» Blog » Soutěže

SOUTĚŽ o hodinky Orient: Jaká témata o hodinkách byste si s chutí poslechli?

Tagy: Soutěže | Chytré | Klasické

Agáta Vřeská | 11.1.2023 | 1 MIN | 68x komentář

Soutěž byla ukončena

Zanechte nám e-mail a už vám žádná soutěž neunikne.

Prohlédněte si následující soutěže

Posloucháte podcasty? A chtěli byste nějaký český podcast o hodinkách? Popravdě… dost o tom uvažujeme, co vy na to?

O chytrých hodinkách už jeden skvělý existuje. Ale o těch klasických? Zahraniční ještě, ale český aby chronomaniak pohledal. My tak trochu fušujeme do videorecenzí, ale s podcastem jsme ještě neměli odvahu. Že by bylo na čase?

Dejte nám do komentářů vědět, jaké hosty byste v podcastu o hodinkách rádi viděli/slyšeli a jaká témata by vás zajímala.

A co za to? Za vaše názory rozdáme 3x hodinky Orient FUNE9 dle vlastního výběru! Z komentářů budeme vybírat ty nejpřínosnější, tak se snažte. :)

Soutěžní otázka:
Jaká témata byste chtěli slyšet v podcastu o hodinkách? Jací hosté by tam neměli chybět? A jak často byste takový hodinkový podcast rádi poslouchali?

Co můžete vyhrát:
3x hodinky Orient FUNE9 dle vlastního výběru.

Termín soutěže:
Soutěž probíhá v termínu od středy 11. 1. do neděle 22. 1.

Co nezapomenout?
Uvést svůj e-mail! Bez něj vás nemůžeme kontaktovat ohledně případné výhry.

Kdo vyhrál?

Gratulujeme Erikovi, Radimovi a Robertovi. :) S výhrou vás osloví naši specialisté z Péče o zákazníky.

Výherci minulé soutěže

V minulé soutěži jsme měli vánoční náladu a rozdávali 12 dárkových poukazů. Z odběratelů našeho newsletteru jsme vylosovali: Lucie L., Jana H., Martin J., Martina N., Jaroslav K., Irena Z., Petr B., Alžběta K., Milan R., Zdenko Ch., Daniela H. A Martin K. Moc gratulujeme a ohledně výhry vás budeme kontaktovat.

Komentáře

Vladimír Tomášekpřed 442 dny, reagovat
Téma: údržba s servis hodinek (důvody, četnost,...), o značkách, které nenabízíte (Grand Seiko, Rolex,...), jak získat hodinky JDM. Hosté: odborníci na servis, výrobci hodinek (hodináři). Jak často: aby bylo dost času na přípravu, tak asi 1x měsíčně.
Karel Machpřed 442 dny, reagovat
Osobně by se mi líbilo, kdyby Dominik s Matějem přinesli do studia hodinky z filmů, např. z bondovek, protože z těchto filmů se z hodinek staly kultovní záležitosti. A nebo rozebrat, jaké hodinky nosí slavné osobnosti a nějaké zvláštnosti těch hodinek :) Karel
Václavpřed 442 dny, reagovat
Zdravím, byl bych rád kdybyste v podcastu mluvili o historii hodinek, významných značkách, luxusních hodinkách a především o příbězích významných modelů. Děkuji za vaši práci
Alexandrpřed 442 dny, reagovat
Rozhodně o značkách - v práci tyto videa hltáme! Jinak hosty bych uvítal klidně i hodináře co toto řemeslo vykonávají “celý” život … bylo by zajímavé slyšet jak se to s postupem času měnilo nebo pro pestrost známé osobností kteří mají vztah k hodinkám.
Peter Ondrejkapřed 442 dny, reagovat
Chýba mi profesiálne porovnanie hodiniek. Teda ľudí,ktorí hodinky skutočne používajú vo svojej profesii. Rád by som počul potápačov,horolezcov atď. Zistím,že raz za týždeň vždy jeden hosť by bolo akurát. S pozdravom Peter
Pavel Zajícpřed 442 dny, reagovat
Samozřejmě historie každé značky a taky by mě zajímalo které hvězdy a herci tu nebo tu značku hodinek nosí, dokonce taková výroba hodinek by nebyla špatná. Rozhovory s českými herci a sportovci co nosí a proč preferuji tuhle značku, ale to už bych chtěl moc ????????????❤️????
Milan Baloghpřed 442 dny, reagovat
Rozhodně by mě moc bavilo poslechnout si historii vyhlášených značek. Za jakých okolností vznikly, zda někde nějaký hodinář v garáži případně jinak. Jak získaly na hodnotě, proč jsou některé značky tak vyhlášené až magické. Zda měly nějaké problémy, případně patenty a vynálezy. Ono o současnosti a kvalitách hodinek a funkcích je psáno všude, ale historii každý vezme jen stručně. A poslechnout si něco o každé značce i nějaké špeky, které ví většinou jen velmi zasvěcení lidé, by bylo fajn.
Kateřina Hubovápřed 442 dny, reagovat
Já bych si strašně ráda poslechla podcast o vzniku hodinek. Jak a kdo přišel jako první s náramkovými hodinkami, proč lidé vubec měli potřebu mít hodinky. (Při práci na poli je preci nepotřebovali ) nebo proč se svět začal řídit podle hodin, když dříve se lide orientovali jen podle noci a dne. To si myslím, že by opravdu stálo za to zastavit na chvíli čas, usadit se s dobrou kávičku a poslouchat podcast
Libor Nádvorníkpřed 442 dny, reagovat
Dobrý den, líbila by se mi témata jako: - historie, začátky hodinek (na ruku), nějaký jejich vývoj, s jakými problémy se výrobci potýkali, co byly největší problémy, atd. - technologie - jaké se v dávných dobách používaly materiály a jak se s nimi pracovalo, jaké materiály je nahrdily dnes a konečně, jaké materiály jsou na vzestupu (co je budoucnost) Děkuji a přeji krásný den. Libor
Josef Jílekpřed 442 dny, reagovat
Podkast o hodinkách by byl super. Určitě bych poslouchal a přidal by se i kamarád, kterého hodinky fascinují stejně jako mně. A témata? Historie značek, slavní hodináři, ikonické modely, novinky z výstav, o komplikacích atd.
Jakubpřed 442 dny, reagovat
Zdravím určitě bych do podcastu zařadil historii značek slavné osobnosti kteří značku reprezentují servis hodinek je toho mnoho tak jako hostů např Luděk Seryn podcast alespoň jednou týdně
Ing. Aleš Šortnerpřed 442 dny, reagovat
Mě by zajímalo komentovat úplný proces vývoje hodinek od nápadu až po finální výrobu. Aleš.
Marek Čechpřed 442 dny, reagovat
Za mě by podcasty byli super a určitě bych si to zařadil do sledování stejně jako váš YouTube kanál. Myslím si že o hodinkách se dá mluvit celé hodiny ???? a klidně by mohli být vaše videa převedené do podcastu. Ale zajímali by mě příběhy z testování a různé příběhy o vzniku určitých značek. Hezký den a ať se daří, Marek
Vít K.před 442 dny, reagovat
Popravdě si myslím, že videa by byly lepší s povídáním si s např. s někým z PRIM nebo PRIM. :D Ale jestli byste chtěli rozjet podcasty, tak by se mi líbily témata: Shrnutí novinek ve světě, nějaké zajímavé akce a limitované edice a nebo povídání o značkách a jejích historii.
Martinpřed 442 dny, reagovat
Ocenil bych určitě nějaké tipy na údržbu, jaký styl hodinek na jakou příležitost a tipy na zajímavé modely. Zajímavé osobnosti si myslím, že pan Seryn má určitě co říct, dále pan Pohlreich je velký fanda do hodinek a myslím, že spoustu dalších zajímavých osobností z řad herců a sportovců určitě jsou :)
Radekpřed 442 dny, reagovat
Určitě bych o takový podcast měl zájem, napadají mě tato témata, která bych si rád poslechl: 1) Hodinky jako investice - jaké cenové relace mají smysl, investiční horizont u hodinek, které značky jsou investičně zajímavé, které nikoli, jaké jsou náklady na servis takových hodinek 2) Obchodování na platformách chrono24 a podobných - zkušenosti, na co si dát pozor, vyplatí se rozbalené/lehce nošené hodinky, cenový pokles při přeprodeji na druhotném trhu 3) Výroba hodinek na míru nebo úpravy stávajících modelů - jaké jsou cenové relace, technologické trendy, jak vypadá servis takových hodinek Pokud se aspoň jedno z témat povede udělat, budu moc rád! :-)
Radomír Kunešpřed 442 dny, reagovat
Jako téma by se mi líbilo např. poradna pro výběr hodinek (narozeniny, výročí, každodenní nošení či pro různé příležitosti. Tipy na údržbu a historie značek. Hosté by měli být spíše z oboru než nějaké "celebrity". Četnost tak 14 dní až měsíc.
Milanpřed 442 dny, reagovat
Určitě historie značek. Jako hosty bych pozval nějaké "mistry v oboru", výroba, servis, návrhy hodinek. 2x do měsíce by bylo fajn.
Pavel Doležalpřed 442 dny, reagovat
Zajímalo by mě, jak se dnes člověk může stát hodinářem, jak získat kvalifikaci a co firma musí splnit aby mohla prodávat a servisovat konkrétní značku. Zajímavé jsou také palubní hodiny v luxusních autech, hlavně v těch historických Lincoln, Cadilac, Rolls-Royce, Porsche...
Martinapřed 442 dny, reagovat
Urcite o znackach. Historie, vyvoj...????????????????
Matyáš Jedličkapřed 442 dny, reagovat
Takový podcast by byl super, rozhodně bych rád slyšel téma jako: Jak se starat o hodinky, Hodinky jako investice, Historie značek hodinek, určitě nějaké zajímavosti. Jelikož jsem opravdu velký blázen do hodinek, tak ať se to bude týkat čehokoli ze světa hodinek, nebudu chybět. Jako hosté určitě pan Luděk Seryn, opravdu umělec co se týče hodinek. Myslím si, že bude dost známých a zajímavých lidí, co se zajímají o hodinky. Například herci, sportovci a mnoho dalších. Ještě mě napadl Petr Mára. Ten vím, že má rád hodinky a jeho pohled na ně, by mohl být zajímavý. A co ohledně poslouchání podcastu. Já osobně podcasty zbožňuju, a poslouchám je denně. Samozřejmě bych rád slyšel co nejčastěji, i když si dokážu představit, že to zabere spoustu času. Každopádně by bylo super kdyby podcast vycházel třeba 1 za týden. ;)). Určitě oceňuji nápad.
Daliborpřed 442 dny, reagovat
Podcast do auta by byl skvělý. Frekvence 1-2 x měsíčně dle jeho délky. Jako téma by mne zajímaly i nějaké aktuality a novinky z vaší prodejny. Např. statistiky co jsou v daném měsíci, čtvrtletí ... nejprodávanější hodinky. Které se nejvíce prodávají před létem, které před vánocemi... Více tipů na různé kategorie hodinek napříč značkami, např. fieldy, every day, atd... Těším se!
Ondřejpřed 442 dny, reagovat
Zajímaly by klidně jednou týdně mě věci z historie, různé lahůdky ohledně vývoje hodinek a jejich součástek, jak věci populární, tak i trochu vzdělávací. Rád bych viděl u vás jako hosty své oblíbené "hodinkové" youtubery, což je ale vzhledem k tomu, že jsou z USA, Austrálie a Velké Británie, poněkud nereálné ???? Takže bych se spokojil klidně s pány z Prokop & Brož a dalšími i méně známými jmény podobného zaměření ????
Tomášpřed 442 dny, reagovat
Zajímavé...asi příběhy značek,rozhovory se sběrateli...a tak jednou týdně super
Zdeněk Vašíčekpřed 442 dny, reagovat
Jako téma by mě určitě zajímala samotná výroba hodinek např.SEIKO, LONGINES, ORIENT, MIDO, ZEPPELIN, PRIM APOD. Kdyby přišel zástupce výroby některý z těchto značek představit, jaké nároky přesnosti a další nároky jsou kladené při výrobě hodinek. ( od strojku, až po lunetu ). Celkový popis výroby hodinek by byl skvělý. Jak dlouho trvá výroba, kolik je do toho zainteresováno lidí ve výrobě při limitovaných edicích atd. Ocenil bych i povídání o historii různych značek. Podcast 1x týdně bych si rád poslechl.
Marekpřed 442 dny, reagovat
IMHO smerujte energiu inde, lebo zvukový záznam o hodinkách má asi taký zmysel ako o fotografii :D Ale tak raz za rok na Silvestra by ste mohli stvoriť takú neetickú znôšku absurdností na témy ako chronomaniakálne výlevy, chronosnobizmus, zákaznícke úlety a ich požiadavky mimo mísu. Najviac pre podporu svojho biznisu a spokojnosti zákazníkov spravíte keď si naštudujete základy ekonómie konkrétne zákaznícke správanie v oblasti luxusných statkov, naznačil som na inom mieste :)
Václavpřed 442 dny, reagovat
Dobrý den, je to výborný nápad udělat podcast o klasických hodinkách tak 1x měsíčně. Určitě bych uvítal téma historie značek, historie mechanických hodinek, baterkových hodinek, solárních hodinek a celkově motivovat lidi ke koupi klasických hodinek které začínají čím dál víc nahrazovat chytré hodinky. Hosty bych zval třeba hodináře, sběratele hodinek, celebrity např. pan Pohlreich který je známý milovník hodinek a nebo klidně někoho z FB skupiny: Nosíme hodinky! je tam spoustu lidí co rozumí hodinkách a určitě by měli co říct. Držím palce ať to klapne a konečně si poslechnu první podcast co by mě opravdu zajímal.
Lubomír Mičekpřed 442 dny, reagovat
Určitě bych podcast s "hodinkářskou" tématikou přivítal, s frekvencí např. 2 měsíčně a s různou tématikou - historie různých značek hodinek, "ikonické" hodinky z filmových trháků, servis a údržba různých typů hodinek, rozhovory se známými nositeli různých typů a značek hodinek, porovnávání podobných typů hodinek různých značek apod. Vhodných témat se jistě najde mnoho a již se na ně těším :-)
Martinpřed 442 dny, reagovat
Podcast bych pravděpodobně nevyužil. K těm hodinkám patří i ta vizuální stránka, byl bych tedy radši, kdybyste se intenzivněji věnovaly tomu co vám jde, tj.videu. Proložili recenze nových hodinek ještě častěji něčím jiným. Třeba historií, technikou nebo módou. S čím které hodinky kombinovat. To by vám slušelo.
Janpřed 442 dny, reagovat
Dobrý den, velice rád bych si poslechl podcast s odborníky různých kategorií. Například v kategorií vojenské či "field" hodinky bych si rád poslechl názor profesionálního vojáka, které hodinky by nosí nebo by nosil v nasazení, které funkce jsou nezbytné a které např. jsou úplně zbytečné. Odborník na etiketu by nám zase mohl říci, které hodiny se hodí na různé příležitosti,a také které hodinky se ke komu hodí více či méně nebo jak k sobě ladí různé outfity a hodinky. Další odborník, nebo spíše fanoušek by nám mohl říct, které hodinky se objevily ve filmech, nebo podle čeho filmaři vybírají hodinky svým postavám. Dále by mě zajímali třeba horolezci nebo automobiloví závodníci. Uvědomuji si, že většinu klasických mechanických či quartzových profesionálních hodinek nahradily chytré hodinky, ale myslím že pár lidí by se našlo, co rozumí klasické technice, nebo ji kdysi používali. Navíc by to bylo skvělé téma pro podcast, jak to bylo s hodinkama pro profesionální využití kdysi a jak dnes. S pozdravem Jan
Petr Umlaufpřed 442 dny, reagovat
Podcast o hodinkách ano.Koho pozvat,nevím, asi prodejce event.zástupce značek.Zcela mi chybí informace o jiných typech hodin, například nástěnných, bicích,stolních. Jsem starší člověk, uvítal bych i odkazy na praktické návody, jak třeba hodinky spárovat s počítačem nebo mobilem.Mám Casio Protrek,mimo jiné. Event.praktické zkušenosti uživatelů hodinek . Nedávno jsem koupil úplně jednoduché moderní pendlovky v hodinářství v Hořicích,krásně tikají a každou hodinu pouze cinknou. Plánuji do budoucna koupit nástěnné bicí hodiny s mechanickým strojkem. S pozdravem Petr Umlauf, Radostov, Východní Čechy.
Martinpřed 442 dny, reagovat
Zkušenosti ze života, resp. profese. Zajímalo by mě, jak se žije majitelům Garmin s Tactix a kam až jejich použití v praxi/životě sahá. Stejně tak s Citizen Navihawk kalkulačka na lunetě, včetně výpočtu spotřeby. Prostě praktické využití těch funkcí, které tu léta v hodinkách jsou.
Josef Justpřed 442 dny, reagovat
Historie výroby různých značek, servis, slavní výrobci a novinky
Ondra Dědičpřed 442 dny, reagovat
Dobrý den, mě by stoprocentně zajímaly příběhy značek-od vzniku, přes vývoj, ale i nástrahy a těžkosti, se kterými se značky potýkaly, apod. A zajímavé hodinky z filmů, jak zde někteří uvádí, bych si taky prohlédl, ale to už je spíš pro video. Na poslech hlavně příběhy značek. :)
Michalpřed 442 dny, reagovat
Dobrý den, nápad je to skvělý, Vaše videa se mnou v práci hltá i kolega, který naposledy nosil v devadesátých letech digitálky z tržnice. A co za témata? Pár nápadů bych měl: - Podrobný popis základních typů určení hodinek a jejich podkategorií (klasické, pilotní, potápěčské, field, tool...), jak, proč a kdy vznikly. - Jak si vybrat hodinky - velikost, styl, určení, čemu se vyhnout, jak je sladit s outfitem (jednoduše např. výměnou řemínku) apod. - Typy řemínků a tahů, výhody, nevýhody, určení, okolnosti vzniku. - Quartz vs. mechanika - výhody, nevýhody, historie, quartzová krize a které značky jí podlehly, návrat mechanik. - Základní i rozšířené funkce a komplikace hodinek, k čemu se používají a které už jsou dnes jen pro parádu. - Údržba hodinek a péče o ně. Plus klidně tipy na různé tzv. lifehacky, neboli co dělat, když... , a hodinář zrovna není po ruce (Věděli jste, že poškrábané sklíčko lze velmi dobře rozleštit obyčejnou leštěnkou na auta za pár korun?). - Objektivní historie značek. Napadá mě třeba PRIM a proč máme dva, CASIO jakožto král v poměru cena/výkon, Invicta jako definice kontroverze, Seiko vs. Citizen, Omega, Rolex, jak vznikly a pro koho jsou určeny a podobně. Taky by bylo zajímavé zmínit, které značky patří kterým (myšleno v ohledu vlastnictví). - Historie dnes už neexistujících značek. - Mikrobrandy z celého světa. - Na konci každého dílu by mohly být shrnuty nejdůležitější novinky ze světa hodinek jako odkaz na videa, kde by téma bylo (i nadále - videa doufám nekončí!) probíráno. Uvědomuji si, že spousta z toho, co jsem navrhnul, je „někde“ (mnohdy i na Vašich stránkách) pěkně popsáno. Ale proč to nemít pěkně pohromadě a zvukově. :-) A koho pozvat? Klidně zástupce a ambasadory jednotlivých značek v ČR a třeba i na Slovensku, „obyčejné“ i „neobyčejné“ hodináře (tedy ty, kteří mají krámek na rohu, stejně jako ty, kteří servisují pouze prémiové značky), sběratele hodinek, různé zástupce mikrobrandů, odborníky na etiketu (to možná ve vztahu k tématu „jaké hodinky k čemu“). A určitě by se toho našlo ještě daleko víc. Ať tak či onak, na podcasty se těším! :-)
Michalpřed 441 dny
Koukám, že z mého textu vypadlo doplnění četnosti podcastů. Myslím, že ideální by byl podcast jednou měsíčně, aby se bylo na co těšit, člověk si jej mohl v klidu vychutnat, a aby se brzy nevyčerpala témata. :-)
Patrikpřed 442 dny, reagovat
Pozval bych zástupce "českého" Primu aby vysvětlili svůj pohled na užívání této značky včetně představení filozofie značky a portfolia. Myslím že by to bylo velmi zajímavé téma:-)
Janpřed 442 dny, reagovat
Dobrý den , cením Váš nápad. Podcast by mě zajimál určitě o historii značek. Hodnoty hodinek každé značky a nárusty cen. Jejich nejslavnější kousky. Něco i lidech, kteří značky založili. A taky o projektech nových značek, které vznikají . Děkuji a přeji hodně štěstí. (ps: líbilo by se mi každou neděli díl, ale při náročnosti minimálně hodinový díl jednou za měsíc)
Vojtěchpřed 442 dny, reagovat
Dobrý den, zajímám se jako velký sportovec především o sportovní typy hodinek-CASIO EDIFICE,G-SHOCK,..,co se týče sportovních hodinek,zajímá mne úplně všechno-vodotěsnost,možnosti potápění,využití v přírodě,ve volném terénu,při vysokohorské turistice,při běhání,jízdě na kole,ale také jejich praktičnost-např.nárazuvzdornost,které hodinky mají např.výškoměr,měření venkovní teploty,.., Děkuji a zdravím,Vojtěch.
Tomáš Ivanovičpřed 442 dny, reagovat
Podcast je super nápad! Rád je poslouchám a hlavně ty o technice, tak bych techniku hodinek neskutečně uvítal! Aby to bylo přívětivé všem, tak ze začátku takovou klasiku a to rozdíly quartz, automat a solar a pak postupně přidávat komplikace a různý technický libůstky. Hodně zajímavé téma je i za jakých politických podmínek produkt vznikal a jaká byla motivace k výrobě. Například doby Henryho Forda na tohle byli hodně bohaté a různými vynálezy v průběhu výroby málo nebylo - zavedení 8hod pracovní doby apod. Povídání o designu je při podcastu takové nešťastné a potřebuje dobrého moderátora (a vy jste) a i tak to nesedne každému, jelikož každý uvažuje trošku jinak. Ve finále i 10min dlouhý měsíční přehled co je ve světě hodinek nového by měl velký úspěch. Pokud se opravdu do podcastu pustíte, tak moc prosím přidávat i na Spotify a drzim palce! ????
Otakar.Ppřed 442 dny, reagovat
.. příběhy značek,rozhovory se sběrateli to je pro mě,to si opravdu také rad vždycky přečtu a poslechnu.
Petrpřed 442 dny, reagovat
Určitě bych rád slyšel o historii známých značek zvláště Japonských Seiko Citizen a Orient a o strojcích jake jsou nejlepší zda Eta která je všude nebo inhouse od seika a dalších značek Nejvíc mě zajímá znacka seiko jelikož dokázala pokrýt úplně vše a to jak automaty od 3tis až po Credor za 1,2 mil což už je hotové umělecké dílo
Robertpřed 441 dny, reagovat
Tématicky zaměřené podcasty - hodinky pro ženy, pro děti, levné hodinky, vysvětlení pojmů kolem hodinek, porovnání různých výrobců v dané cenové kategorii, doporučení hodinek pro různé příležitosti...
Petr L.před 441 dny, reagovat
Zajímalo by mne podrobnější téma zdravotní funkce v hodinkách a host by mohl být třeba Marek Dvořák z letecké záchrané služby.
Karel D.před 441 dny, reagovat
Jednoznačně bych uvítal články o historii značek, zajímavých technických řešeních které jsou používány a o samotné výrobě hidinek.
Jirkapřed 441 dny, reagovat
Téma : četnost a důležitost servisu, více informací o vzniku některých značek a jejich příběhy, novinky a technologie použité při výrobě klasických hodinek, tradice vs. inovace....
Pavelpřed 441 dny, reagovat
Dovoluji si rovněž přispět svou troškou do mlýna a navrhnout níže deset tipů, jak to celé ozvláštnit či doplnit. Některá z témat jsou spíše pro humorné odlehčení...ostatně některá témata Vašich podcastů jsou již dostatečně odlehčená, a tak věřím, že to dobře zapadne do sebe :-) 1. Historie některých vyhlášených značek např. švýcarských 2. Hi-Tech a bizarní příklady - například kreativní modely a technické fenomény, které se objevují na crowdfundingových platformách. Kam svět hodinek spěje a které směry mohou mít velkou budoucnost 3. Fenomén "cibulí" - historická klasika, která se občas vrací. Dočkáme se chytrých cibulí? Jaké by byly? 4. Přehled zajímavých modelů hodinek, které se neujaly a je to škoda (např. Withings Steel HR a s jejich výrobcem spojená akvizice ze strany Nokia a pak zase jejich prodej). 5. Hodinky a investice (zejména v současné době atraktivní téma pro mnohé) 6. "Moje první hodinky" - zaíjmavé by bylo udělat průřez historií a Vaše vlastní zkušenosti, nebo anketa mezi osobnostmi, které běžně do podcastu zvete. 7. Čeští/slovenští výrobci hodinek 8. Napodobeniny luxusních hodinek - význam, kvalita a rozdíly 9. Hodinky s vodotryskem, aneb jak vybrat ty správné hodinky. 10. Ze světa kuriozit: Nejluxusnější modely světa (např. modely hodinek, kde součástí dodávky je i trezor k jejich uložení)...co je na nich tak luxusního. Proč jsou tak drahé? A má smysl do něčeho takového investovat? Nebo je lepší vzít Forerunnery, jít se proběhnout po horách a pak si dát pár kousků chlazeného...? :-)
Pavelpřed 441 dny, reagovat
Jinak podcasty s lidmi z ultra scény jsou super. Zároveň ale věřím, že by hodně velkou změnou z pohledu hostů byli lidé, jako například: - profesor Jan Pirk (BTW rovněž běžec) - Mára Holeček (horolezec) - Adam Ondra (lezec) - Jirka Procházka (MMA zápasník) ...případně mě napadá zaměřit se na sportovce, kteří občas dostávají hodinky za výkon na turnajích/zápasech. Např. hokejisté. Zajímalo by mě, jak Ti, kdo jsou odměňováni častěji, co pro ně hodnky obecně zajímají. Jaké jsou jejich oblíbené a zda je vyhráli, nebo si je koupili dle vlastních potřeb/preferencí)... Držím palce....podcast je super. Pokračujte, prosím :-)
Kamilpřed 440 dny, reagovat
Ahoj za sebe jen ve stručnosti jako téma pro podcast : Historie času, proč vznikly hodinky, jaký by byl svět bez hodinek a co vlastně ve skutečnosti měříme? host k tématu : Jaroslav Dušek co se četnosti týče : 1 x do měsíce a proč tohle píšu i když se to zdá úplné mimo podporu prodeje a marketingu_ protože věřím, že by si s tím Matěj s Dominikem dokázali svými vtipnými glosami a přístupem super poradit.
Petrpřed 438 dny, reagovat
Dobry den, bylo by fajn si zde poslechnout jednou mesicne neco o domacich znackach a mistrech hodinarich. Vzdyt takova skola v Jihlave bude plna zajímavých pribehu.
Mojmírpřed 438 dny, reagovat
Koukám, že máte dost energie. Mohli byste přidat funkci vyhledávání hodinek bez datumovky? Hostem podcastu by mohl být učitel fyziky a téma: Proč plastové sklíčko vydrží náraz o větší energii než safírové? Proč nelze modrou nebo zelenou luniniscenci "nabít" červenou diodou? Jazykovědec by mohl vyložit původ slov minuta, sekunda a vteřina a fyzik rozdíl v jejich užití. Grafik by mohl ozřejmit termíny logo, logotyp, logomark a heraldik rozebrat "erb" Orientu. Optik vysvětlit, jak funguje antireflexní vrstva a proč je výhodné, aby byl kyklop na vnější straně sklíčka? Mikrobiolog o vlivu elektromagnetického pole na růst/inhibici buněk (odstíněný quartz strojek a krokový motorek od Sinn - technologie [Q]). Ekolog, co je to vodní a uhlíková stopa? Psycholog by mohl pohovořit o barvách a tvarech. Stylista o výběru hodinek podle vzhledu nositelky/nositele. Filosof, zda nosit či nenosit hodinky. Jednou týdně,24 až 48 minut.
Mojmírpřed 438 dny, reagovat
Pokud budete hovořit se zástupci MPM-Quality, zeptejte se, zda mohou vyrábět mechanické hodinky do 13 000 Kč s hackingem bez rotoru pro nátah (u lehkých hodinek uživatel vnímá pohyb excentru) a bez datumovky (v době mobilních telefonů nemá smysl kazit vzhled hodinek špatně čitelným údajem, který se mění jednou denně a u mechanických hodinek nošených jednou týdně by se musel pokaždé nastavovat při němž by v poloze kolem půlnoci mohlo dojít k poškození strojku), lehké (titanové pouzdro bez lunety, tvrzené plastové sklíčko, dýnko bez průhledu na strojek, průměr 40 mm, tloušťka 10 mm), přehledné a dobře čitelné za šera (tři soustředné bílé ručičky a indexy se zelenou luminiscenci na tmavě zeleném ciferníku bez číslic), na zeleném NATO řemínku standardní šířky. Díky a hodně nadšených posluchačů.
Ondřej H.před 437 dny, reagovat
Mohlo by to být alespoň jednou měsíčně. A zajímala by mě praktická zkušenost s hodinkami v běžném i extrémním(pracovním) provozu... Takový skladník ve šroubárně, by k tomu určitě měl co dodat..
Jindřich Č.před 437 dny, reagovat
Podcast by se moml uskutečnit jednou za měsíc.Jako hosta můžete pozvat třeba Luďka Seryna.
Romanpřed 437 dny, reagovat
Uvítal bych rozhovor s hodinářem, který má zkušenosti napříč značkami. Zda by bylo možné zhodnotit, zda kvalita odpovídá ceně, či nikoli. Popřípadě, zda lze říci, či je nějaká značka/model poruchovější. Co vybrat, čemu se vyhnout.
Jaroslavpřed 437 dny, reagovat
Zajímavé by mohly být rozhovory ze známými tvářemi o tom, jaké hodinky mají, jaky je jejich vztah k nim… no a taky jak uz bylo zmíněno, něco o historii značek, servisu, apod.
Jonášpřed 437 dny, reagovat
Určitě by mě zajímala historie značek. Ne jen tak obyčejné informace které jsou všude př. kdy značka vznikla atd... ale zajet více do historie a příběhu zakladatele značky. Do podcastu bych ocenil české hodináře a vyzpovídat je ptát se na jejich názory o různých tématech atd... podcast bych se snažil poslouchat každý co vyjde záleží jak často by to bylo pokud to čas dovolí ????
Josef Kubelkapřed 435 dny, reagovat
Já osobně miluji u značek i u jednotlivých typů nejn hodinek, ale i u jiných výrobků. Zajímá mě jejich historie a i příběhy, které jsou vázány na vznik značky i jednotlivých typů
TiKipřed 435 dny, reagovat
Máte před sebou opravdu těžký úkol. Poutavá témata probíraná se zajímavými lidmi - těch témat se nabízí mnoho: * český hodináři a jejich začátky + úskalí jejich podnikání i tvorby... ** osobnosti sportu, umění atd. a jejich preference u časoměrných přístrojů *** zapálení fandové hodinek a proč je právě ta jejich vybraná značka tou NEJ **** historie i budoucnost měření něčeho tak pomíjivého jako je čas. ****** + asi "milión" dalších Největší výzvou bude ale výběr hostů, ne každý odborník na dané téma dokáže o něm i poutavě vyprávět. Moderátor to má v těchto případech moc těžké a úspěšnost tak bude jen a jen o jeho schopnostech. Již mnohokrát jste ale prokázali svou erudici v tom co děláte, tak nemám strach a docela se těším na ten první podcast ...a pak každý následující měsíc na další.
Pavol H.před 435 dny, reagovat
Ja jen zhrnu vše co bylo napsané výše. K tématům: Různorodost! + neco navíc, překvapíte nás, vím to, protože to co děláte nás baví. K lidem: Různorodost! - od opraváře až po potapěče co má sbírku "želv" + nekdo navíc (třeba Silvestr, ten má hezkou sbírku, jen nevím jak ho ukecáte aby přiletel :). A četnost? No hlavne ne 3x v týdnu, to by jste nám začali lézt na nervy.
Robert Fpřed 435 dny, reagovat
Podle mě by bylo skvělé, kdyby něco takového vzniklo i u nás v češtině. Mně osobně by nejvíc zaujali recenze hodinek různých značek, které by byly ve stejné kategorii použití i ceny. Například srovnání nejlepších vojenských odolných hodinek se solárním pohonem do 15000kč. A i když se v podcastu na poslouchání nedají vložit fotky které můžeme vidět všude po internetu, zajímali by mně praktické zkušenosti například jak jsou pohodlné na ruce nebo jak sedí při sportování a další zajímavosti které se z fotek a parametrů na internetu nedovíte. Dále by mně rozhodně zajímali informace o údržbě hodinek (např. na co si dát pozor při nošení hodinek s koženým řemínkem.) Dále bych byl velmi rád za názory například vás jako obchodníků, kteří nejlépe vědí, jaké hodinky prodáte každý den, nebo naopak víte o hodinkách které se nejvíc reklamují. Například jednou měsíčně by jste v podcastu uvedly nejprodávanější hodinky dotykové, digitální a ručičkové. Jako další by například mohla být trocha historie vyhlášených značek a z jakých důvodů jsou hodinky Longines dražší než Festina? Jaké vymoženosti mají hodinky dražší než levnější? Když s někým mluvím o hodinkách často padne věta o tom, že některé značky jenom využívají svoji popularitu ve prospěch ceny, proto by mně zajímalo, proč jsou hodinky Seiko o tolik dražší než nejlevnější hodinky Casio Collection? Také by mně zajímalo, jakou roli hrají hodinky na tom, jak vás vidí lidé, například si koupím hodinky s ocelovým řemínkem, ale protože nejsem v práci ale někde venku v teplácích a sportovním tričku, jak to vypadá? To je asi všechno, co mně napadlo a co asi nebylo ještě zmíněno v jiných výborných radách. Já se jen těším na to, jak budu čekat třeba jednou měsíčné na kvalitní podcast.
Milošpřed 435 dny, reagovat
Ahoj, podcast bych přivítal, protože nic podobného v Česku asi není. Tak 30 minut délky, 1x za měsíc. Určitě bych občas pozval nějakého hosta odborníka v oboru. Ne nějaké celebritky. Témata různá, např. historie a současnost značek - levných i dražších, nejlepší hodinky k různým příležitostem, české hodinky, padělky, investice do hodinek, na co si dát pozor při výběru atd. A rozhodně zachovat stávající moderátorky.
Filip F.před 433 dny, reagovat
Dobrý den, myslím si, že velmi zajímavé by mohlo být, jak to u podcastu bývá pozvat všelijaké lidi, kteří mají, co dočinění s hodinkami. Například by bylo velmi zajímavé udělat něco jako váš úplně první článek o názorech skutečných vojáků, kteří sami nejlépe vědí o tom, jaké hodinky jsou na bojiště nejlepší. To však nemusí být jenom o vojácích, ale také o potápěčích, členech záchranných jednotek, pilotech, kteří opravdu potřebují používat chronograf, a ještě další jiné profese. Ještě jako hosté by tam neměli podle mě chybět Čeští hodináři, sběratelé hodinek, hodinkový nadšenci, nebo by se tam mohli ukázat zástupci hodinkových značek (minimálně české Prim). Také by bylo zajímavé něco jako váš blog, kde by si lidi nemuseli něco číst, ale by si mohli poslechnout nějakou recenzi, nebo hodinkové novinky, a odkazy na ně můžete dát někde do popisku. Další věc, jak už bylo někde zmíněno, zajímalo by mně téma na hodinky jako investice. A jako další historie světově známých výrobců hodinek jako například Seiko, Rolex, nebo Casio. Dále by byla dost informativní údržba hodinek pro začátečníky například jak často hodinky čistit, jak moc hodinkám vadí pot při sportování, a další takové rady ohledně údržby. Také mně napadlo že byste do magazínu, který máte na internetu dali článek kde by lidé psali svoje dotazy, a na ty zajímavé byste mohli v podcástu reagovat. To je asi všechno z mích nápadů, a vám držím palce ať se vám to podaří.
Michalpřed 433 dny, reagovat
Dobry den, líbilo by se mi, kdyby byly ve vašem podcastu různé příběhy o historii hodinek a její značce. Mohl by byt i host (hodinář, výrobce, prodejce atd.) a jejich komentáře z pohledu jejich profese. Samozřejmě i představení a recenze jednotlivých kusů hodinek. I co se tyče módy, kdy a jaké hodinky použít. K jaké příležitosti se co hodí a co zase ne. Dík a hlavně se nebát.
Erikpřed 432 dny, reagovat
Podcast určitě přijde vhod při vaření nebo uklízení :). Délka bude záviset asi na tom, jakého si pozvete hosta nebo na tématu. Frekvence ideální jednou týdně případně jednou za dva týdny. Určitě bych si rád něco poslechl o dostupných hodinkách v cenové kategorii do 10k. Dále třeba o historii hodinářského řemesla v ČR i ve světě, quartzové revoluci v sedmdesátých letech, o značce Swatch a o tom, jak pod sebe získala renomované značky dražších švýcarských hodinek. Jak si sestavit základní sbírku pro všechny příležitosti s určitým rozpočtem (5k,10k,20k,50k a víc), například: jedny potápky, jedny digitálky, základní spolehlivé automaty, něco k obleku do společnosti, quartz k dennímu nošení, automaty k dennímu nošení, solární a tak dále. Zde se nabízí pozvat si třeba dva hosty a každého nechat sestavit onen základ s určitým rozpočtem dle osobních preferencí a zkušeností a pak oba výběry porovnávat při diskuzi. Dále poměr cena výkon u jednotlivých značek. Kde se vyplatí si připlatit kvůli jedinečnému designu. Do kterých hodinek investovat, protože se čeká, že už se nebude pokračovat s výrobou nebo obecně kapitolu o hodinkách jako investici, moderní i historické. Které hodinky si drží určitou cenu v případě prodeje. Potom bych jako téma určitě zařadil základní automaty od Seika, Timex a Orientu, porovnání, kategorizace, v čem se lišší různé generace Orient Bambino, případně Seiko 5, jakou roli hraje označení Japan made (Seiko). U kterých hodinek se dá spíše čekat, že bude vodotěsnost/voděodolnost podhodnocená (Swatch, Casio) a u kterých se radši kontaktu s vodou úplně vyvarovat. Na co si dát pozor při koupi repasovaných hodinek - např. PRIM nebo překopané cibule známých a drahých značek na náramkové (např. OMEGA) a jejich následný servis za cenu vyšší než koupě. U levnějších hodinek bych ocenil i test vodotěsnosti. Obecně kapitolu o servisu automatů, jak často u které značky, proč je to důležité atd. Určitě by mě zajímala kapitola o sklíčkách, zda je možné nechat si vyměnit vypouklé sklíčko za rovné či naopak, jestli to má nějaký vliv na funkčnost u určitých hodinek. V tomto by šlo navázat tématem "tuningu" levnějších značek lepší výbavou - známá kratochvíle dávat si safírové sklíčko na seiko 5 atd. Dále bych jako téma ocenil řemínky, například u kterých hodinek si dát radši řemínek vyměnit od profesionála, aby nedošlo k poškození pouzdra či řemínku. Jak je to s řemínky a vhodnými příležitostmi k nošení. Velikosti - zda se dá nosit o milimetr menší řemínek, než je původní, v čem by to mohlo vadit atd. Dále mě napadá téma módní hodinky, u kterých platíme za značku a u kterých se dostáváme k příjemnému překvapení v poměru značka/cena/parametry (nedávno jsem narazil na Adidas solární hodinky za dobrou cenu se super designem, byl jsem překvapen). Potom třeba repas hodinek, u kterých se vyplatí třeba i broušení pouzdra, kde to naopak nemá smysl. Dále kapitola o úskalí objednávání hodinek ze zahraničí - záruka, clo, na co by člověk mohl narazit, proč se vyplatí zaplatit o trošku víc u tuzemského prodejce a mít jistou záruku a zákaznický servis. Důležité - pro a proti šedého obchodu s hodinkami (v tom nemám dodnes jasno). U kterých quartzových hodinek je v pořádku vyměňovat sám baterii, u kterých naopak člověk zbytečně riskuje. A jako poslední mě napadá téma - typy zákazníků a hodinek, které by si měli pořídit ve smyslu: Nenosím hodinky denně, jde mi hodně o přesnost, nechci se otravovat seřizováním na denní bázi - rezultát: Quartz nebo solární, automaty nejsou pro mě. Další: Nosím hodinky 24/7, často jsem v prostředí náchylném na smočení, pracuji manuálně a potřebuju hodinky, co něco snesou, nechci hodinky u kterých mi bude líto, když je "otluču" - G shocky atd.. Témat se dá ve finále vymyslet spousta. Výhodu máte v tom, že budete první v češtině. I kdyby došlo ke kopírování nepřeberného množství obsahu, který už někdo vytvořil v zahraničí, tak budete mít vždy výhodu právě jazyka a také přizpůsobení oněch témat našemu trhu. A co se týká sledovanosti, tak o tu se myslím, nemusíte bát :)
Lukáš Kuklíkpřed 432 dny, reagovat
Dobrý den, Podcast by určitě by ocenili všichni hodinkový nadšenci.Frekvence 1-2 do měsíce s délkou 60 - 120 minut.Témat je určitě nekonečně mnoho ale základ je určitě automaty,quartz,solar… hosté podcastu by mohli být zběratele,lidé z oboru a ambasadoři značek.
Radimpřed 431 dny, reagovat
Náměty účastníků diskuse jsou opravdu široké a tematicky pestré. Nicméně jsem názoru, že řada z nich by byla více využitelná jako náměty pro články do Vašeho magazínu. Pro zahájení programu podcastů by podle mého podcasty mohly být zaměřeny například podle převažující charakteristiky hodinek, tj. např. hodinky letecké, potápěčské. společenské. sportovní, vojenské atd. a k nim rozhovory se zajímavými lidmi nebo top lídry v příslušném oboru, např. rozhovory s piloty velkých dopravních letadel včetně dopravních letounů české armády, rozhovory s našimi piloty stíhacích letadel, rozhovory s profesionálními policejními potápěči nebo sportovními potápěči, rozhovory s špičkovými českými horolezci atd. a to vždy podle příslušného tematického zaměření. Tyto tematicky zaměřené podcasty by měly tvořit ucelené série s určitým omezeným počtem dílů, frekvence podcastů cca 1 až 2x za měsíc (pokud to Váš tým časově zvládne). Takže můj názor: zahájení podcastů nikoli jako podcastů zaměřených na historii hodinářství nebo hodinářských firem, k technickým problémům vývoje a výroby mechanických hodinek apod. Ale podcasty ve formě rozhovorů se zajímavými osobnostmi a top lídry. Tímto krokem bych začal a pak se uvidí, jak se zaměření podcastů rozroste. Podcasty musí bavit Vás i Vaše posluchače. Jsem přesvědčen, že podcasty budou určitě přínosem pro Váš web.
Petr R.před 431 dny, reagovat
Podcasty mají mou podporu. Čtu Vás pravidelně a jste ve videích a článcích v magazínu moc dobří. Jen bych pro možný námět pro podcasty doplnil podcasty s tématickým názvem např. Hodinářská škola, kde by byly témata vážící se k vybraným otázkám historie hodinářství, jejich značek, k technický otázkám výroby, materiálů a fungování hodinek a jejich strojků atd. a to za využití výše uvedených námětů. A poslední námět: podcasty s názvem např. Jaké hodinky nosíme a jaké bychom chtěli nosit. A to je podcast pro Vás jako pracovníků Vaší společnosti. Abychom i Vás znali a o to více měli rádi. Děkuji.