» Blog » Garmin

Garmin Fenix 6 recenze – jednička mezi outdoorovými hodinkami

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 25.9.2020 | 14 MIN | 200x komentář

Nad titulkem tohoto článku jsem přemýšlel dlouho, až jsem se dopracoval k tomu, že tam prostě napíšu "jednička mezi outdoorovými hodinkami". O šesté generaci Fenixů se totiž nic jiného ani říct nedá. Je to zkrátka univerzální sporttester doplněný o topografické mapy, obrovské úložiště a nějakou tu chytrou funkci jako je třeba bezkontaktní placení Garmin Pay. Navíc mají tyto hodinky až neuvěřitelnou výdrž a sportovně-elegantní design hodící se ke každodennímu nošení. Který model jiné značky toto může říct? Upřímně, žádný.

Pokud vás zajímá nějaká konkrétní informace, tak si můžete urychlit hledání:

[[M3044]]

Tentokrát si dovolím začít poněkud subjektivně a neurčitě. Považuji se za člověka kritického a když jsem po měsíci nošení začal psát recenzi na Garmin Fenix 6X, pocítil jsem nejistotu. Šestá generace řady Fenix s sebou nese velkou spoustu předpon NEJ, obrovské množství plusů a napříč trhem naopak málo mínusů. Dovolil bych si snad i říct, že žádné. A to je právě důvod mé nejistoty. Vlajkové lodi americké společnosti Garmin snad ani není co vytknout.

SOUBOJ: Garmin Tactix Delta vs. Garmin Fenix 6X
9.12.2021 - Dominik Hok
SOUBOJ: Garmin Tactix Delta vs. Garmin Fenix 6X

Vzhledově stará dobrá klasika ve třech velikostech

Co se týče vzhledu, tak Garmin vsadil na jistotu. Šestá řada se vzhledově od předchozích generací příliš neliší a myslím, že je to dobře. Hodinky vyzařují sportovně-elegantní design vyšperkovaný kovovou lunetou, kterou jistě ocení uživatelé nevyhledávající ryze plastový vzhled sporttesteru. Fenix 6 se nabízí ve třech velikostních variantách – 6S, 6 a 6X

Garmin Fenix 7, Epix 2, Instinct 2 – Je to tady!
19.12.2021 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7, Epix 2, Instinct 2 – Je to tady!

Garmin Fenix 6 – Rozdíly ve variantách
23.7.2021 - Dominik Hok
Garmin Fenix 6 – Rozdíly ve variantách

Dámská verze (Fenix 6S) je obohacena o zlatou či stříbrnou ocelovou lunetou

Nejmenší verze cílí na dámské zápěstí a vzhledově to jasně dáva najevo. V Garminu designerům trochu povolili uzdičku a ti Fenixy doslova zženštili. Fenix 6S se nabízí v jiné než konzervativně černé barvě a obohatil se o zlatou či stříbrnou ocelovou lunetu. Což naprosto chápu, jelikož spousta žen nechce během dne nosit outdoorově vypadající hodinky. Přeci to musí nějak vypadat! Dámská verze má průměr 42 milimetrů, displej o velikost 1,2 palce a hmotnost pohybující se okolo 60 gramů.

Fenix 6 je střední cestou napříč šestou generací Fenixů

Prostředníkem z trojice je varianta Fenix 6, která už není tak "městská" jako verze 6S. Tady už výrobci vsadili na sportovnější vzhled, což platí také pro řadu 6X. Ale jak už jsem zmiňoval, díky kovové lunetě si hodinky udržují také dávku elegance. Proto nevypadají úplně špatně třeba i ke košili.

Fenix 6 má průměr pouzdra 47 milimetrů, displej o velikosti 1,3 palce a hmotnost okolo 80 gramů. Důležité je zmínit, že tato velikost se nabízí také ve verzi s titanovou lunetou, která snížila hmotnost celých hodinek na 72 gramů. Tuto verzi poznáte jednoduše - luneta je o něco světlejší a hodinky se prodávají s mírně extravagantním oranžovým řemínkem.

Největší z trojice (Fenix 6X) váží 93 gramů

A dostáváme se ke mnou testované verzi. Model Fenix 6X má průměr 51 milimetrů, displej o velikosti 1,4 palce a hmotnost 93 gramů. Což upřímně na ruce během dne poznáte. To je dle mého názoru snad jediný mínus na celých hodinkách. Jsou jednoduše těžké. Abych se přiznal, s hodinkami jsem nespal, protože jsem byl rád, když jsem je večer sundal.

Řešením může být verze Fenix 6X Solar, která je díky titanové lunetě i se solárním článkem o něco lehčí než verze bez solárního napájení. Tento model pak váží víceméně stejně jako prostřední velikost - 82 gramů. Samozřejmě je ale potřeba si za to připlatit.

Solární verzi poznáte jednoduše podle světlejší titanové lunety.

Solární verzi poznáte jednoduše podle světlejší titanové lunety.

Displej u 6X narostl o 36 %

Starší pátá generace Fenixů nabízela také tři velikosti, ale s jedním velkým rozdílem. Displej byl u všech variant stejný, tedy 1,2 palce, což je stejně jako má nejmenší verze šesté řady. Okolo displeje pak byla spousta nevyužitého prostoru, který se v Garminu pro tentokrát rozhodli využít naplno. Fenix 6X má plochu displeje oproti 5X větší o 36 %, což rozhodně není málo.

Fenix 5X (vlevo) a Fenix 6X (vpravo).

Fenix 5X (vlevo) a Fenix 6X (vpravo).

Šestá generace Fenixů využívá transflektivní LCD displej

Všechny modely používají transflektivní LCD displej, který se vyznačuje vysokou čitelností i na přímém slunci, permanentním rozsvícením, nízkou spotřebou, ale někomu se může zdát lehce mdlý (jak je pro LCD displeje typické). Ale upřímně, tady Garmin odvedl skvělou práci. Displej je dle mého dostatečně kontrastní.

Přehled základních parametrů velikostních variant

Garmin Fenix 6S Garmin Fenix 6 Garmin Fenix 6X
Průměr pouzdra 42 mm 47 mm 51 mm
Výška pouzdra 13,8 mm 14,7 mm 14,9 mm
Šířka řemínku 20 mm 22 mm 26 mm
Velikost displeje 1,2" 1,3" 1,4"
Rozlišení displeje 240x240 px 260x260 px 280x280 px
Hmotnost Pro/Safír 58/61 g 80/83 g 93/93 g
Titanová verze NE ANO (72 g) ANO (82 g)
Solární verze NE NE ANO

Je libo safír nebo minerál?

Aby to Garmin udělal s výběrem ještě trochu složitější, tak všechny velikosti nabízí v levnější variantě s minerálním sklíčkem s úpravou Corning Gorilla Glass 3 a ve dražší se safírovým sklíčkem.

Samozřejmě, jak už to bývá, tak vše má své pro i proti. Minerální sklo je odolnější proti rozbití, ale není tak obtížné ho poškrábat, takže se na něj doporučuje nalepit ochranné sklo. Oproti tomu safírové sklo je téměř nepoškrábatelné, ale zase méně odolné proti rozbití (je totiž tvrdší, ale díky tomu i křehčí). Další nevýhodou může být horší čitelnost, jelikož safírové sklo vytváří více odlesků, což snižuje kontrastnost barev displeje. Takže pro někoho se zhoršeným znakem bych určitě doporučil verzi s minerálním sklem.

Srovnání Garminů Fenix 6S s minerálním (vlevo) a safírovým sklíčkem (vpravo) pod světlem. (Zdroj: Garmin Forum)

Řemínek vyměníte během pár vteřin

Hodinky se na ruku připevňují silikonovým řemínkem se systémem QuickFit díky kterému můžete řemínky libovolně měnit v řádu několika vteřin. A nabídka řemínků je opravdu široká. Není problém si hodinky vyšperkovat jinou barvou silikonového řemínku, koženým řemínkem či dokonce kovotahem.

Na spodní straně pouzdra se pak skrývá optický snímač tepové frekvence a senzor okysličení krve (pulzní oxymetr). A na bocích pouzdra najdeme 5 mechanických tlačítek, kterými se hodinky ovládají.

Fenix 6 nemá dotykový displej

Ovládání tlačítky má spoustu výhod. Při sportovní aktivitě je tento typ ovládání mnohem jednodušší, a to i za deště, se zpocenýma rukama, v mrazu a třeba i v rukavicích. Ovládání je velice intuitivní a za pár minut to máte v malíku. Nebo v ukazováčku a prostředníčku, záleží na vás.

1 - Podsvícení/Dlouhým stiskem otevřete zkratky, 2 - Nahoru/Dlouhým stiskem otevřete Menu, 3 - Dolů/Dlouhým stiskem otevřete hudbu, 4 - Potvrzovací tlačítko/Spuštění monitoringu sportovní aktivity, 5 - Zpět/Manuální zaznamenání kola

1 - Podsvícení / Dlouhým stiskem otevřete zkratky, 2 - Nahoru / Dlouhým stiskem otevřete Menu, 3 - Dolů / Dlouhým stiskem otevřete hudbu, 4 - Potvrzovací tlačítko / Spuštění monitoringu sportovní aktivity, 5 - Zpět / Manuální zaznamenání kola

V úsporném režimu vydrží solární verze hodinek 120 dní

Výdrž baterie je jedním z velice důležitých polí, kde se soutěží napříč značkami. O prvenství se snažily hodinky jako Polar Vantage V, Suunto 9, ale pak... Přišla šestá generace úspěšné řady Fenix, jejíž nejvyšší model Garmin Fenix 6X Solar je schopný vydržet s aktivní GPS po dobu 66 hodin (příjem polohových dat každou sekundu). V režimu smartwatche hodinky vydrží až 24 dní. Stejnou výdrž baterie už má pouze Garmin Tactix Delta Solar.

Hodinky nabízejí několik režimů, kterými můžete ovlivnit výdrž baterie. Při zaznamenávání trasy hodinky potřebují přijímat GPS signál, což nabití baterie rapidně snižuje. Proto se dá nastavit frekvence snímaní naší polohy. Nejlepším možným nastavením je snímání GPS každou vteřinu, dále je UltraTrac mód, kdy hodinky snímají GPS každou minutu a posledním je expediční režim, ve kterém se dá nastavit rozmezí 15-90 minut.

Jelikož je podřad Fenixu 6 tolik, tak pro větší přehlednost přikládám tabulku s hodnotami:

Garmin Fenix 6S Garmin Fenix 6 Garmin Fenix 6X Garmin Fenix 6X Solar
Režim hodinek až 9 dní až 14 dní až 21 dni až 24 dní
Režim hodinek se spořičem až 34 dní až 48 dní až 80 dní až 120 dní
GPS (1s) až 25 hodin až 36 hodin až 60 hodin až 66 hodin
GPS + hudba až 6 hodin až 10 hodin až 15 hodin až 16 hodin
GPS (1 min) až 50 hodin až 72 hodin až 120 hodin až 148 hodin
GPS (1 hod) až 20 dní až 28 dní až 46 dní až 56 dní

UPDATE - současně se nabízí v solární verzi také verze 6 a 6S (nabídka solárních verzí šesté generace řady Fenix)

Výdrž baterie při příjmu signálu GPS ovlivňuje spousta faktorů

Samozřejmě je velká spousta dalších proměnných, které ovlivní to, jestli se k údaji vypsanému v tabulce dopracujete. Jednou z prvních je to, jestli přijímáte polohová data pouze z navigačního systému GPS, nebo GPS v kombinaci s GLONASS či GALILEO. Při příjmu signálu z více satelitů se výdrž baterie rapidně snižuje. To stejné se děje, pokud máte připojeny externí snímače, aktivovanou Wi-Fi, pulzní oxymetr nebo třeba často nahlížíte do mapy v hodinkách.

Fenixy nově snímají tep také pod vodou

Ze senzorové výbavy hodinky nabízejí optický snímač tepové frekvence, který je schopný poprvé v řadě Fenix snímat tep také (plavci slyšte!) pod vodou. Hodinky opticky měří také okysličení krve. Téměř až samozřejmostí je poté tříosý akcelerometr a gyroskop, barometr, teploměr a kompas.

Hodinky mají voděodolnost slušných 10 ATM, takže vody se rozhodně bát nemusíte. Navíc hodinky odolností splňují vojenský standard MIL-STD-810G (mimo jiné jej splňuje také Garmin Tactix Delta a Instinct).

Garmin nabízí také "osekané" Fenixy bez map, velkého úložiště, hudby a Wi-Fi

Co se týče funkcí hodinek, tak začnu tím úplně nejdůležitějším. Při výběru narazíte na slova jako jsou PRO, Sapphire, Solar a podobně. Proč je to tak důležité? Protože, když si zakoupíte Fenix 6 bez přízviska PRO, v hodinkách neočekávejte velké úložiště (pouze základních 64 MB na aplikace), hudební přehrávač, Wi-Fi a mapy. To hledejte až za příplatek ve verzi PRO.

  • PRO - úložiště 32 GB, topografické mapy, hudební přehrávač a Wi-Fi
  • Sapphire - veškeré výhody jako verze PRO v kombinaci se safírovým sklíčkem
  • Solar - veškeré výhody jako verze PRO s přidaným solárním panelem, který prodlouží výdrž baterie o 10 % a titanovou lunetou

Nejen topografické mapy, ale také mapy golfových hřišť a lyžařských středisek

Pokud se budeme bavit o verzi PRO, můžu vám na rovinu říct, že je skoro až neuvěřitelné, kolik se toho Garminu povedlo nasoukat do pouzdra hodinek (možná proto ta váha?). Velkým lákadlem jsou topografické mapy České republiky, které si stáhnete v Garmin Expressu po připojení hodinek k počítači. Kromě toho je tam také jednodušší mapa celé Evropy.

Nicméně, v hodinkách nenaleznete pouze podrobné obecné mapy, ale také mapy golfových hřišť a lyžařských středisek. Součástí map je také pokročilá navigace pro kterou rozhodně naleznete využití. Užitečná je například navigační funkce Okružní trasa, kdy hodinky po zvolení počtu kilometrů vytvoří (kdo by to byl čekal) okružní trasu. Takže, pokud přijedete k neznámým horám a budete chtít třicetikilometrovou okružní trasu, tak není problém, stačí to zadat do hodinek. Hodinky k tomu používají algoritmus TrendLine, který zaznamenává nejčastěji využívané trasy ostatními Garmin uživateli.

Empétrojky či Spotify? Není problém

Verze PRO nabízí obrovské úložiště 32 GB pro vaše aplikace, ale hlavně pro hudbu. Ta se do hodinek nahraje skrze Garmin Express na vašem počítači. A věřte tomu, že 32 GB je opravdu dost. Spárování hodinek s bezdrátovými sluchátky vám pak zabere asi minutu.

Pokud jste fanouškem spíše streamovacích služeb, tak hodinky nabízejí už předinstalovanou aplikaci Spotify skrze kterou (po stažení) můžete poslouchat své uložené playlisty offline. To stejné platí také pro Amazon Music, Deezer či iHeartRadio. Výhodou je i ovládání hudby z telefonu. Telefon si tedy můžete strčit do batohu nebo do obalu na ruce a hudbu pohodlně ovládat ze zápěstí.

Hodinky si můžete díky velkému úložišti obohatit o spoustu dalších aplikací. Já osobně jsem si hodinky obohatil o monitoring tenisu, který hodinky v základu nenabízejí. Další užitečnou aplikací je například Alcometer, která mi spočítala, kdy budu zhruba schopný znova řídit po pivku na horách. V mobilní aplikaci Connect IQ naleznete krom aplikací do hodinek také tisíce vzhledů ciferníku.

Nejen, že je těch funkcí tolik, ale ještě jsou pro uživatele přívětivě uspořádané

Mapami, hudbou a velkým úložištěm pro aplikace a hudbu jsem začal schválně, jelikož se jedná o jedno z největších lákadel při koupi šesté generace řady Fenix. Ale zase není potřeba dělat ukvapené závěry, že je to jediný důvod, proč je koupit. Hlavní důvod je to, že toho umí ještě mnohem více. Bude moc pošetilé, když si dovolím říct, že umí všechno, co vůbec dnešní moderní sporttester dokáže?

Kdykoliv chytím do ruky Fenixy, vždy mě pohladí na duši přehlednost jejich uživatelského prostředí. Posunem dolů najdete veškeré (pro vás) důležité informace. To "pro vás" jsem zmínil schválně, jelikož je hlavní obrazovka plně konfigurovatelná. Uvidíte tedy přesně to, co vás zajímá.

Mně osobně se posunem dolů zobrazuje počasí, informace o západu a východu slunce, hodnota VO2Max, kompas, stav tréninku, má poslední aktivita, počet kroků, tepová frekvence, okysličení krve, kalendář, oznámení a ovládání Spotify. Všechny doplňky jsou samozřejmě "otvíratelné", kde se dozvíte podrobnější informace. Pokud byste dali přednost jiným doplňkům, tak se vám na hlavní obrazovce může zobrazovat například stav barometru, výškoměřu, monitoring stresu, dýchání, spánku, počet vystoupaných pater a jiné. Nabídka zobrazení doplňků je opravdu široká.

Velký displej X-ek dokáže najednou zobrazit až osm údajů během sportovní aktivity

Fenix 6 jsou univerzálním sporttesterem, což potvrzují také nabídkou sportovních aktivit. Krom klasických sportů jako je běh, cyklistika a plavání v hodinkách najdete například pilates, jógu, surfování, běžky, bouldering a mnohem více.

Veškeré sportovní aktivity mají konfigurovatelná datová pole (které údaje se vám budou zobrazovat při sportovní aktivitě) a díky velkému displeji se vám během sportovní aktivity může na Fenix 6X zobrazit až osm údajů v rámci jednoho datového pole. U verze PRO a Sapphire jsou pak samozřejmostí dvě datová pole vyhrazená pro mapu a ovládání hudby.

Na jedno datové pole je možné nakonfigurovat až osm údajů

Po ukončení sportovní aktivity hodinky vytvoří podrobnou statistiku vašeho sportovního výkonu. Já s hodinkami nejčastěji běhám a po ukončení monitoringu aktivity mě hodinky obeznámí o celkovém čase, vzdálenosti, nadmořské výšce, průměrném tempu, rychlosti, ale také podrobnějších údajích jako je třeba kadence kroků, spálené kalorie, dechová frekvence a odhadovaná ztráta potu. Při připojení externího hrudního snímače získáte údaje také o průměrné délce kroku, vertikálním poměru a oscilaci, a rovněž o době a vyváženosti kontaktu se zemí.

Souhrn sportovní aktivity v aplikaci Garmin Connect

Souhrn sportovní aktivity v aplikaci Garmin Connect

Ihned po ukončení aktivity hodinky zhodnotí, jaký pro vás měl trénink přínos, aerobní a anaerobní zátěž a dobu regenerace.

Newtonovi jablko na hlavu, mně Garminy z ruky

S Fenixy 6X mám jednu zkušenost z praxe a nedá mi, abych to nezmínil. Tím, že hodinky váží 93 gramů, je samozřejmé, že gravitační síla na ně působící je o něco vyšší. Při sportovní aktivitě hodinky na ruce sem tam nedrží a mají tendenci se hýbat. Setkal jsem se i s tím, že neznamenávaly úplně správně můj srdeční tep. Například, když jsem ve stoje šlapal do kopce na kole a začal jsem pohybovat rukama, hodinky přestaly snímat můj tep, i když se mi tepová frekvence zcela jasně zvyšovala. To je výhoda třeba Garmin Forerunner 945, které jsou téměř o polovinu lehčí a na ruce drží o něco lépe.

Garmin Fenix 6X mají skutečně robustní a těžké pouzdro

Garmin Fenix 6X mají skutečně robustní a těžké pouzdro

Hodinky monitorují spánek i hladinu stresu. Během dne oceníte zobrazení notifikací z telefonu

Z takového toho klasického "Garminovského balíčku" hodinky nabízejí doplňky jako podrobný monitoring spánku, monitoring stresu, počet ušlých kroků a samozřejmě vám hodinky zobrazí veškeré notifikace z telefonu. Své využití si může najít také doplněk Body Battery, který na základě vašeho spánku, stresu a aktivit, určí nabití vašeho těla na škále od 0 do 100.

Sportovci určitě ocení už zmiňovaný odhad hodnoty VO2Max, což je maximální množství kyslíku, které můžete využít během sportovní aktivity. Obecně se to považuje za dobrý ukazatel aktuální kondice, který vás může motivovat k lepším výkonům. Tento ukazatel jsme podrobně popisovali v jednom z našich článků v magazínu.

Během dne rozhodně oceníte bezkontaktní platby a rychlé odpovědi

V čem má dle mého Garmin trochu náskok oproti konkurenci, tak v chytrých funkcích. Fenixy šestky nejsou jen výborný sporttester, ale také nabízejí pár chytrých funkcí k ulehčení života.

Jednou z těch nejvyužívanějších jsou rozhodně bezkontaktní platby přes Garmin Pay. Ačkoliv tuto možnost nabízí konkurence jako je třeba Samsung (Samsung Pay) či Suunto (Google Pay), Garmin má v tomto ohledu jednu nespornou výhodu. Garmin Pay je oproti těmto dvěma konkurenčním technologiím podporováno valnou většinou českých bank (banky podporující platební metodu Garmin Pay).

Častým dotazem ohledně hodinek je "A můžu z nich volat?". U Fenixů bohužel musím nabídnout jednoduchou a pro někoho asi nešťastnou odpověď - NE. Tuto chytrou funkci nenabízí žádný model od Garminu. Nicméně, Fenix 6 nabízí alespoň možnost rychlých odpovědí na zprávy a odmítnutí hovoru. Ale musím zklamat majitele "jablíček", kteří se této funkce v kombinaci s Garminy nedočkají. Samotný Apple totiž povoluje rychlé odpovědi pouze na vlastních Apple Watches.

Pro koho je šestá generace Fenixů vhodná?

Kdybych řekl, že úplně pro všechny, tak to tak trochu bude i nebude pravda. Šestá generace Fenixů je ze všech ohledů špičková. Má skvělý design, úžasnou výdrž baterie a splňuje veškeré podmínky, aby se staly vaším osobním trenérem. Navíc verze PRO nabízí mapy, hudební přehrávač a více než dostačující úložiště 32 GB.

SOUBOJ: Garmin Fenix 6 vs. Garmin Fenix 7
24.1.2022 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Garmin Fenix 6 vs. Garmin Fenix 7

Ale na druhou stranu, řada Fenix má tolik funkcí, že je opravdu málo potenciálních zákazníků, kteří by tyto hodinky využili naplno. Pokud chcete hodinky na občasný běh "okolo vsi", tak jsou pro vás Fenixy víceméně zbytečné. To bych se díval po levnějších variantách od Garminu jako je třeba Forerunner 245 nebo VivoActive 4.

Pokud by vám vadila váha tohoto modelu, tak rozhodně doporučuji Garmin Forerunner 945, který nabízí stejné funkce v lehčím plastovém pouzdře. Od konkurence se jako alternativa vybízí Suunto 9 nebo Polar Vantage V, které jsou ale ryzí sporttestery a proto nenabízí některé chytřejší funkce (pouze notifikace z telefonu).

Nicméně, pokud jste sportovec srdcem i duší, tak koupě těchto hodinek rozhodně nebudete litovat. Velkou výhodou tohoto modelu je to, že díky ocelové lunetě, která hodinkám dodává kapku elegance, se hodí na celodenní nošení. To je právě důvodem, proč se tyto hodinky objevují na zápěstích i méně často sportujících uživatelů. Takže pokud vám nebude líto poměrně vysoké částky za tyto hodinky, i když se nepovažujete za vrcholového sportce, běžte do Fenixu. Dostanete špičku na trhu.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Damiánpřed 1309 dny, reagovat
1) Podrada Fenix 6 má oproti předchozím displej o velikosti 1,3 palce, což je o 18 % větší - píšete, že Fenix 6 má 1,2 palce, což je špatně - je to jeden z hlavních předností ,,nových" šestek oproti předchozím fenixům. :-) 2) Solární verze se už nabízí ve všech velikostech. Jinak je to povedený článek, Dominiku! :-) Damián.
Dominik Hokpřed 1306 dny
Zdravím vás, ano, verze 6 má skutečně displej o velikosti 1,3 palce (upsal jsem se) a v textu jsem to opravil, děkuji za to. Solární verze Fenixů 6 a 6S se na náš e-shop nahrávaly současně jako se tvořil můj článek, proto o nich v textu ještě nebyla zmínka. Teď už je v textu poznámka o jejich existenci. Děkuji za Vaši pochvalu a připomínky. :)
Davidpřed 1294 dny, reagovat
Poridil jsem si Garmin Fenix 6X PRO a i kdyz jsem dlouhou dobu premyslel, zdali za tu cenu hodinky potrebuji nakonec jsem do nich sel. A rohhodne nelituji. Do par mesicu jsem Garmin poridil i zbytku rodiny (Fenix 5 a VivoActive 3) protoze jsou proste super. Sve hodinky sundavan pouze pro nabijeni .. jinak nejdou z ruky. Jsem z nich nadsen !!!
Dominik Hokpřed 1284 dny
Dobrý den, Davide. Z toho mám upřímně velkou radost a jsem rád, že nelitujete koupě. Hodně zdaru a ať šlapou!
Davidpřed 1294 dny, reagovat
Jeste pridavam fotku ;-)
Radek Vyhlídalpřed 1290 dny
Wou, to je foto ;-)
Zdeněk Nýdrlepřed 1207 dny, reagovat
Dobrý den, před Vánoci jsem si na stará kolena udělal radost zakoupením Garmin fenix 6 PRO Sapphire. V rozhodování ano či ne hrála roli i recenze Dominika Hoka. Chci se touto cestou zeptat, jestli se najde nějaký znalec Garminů, který mně bude ochoten (mailem, telefonicky) poradit s některými "problémy" se kterými si zatím nevím rady. Předem takovému ochotníkovi" děkuji. Zdeněk Nýdrle, nydrlovi@seznam.cz.
Dominik Hokpřed 1207 dny
Zdravím, samozřejmě Vám rád pomůžu. :) Poslal jsem vám mail.
Gabriela Pleskotovápřed 1207 dny, reagovat
Dobrý den, chtěla jsem se zaptat, jak to s psaním SMS a příjmutím hovorů, když hodinky nemají dotykový displej. A pro jakou verzi androidu jsou určené? Děkuji Gábina
Dominik Hokpřed 1207 dny
Dobrý den, na těchto hodinkách psát SMS nejde, máte pouze možnost rychlých přednastavených odpovědi. Přijmout a odmítnout hovor můžete skrze tlačítka hodinek. Nicméně, z hodinek nejde telefonovat. Takže, pokud hovor na hodinkách přijmete, musíte sáhnout po telefonu.
Davidpřed 1198 dny, reagovat
U verze Garmin Fenix 6X solar titanium píšete, že má titanovou lunetu. Z jakého materiálu je prosím přezka?
Dominik Hokpřed 1198 dny
Zdravím, Davide. Spona řemínku je ocelová.
Michalpřed 1196 dny, reagovat
Žádám o radu, fenix6x pro neustále se odporující snímač optický snímač tepu a s nim související oxymetr,při aktivitě taktéž, přiložené foto je 4 hodinová zkouška měření tepu dvěmi zařízeními garmin.
Dominik Hokpřed 1195 dny
Dobrý den, asi nemám jinou radu než zkusit hodinky obnovit do továrního nastavení. Pokud problém bude přetrvávat, tak zkusit reklamaci. Častým problémem je také špinavý optický snímač. Zkuste jej umýt, popřípadě otřít.
Evapřed 1193 dny, reagovat
Dobrý den, předem se omlouvám za dotaz i přes skvělou a pečlivou recenzi, kterou jste sepsal. Informace z jiných webů a od některých uživatelů neznalých všech funkcí mne matou. Mohou hodinky Garmin Fenix 6 přehrávat hudbu se spárovanými sluchátky? Je možné hudbu přehrávat i pokud s sebou nemám mobilní telefon? Moc děkuji za odpověď, hezký den.
Dominik Hokpřed 1192 dny
Zdravím, Evo. Ano, tyto hodinky umí přehrávat hudby se spárovanými sluchátky a nepotřebujete telefon u sebe. :) Buďto si natáhnete MP3 soubory do hodinek přes kabel, nebo je připojíte k Wi-Fi a stáhnete si playlisty ze Spotify či jiných streamovacích služeb.
Davidpřed 1192 dny
Snad jen doplnuji, že Spotify je nutne mít v Premium verzi. Aby mohli byt v hodinkach.
Dominik Hokpřed 1192 dny
Přesně tak, děkuji za doplnění, Davide. :)
Evapřed 1192 dny
Děkuji za odpověď. Z informací na stránkách Garminu jsem nabyla dojmu, že tuto funkci je možné využít pouze ve verzi PRO.
Dominik Hokpřed 1191 dny
Evo, tak to pozor, to máte pravdu. Hudební přehrávač má pouze verze PRO. Z vašeho dotazu jsem zcela nepochopil, že myslíte ne-PRO verzi.
Václavpřed 1191 dny, reagovat
Zdravím, mám Fenix 6S Pro solar a včera se mi stalo, že po nabití do 100% (nabíjení skončilo kolem 23.00) byly kolem šesté ráno hodinky vypnuté a vybité. Žádné nastavení jsem neměnil. Nemáte někdo tušení čím by to mohlo být, hodinky mám teprve týden, takže se s nimi seznamuji.
Dominik Hokpřed 1191 dny
Zdravím, jediné co mě napadá, tak že byste si nechal spuštěnou sportovní aktivitu a hodinky se snažily přijímat signál GPS. Nicméně, při snímání GPS by hodinky měly vydržet 24 hodin, takže je to i tak zvláštní, že ráno byly vybité. Teď bych doporučil hlídat, jestli se problém nebude opakovat. Pokud ano, tak obnovte hodinky do továrního nastavení. Pokud to bude přetrvávat, doporučuji reklamaci.
Václavpřed 1191 dny
Díky. Aktivitu jsem určitě ukončil a odeslal. Budu je hlídat.
Martinapřed 1105 dny
Mne sa stalo presne to iste. Mam garmin 6x pro. Na plno nabite a ráno vypnuté a úplne vybite.nebola zapnutá žiadna aktivita. Pomohlo továrenské nastavenie a neopakovalo sa to? Dosť ma to prekvapilo keďže hodiny nemajú ani 3 týždne.
Dominik Hokpřed 1104 dny
Zdravím, Martino. Po čerstvé koupi tento problém můžou způsobovat nestažené aplikace. Stáhněte si do počítače program Garmin Express, připojte hodinky k PC a v programu zkontrolujte, jestli nejsou dostupné aktualizace.
Radopřed 1191 dny, reagovat
Dobry vecer. Uz 5 dni bludim po internete a hladam rozne recenzie a rady, ze ako si vybrat hodinky. Najprv som chcel instinct solar, potom som premyslal nad 5x plus so zafirovim sklom a teraz som nasiel fenix 6 ktore su zhruba v rovnakej cenovej kategorii. Instinct solar som teda vylucil a rozmyslam nad fenix 5x plus alebo fenix 6. Ktore s tychto dvoch zariadeni by ste mi odporucil. Nie som ziadny triatlonista ani denny bezec. Hladam len kvalitne hodinky s odolnostou, vodotesnostou aspon 10ATM. Dakujem za odpoved.
Dominik Hokpřed 1188 dny
Zdravím, prvním a důležitým argumentem je to, že Fenix 6 je novější model. Máte tam tedy novější senzory, funkce a jiné. Ale říkáte, že nejste denní běžec, tak je pak otázkou, jestli to nutně potřebujete. U 5X Plus je výhoda, že se samozřejmě nabízí za nižší cenu a máte tam safírové sklíčko. Stejně jako Fenix 6 mají snímač tepu, pulzní oxymetr a topografické mapy. Nicméně, když srovnáte displej 5X Plus a 6X, tak 6X má značně větší a kvalitnější displej. Při snímání GPS vydrží 5X Plus 33 hodin a 6X 60 hodin, což už je obrovský rozdíl. S tím, že Fenix 5X Plus se už nevyrábí (a budete mít štěstí, pokud jej ještě vůbec koupíte), tak hrozí, že po čase na tento model už nebudou docházet aktualizace, takže nebudete mít přístup k nejnovějším funkcím a jiné. Oba modely jsou skvělé přístroje, ale osobně bych doporučil spíše šestou generaci Fenixů. Cenový rozdíl tam není až tak markantní a budete mít plně vybavený a moderní přístroj. Kdybyste měl jakékoliv doplňující a podrobnější otázky, neváhejte se obrátit na můj mail – dominik.hok@hodinky-365.cz
Standapřed 1190 dny, reagovat
Dobrý den, nemáte informací o další řadě Garmin Fenix 7, kdy by případně měla spatřit světlo světa? Předem diky.
Dominik Hokpřed 1188 dny
Zdravím, Stando. Bohužel, Garmin si informace o novinkách striktně hlídá. Co se týče data výdání, Garmin obvykle dodržuje "dvouletky". Fenix 6 spatřil světlo světa v srpnu 2019, tak se dá očekávat, že Fenix 7 vyjde v srpnu tohoto roku. :)
Davidpřed 1180 dny, reagovat
Lze nějako odstranit škrábanec ze skla. Po týdnu používání jsem si přes celý displej udělal celkem velký škrábanec vůbec nevím jak, dával jsem pozor, ale je tam. Jaké jsou možnosti opravy. Děkuji
Dominik Hokpřed 1179 dny
Zdravím, Davide. Bohužel, škrábanec není možné nijak odstranit. Pokud máte safírové sklo, které by mělo být téměř nepoškrábatelné, můžete zkusit reklamaci, ale pokud máte Gorilla Glass sklíčko, říkám dopředu, že reklamace pravděpodobně nebude úspěšná. Doporučuji kontaktovat servis Garminu, kde by vám mohli říct, kolik by cca výměna skla vyšla. Pokud se rozhodnete pro výměnu, doporučuji pak nalepit na displej ochranné sklo.
Mihalpřed 1179 dny, reagovat
Dobrý den, Zrovna uvažuji o 6X pro, jen bych potřeboval poradit. Je lepší minerální sklo a nalepit ochranné sklo, nebo safírové. Popřípadě i na safírove nalepit nějakou ochranu. Předem děkuji za odpověď.
Dominik Hokpřed 1178 dny
Zdravím, Michale. Nedá se říct, které je lepší či hořší – oboje mají nějaké plusy a mínusy. Minerální sklíčko je odolnější proti rozbití, ale dá se poškrábat. Oproti tomu safírové je sice téměř nepoškrábatelné, ale safír je křehčí – je tedy snadněji rozbitelný než minerální sklíčko. Obecně se za lepší sklo považuje safírové, ale samozřejmě se to také podepisuje na ceně hodinek. Já bych přizpůsoboval výběr skla tomu, co nejčastěji děláte. Někomu, kdo jezdí sjezdy na kole (hodinky jsou tedy dost pravděpodobně vystavené nějakému narázu), ihned doporučuji minerální sklo. Pro někoho, kdo nedělá takové extrémní sporty a hodinky bude používat na denní bázi při běžném nošení, (a není mu to líto připlatit si) doporučuji safírové sklo nebo aspoň (což je ta levnější varianta) minerální s nalepovacím sklem. Takže se omlouvám, že jsem vám víceméně neodpověděl, ale je to spíše o zamyšlení se nad vámi a jakým způsobem budete využívat hodinky, než o tom, které sklo je lepší či horší.
marošpřed 1174 dny, reagovat
Dobrý deň, Váš názor na kúpu Fénixov 6 v základe, teda osekaných o mapy, úložisko a hudbu. Oplatí sa to? Či v tom prípade radšej siahnuť po lacnejšej konkurencií? Ide o to, že úplne nerozumiem či sú v tom aj topo mapy SK územia (keďže v e-shopoch sa uvádza, že CZ topo mapy). Majú také osekané fenixy aspoň navigáciu podľa šípky (ako majú napríklad instinct)? Majú platbu cez GarminPay? Vopred ďakujem za odpoveď
Matěj Urbaczkapřed 1173 dny
Zdravím, za mne má smysl jít i do "osekaných" Fenixů. Kvalita zpracování, design, výdrž baterky a další chytré funkce mluví za sebe. Bohužel ani jedno zařízení nenabízí TOPO slovenské mapy. Pokud byste zvažoval dražší verzi Fenixů, tak doporučuji napsat na email: topo@garmin.sk a informovat se o dostupnosti topo map pro přístroj. "Osekaná" verze Fenixů pak nabízí navigaci po slepé mapě podle šipky, jak píšete a stejně tak GarminPay.
Tomášpřed 1162 dny, reagovat
Dobrý den, u Garmin Fenix 6 Glass, Silver/Black Band je uveden teploměr ,v manuálu jsem nikde nezjistil kde v menu se na měření teploty dostanu.Děkuji za radu
Dominik Hokpřed 1160 dny
Zdravím,Tomáši. Sjeďte úplně dolů na hlavní obrazovce a klikněte na "Upravit". Opět sjeďte úplně dolů a klikněte na "Přidat". Zde vyberte teploměr a přidejte si ho do Menu. :)
Alešpřed 1158 dny, reagovat
Dobrý den Můžete mi prosím říct, kolik mm mají Fenixy 6X od osičky k osičce ( zajímá mě to kvůli šířce zápěstí ), ??? Chtěl bych si objednat, ale bohužel v této době je nelze nikde vyzkoušet... Všude se uvádí pouze průměr a to 51mm. Děkuji
Dominik Hokpřed 1156 dny
Zdravím, Aleši. Naměřil jsem 60 mm od osičky k osičce. :)
Linouspřed 1144 dny, reagovat
Dobrý den. Především díky za super recenzi. Díky Vám jsem do problematiky začal trochu vidět. Je mi skoro padesát a jsem klasický hobík. "Chovám" doma dvě kola, běžky na klasiku i skate, brusle, psa, rád chodím po kopcích a objevuji nové cesty. K běhání hledám cestu... Oslovuje mne i možnost hodinkami platit. Hodinky - žádné - jsem neměl na ruce asi 25 let. Ale Garminy mne nadchly. A když už, tak už. Tak tedy. 6X PRO beru jako základ. :-) Rád bych i solary - zejména kvůli nižší hmotnosti a delší výdrži baterie.... Ale nejsou jiné modely, i třeba nižší, lépe vybaveny zejména mapami? Navigace je pro mne velmi důležitá. Čím lepší mapy, tím lépe. Hodlám přístroj vozit i na řídítkách kola. Voda a bahno... Vydrží to sklíčko? Nebo je moje volba mimo a byl by lepší jiný model? Díky za jakoukoli radu.
Dominik Hokpřed 1143 dny
Zdravím, co se týče map, tak jediné modely, které můžu nabídnout jsou Garmin Fenix 6 ,Garmin Tactix Delta Pro (ještě dražší, speciální zaměření pro vojáky) či Garmin Forerunner 945. Forerunner 945 je o značně lehčí (50 gramů), funkčně je na tom úplně stejně (až na pár drobností) jako Fenix 6 a cenovka je ještě o něco níže (z důvodu nepoužití kovů – jsou celé plastové). Co se týče toho kola – safír je téměř nepoškrábatelný, ale Gorilla je zase odolnější. Já osobně bych pro vás radši doporučil Gorilla Glass sklíčko a nalepit si na to ochranné. Na kole se může stát, že spadnete a pak je pravděpodobnější, že si s tím lépe poradí Gorilla. Škrábance pak vyřeší nalepovací sklíčko. :)
Jardapřed 1140 dny, reagovat
Dobrý den, mám tactixy a z čeho jsem znepokojen hned několik dní po zakoupení je, že se při zapnutí aktivity chůze načetla chybná výchozí pozice o hezkých minimálně padesát metrů mimo start.. Druhá věc, v noci se mi z neznámého důvodu nemonitoroval spánek. Nepřišel jsem na to proč. Připomínám, že jsem měl pouze aktivní fci nerušit, která by však neměla mít na měření spánku vliv a za druhé, snímač tepu byl zapnutý. No, musím řict, že jsem zatím spíše zklamaný. Perfektní gps jsem považoval za úplný základ. Uvažuji o vrácení.. Díky za postřehy, možná mi někdo otevře oči a poradí, co dělám špatně třeba. J.
Dominik Hokpřed 1139 dny
Zdravím, Jardo. Dejte ještě hodinkám čas. Mohl jste být poblíž nějaké vyšší budovy, mohlo být silně zataženo, nebo mohl vadit rukáv oblečení. Zkuste ještě s hodinkami experimentovat a uvidíte, jak se budou chovat dále. Co se týče toho spánku, nemáte ještě další Garmin zařízení spárované s telefonem? Sem tam je problém, že spánek monitorují hodinky, které jsou nastavené jako "Preferované zařízení pro měření aktivit".
Jardapřed 1139 dny, reagovat
Dobry den pane Hoku, dekuji Vam za reakci. Spanek dnes meren byl, nevim cim to bylo ten vypadek. To nastaveni preferovaneho zarizeni mam. Je pravda ze jsem sel kolem panelaku, ale vedle bylo prostranstvi 150 metru. Takze jeste je ozkousim a uvidim.
Michal Kanduspřed 1138 dny, reagovat
Dobrý den, moc prosím o radu. Po zakoupení hodinek Fenix 6 safir přítelkyni, ze kterých má opravdu radost je dost častý problém s párováním s telefonem. Jedná se o telefon IGET BLACKVIEW GBV9800 Je někde možno zjistit telefon s bezproblémovou kompatibilitou? Michal
Dominik Hokpřed 1138 dny
Zdravím, Michale. Mám to chápat tak, že se vám nepodařilo ani spárovat, nebo se hodinky odpojují od telefonu? Zkuste hodinky dát do továrního nastavení a znova spárovat - mohla vzniknout chyba při párování. Posílám návod. Popřípadě, tady je seznam kompatibilních zařízení s hodinkami Garmin.
Martinpřed 1138 dny, reagovat
Dobrý den, prosím, výše píšete, že Garmin Fenix 6X mají 60mm vzdálenost osiček. Kolik to je pro 6? Mám zápěstí 160 mm obvod... Díky moc.
Dominik Hokpřed 1138 dny
Zdravím, Martine. Teď jsem to byl měřit a je to 50 mm. :)
Martinpřed 1137 dny
Děkuji je to na zvážení...nejlépe si je vyzkoušet :)
marianpřed 1122 dny, reagovat
Dobry den chcel by som sa spytat ako je to s odolnostou hodiniek fenix 6X sapphire, pretoze nikde blizsie somm sa nic konkretne nedocital ... zaujamam sa preto pretoze casto robim aj extremne sporty ... pri kotryfch mozu byt aj rozne pady .. bahno pocas trail behov a podobne... ci naozaj vydrzia hodinky tak veela bez ujmy na zdravi ... vizualne poskodenie mi nevadi az tak .. ide mi o zachovanie funkcnosti zariadenia vo vnutri aj napriek tvrdsiemu zaobchadzaniu . dakujem
Matěj Urbaczkapřed 1117 dny
Zdravím Mariane, hodinky jsem používal pro trailové běhaní v Tatrách, Alpách a dalším drsném prostředí, kde jsem je rozhodně nešetřil a i když se vrátily s pár šrámy, tak na funkčnost to nemělo nikdy vliv. Odolnost je skvělá a nebudete mít problém ani v těch nejtvrdších podmínkách.
Jiřípřed 1121 dny, reagovat
Dobrý den, díky za recenzi. Hledám hodinky, které bych využíval především na turistiku a dále silový trénink. Jde mně především o co nejpřesnější měření. Výdrž baterie, GPS, záznam trasy, tep, výškové převýšení a mapy, respektive navigaci. Původně jsem měl v plánu Vivoactive 4, ale ta navigace je pro mě nedostačující. Ideální by byly Fenix 6 Pro s topografickými mapami, nicméně tam mně brzdí ta cena. Chci se zeptat, Gamin 6, které nabízejí navigaci po přímce, jak ta navigace funguje? Můžu navigaci nastavovat přímo v hodinkách nebo musím nastavit trasu v mobilu a tuto trasu do hodinek nahrát? Ještě co se týká citlivosti senzorů u Vivoacitve4 a Fenix6, je tam značný rozdíl? Moc děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 1117 dny
Zdravím Jirko, co se týče navigace na Fenix 6, tak se jedná o navigaci po slepé mapě, kde je nejlepší si vytvořit trasu v PC a přenést ji pak do hodinek. Přímo v hodinkách můžete nastavit souřadnice pro místo, kde chcete dojít a nebo nastavit kurz, kterého se chcete držet anebo se můžete nechat navigovat podle některé z aktivit, které jste již kdysi vykonal a máte ji v hodinkách uloženou. Senzory jsou stejné, a tak měření je také relativně podobné a nedá se říct, že by Vívoactive 4 nějak zaostávaly s přesností.:-)
Jiřípřed 1116 dny
Ok, moc děkuji. Asi nakonec vyberu 6 Pro..:)
Kikapřed 1119 dny, reagovat
Ahoj kluci, nejprve bych vám chtěla poděkovat za super recenze, které do problematiky zasvětí i naprosté neznalce..:-) A potom bych ráda položila dotaz - rozhoduji se mezi staršími Fenixy 5S plus a 6S pro/pro solar...(chci mapy i hudbu)..i když vzhled není samozřejmě to hlavní, za ty peníze by člověk měl být asi celkově spokojen..nejsem fanda zlatých kovu(6s pro/pro solar), ale stříbrných (5s plus)..proto mě prosím zajímá, když pominu inovované senzory, oxymetr a možnost snímat tep pod vodou, mapy lyžařských středisek a golfu..je nějaký další zásadní rozdíl, především potom v displayi fenix 5S plus a 6S pro/pro solar? Všude se píše, že obecně u 6.řady je lepší čitelnost/rozlišení/podsvícení, display však je větší až u 6 a 6X, tak nevím, jestli tedy u 6S není s 5S Plus srovnatelný..? Děkuji!
Matěj Urbaczkapřed 1117 dny
Zdravím Kiko, parametrově u displejů nenaleznete žádný rozdíl, ale na pohled je znatelná lepší čitelnost. Jinak jste vypsala vlastně všechny rozdíly. Já bych jen přidal delší výdrž GPS a baterky obecně a nižší váhu u Fenix 6. Pokud nechcete zlaté kovy, tak se hodinky s mapami a hudbou dělají v čistě černé variantě stejně jako Fenix 5s plus. Dalším a za mě podstatným faktorem je podpora hodinek u Garminu. Tím, že Fenix 6 je prozatím jejich nejnovětší model, tak se stále zdokonaluje různými aktualizacemi, kdežto na Fenix 5s plus už aktualizace vycházet nebudou. Pro mne by to byl podstatný parametr.:-)
Kikapřed 1117 dny
Díky za odpověď a radu, ještě to promyslím. Za mě jako zástupkyni ženského pokolení velká škoda, že Garmin nechal stříbrnou verzi s bílým řemínkem pouze té osekanější verzi 6S. A ještě prosím dotaz k solární verzi, na sklíčko je také možné a vhodné nalepit ochrannou fólii/sklo?
Matěj Urbaczkapřed 1117 dny
S tímto problémem bilé varianty jsem se setkával na prodejně často, ale bohužel.:-) Jinak, na solární sklíčko lze nalepit ochrannou fólii/sklo, ale bohužel trošku omezíte funkčnost solárního panelu. Celkově sklíčko je relativně dobře chráněno lunetou, a tak bych se nebál jeho poškrábání.
Kikapřed 1117 dny
OK, moc děkuji a jen tak dál s fajn recenzemi! :-)
Robertpřed 1115 dny, reagovat
Dobrý den. Moje Garmin Fenix 6X PRO Solar při přechodu displeje do úsporného režimu zhasíná horní polovina displeje a neobnoví se ani při rozsvícení displeje. Obnoví se pouze manuálně po přepnutí displeje do jiného menu a zpět. Setkali jste se prosím s takovou závadou? Další problém je že po spárování s telefonem Iphone nefungují notifikace sms ani volání. Umíte poradit?
Dominik Hokpřed 1114 dny
Zdravím, Roberte. S takovou závadou jsem se ještě nesetkal. Zkusil bych reset zařízení a pokud to nepomůže, tak bych to spíše řešil přes servis Garminu. Co se týče upozornění, myslím si, že nemáte povolená veškerá oprávnění ve vašem telefonu. Posílám návod.
Zdenopřed 1115 dny, reagovat
Dobry den, Dakujem ze som si mohol precitat doterajsie otazky a odpovede. Objednane mam Fenix6S Pro dovodom je ze ich nechcem odkladat na noc a mam tensie ruky. Otazka uplne elementarna - ked mi pridu mozem ich nabijat nabijackou od mobilu Samsung galaxy S6? Predpokladam ze USB napajaci kablik od hodiniek pripojim do USB vystupu nabijacky mobilu a je to... (ako strojar si myslim ze ked je USB normalizovany, tak to plati a kazdy pin na konektore ma presnu a rovnaku specifikaciu na vsetkych USB ci je to v aute, na Pocitaci, Laptope, nabijacke, )
Dominik Hokpřed 1114 dny
Zdravím, nabíječka Garminu je standardní USB a strčíte ji do adaptéru na fotce. :)
Peterpřed 1109 dny, reagovat
dobry den, hodinky mam asi dva dni, mam ich stale na ruke, robil som aj 30 minutove kardio cvicenie, kazdy den som presiel asi 15 poschodi nahor aj nadol, ale vobec sa mi nezobrazuje v karte "moj den" polozka "minuty intenzivneho cvicenia". Malo by ist o aktivitu, ktora by sa mala spustit automaticky. Mohli by ste mi prosim poradit? Dakujem.
Dominik Hokpřed 1109 dny
Zdravím, Petře. Tyto aktivity by se měly zobrazovat v historii aktivit. Minuty intenzivní aktivity se nezobrazují v "Můj den", ale je na to přímo speciální widget "Minuty intenzivní aktivity".
Pavelpřed 1104 dny, reagovat
Jaký typ (z řady 6) by jste mi doporučil pro jachting. Nepotřebuji golf ani jeho mapy, ale ideálního pomocníka na cesty na moři, přehradách a závodění. Předem děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 1103 dny
Zdravím Pavle, pro tyto aktivity bych zvolil hodinky Quatix 6, které jsou přímo určené pro tyto vodní sporty a mají k tomu jedinečné funkce. Jinak to jsou vlastně Fenix 6.:-)
Jardapřed 1100 dny, reagovat
Ahoj, máte někdo zkušenost s tím, že když si v Connectu děláte trasu, tak že neodpovídá výškové zisky a ztráty? Například když si nakreslím trasu, kterou znám a vím, že zisk nadm.výšky je 30m a při tvorbě mi Connect tvrdí že je jen 19m, čím to je? Pak samozřejmě, když mám hodinky na této trase, zisk odpovídá těm 30m. Potom další věc, co vám přijde jako nejlepší, nejpřesnější měření, myšleno GPS, GPS+GLONASS, GPS+GALILEO? Mně to pokaždé vyhodí něco jiného, opět na stejné trase... Díky za postřehy, inspiraci a rady, J.
Dominik Hokpřed 1100 dny
Zdravím, ten rozdíl pravděpodobně vzniká jinou technologií map. Google mapy mohou mít data o této trase, že tam je zisk nadm. výšky 19 metrů, ale hodinky pak reálně změří tuto trasu svojí GPS a barometrem a vyhodnotí 30 metrů. Nejpřesnější měří záleží jak kde. Ve městě určitě GPS+Galileo a na horách zase GPS+GLONASS.
Peterpřed 1098 dny, reagovat
dobry den, chcel by som sa spytat, ze kolko vydrzia hodinky nabite. Do prveho nabitia bateria uzalovala nabitie 12 dni, ale po prvom nabiti uz ukazuje vydrz 9 dni. Dakujem za odpoved.
Dominik Hokpřed 1097 dny
Zdravím, výdrž baterie se liší model od modelu a také jestli máte verzi 6S, 6 nebo 6X. Výdrže baterie popisuji v článku a je spousta faktorů, které výdrž ovlivňují. Například, pokud často používáte GPS, jestli jste aktivoval celodenní měření pulzním oxymetrem, jak silné podsvícení máte nastavené, apod.
Alda Drabsonpřed 1097 dny, reagovat
Dobrý den, máte zkušenosti s Locus Map for Garmin na hodinkách Garmin Fenix 6? Jde mi o to, jestli Garmin Fenix 6 v základní verzi dokáží zobrazit mapu přes Bluetooth ? Děkuji za případnou odpověď.
Dominik Hokpřed 1096 dny
Zdravím, LocusMap je taková levnější alternativa oproti Garmin mapám. Je trochu nevýhoda, že často potřebujete telefon a pokud chcete naplánovat trasu a někam jet/běžet bez telefonu, musíte trasu vždy importovat do hodinek. V Garmin Fenix 6 PRO to můžete udělat přímo v hodinkách. Nicméně, aplikace LocusMap mi nepřijde vůbec špatná a líbí se mi třeba funkce GeoCachingu. Garmin Fenix 6 aplikaci LocusMap podporuje. Tady je docela pěkný popis této aplikace a tady seznam kompatibilních zařízení.
Lubospřed 1061 dny, reagovat
Zdravím, děkuji za super recenzi, jen bych se chtěl zeptat na model fenix6 solar, zda je pamět 64mb kompletní uživatelská, nebo se jedná o celkovou paměť již ořezanou o tovární instalaci a zda je vlastně dostačující pro určité množství nahraných číselníků (kolik cca?), doplňujících aktivit (i když nemám úplně představu zda bych nějaké aktivity doplňoval) a kupříkladu zmíňovanou apku locus map. Předem děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 1060 dny
Zdravím Luboši, těch 64mb máte čistě pro Vás na číselníky atp. Číselníků se tam vleze nesčetně moc, a tak číslo asi není úplně relevantní a nemusíte se bát, že byste využil vše na číselníky. To stejné je s aplikacemi. Locus Map samozřejmě nahrát lze, ale při ceně základních Fenix 6 Solar bych uvažoval nad verzí Fenix 6 Pro Glass, kde není téměř žádný cenový rozdíl a mapy zde máte pak vložené přimo dovnitř.:-)
Lubospřed 1060 dny
Děkuji za rychlou reakci, tzn. že by jste dal přednost mapám před zvýšenou výdrží baterie díky solaru? Já nad tím právě takhle rozmýšlím co by bylo lepší a nedokáži si to představit. Díky za info, pěkný den
Matěj Urbaczkapřed 1060 dny
Solar u verze Fenix přidává jen 10% při velice kvalitním přístupu ke světlu, což není vždycky, a proto se hodí více mapy, než Solar.:-) Hodinky i tak vydrží 14 dní v režimu smartwatche, pokud budete používat GPS, tak Vám vydrží okolo 7-10 dní, což je velice slušné.:-)
Jiří Kořanpřed 1026 dny, reagovat
Dobrý den. Mám Fénix 6X Pro Solar a hodinky ukazují nabíjení přes solar, ale v těchto dnech, kdy je přes 30 st. A jasno, jen max. do 10% v grafu. Už jsem vyzkoušel vše, ale jako kdyby ta intenzita byla dělena 10. Foto je z dneška, jasno, hodinky na slunku 30 min a nic. Je jedno, jestli je bat. Nabitá, nebo vybitá. Pořád to ukazuje stejně. Už jsem je resetoval, ale nedal do tov. Nastavení. Ještě dotaz. Dají se nastavení nějak zálohovat, aby se nesmazala data tréninku, lakt. Prahů, stažených vzhledů hodinek, atd. Když jsem udělal reset, vše bylo v háji.
Matěj Urbaczkapřed 1024 dny
Zdravím Jirko, s tím solar se to má tak, že může být vadný solární článek, anebo ještě nebylo tak horko.:-) Hodinky potřebují být minimálně 3 hodiny na slunci o záření 50 000 luxů, aby solar fungoval. Mně se to povedlo pouze jednou toto vyplnit a to jsme lidově v tom hycu "padali na hubu". Ohledně resetu, dá se zvolit možnost "obnovit výchozí nastavení", kdy nepřijdete o žádná data, ačkoliv někdy se ten šotek, který dělá problémy, může skrývat právě v kódu nějakého stáhnutého vzhledu, a tak radím dělat reset úplný i přes to, že člověk vše ztratí.:-)
Jiří Kořanpřed 1024 dny, reagovat
Dobrý den, moc děkuji za odpověď. Našel jsem to v istorii, kdy hodinky ještě ukazovali solární nabíjení v pořádku až do výše 100%. Stalo se to po mém výšlapu na skialpech na Praděd. Hledal jsem, jestli jsem náhodou ten den nestáhl nějaký jiný vzhled a bylo to zapříčiněno tím. Zkusím teda tovární nastavení a uvidím. Děkuji moc.
Ing. Miroslav Gejdošpřed 1008 dny, reagovat
Dobrý den, 27.7.2018 jsem si koupil hodinky Garmin Fenix 5S Plus. Při běžném používání hodinek, je na rámečku se sklíčkem, který je černý, vidět jak prosvítá bílý kov. Hodinky používám pouze na sport nebo na denní běžné použití. Při práci si je sundávám. Od 19.7.2021 baterií v hodinkách nelze nabíjet. Obrátil jsem se na Servisní oddělení Garmin, Evropská 176, Praha 6, aniž bych předložil hodinky k analýze byla jejich odpověď je následující::Oprava Vašeho přístroje není bohužel možná. V tomto případě jsme pouze schopni Vám nabídnout výměnu Vašeho přístroje s doplatkem 13000,-Kč a to výměnou za poškozený kus. Nepředstavoval jsem si, že po tak krátké době budou hodinky za cca 19 000,- Kč odřené a nefunkční. Ing. M. Gejdoš
Matěj Urbaczkapřed 1006 dny
Zdravím Miroslave, tato zkušenost mě osobně moc mrzí, protože s Garminy mám jen ty nejlepší zkušenosti a myslím, že mé předešlé hodinky Garmin Fenix 3 ještě lítají světěm i po 5 letech používání. Snad budete mít příště více štěstí a hodinky budou fungovat déle.:-)
David Pokornýpřed 898 dny
To samé si mně teď stalo s Garmin Fenix 3, po 4,5 roku najednou po updatu se začala v klidu rychleji vybíjet baterie v režimu bez zátěže GPS, atd. nastavení se neměnilo a před týdnem hodinky zdechly. Nešly zapnout, zkoušel jsem různě triky z webfór i Garminu a nic, Servis jen bez inspekce na dálku taky/lakonicky: "Nelze opravit" Nabízí výměnu za fenix 6 se slevou, za 10 táců. To je fakt smutný ...
Matěj Urbaczkapřed 897 dny
Zdravím Davide, jak už jsem psal více, moc mne mrzí, že máte tak špatnou zkušenost. Chápu, jak je nepříjemné přijít o tak drahé hodinky. Pokud bydlíte poblíž Ostravy, můžete zkusit F3jky přinést a rád se na ně podívám.
David Pokornýpřed 897 dny
Díky moc Matěji za podporu. Jsem z Brna, tak mě napadá, pokud byste souhlasil, by bylo nejjednodušší Vám hodinky poslat. Pořád lepší něco zkusit udělat za posštovné, než jen pasivně přijmout "výdrb" Garmin servisu a vyhodit 10 tisíc. Nehledě na to, že to je už po druhé, nejdřív mně takto po 2,5 letech shořely Fenix 2 opět na baterii, s opravou se zas nenamáhali a 3jky mi (pro)dali za 5 tisíc jako výměnu se slevou. Je fakt úlet, že tak extra drahý outdoor hodinky, co mají šlapat min 10 let, Garmin prostě asi "lisuje" v Číně a při poruše, ideálně chvilku po záruce, se jen řekne "neopravitelné, tak si za to znova tučně zaplať." Napsal byste mně na Vás mail, ať se můžeme domluvit blíž stran omrknutí toho mého nešťastného Fenixe 3 ? Díky moc.
Matěj Urbaczkapřed 897 dny
Kontaktujte mne na emailu redakce@hodinky-365.cz :-)
David Pokornýpřed 885 dny
Díky ještě jednou za podporu. V mezičase jsem objevil servis Garminů v Humpolci, kluci asi vědí, že Garmin na to peče, tak si udělali slušnou živnost :-). Prý na můj tuhý Fenix 3 mrknou a případně ho opraví, pokud se to vyplatí dle dané závady. Tak pošlu hodinky tam a uvidíme :-).
David Pokornýpřed 878 dny
Tak alternativní servis mně sdělil, že u mých Fenix 3 bohužel "shořel" procesor, tzn. oprava za 4 000 Kč = nemá cenu řešit. Tak po stejně odpálených Fenix 2 se historie tupě opakuje :-(((. Co naplat, tak do 3tice všeho dobrého si napíšu ježískovi o Fenixy 6 a doufám, že už po třetí nebudu, za ten pytel peněz, za pitomce :-))).
Dominik Hokpřed 877 dny
Zdravím, Davide. Já bych nad Garminem nelámal hůl. Vždyť vám vydržely 4,5 roku, což je moc hezká doba na to, že je používáte 24/7. Kdyby takto dlouho vydržela veškerá elektronika, svět by byl hned krásnější. Proto je za mě osobně tato doba solidní výkon.
David Pokornýpřed 877 dny
Je to tak žel dnes se vším. Ale o to víc to zamrzí u opravdu drahých prémiových hodinek, které se honosí přídomkem "pro drsné vojáky". Kdyby stály 1-3 tisíce, tak možná neřeknu, ale hodinky za 5, resp. tehdy v plné ceně 9 tis. Kč ( úplně původně 13 tis. Kč ) do drsných podmínek by měly vydržel min dvojnásobek, resp. např. s výměnou baterie za pár set i déle ... Ale to by poklesly Garminu ( ostatním výrobcům ) tržby, když by všechny drahé spotřebiče vydržely 10-20 let jako tomu bylo ještě "nedávno" ...
Ing. Miroslav Gejdošpřed 514 dny
Dobrý den, před nějakou dobou jsem popsal mé problémy s hodinkam Garmin Fénix 5S Plus, které nevydržely ani 3 roky být funkční a nepoškozené. Zarážející je, že jsem ještě nezažil za cca 60 let používání různých typu hodinek, aby se odřely od oděvu??? Pokud si někdo pořídí hodinky za cca 20 000,-Kč pak to určitě není o štěstí, ale že si pořídil kvalitní zboží.Proto nesouhlasím s Vašim prohlašením že... "Snad budete mít příště více štěstí a hodinky budou fungovat déle.:-)" S pozdravem Ing. Miroslav Gejdoš
Janapřed 997 dny, reagovat
Pekný deň, chcela by som sa opýtať, či hodinky F6s pro podporujú aj Podcasty od Google. A tiež,či sú kompatibilné s telefónom Redmi note 9. Ďakujem
Matěj Urbaczkapřed 996 dny
Dobrý den, bohužel hodinky nepodporují google podcasty.:-( Prozatím jen Spotify, Deezer a Amazon Music. Co se týče vaší druhé otázky, tak telefon je plně kompatabilní s hodinkami.:-)
miloslav pivonkapřed 993 dny, reagovat
Dobry den.Je to mozna hloupy dotaz,ale zajimalo by me proc na fotce kde se srovnava citelnost displeje obou verzi s gorila a safir sklem je cas jiny?to se jako tyto hodinky musi nastavovat rucne?Cas se neridi radiem nebo nesrovnava podle internetu?Doposud jsem pouzival hodinky od casia a ty se rovnaly samy nebo podle netu a predchozi radiem.Potom apple watch,,,ktery tedy na druhou stranu vydrzely jeden tukanec a sklo slo do kopru i kdyz jsem mel ochranne sklo.Takze do nich uz bych nesel kvuly cene ani vydrzi jeden den,to je zoufaly????
Dominik Hokpřed 992 dny
Zdravím, Miloslave. Přesný čas si hodinky berou z telefonu, který si získává data o přesném čase z internetu. Jedny hodinky mohly být spárované s telefonem a druhé nemusely. Nebo nebyly spárované ani jedny. Nicméně, pokud máte hodinky spárované s telefonem, vždy máte přesný čas.
Martinpřed 987 dny, reagovat
Už se ví nástup nového modelu Phenix?
Dominik Hokpřed 985 dny
Zdravím, datum zatím není známy, ale máme nějakou představu, kterou jsme sepsali v tomto článku.
ROBERTpřed 983 dny, reagovat
Prosím, jakou lunetu barva použitý materiál mají fenix 6 solar ve srovnání s fenix 6 silver, základ. Děkuji. Pořád nevím zda objednat a nebo zda teď vyjdou fenix 7?Děkuji Novotný
Dominik Hokpřed 982 dny
Zdravím, Roberte. Všechny verze, která nejsou PRO by měly mít ocelovou lunetu. Můžete si to ověřit v popisu pod daným produktem, kde máme vždy typ a materiál lunety.
Robertpřed 975 dny, reagovat
Prosím ještě o odpověď. Nějaké hodinky fenix mají povrchovou úpravu DLC a například fenix 6pro má PVD. Jde mi o 6pro jaké jsou zkušenosti. Po čase používání jak jsou odolné jestli se černá barva z lunety neodírá. A všiml jsem si že tyto zkratky jsou vždy uvedeny u pouzdra ale ne u lunety, ta tu úpravu nemá? Co základní řada 6 silver jak vydrží luneta zda není odolnější proti opotřebení než 6pro černá? Děkuji za odpověď Robert
Matěj Urbaczkapřed 974 dny
Zdravím Roberte, konkrétně model Fenix 6 Pro má DLC úpravu i na lunetě. Tato úprava je samozřejmě otěru vzdorná ale také není věčná. Po nějakém čase se ošoupe i DLC úprava. Tato úprava se používá i u strojů v automobilovém průmyslu, takže úprava něco rozhodně vydrží. Ocelová luneta je pak bez jakékoli úpravy. Celkově, na hodinkách lze po nějaké době zub času celkem vidět, ať už na klasické ocelové lunetě anebo na lunetě s DLC úpravou.
Josef Chládekpřed 955 dny, reagovat
Mohu se zeptat, jakou aplikaci jste si stáhl na tenis? A jak jste s ní spokojen? Děkuji za odpověď. Pepa
Dominik Hokpřed 955 dny
Zdravím, já jsem používal aplikaci "Tennis", ale doporučuji spíše "Tennis Tracker", kde můžete zaznamenávat i skóre obou hráčů.
Janapřed 949 dny, reagovat
Dobrý den, môžem sa opýtať, môžu hodinky Garmin fenix 6S používať na striedačku dvaja používatelia? Čiže aj spárovať hodinky s mobilom podľa toho, kto ich v rodine používa? Ďakujem
Dominik Hokpřed 946 dny
Zdravím, můžete používat více zařízení na jednom účtu, ale nemůžete používat jedno zařízení na více účtech. V hodinkách se nedá přepnout, kdo zrovna je používá a na který účet mají data nahrát.
Michaela Šotolovápřed 948 dny, reagovat
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nevíte, kde by mohl být problém při použití map - doufám, že snad na straně uživatele :-). Hodinky mám chvíli, TOPO mapy jsem nainstalovala podle Vašeho videa (skvělé, díky!). Teď když jsem chtěla zkusit funkci okružní trasy, tak se mi to zasekne na tomto kroku - přidávám obrázek. Nevím si rady. Budu vděčná za odpověď.
Dominik Hokpřed 946 dny
Zdravím, Michaelo. Upřímně, s tímto problémem jsem se ještě nesetkal. Dělá vám to tuto chybu jen na konkrétní pozici, kde se zrovna nacházíte na fotce, nebo to dělá úplně všude?
Michaela Š.před 946 dny
Ještě před prvním použitím v aktivitě mi tuto "chybu" psaly hodinky z různých míst. Ale řekla bych, že to bylo i mojí nedočkavostí zkusit tu funkci hned po koupi hodinek a zadáváním téměř ze stejné pozice. Zkoušela jsem to totiž vždy v budově, nebo v areálu nemocnice, kde nebyly zmapováné cesty. Teď už se to srovnalo. ???? Děkuji za reakci.
Miroslavapřed 944 dny, reagovat
Dobrý den,plánuji koupi fenix 6 s pro,jelikož se stále toulám přírodou.Mám dotaz ohledně čitelnosti map na menším displey.Zda by nebyly vhodnější 6 pro,ale mám úzké zápěstí.Děkuji za radu.
Matěj Urbaczkapřed 943 dny
Zdravím, Miroslavo, čitelnost map na Fenix 6s není špatná, ale pokud chcete aktivně mapy využívat, tak bych doporučil koupit klasickou variantu (47mm). Budete určitě spokojenější. S velikostí zápěstí to také není tak hrozné. Já mám zrovna zápěstí jako průměrná holka a nosím Fenix 6X.:-)
Miroslavapřed 941 dny
Děkuji Matěji,mapy budu využívat občas při turistice.Zkusím vyzkoušet na ruku oboje.
Václav N.před 940 dny
Já jsem vybral 6s, samozřejmě i kvůli velikosti, ale hlavně proto, že s velikostí roste i váha a větší už mi byly nepříjemné na ruce.
Miroslavapřed 938 dny
Děkuji ,zvolila jsem též 6s,jelikož mapy budu využívat občas a na ruce jsou příjemné.Mám variantu sapphire,tak bych se chtěla optat,zda nechat nalepit ochrannou fólii.Hodinky jsem spárovala a teď se budu učit.Moc děkuji za vaše reakce v diskuzi a též za super videa.Dnes zkusím nainstalovat podle videa topo mapy.
Matěj Urbaczkapřed 935 dny
Zdravím Mirko, myslím, že ochranné sklíčko lepit nemusíte. Displej je chráněný lunetou a safírové sklíčko je dostatečně otěruvzdorné. Jinak mnohokrát děkujeme za slova chvály.:-)
Mirekpřed 937 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli u Fenix6 je možné udělat nějaký záznam aktivity potápění, hloubkoměr a pod. Mám pětky a když dám upravit aktivitu, tak tam nic takového na výběr není. Nebo jestli jsou šestky nějak kompatibilní s aplikací Garmin Dive. Jde mi jen o záznam aktivity, počítač na potápění mám. Děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 935 dny
Dobrý den, Mirku, aplikace Garmin Dive bohužel není kompatabilní se žádnými Fenixy. Pouze s hodinkami Garmin Descent. Co se týče záznamu aktivity, zkusil bych se podívat na Garmin Connect IQ, jestli nenajdete nějakou aplikaci, která by dokázala udělat Váš požadovaný záznam.
Michal F.před 936 dny, reagovat
Dobrý den, mohu poprosit o radu, koupil jsem si Fenix 6X Pro ... stáhl a nainstaloval do nich Topografické mapy ČR ... ale pokud kouknu na hodinkách do navigace, je mapa pořád stejná jako byla před instalací. Kde se dá nastavit abych na mapě viděl např. vrstevnice, turistické značení tras či jiné detaily? Jedná se mi o Českou republiku. Moc děkuji Jinak hodinky jsou naprostá paráda, už dlouho jsem o nich přemýšlel a říkal si jestli je potřebuju, využiju a nebudu z nich zklamanej ... opak je pravdou ... je to naprostá dokonalost.
Matěj Urbaczkapřed 935 dny
Zdravím Michale, zkuste mapy přiblížit. Poté by se Vám měly zobrazit veškeré vrstevnice atp.
Petrpřed 933 dny, reagovat
Dobrý den, zvažuji koupi Fenix 6s Sapphire gray a chtěl jsem se zeptat, jak je to s barvou lunetky? Myslím při poškrábání. Mé současné Fenix 3 Sapphire mají stříbrnou lunetkou a pár škrábanců už má, ale není to na první pohled vidět.. Pokud si dobře pamatuji, tak Fenix 3 barevné lunetky trpěly tím, že při poškrábání se odřela barva a škrábance byly dost viditelné. Díky za odpověď Petr
Matěj Urbaczkapřed 932 dny
Zdravím Petře, barva luteny je samozřejmě otěruvzdorná (má DLC úpravu), ale také podléhá stárnutí, a tak později na ní může být vidět zub času. Teď mám ale Garmin Enduro se stejnou úpravou lunety a i když jsem si myslel, že se už 100% musí odloupnout barva, tak stále drží.:-)
Miroslavapřed 931 dny
Dobrý den Petře,mám tyto hodinky,jsou super,stále se učím.Jelikož pracuji v útulku,jsou vystaveny opravdu všemu.Od mříží k zubům......I přes safírové sklíčko jsem nechala dát folii,prý je i na nárazy.Okolo ciferníku jsem koupila na Style Store ochranný silikonový obal a též ochrannou krytku nabíjecího korektoru.Myslím,že jsou jako v bavlnce.Hlavně ta ochrana korektoru je smysluplná.
Miroslavapřed 931 dny, reagovat
Dobrý den,mám problém s notifikací .Vše mám propojené,povolené,ale nezobrazuje se mi hovor,ani zvukově.Ani SMS.Hodinky fenix 6s sapphire,telefon Xiaomi Redmi Note 8 Pro.
Dominik Hokpřed 929 dny
Zdravím, ověřil bych, jestli máte aplikaci Garmin Connect spuštěnou na pozadí (najdete v nastavení telefonu). Dále bych se také podíval, jestli vám spuštění aplikace neblokuje nějaký spořič baterie. Také mrkněte do aplikace Garmin Connect do sekce "Oprávnění" a tam vše povolte.
Michalpřed 929 dny
Já řešil stejný problem a pak jsem si všiml, že je nutné v hodinkach povolit notifikace zvlášť pro AKTIVITU a NE AKTIVITU ... ja měl defaultne NE AKTIVITU vypnuto. Nastavení- telefon- chytra oznameni- tam zapnout a pak rozkliknout i Během aktivity a NE během aktivity.
Miroslavapřed 929 dny, reagovat
Děkuji,zkusím zajít za ,,mobilovým,,odborníkem.Ještě mám dotaz u teploty.Jak nastavím Celsia?Děkuji
Dominik Hokpřed 928 dny
Zdravím, Systém → Jednotky → Teplota. :)
Vojtapřed 909 dny, reagovat
Co se týče velké váhy u F6X Pro.. Stačí vyměnit silikonový řemínek za nylonový řemínek z Endur a z cca 93g se dostanem na cca 70g? Počítám dobře? Díky
Matěj Urbaczkapřed 908 dny
Zdravím Vojto, ano je to přesně tak. Ta váha je rapidně menší a hodinky se nosí o dost lépe na nylonovém řemínku.:-)
Tompřed 903 dny, reagovat
Dobrý den, pořídil jsem si garmin fenix 6 solar, zatí maximální spokojenost... Jen nevím jak ovlivnit monitoring spánku. Hodinky mám rozumně přitažené, nelítají na zápěstí. Ráno po synchronizaci se pokaždé dočtu že data spánku nebyla nalezena. Proč se tak děje? Zajímavé je, že náhodně se data o spánku objeví cca za 2 hodiny a to bez synchronizace s mobilem. Poradíte co s tím ?
Dominik Hokpřed 901 dny
Zdravím, Tome. To je zvláštní. Pokud by se data neukazovala vůbec, automaticky bych doporučil hodinky vyresetovat a znova spárovat, ale vám se to tam objeví, ale o něco později. Máte problém i se synchronizací některých jiných dat?
Tompřed 894 dny
Problém je vyřešen, provedl jsem reset a nové spárování hodinek. Mezi tím přišly dvě aktualizace apky Connect pro Android. Rozhodně jedno z výše uvedeného pomohlo. Díky.
Hankapřed 886 dny, reagovat
Dobrý den, pokud nastavím GPS na expediční režim, načítá se pak správně trasa výslapu, km, stoupání apod.? Děkuji za informaci.
Dominik Hokpřed 885 dny
Zdravím, načítá, ale můžou tam být větší odchylky, protože frekvence příjmu signálu GPS je mnohonásobně menší.
Ing. Miroslav Gejdošpřed 877 dny, reagovat
Dobrý den, 27.7.2018 jsem si koupil hodinky Garmin Fenix 5S Plus. Při běžném používání hodinek, je na rámečku se sklíčkem, který je černý, je vidět jak prosvítá bílý kov. Hodinky používám pouze na sport nebo na denní běžné použití. Při práci si je sundávám. Výdrž baterie, při využití všech funkci, které hodinky umožňovaly se velmi rychle zkracuje. Od 19.7.2021 baterií v hodinkách nejde nabíjet. Proto jsem se obrátil na: Servisní oddělení Garmin, Evropská 176, Praha 6. Jejich odpověď bez provedení technické analýzy hodinek je: Oprava Vašeho přístroje není bohužel možná. V tomto případě jsme pouze schopni Vám nabídnout výměnu Vašeho přístroje s doplatkem 13000,-Kč s DPH +100Kč s DPH PPL poštovné za nový a to výměnou za poškozený kus. Nepředstavoval jsem si, že u tak drahých hodinek a po tak krátké době budou hodinky odřené a nefunkční. Snad tato nova řada nebude mít stejné negativní vlastnosti, jako jsem měl ja. Děkuji, s pozdravem Ing. M. Gejdoš
Nervpřed 840 dny, reagovat
Dobry den, jak je to prosim s aktualizaci firmware u Fenix 6 Pro (Glass)? Aktualne mam verzi 19.20 a jina se mi nenabizi, nicmene dle vseho byly uvolneny jiz dalsi verze: https://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=15159
Matěj Urbaczkapřed 838 dny
Zdravím, toto je beta software, který lze do hodinek nahrát ručně, ne přes Garmin Express. Podrobný návod naleznete zde: www.hodinky-365.cz/blog/jak-aktualizovat-hodinky-fr945
Nervpřed 838 dny, reagovat
Dobry den, ze se na uvedem URL nabizi ke stazeni beta verze firmware je mi jasne, jen jsem myslel ze v "Changes made from version" jsou uvedene verze firmware, ktery byly jiz oficialne uvolneny (ne jako beta verze).
Matěj Urbaczkapřed 838 dny
Pokud express nenabízí aktualizace, tak bohužel je třeba instalovat takto ručně.:-)
Pepínopřed 837 dny, reagovat
Dobrý den, minulý týden jsem si koupil hodinky Garmin Fenix 6 Solar, kde má být gorilla glass a power glass sklíčko. Hodinky jsem ve čtvrtek nabil na 100% a dnes v pondělí mě ukazují 16% (teď jsem měl hlášku slabá baterie). Zatím jsem velmi spokojen. Bylo mě jasné, že se hodinky nebudou dobíjet pouze přes solar, spíš lehce prodlužovat nabití a to za ideálního slunečního svitu. Z důvodu opatrnosti při mých sportovních aktivitách, jsem na sklíčko nalepil ochranou fólii. Chci se zeptat zatím na dvě věci. Má fólie vliv na možné dobíjení přes solar a jak ho ovlivní a zda má vůbec smysl mít na takovém sklíčku ochranou fólii. A ještě kdy se mají hodinky nabíjet, myšleno při kolika procentech nabití je pro baterii nejideálnější je nabíjet. Až napíše, že je slabá baterie, nebo je jedno kdy se připojí na nabíječku? Měl jsme Garmin Vivoactiv 3 ale baterie odešla po dvou letech do kytek, tak nechci zažít stejnou situaci. Děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 836 dny
Zdravím Pepíno, co se týče Vašich otázek, tak já mám také PowerGlass sklíčko na svých hodinkách a mám nalepenou fólii. Jelikož je to chemicky upravené sklíčko Gorilla Glass, tak se může při sportovních aktivitách poškrábat. Účinnost solaru se ale bohužel snižuje. U nás v tuzemsku máme sluníčko, trošku méně agresivní, a tak můžeme na grafu solárního nabití pozorovat, že slunko tolik energie nedodává. Hodinky by se měly nabíjet, až je na nich pod 10 - 20 %, aby se baterka zbytečně "neždímala". Samozřejmě, pokud Vás čeká nějaká dlouhá aktivita v horách, tak není problém nabít i ze 40 %. Vypadá to také, podle výdrže, že máte zapnuté měření pulzním oxymetrem po celý den. Kdybyste chtěl výdrž prodloužit, můžete v menu hodinek vypnout tuto funkci.:-)
Pepínopřed 836 dny, reagovat
Dobrý den, ano máte pravdu mám teď zapnuty skoro všechny funkce a budu je asi postupně vypínat. Včera jsem hodinky vystavil přímo na sluníčko a na grafu slunečního záření to bylo hned vidět. Pravdou je, že můžu některé funkce zapínat pouze při aktivitách. Ještě mě napadla jedna otázka, poloha nebo GPS se automaticky zapíná až při aktivitě nebo se také zapíná ručně. Hodinky píšou,že josu připojeny jenom tehdy, pokud mám v telefonu otevřenu aplikaci Connect, je to tak správně? Děkuji moc za odpovědi
Matěj Urbaczkapřed 835 dny
Zdravím, pokud pustíte jakýkoli outdoorový sport, tak se GPS spustí sama. Nahoře na displeji je vyobrazen takový půlkruh, který je zpočátku červený a pak zezelená a napíše "GPS připravena". Doporučuji při čekání na GPS stát na jednom místě a nebýt v pohybu.:-)
Milan Zábranskýpřed 829 dny, reagovat
Dobrý den, prosím o radu. Zhruba měsíc používám u vás zakoupené Garmin fenix 6 pro. Při běhu se mi zobrazují velmi nepřesné údaje aktuálního tempa. Například tempo 7:30, tam kde opravdu 7:30 neběžím a trvá to klidně i půl minuty, čili při tempovém běhu zcela nepoužitelné, o intervalech ani nemluvě. Zkoušel jsem běžet s GPS+galileo, GPS+glonass i GPS samostatně, ale žádné razantní zlepšení nepřišlo. Je toto důvod k reklamaci? Děkuji
Dominik Hokpřed 829 dny
Zdravím, Milane. Záleží, jestli běháte pod širým nebo třeba v lese / na horách. Hodně pomůže přenastavit hodinky, aby si brala data o tepu a poloze každou vteřinu. Systém → Nahrávání dat → Každou vteřinu.
Milan Zábranskýpřed 753 dny
Dobrý den, před nějakým časem přenastaveno na sběr dat každou vteřinu, ale žádné výrazné zlepšení nepozoruji. Hodinky mám přes 3 měsíce, nechtěl jsem dělat nějaký soud příliš brzy, avšak GPS je opravdu tragická. A nemění na tom ani to, jestli běhám pod širým nebem, v lese nebo ve městě tempo je strašlivě nepřesné s obrovskou latencí, snad každý běh, kde potřebuji vidět aktuální tempo je tragédie. Běžně hodinky ukazují tempo třeba 7min na km a to jednoznačně takto pomalu neběžím a trvá to i 2 minuty, než hodinky začínají ukazovat reálné hodnoty. Díky tomu jsou hodinky naprosto nepoužitelné třeba pro tempový běh a o závodě ani nemluvím. Opět se tedy zeptám. Může být takto nepřesná GPS předmětem reklamace? Díky moc za informaci.
Matěj Urbaczkapřed 753 dny
Zdravím Milane, zkusit to reklamovat můžete, ale s velice nejistým výsledkem. Aktuální tempo je zrovna údaj, který je prostě bohužel méně přesný u veškerých hodinek. Ani u mých F7X není aktuální tempo 100% přesné a ani v té vteřině být přesné z podstaty věci nemůže. Pokud si chcete sledovat tempový běh nebo závod, spíše se koukejte na průměr na kilometr, který bude vždy přesný a nejlépe z něj odhadnete další posun v závodě nebo v tréninku.
Ladislav Flekačpřed 827 dny, reagovat
Přeji hezký den Prosím o radu mám Fenix 6 asi 3 měsíce a najednou mi přestali hodinky zobrazovat příchozí hovory ale zprávy zobrazí .Provedl jsem reset a stále se zobrazí jen SMS . nevidím zda je problém v hodinkách ,telefonu nebo v aplikaci.Nastaveni jsem prošel snad 100 krát Dík za radu
Dominik Hokpřed 824 dny
Zdravím, Ladislave. I když píšete, že jste nastavení prošel, tak já bych doporučil ještě kouknout do aplikace Garmin Connect do sekce "Oprávnění pro telefon". Tam často není povolený přístup k telefonním hovorům.
Kikapřed 826 dny, reagovat
Zdravím vás kluci a předem díky za odpovědi, jste skvělí :) Mám Fenix 6s pro solar, poslední dobou je nejčastěji využívám v režimu Turistika a nerozumím tomu, jak je možné, u tak kvalitních outdoor hodinek, že pokud vždy před zahájením túry nekalibruju výškoměr, počítají hodinky i aplikace Connect s poslední uloženou výškou, namísto aby se při načtení navigačních systému výška automaticky aktualizovala. Jestli už tento dotaz padl, omlouvám se, neprošla jsem vše. Díky!
Dominik Hokpřed 824 dny
Zdravím, Kiko. Díky moc. :) Ona se doporučuje kalibrace před každou aktivitou v horách, ale určitě by hodinky neměly počítat s poslední uloženou výškou. To je zvláštní. Když zapnete aktivitu, počkáte až načte GPS (slovo "GPS" zezelená)?
Kikapřed 824 dny
Ano, vždy čekám, až zezelená…ukazuje mi to po ukončení výstup a sestup - tyto hodnoty sice odpovídají reálu, ale pořád se vše počítá od té uložené “staré” výšky, tzn.té, kterou jsem naposledy kalibrovala.
Dominik Hokpřed 823 dny
A máte nastavenou automatickou kalibraci výškoměru? Doporučuji nastavit i režim snímání pro barometr na "Automaticky".
Petr Mpřed 824 dny, reagovat
Zdravím, nevíte prosím jestli senzory a snímače na Garmin Fenix 7 jsou nějak vylepšené nebo jiné (lepší) oproti řadě Fenix 6x? Díky za odpověď.
Dominik Hokpřed 824 dny
Zdravím, Petře. Teď už víme, že je tam lepší snímač tepové frekvence, pulzní oxymetr i GPS. Co se týče těch ostatních, zatím nevíme. :/
Davidpřed 821 dny
Lepší senzory u Fenix 7 jsou kvůli lepšímu softwaru nebo hardwaru snímačů ?
Dominik Hokpřed 817 dny
Zdravím, Davide. GPS i tepák by měl být nový. Co se ostatních týče, tak upřímně nevím.
Viktorpřed 821 dny, reagovat
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je opravdu rozdíl mezi fenix 6 a fenix 6 Solar v tom, že u aktivity Horská kola je zaznamenána v dynamice jízdy u fenix6 jen vytrvalost( obtížnost ) a plynulost a u fenix 6 Solar jsou navíc zaznamenány SKOKY na kole !! Na ofic. stránkách garminu je to tak uvedeno. Na netu v určitých recenzích jsem četl že hodinky prostě skoky neumí. Nevíte jak to je ??
Dominik Hokpřed 821 dny
Zdravím, Viktore. Upřímně pochybuji, že by mezi verzi se solarem a bez něj dělali takový hodně specifický rozdíl. Popravdě je to tak specifické, že i já jsem v koncích.
Viktorpřed 821 dny, reagovat
A taky v aktivitě Horské kolo nelze vybrat do datového pole tu Plynulost a ani Obtížnost, což je škoda.
Viktorpřed 817 dny
sorry, jde to.
Bronislav Fabiánekpřed 817 dny, reagovat
Zdravím. Jsem majitelem Fenix 6 pro solar + mapy. Zkoušel jsem různá nastavení ,ale moje mapy nevypadají jak na obrázcích. Silnice a cesty jen černé čáry , lesy....... Voucher na Topo jsem použil. Kde dělám chybu? Děkuji za info.
Dominik Hokpřed 816 dny
Zdravím, Bronislave. A spustil jste instalaci? Neproběhla nějaká chyba během instalace? Popřípadě, nemáte tam navolené nějaké téma mapy? Mrkněte do nastavení hodinek v části "Mapy". Tam byste měl najít nastavení tématu.
Pavelpřed 795 dny, reagovat
Ahoj, recenze máte skvělé, pomohly mě se rozhodnout pro G6X PRO a nelituju, díky. Prosím o radu, kde najít funkci příliv a odliv ? Je již nainstalovaná nebo musímstáhnout na GCIQ? Pavel
Filip Debrecenyipřed 795 dny
Zdravím Pavle! Moc děkujeme za pozitivní zpětnou vazbu. Přesně jak píšete, v případě Garmin Fénix 6X PRO doinstalujete příliv a odliv v aplikaci Connect IQ
Danielpřed 782 dny, reagovat
Ahoj, mám Fenix 6 pro kupované před týdnem. Když dobiju baterku na max, ukazuje výdrž v režimu hodinek pouhých 6 dnů oproti 14 uváděných výrobcem. Jedinou změnou oproti původnímu nastavení je zvýšení jasu v režimu hodinek z 20% na 30%. Je to opravdu taková změna, aby výdrž baterie klesla o více než polovinu, nebo je problém někde jinde?
Matěj Urbaczkapřed 781 dny
Zdravím Danieli, mrkněte do nastavení, jestli nemáte zapnuté měření pulzním oxymetrem po celý den. To by mohlo brát nejvíce baterie.:-) Kromě toho doporučím provést aktualizace map na Garmin Expressu, ať tam "nevisí" žádné aktualizace.:-)
Hanapřed 774 dny, reagovat
Dobrý den, váhám s výběrem barvy hodinek Garmin Fenix 6S. Líbí se mi v bílé barvě. Nezežloutnou časem plastové části hodinek? Děkuji H.
Dominik Hokpřed 774 dny
Zdravím, Hano. Ano, stává se to, ale vše se odvíjí od toho, jak se o hodinky staráte. Jestli je pravidelně omýváte, jestli je nevystavujete moc velké špíně, atd. :)
Hanapřed 745 dny, reagovat
Dobrý den, lze prosím stáhnout aktivitu do jiné aplikace? Můžete prosím poradit jak? Děkuji Hanka
Dominik Hokpřed 745 dny
Zdravím,můžete si danou aplikaci propojit s Garmin Connect nebo si vyexportovat aktivitu a pak ji do aplikace vložit. Export je nejjednodušší přímo na webu connect.garmin.com, kde se přihlásíte ke svému účtu.
Stanislav Děčínpřed 735 dny, reagovat
Dobrý den Dominiku a Maťeji, předem chci velice pochválit Váš kanál na youtube! Pecka!! a zdali by jsem Vás mohl požádat o radu. Mám Fenix 6 Pro propojený s iPhonem 13. Je možné aby hodinky při přijetí notifikace vydaly mimo vibrací i nějaký zvuk? Vibrace totiž nejsou nějak extra silné a občas je ani nezaregistruju, popřípadě kde nastavit zvuk popřípadě silnější vibrace? Děkuji moc Standa
Matěj Urbaczkapřed 733 dny
Zdravím Stanislave, děkujeme za pochvalu a k Vašemu problému. Zkuste se mrknout na nastavení. Čili v hodinkách nastavení - telefon - chytrá oznámení - vyberte jestli při aktivitě anebo mimo aktivitu - a zvolte i zvuková oznámení kromě vibrací. Také se dá nastavit v systém - zvuky - tóny upozornění.
Stanislavpřed 703 dny, reagovat
Dobrý den, mohu Vás prosím požádat o radu? Mám Garmin Fenix 6 Pro, mohu s těmito hodinkami beze strachu do moře? A je dobré na konektoru používat takou tu gumovou zátku? Raději se hloupě zeptám, nežli takové šupy hodinky domrvit. Děkuji moc za Váš názor a odpověď.
Michalpřed 703 dny
Zdravím Stanislave, s hodinkami do moře můžete, ale doporučuji je po koupání pak omýt ve sladké vodě. Co se týče silikonové krytky na konektor, tak k moři se rozhodně hodí, ale abych se přiznal, také jsem se koupal v moři s hodinkami a neměl jsem ji.:-)
Stanislavpřed 684 dny, reagovat
Dobry den, k cemu je prosim dobra WiFi ve Fenix 6 pro? A pokud z hodinek vymazu mapy (pokud je to tedy vubec nejak mozne) budou rychlejsi ci jiny prinos? Uprimne verzi PRO jsem si poridil pouze pro to ze maji cernou lunetu ta stribrna nevypada hezky jinak by mi bohate stacila verze bez PRO. Dekuji moc :-)
Matěj Urbaczkapřed 684 dny
Zdravím Stanislave, Wi-Fi je v hodinkách spíše pro spárování hudby. Pokud máte spárovanou Wi-Fi a nepřenášíte hudbu, tak pokaždé když uložíte aktivitu, hodinky se spárují s routerem a pošlou ji rovnou do Connectu. To samé se ale děje při spárování s Bluetooth v telefonu a připojení na data / Wi-Fi. Také slouží pro přenos aktualizací.:-)
Martinpřed 678 dny, reagovat
Dobrý den, vlastním Garmin fenix 6x pro solar a pravděpodobně mi nefunguje solární nabíjení hodinek. Vycházím z toho, že i v těchto velmi slunných dnech graf intenzity slunečního záření neukazuje žádné hodnoty. Při vystavení na přímé slunce neukazuje nic ani stavová ikona slunce na display. V konfiguraci jsem nenašel žádnou volbu pro zapnutí/vypnutí solárního nabíjení. Pro případnou reklamaci hodinek bych potřeboval ověřit, jestli solární dobíjení funguje a nevím jak na to, poradíte někdo? Dříve to normálně fungovalo a jinak hodinky nevykazují žádný jiný problém.
Matěj Urbaczkapřed 677 dny
Zdravím Martine, bohužel, tohle je důvod k reklamaci a na Fenix 6X Solar se to bohužel stávalo.:-(
Tompřed 655 dny, reagovat
Dobrý den, u hodinek Fénix 6 Solar mám hodnotu VO2 max kolem 37 - 38 s ukazatelem v červeném poli "špatná". Podle tabulek tato hodnota by neměla být špatná. Tuto hodnotu neovlivní ani celodenní měření pulzním oxymetrem. Dá se tato hodnota na hodinkách změnit ?
Dominik Hokpřed 655 dny
Zdravím, Tome. Je tabulka jako tabulka. Garmin má vlastní rozdělení VO2 Max, ale z jiného zdroje tato hodnota může být považována za lepší. Každopádně, tuto hodnotu zvýšíte tréninkem, nijak nesouvisí s měřením pulzním oxymetrem. Doporučuji náš článek o VO2 Max.
Mariepřed 651 dny, reagovat
Dobry den, mam garmin fenix 6s pro saphire a dnes po celodennim vyletu na kole se mi uz pres pul hodinu ukladaji data. Je to normalni postup nebo se hodinky nejak sekly? Pripadne kdyz je zresetuju ted, prijdu o ta neulozena data z kola? Dekuji.
Matěj Urbaczkapřed 649 dny
Zdravím Marie, podržte horní tlačítko světla, dokud hodinky nezčernají a poté je znova zapněte.
Milanpřed 648 dny, reagovat
Zdravím,mám hodinky Garmin Fenix 6s,oč jde.Hodinky při přepînání třeba sportovních aktivit šli jen jedním směrem.Hodinky jsem vypnul a při následném zapnutí mi skočili do jakéhosi testovacího nastavení,režimu a neumím se dostat do původního zapnutí a vzhledu hodinek.Děkuji Milan.
Matěj Urbaczkapřed 648 dny
Zdravím Milane, dostal jsem se do testovacího režimu. Tento režim zrušíte dlouhým podržením zapínacího tlačítka. Až obrazovka zčerná, normálně pusťte hodinky a bude vše fungovat.:-)
Petrpřed 634 dny, reagovat
Zdravim kluci,mam prosim vas dotaz.Mam 14 dni garmin fenix 6x pro a neukazuje mi to teplotu když jsem venku.V aplikaci na mobilu mam conect s povolenim polohy vzdy.Muj dotaz mozna hloupy zni.Musim mit po celou dobu když jsem venku mit v mobilu zapla data,bluetoth a gps..? dekuji za opoved Petr
Dominik Hokpřed 634 dny
Zdravím, Petře. Teplotu si hodinky berou s telefonu přes aplikaci Garmin Connect. Ověřte, jestli v povoleních aplikace Garmin Connect máte i to, aby běžela na pozadí.
Radekpřed 579 dny, reagovat
Hodinky zpracované dobře, ale přesnost měření tragická. Můžou jim směle konkurovat i hodinky z Číny v hodnotě 2500kč. A dále ta jejich aplikace, neuvěřitelně nedotažená věc. Normálně se při aktivitě , např chůzi nebo běhu nezobrazí počet kroků, které jste ušli při té aktivitě. Prostě toto je základ a zobrazuje se to i v aplikaci Zdraví od Huawei. Hlavně že to ukázuje nic neříkající a nevypovídající obsah vylpoceneho potu v mililitrech. Opravdu k smíchu. A toto tvrdím jako uživatel hodinek Garmin. Ale neklanim a nemodlim se k nim jako někteří místní guru z Garmin sekty. Prostě asi nejprecerovanější značka sportovních hodinek.
Matěj Urbaczkapřed 578 dny
Zdravím, Radku, dříve, než věci komentujeme, měli bychom se snažit se o nich něco naučit. Pro přesnější záznam si klepněte na menu - systém - nahrávání dat - zvolte - každou sekundu. A jelikož počty kroků ušlé při aktivitě jsou vlastně nahrazeny GPS, která je přesnější, a proto tohle datové pole nedává Garmin do základních. Pokud o něho stojíte, datová pole si můžete u každě aktivity upravit a najdete tam i datové pole ušlých kroků.:-) Stačí zvolit danou aktivitu, a když jste v ní, podzřet dlouze prostřední tlačítko - nastavení (daný sport) - datové obrazovky - a tam si zmeňte a vyberte pole, které potřebujete.:-)
Michalpřed 578 dny, reagovat
Dobrý den, mám F6X Pro a mám problém se synchronizaci.... jakmile ujedu na kole vzdálenost delší cca 40 km, tak nikde v Connectu není vidět ujetá trasa a aktivita, ale v denním přehledu jsou propsány data jako kalorie, doba aktivity atd. Přitom v hodinkách aktivita je. Tentýž den jsem zkoušel ujet 5 km a v pohodě se ukazuje v Connectu celá aktivita včetně map a metrik tepu, rychlosti apod..... ale dopoledních 50 km nikde. Prosím o radu jak postupovat, abych mel delší aktivity k dispozici v Connectu napr. v mobilním telefonu. Děkuji, hezký den
Dominik Hokpřed 578 dny
Dobrý den Michale. Bohužel, na toto jsme krátcí. Zkusil bych kontaktovat podporu Garminu. :)
Milan Spřed 577 dny, reagovat
Ahoj, mám rok garmin 6X Pro a normálně mi baterie vydržela cca 14 dni se zapnutým měřením tepu a vypnutým okysličením a pár aktivitami přes týden. Ale od minulého týdnu po nabití mi každý den sežere 40% takže vydrží pouhé dva dny a je na 20%...nastavení beze změny.. mohlo by to souviset s tím že jsem jednou zapomněl dobít, baterie klesla na 2% a já jí potom dobil jen na cca 80%....? Děkuji moc za radu jestli reklamovat nebo něco udělat.?
Matěj Urbaczkapřed 576 dny
Zdravím, Milane, dříve než bych šel hodinky reklamovat, připojit bych je na Garmin Express a mrknul se, jestli nejsou dostupné některé klíčové aktualizace.
Davidpřed 518 dny
Ahoj, mám s Fenix 6 taky problém (předchozí Fenixy 2 a 3 mi odešly taky ca po 2 letech, asi vyzařuju nějaký geopatogenní zóny:-))) ), používám je jen štrně na turistiku a lehké poklusávání/tenis :-). Koupil jsem ca před rokem, již po 3 měsících se začala "rozpadávat"/špatně zobrazovat čísla hodin na hlavním watch face. Garmin to po nahlášení za pár měsíců/v září prý vyřešil update. Vše jsem zaktualizoval a stále stejné, chyby zobrazení již vidím i při práci v menu. Tak mi klasicky řekli - reklamujte. Jelikož je to porucha už u 3. Fenixů v řadě a je to opruz, tak se radši dřív zeptám, jestli Vás napadá nějaké řešení ?
Dominik Hokpřed 516 dny
Zdravím, Davide. Tak to je opravdu hodně specifický problém. Já osobně bych dal hodinky do tovráního nastavení, poté spároval, připojil ke Garmin Express a zkontrolovat dostupné aktualizace. Ať máte jistotu, že v hodinkách je nejnovější software. Pravděpodobně se ale jedná o "mrtvé" pixely, které ale softwarová změna nijak neovlivní a bohužel tedy asi budete muset reklamovat. :/
Michalpřed 567 dny, reagovat
Zdravím , práve si hľadám nové hodinky a silno rozmýšľam nad radou Fenix pro 6 kedže momentalne sa dajú zohnať za výborne ceny vo výpredajoch , pri cenách v akých ich viem kúpiť su im konkurenciou polar pacer pro alebo forerunner 255, takze asi nemám Co riešiť a Fenix 6 pro su stále najlepšie hodinky z týchto možnosti ?
Matěj Urbaczkapřed 567 dny
Zdravím, Michale, určitě bych šel do Fenix 6 z té volby, kterou máte. Jsou teď určitě co se týče poměr cena / výkon, skvělý kup.:-)
Martinpřed 441 dny, reagovat
Dobry den přes jaké garmini jde telefonovat .Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 439 dny
Zdravím, jediné Garminy, přes které se dá telefonovat jsou Garmin Venu 2 Plus.
Slavopřed 425 dny, reagovat
Pozdravujem chlapci! Mám Garmin Fenix 6X so zafirovym sklíčkom. Pri lyžovaní som si všimol, ze občas nezapočíta kolo. Zobrazí mi napriklad 25 kôl a v skutočnosti urobím 30. GPS na začiatku nastavím manuálne, počkám kym sa načíta a začnem. V čom moze byť problém? Pri ostatných cvičeniach s tým problém nieje. A ďalšia vec, pri turistike s autopauzou, keď zastavím, dlho trvá, kým sa znovu spustí počítanie pri pohybe, pri 7 km trase bez autopauzy mi to urobilo rozdiel 2 km ak som v nastaveniach mal autopauzu. Pri horskej cyklistike som ten problém nemal. Zaznamenávanie údajov mám každú sekendu, vzdialenosť a rýchlosť 3D.
Matěj Urbaczkapřed 424 dny
Zdravím, Slavo, já 3D rychlost a vzdálenost vždycky vypínám, protože to právě dělá do "bordel" ve výsledcích.:-) Jinak bych doporučil mrknout na aktualizace na connect a zkusit si nahoře všimnout, jestli zaznamená kolo (u toho lyžování). Pokud ne, udělat to ručně. U té turistiky je to problém obecně s autopauzou, protože je to hodně pomalý pohyb a ne vždy se mu podaří zaznamenat rychlost aby se spustil, protože se třeba rozejdete pomaleji než by Garmin čekat a už je problém na světě. Proto autopauzu nepouštím a pokud už byste ji chtěl, tak bych doporučil nastavit na určitou rychlost pohybu.:-)

Hodinky zmíněné v článku

Rozbalené, sleva 15%
9 342 Kč nedostupné