Novinky květen 2020

Tagy: Newsletter

Agáta Vřeská | 31.5.2020 | 8 MIN

Pomalu ale jistě se začínají objevovat letní novinky. Co si pro hodinkové nadšence věhlasné značky připravily? V květnovém přehledu najdete to nejdůležitější z očekávaných novinek, ale také recenze a články, které se objevily během května v našem magazínu.

Novinka v prodeji

Digitálky Casio s kalkulačkou. Sen každého kluka 80. let

Casio Collection CA-53

„Ve třídě jsou jen jedny, pochází prý z Tuzexu a božsky pípají! Nic víc nikoho nezajímá, o ničem jiném nikdo nesní… Nikdo je neumí ovládat, nikdo netuší, co všechno umí, ale to není podstatné. Jsou to digitálky s kalkulačkou (...)“A jaký příběh přináší retro hodinky dnes? Podrobná recenze i fotogalerie v novém článku.

Přečíst článek >>

Novinka v prodeji

Turtle, nebo King Turtle? Toť nová otázka seikařů

Seiko King Turtle

Seiko nedávno představilo velký upgrade ikonických želv, které zbožňujeme už od 70. let. Okamžitě si získaly přezdívku King Turtle. Jasně, že jsme se jim hned mrkli na krunýř. A co je u korytnaček nového? Rychlé představení najdete v článku.

Přečíst článek >>

Očekávaná novinka

Hamilton se rozhodl probudit spícího obra. Jak to dopadlo?

Hamilton PSR

Parádně! Tak zajímavě naservírované retro jsme už dlouho neměli. Oslava 50. výročí od světově prvních digitálních náramkových hodinek Hamilton Pulsar je v plném proudu. A fanoušky hodinářské historie budou Hamilton PSR rozhodně bavit. Navíc si pro ně Hamilton připravil i pár moderních vylepšováků.

Přečíst článek >>

Očekávaná novinka

Novinky Seiko Prospex na léto 2020

Seiko Prospex Léto 2020

Seiko představilo novinky na letní sezónu 2020. Výrazně rozšířilo například Street sérii o modely v Safari urban stylu, přišlo s novou verzí Alpinistů, kolekci Save the ocean zase obohatilo o číselníky s rejnoky a je toho mnohem víc. Přehled nejzajímavějších Prospexů najdete v článku.

Přečíst článek >>

Očekávaná novinka

Léto bude plné nových koktejlů. Hlavně díky Seiku

Seiko Presage

Kolekce Cocktail Time Seiko Presage dokáže nadchnout i překvapit a letos v létě si japonský hodinářský dům připravil hned několik nových drinků. A nejsou to jediné novinky v řadě Presage. Ty hlavní jsme shrnuli do krátkého přehledu.

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

Jsou krásné, zajímavé, pohání je světlo a přitom nestojí jmění? Tohle umí nejspíš jen Japonci

Citizen Elegant Lady

Coby hodinářská značka s dlouholetou tradicí je japonský Citizen znám spíše v hodinářských kruzích. Do laického světa pronikne až když hledáte kromě loga také skvělou kvalitu za ještě lepší cenu. Pak je ovšem jednou z nejlepších voleb. A u dámských hodinek to platí dvojnásob. Podrobnosti jsme sepsali v článku.

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

Možná byste to do nich neřekli, ale ženy je zbožňují

Dámské Citizen Radio Controlled

Citizeny řízené rádiem? Obvykle pánská záležitost. Ale tyhle stálice jsou jasným důkazem, že i ženy chtějí jen to nejlepší. Třeba naprostou přesnost, bezstarostné seřizování a funkce navíc. Jak moc je to s tou bezstarostností pravda a co vše hodinky nabízí můžete zjistit v nové recenzi.

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

Jeho jméno zná každý. Ale celý příběh? A hodinky?

Hodinky Tommy Hilfiger

Začal prodejem několika kalhot v rodné hroudě. Otevřel tedy první obchod a najednou měl milionové obraty. Pak ale zbankrotoval. Založil vlastní značku a najednou měl milionové příjmy. Pak ale klesly akcie o 75 %. A jak to bylo dál?

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

Začínáte běhat? Kvalitní sporttester by se mohl hodit. Jak si v recenzi vedl Garmin Forerunner 35?

Běžecké Garmin Forerunner 35

Běžecké Forerunner 35 nejsou žádným nováčkem, zato spolehlivým a cenově dostupným sporttesterem. Pro koho se hodí a zda se ještě vyplatí do něj invenstovat zjišťoval redaktor Radim ve své recenzi.

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

Mido Commander, švýcarská preciznost inspirována Eiffelovou věží

Mido Commander Big Date

Každý detail musí být dokonalý, estetický a funkční stejně jako slavné architektonické stavby světa. Mido je tím pověstné. Řada Commander přináší na trh modely inspirované slavnou pařížskou dominantou. Najdete detaily, kterými se designéři hodinek inspirovali? Napříč řadou Mido Commander se v článku vydal redaktor Martin.

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

Genuine leather: kvalita, nebo past na spotřebitele?

Řemínek Genuine Leather

Poznáte kvalitní kožené výrobky? A patří mezi ně i ty s ražbou "genuine leather"? Co tento honosný název vlastně znamená? Více o echt kůži si můžete přečíst v novém článku.

Přečíst článek >>

Novinka v prodeji

Never Give Up! Luminox a Bear Grylls pokračují ve spolupráci

Bear Grylls

Muž, který byl několik let u speciálních britských jednotek, má červený pásek v karate a o přežití v divočině ví všechno. Možná ho znáte i z pořadu Nutné k přežití. Bear Grylls. Právě tato - a nebude to přehnané slovo - legenda je tváří Luminox Bear Grylls Survivals série. Mezi novinkami jsou dva modely, které zaujmou vzhledem, ale především funkcemi a odolností.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

Polar Grit X: extrémně odolný sporttester

Polar Grit X

Polar Grit X jsou novinkou mezi sporttestery zaměřené na náročné uživatele. Dlouhá výdrž baterie, integrovaná GPS, tréninkový kouč, odolné, ale lehké tělo splňující vojenský standard. Bát se o ně nemusíte ani v náročném terénu. Pokud vybíráte nové sporttestery, Polar patří mezi uznávané výrobce.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

Xiaomi Amazfit Stratos 3: nestojí moc, ale zvládne hodně

Xiaomi Amazfit Stratos 3 Black

Xiaomi se zaměřuje spíše na designové chytré hodinky, ale novinku Amazfit Stratos 3 můžeme směle zařadit mezi sporttestery. Naznačuje to nejen spíše sportovní vzhled, ale i funkce. Příjemně překvapí výdrž baterie až 14 dní ve SMART režimu, transflektivní barevný displej, skvěle čitelný i na přímém slunci, propočet VO2Max, 19 sportovních režimů i integrovaná GPS. Přitom cenou se nedostává nijak vysoko a stává se zajímavou konkurencí dalším značkám v této kategorii.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

Solární Seiko potápky ze Street kolekce jsou právě v prodeji

Seiko Street Serie

Potápěčskou řadu Prospex Sea Seiko pravidelně oživuje modely ze Street Series, které jsou zaměřené především na mladší generace. Nabízí svěží design, potápěčské kvality a u dvou nových modelů, SNE545P1 a SNE547P1, které v květnu dorazily do prodejny, také solarní pohon.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

Certina Heritage s Valjoux a telemetrickou stupnicí přinese skutečný vintage dotek

Certina DS Chronograph Automatic

Už teď je jasné, že půjde o s napětím očekávaný model. Certina si vybrala další ze svých historických modelů a přetvořila jej k obrazu moderního milovníka hodinek. Certina DS Chronograph Automatic C038.462 nabídne silně vypouklé safírové sklíčko, strojek s 60 hodinovu rezervou postavený na slavném Eta Valjoux 7750 s chronografem a nádherný vintage číselník s telemetrickou stupnicí a modře kalenými ručkami.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

Certina DS PH200M podruhé? Nově, moderněji

Certina DS PH200M 2020

Pamatujete na Certinu DS PH200M? Vystřelily tehdy Certinu do hodinářského nebe. No tak přesně tenhle model Certina nově vylepšila. Přidala safírové (namísto hesalitového) sklíčko, keramickou lunetu a nové barevné varianty. Uvidíme, jestli sklidí stejný úspěch jako Heritage předchůdce.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

Certina Powermatic 80 Big Date v nových barvách

Certina Big Date

Loňskou smaragdovou speciální edici v 60. výročí DS Conceptu letos Certina rozšířila o dva nádherné modely s černým a temně modrým číselníkem. Opět půjde o kouřový efekt, který magicky zapůsobil i loni, a těšit se můžeme i na Big Date a vlásek z Nivachronu. Modely budou navíc ve variantě na kůži i ocelovém náramku.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

Pánské skeletony za dobrou cenu? Hamilton ví, jak zaujmout

Hamilton Jazzmaster Skeleton

Hamilton představil mezi novinkami pánské Jazzmaster Skeleton, a to hned v několika zajímavých variantách. Vynalézavý styl háčkového výřezu na číselníku, který odhaluje zdobený strojek s rezervou až 80 hodin, je typický pro hodinářskou značku s americkými kořeny. A přitom nechybí ani nic z jazzmasterské elegance. Rozhodně povedená novinka, která stojí za bližší prozkoumáni.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

Hamilton Jazzmaster Lady, splněný sen pro milovnice mechanik

Hamilton Jazzmaster Lady

Jazzmaster s typickým výřezem byl dlouho pánskou výsadou. Novinka Jazzmaster Open Heart s 36mm pouzdrem je rozhodně splněným snem pro nejednu milovnici krásných mechanických hodinek. Sofistikovaný vzhled, precizní zpracování, zajímavě odkrytý zdobený strojek s 80 hodinovou rezervou, prostě dokonalé. Dostupné by měly být každým dnem a budou v několika variantách včetně perleťového číselníku.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

Opět v něčem první. G-Lide GBX-100 pro surfaře s přesnou metrikou

G-Lide GBX-100

G-Shocková série G-Lide se zaměřuje na hodinky pro surfaře. Ale vůbec poprvé budou ukazovat výšku přílivu a odlivu v centimetrech (stopách). Je to tedy poprvé, co G-Shocky mají režim přílivu s přesnou metrikou. A to není vše. Propojením s mobilní appkou G-Shock Move budou informace o přílivu dostupné z 3300 zálivů po celém světě. Nechybí ani notifikace, časy o východu a západu slunce, a další G-Shockové vychytávky. Uvedení se očekává v červenci 2020.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

G-Shockové Gébédéčka konečně i pro holky!

G-Squad GMD-B800

Dámy, dočkaly jsme se. Pokud fandíte G-Shockům, tak G-Shock fandí vám a rozšířil dámské verze. Po GMA-B800 (ekvivalent k GBA-800) tady máme i čestě digi verzi GMD-B800 (ekvivalent k GBD-800). Modely jsou o kousek menší, pro ženy ideální, ale nechybí výbava: bluetooth konektivita, krokoměr, auto LED podsvětlení, 5 budíků a samozřejmě stopky, odpočet a další funkce ze základní výbavy G-Shocků. Dobrá práce, Casio.

Oficiální prezentace Casio >>

Očekávaná novinka

Frogman poprvé v analogu a s vylepšenými vlastnostmi

Casio Frogman

Casio G-Shock Frogman jsou dobře známé digitální hodinky s typickým vzhledem, představené poprvé už v roce 1993. Casio přichází s novinkou v podobě první analogové verze Frogmanů G-Shock GWF-A1000. Na 200 metrů certifikovaná voděodolnost, skvělá čitelnost, propojení s telefonem přes Blootooth, pryskyřicové pouzdro vyztužené karbonovými vlákny – to je jen základ z výbavy. Aby byl čas dobře čitelný a přehledný, ručky se během ponoru překrývají tak, aby vytvořily jednu ručku ukazující minuty strávené pod vodou. Zkrátka moderní hodinky pro skutečné potápěče.

Oficiální prezentace Casio >>

Zaujalo nás

Spoluprací NASA a G-Shock vznikla zajímavá limitka

Casio G-Shock NASA 2020

Logo výrobce na hodinkách DW5600NASA20-7CR nenajdete, zato americkou vlajku, původní logo NASA na dýnku i po rozsvícení displeje. Fanoušci jistě ví, že právě model DW-5600 je jeden z mála certifikovaných modelů pro let do vesmíru. Speciální edice byla k dispozici pouze na stránkách výrobce a byla rychle vyprodána. Více fotek si můžete prohlédnout na stránkách Casia.

Oficiální prezentace Casio >>

Zaujalo nás

Jaké hodinky nosí Chris Hemsworth ve filmu Vyproštění?

Rangemany GW-9400 ve filmu Extraction

Také máte nemoc hodinkových nadšenců a ve filmech koukáte v prvé řadě po tom, jaké hodinky má která postava? Jsme na tom stejně. Proto nebylo těžké zjistit, že v novém netflixovém hitu Extraction nosí Chris Casio Rangemany GW-9400! Jo a jeho indický protějšek Randeep Hooda má pro změnu GA-700SE-1A4ER. A nejsou to jediné Casia ve filmu... Tomu se říká dobrý product placement. :)

Zobrazit hodinky >>

Soutěž

Výherce květnového dárkového poukazu Hodinek-365

Každý měsíc losujeme z našich zákazníků, kteří se v daném období podělili o zkušenosti a dojmy ze zakoupených hodinek. Lednovým výhercem poukazu na 3000 Kč se stává paní Zuzana Strnadová, která přidala recenzi k Prim Pocket Classic. Paní Zuzaně gratulujeme a doufáme, že nové hodinky dle vlastního výběru udělají stejnou radost, jako ty, díky kterým vyhrála. :)

Přehrát losování >>

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře