřed 774 dny, reagovat
Zdravím, nevím kde nastavit upozornění pípnutím po každém uběhnutém kilometrů.Děkuji Jirka.
Dominik Hokpřed 773 dny
Zdravím Jirko. Když otevřete konkrétní sportovní aktivitu a otevřete možnost, tak je tam funkce AutoLap. Tam to nastavíte. :)
Jirkapřed 772 dny, reagovat
Díky Dominiku.

Hodinky zmíněné v článku

6 349 Kč nedostupné
6 349 Kč nedostupné
4 449 Kč nedostupné
6 349 Kč nedostupné