» Blog » Casio

VYBRALI JSME 6 NEJ: Hodinky Casio

Tagy: Výběr nejlepších | Casio | Pánské | Klasické

Šimon Šesták | 24.1.2024 | 3 MIN | 2x komentář

Hodinky od japonského Casia patří již mnoho let mezi celosvětově nejprodávanější hodinky. Je to dáno jednak jejich dostupnou cenou a jednak tím, že jsou nabízeny opravdu v nepřeberném množství stylů – a jen málokdo by si nevybral. Pokud přeci jen váháte, usnadníme vám volbu našimi tipy na nejzajímavější kousky, co nám padly do oka.

(1) Společenské

V první kategorii jsme vybírali hodinky společenské, tedy takové hodinky, které si můžete s klidným srdcem vzít jak do kanceláře, tak třeba na pracovní schůzku nebo odpoledne do kina.

Jako první jsme zvažovali model MTP-1384, který působí velmi luxusním dojmem a za cenu necelých dvou tisíc už dostanete 100M voděodolnost. Ale nakonec jsme jako top model vybrali populární MTP-1302. Mají sice jen 50M voděodolnost, ale pro své hravé barvy si rychle našly své místo v srdcích sběratelů. Na některé barevné kombinace, jako třeba na slavnou Tiffany Blue, se ještě dnes často čeká celé týdny.

(2) Každodenní

Vybírat hodinky, které se budou hodit pro většinu příležitostí, je opravdu oříšek. Měly by být poměrně lehké, praktické a funkčně dost nabité. To všechno by splňovala spousta digitálek, ale ty si třeba k saku vezmete jen stěží. My jsme proto sáhli po modelu Casio Wave Ceptor LCW-M170TD. Ten nabídne lehké titanové pouzdro a náramek (hodinky jsou tedy vhodné i pro alergiky) a praktické solární dobíjení, takže pravidelné návštěvy u hodináře můžete vypustit z hlavy.

6 NEJ: Pánské titanové hodinky
16.12.2021 - Eliška Měrková
6 NEJ: Pánské titanové hodinky

Hodinky jsou navíc také rádiem řízené, což podstatně zvyšuje uživatelský komfort. Díky nenápadnému digitálnímu displeji na šesté hodině se Casiu povedlo napěchovat hodinky i funkcemi, na které jsme zvyklí právě z digitálek – světové časy, stopky, budíky a další užitečné funkce, to celé v balení za necelých 8 tisíc! Ti, kteří by přeci jen na zápěstí preferovali chladivou ocel, mohou sáhnout po modelu LCW-M100 se stejným modulem.

Casio Lineage LCW-M170 recenze – Ty nejlepší univerzálky?
31.5.2023 - Radim Krčmář
Casio Lineage LCW-M170 recenze – Ty nejlepší univerzálky?

(3) Retro

Retro hodinky se v nabídce Casia hledají opravdu velmi snadno, o to hůř se však vybírá jen jeden vítěz. Samozřejmě, mohli jsme sáhnout po ověřených modelech F91W nebo A168, ale závěrem roku (2023) nás Casio příjemně překvapilo představením nových decentních barevných kombinací modelu AQ-230A. Ten je oblíbenou volbou těch, kteří nedají dopustit na analogové hodinky, ale rádi využijí praktických údajů na drobném digitálním displeji. Hodinky jsou díky lehkému pouzdru z pryskyřice navíc velmi pohodlné.

(4) Sportovní

Sportovní hodinky by měly rozproudit vaši krev! Měly by v sobě zachycovat dravost závodních aut a proudící adrenalin. Málokteré kolekci se to daří tak, jako řadě Edifice. No a pokud hledáme hodinky blízké závodním automobilům, proč rovnou nezvolit hodinky z materiálu, který je pro motorsport typický – karbon.

Pouzdro z karbonem vyztužené pryskyřice s výraznými výřezy dodává hodinkám nejen sportovní drive, ale především lehkost – karbon navíc v zimě nestudí na ruce tak jako ocel. Kombinace solárního pohonu a přítomnost bluetooth z hodinek také dělá skvělého společníka pro někoho, kdo potřebuje znát čas vždy na sekundu přesně.

(5) Outdoorové

Spoustu hodinek, které potěší srdce outdoorových nadšenců, najdeme v řadě G-Shock. Nabídka G-Shocků je však tak široká, že jsme se rozhodli jim věnovat samostatný článek:

6 NEJ: Nejlepší G-Shocky, jaké jsou k mání
6.12.2023 - Filip Debrecenyi
6 NEJ: Nejlepší G-Shocky, jaké jsou k mání

A koneckonců milovníkům túr a výšlapů je zamýšlena spíš řada Protrek. Z ní jsme vybrali model PRG-340T. Tento krasavec z biomateriálu na titanovém tahu potěší funkcemi, jako je výškoměr či kompas. Hodinky jsou vybaveny solárním dobíjením a možná zamrzí jen to, že chybí rádiová synchronizace času.

(6) Digitální

Kdo by nechtěl nosit hodinky, jaké měl James Bond? No dobře, Roger Moore sice nosil Seiko G-757, ale tahle dostupná Casia AE-1200 jsou jim proklatě blízko! Není divu, že si vysloužily přezdívku Casio Royale. Možnost sledovat čas v druhé časové zóně s přehlednou minimapkou a kvalitní osvětlení z nich dělají nejen ideálního parťáka tajného agenta, ale především vítěze kategorie digitálních hodinek.

Historie značky Casio – Od kalkulaček přes televize, až k hodinkám
4.1.2024 - Filip Debrecenyi
Historie značky Casio – Od kalkulaček přes televize, až k hodinkám

Casio Collection MTP-M305 recenze – Už i Casio má své Apple Watche
15.4.2024 - Filip Debrecenyi
Casio Collection MTP-M305 recenze – Už i Casio má své Apple Watche

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Jan Matúšekpřed 94 dny, reagovat
Zdar a sílu, uvítal bych prosím článek o jednotlivých řadách a trochu se rozepsal. Možná začít řadou G Shock. Koukam po něčem do garáže, kde nebudu muset kvedlat zápěstím pokaždé když chci vidět kolik je hodin (Epix), ale mají milion modelů a řad a místo abych si vybral, mám v hlavě naprostý guláš ???? to samé se mi děje s řadou ProTrek, ale v menším. Hodinky se liší cenou, ale zdá se mi, že všechny mají těch pár skvělých základních funkcí a co dál? Článek by vzdycky mohl začít stručným přehledem řad a každý díl by obsahoval jednu vybranou. Třeba v pořadí podle prodejnosti? Sorry, jestli jsem Vám přidělal práci (smejicisesmajlik)
Filip Debrecenyipřed 93 dny
Zdravím, tento typ článku máme aktuálně v procesu, jelikož se ale jedná o velmi obsáhlé téma, je to běh na dlouhou trať. :) Věřím, že je těžké se v tom orientovat, nabídka je široká. Do doby, než se nám to podaří zpracovat vás určitě mohu odkázat na článek nejlepších G-Shocků, možná vám to s výběrem lehce pomůže: www.hodinky-365.cz/blog/6-nej-casio-g-shock. No a pokud bych tento proces měl přeskočit a nějaké garážovky, které splní vše za rozumnou cenu doporučit, jednalo by se určitě o model G-Shock GW-M5610U nebo GA-2100. :)

Hodinky zmíněné v článku