Novinky červenec 2020

Tagy: Newsletter

Agáta Vřeská | 31.7.2020 | 9 MIN

Garmin hacknuli, Swatch se dostal do mínusu a ETA se zbavila antimonopolních okovů. Červenec byl hektický. Přinesl ale i řadu zajímavých novinek. Tady je každoměsíční přehled toho nejlepšího.

Soutěž

Soutěž o dvoje Swatchky a pět řemínků pro odběratele měsíčníku

Soutěž o Swatchky.

Být hladový po nových informacích se sem tam vyplácí. Jako třeba teď. Pro odběratele našeho měsíčníku jsme připravili soutěž o dvoje švýcarské hodinky Swatch a pět kožených řemínků Hirsch.

Tyhle chci >>

Akce a slevy

AKCE: k hodinkám Citizen gravírování zdarma

garvírování

Více než tisíc slov řekne pár těch správně zvolených. Zkuste je najít a nechat vygravírovat. A protože v Hodinky-365 už víme, že dárek s věnováním nabývá na osobním kouzlu, během celého léta je gravírování na hodinky značky Citizen zdarma.

Detaily akce >>

Aktuálně v magazínu

Hodinářský skvost pro dámy. Hamilton Jazzmaster

Hamilton Jazzmaster Lady

Proč se nad dámskými Hamilton Jazzmaster tak rozplýváme? Protože jsou zkrátka kouzelné! Objektivně, ale od srdce, je zrecenzovala v našem magazínu Agáta.

Přečíst článek >>

Novinka v prodeji

Citizeny s býčí hlavou a trochu schizofrenní recenze

Citizen Bullhead

Máte někdy pocit, že se ve vás perou dvě osobnosti? Přesně to se stalo při psaní recenze na nové Citizen Bull Head. Z nevinného psaní se tak rázem staly býčí zápasy. A kdo vyhrál? Přece Bull Heady!

Přečíst článek >>

Novinka v prodeji

Ovoce vám tikat nebude. Swatchky jo, a taky jsou pořádně šťavnaté

Swatch 2020

Letní novinky pestrobarevných hodinek Swatch stojí za to. Předlohou designérům byla i mísa ovoce. Svěží barvy, ideální tóny pro skotačení u bazénu, originalita, divokost. Ty nejlepší kousky si můžete prohlédnout v bohaté fotogalerii.

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

Volat ano, platit ne: recenze na Samsung Active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2

Kdo má mobil s Androidem a kouká po sportovně laděných smartwatch, jistě neminul Galaxy Watch Active 2. Nejaktuálnější model od korejského giganta patří mezi oblíbené varianty, především pro možnost telefonování přímo z hodinek. Na paškál si je proto vzal náš nový sporťák Dominik.

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

FitBit Versa 2: v Americe oblíbenci, u nás opomíjené

Fit Bit Versa 2

Jde s nimi platit, mají úložiště pro hudbu, zaznamenají až 15 různých sportovních aktivit... Přesto se na ně v Česku nestojí fronty. Zaslouží si více pozornosti? Možná si uděláte lepší obrázek po přečtení recenze Mirka, který si je po dopsání recenze dokonce sám koupil...

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

Otestováno Radimem: stanou se Stratos 3 od Xiaomi hitem?

Xiaomi Amazfit Stratos 3

S Mi Bandy udělalo Xiaomi díru do hodinkového světa. A co další jeho modely, nabízí taky bezkonkurenční poměr cena/kvalita? Zjišťovali jsme to u novinky Amazfit Stratos 3.

Přečíst článek >>

Novinka v prodeji

Garmin rozšiřuje nabídku solárních hodinek

Garmin instinct

Garmin se vydal cestou světla. Tedy, ne že by před tím byl na temné straně síly, ale rozhodl se prodloužit výdrž hodinek pomocí solárního napájení. Ze světelné energie umí nově čerpat Garmin Instinct Solar i všechny velikosti Garmin Fenix 6.

Přečíst článek >>

Zaujalo nás

Hackerům ani Garmin neutekl. Stal se další obětí útoků

Garmin nefunguje

Garmin to v posledních dnech neměl jednoduché. Jeho data se stala „rukojmím“ ruských hackerů. Naštěstí došlo údajně ke ztrátě "pouhých" čtvrt miliardy korun a rozhořčení majitelé Garminů mohou zase klidněji spát. Vlastně sportovat.

Přečíst článek >>

Novinka v prodeji

G-Shock GBD-100: Řada vychytávek, ale s drobnými muškami

GBD-100

Jedna z očekávaných novinek ve světě G-Shocků se chlubila celou řadou vychytávek včetně notifikací a sdílené GPS. Dokonce na nich pracoval úplně nový vývojářský tým. O tom, že nic není dokonalé vás přesvědčí v objektivní recenzi Radim, který je jinak G-Shockář tělem i duší.

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

Drama plné zvratů, nebo nuda a šeď? Poznejte historii Hamiltonu

Hamilton History

„American Spirit, Swiss Precision.“ Claim používaný hodinářským Hamiltonem. Co z toho převládá? Ten americký duch, nebo švýcarská preciznost? Podrobnou historii jedné z nejznámějších hodinářských značek světa najdete v našem magazínu.

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

Zamlžené sklíčko? Kdy s tím do servisu a jak tomu předcházet

Kondenzace

Zamlžilo se vám sklíčko hodinek? Nemusí to nutně znamenat, že se do hodinek dostala voda. Pravděpodobnější vysvětlení je, že jde o přirozený jev kondenzace vody. Jestli to je i váš případ se dočtete v článku.

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

To není čudlík, ale korunka. Žádný zadek, ale dýnko!

Anatomie hodinek

Taky občas zaváháte, jak se která část hodinek jmenuje? Co je chapter ring a jaký je rozdíl mezi řemínkem a náramkem? Proleťte si základní hodinkovou anatomii.

Přečíst článek >>

Aktuálně v magazínu

Bábovka, nebo budoucí Zátopek? Co vše prozradí VO2Max

Vo2Max

Číslo, které řeší skoro každý sportovec. Taky vám hodinky ukazují VO2Max? Proč se o něj zajímat, i když se nechystáte na maratón, se dočtete v podrobném článku. A přidali jsme i tipy, jak VO2Max co nejefektivněji zvýšit.

Přečíst článek >>

Zaujalo nás

Trvalo to 10 let, ale ETA je volná

Swatch Group

Swatch Group dlouhá léta usiloval o možnost svobodně rozhodnout, zda jeho dceřiná společnost ETA bude, nebo nebude dodávat mechanické strojky třetí straně. A boj je u konce. Komise pro hospodářskou soutěž rozhodlo, že ETA je zproštěna všech závazků a omezení.

Přečíst článek >>

Zaujalo nás

Koronavirová krize: Vývoz švýcarských hodinek klesl meziročně o 62 %. Swatch byl poprvé v historii v mínusu

Krize švýcarského průmyslu

Ani švýcarský hodinářský průmysl nezůstal vůči koronavirové krizi imunní. Pandemie zastavila výrobu na několik týdnů a společnosti hlásí obrovské poklesy vývozu. Přesná čísla najdete v krátkém přehledu.

Přečíst článek >>

Novinka v prodeji

Žádné plasťáky. Chytrá a elegantní novinka od Festiny

Festina SmarTime

Dámy, pokud jste hledaly smartwatche, které by byly opravdu elegantní, měly klasické ručičky a přitom všechny důležité smart funkce, tak Festina přesně takové zařadila do kolekce. Novinka SmarTime má plně dotykový, krásně barevný AMOLED displej, ukáže všemožné notifikace, monitoruje srdeční tep, spánek, spotřebu kalorií, zkrátka vše, co během dne potřebujete. Do fitka si vemte plastové sporttestery, ale po zbytek vylaďte svůj styl podle svého.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

Hodinky jako oblázek. Napadlo by vás to?

Bering Pebble

Dánskou značku Bering, která se inspiruje krásami severské přírody, ano. Na konceptu pracovali tři významní architekti a designéři. Po vzoru mořem ohlazených oblázků vznikl atypický tvar hodinek Bering Pebble. Ničím, ani logem, narušená čistota číselníku je velmi nezvyklá, ale vychází z přírody, která také nemá potřebu si vše značkovat. Bering tak najdeme vygravírovaný pouze na boku ocelového pouzdra. Model má pánskou i dámskou velikost, safírové sklíčko a zaujme především ty, kdo se nebojí být „out of norme“.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

Pepsi, Cola nebo Zelená? Geniálně jednoduché potápky Citizen NY008 jsou v nových barvách

Citizen NY008

Plnokrevník mezi potápkami, kterého si v pepsi verzi vybral i jeden z našich kolegů ve výběru ideálních hodinek na léto. Loňskou novinku Citizen rozšířil o model v Cola barvách a zelené, protože zelená je přece nová modrá. Ve své cenové kategorii automatických Diver´s hodinek budete hledat konkurenci jen těžko. A to i u věčného konkurenta a souseda Seika.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

Titanové potápky Citizen s fantastickým sunburstem

Citizen Promaster Titanium NY0100

Kdo jiný by měl nabízet skvělé Diversy v titanu než právě Citizen? Nové potápěčské Promaster NY0100 mají dobře známý automatický strojek 8203, zajímavý design včetně oblíbeného výkusu lunety a dynamicky zvolené ručky s bohatou luminiscencí. Na první pohled ale zaujmou především číselníky v modré a zelené s úžasným sunburst efektem! A samozřejmě, novinka je kompletně z lehkého a antialergického Super Titania.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

Sice nemají Bluetooth ani krokoměr, přesto splňují představy praktických hodinek

Casio Edifice EFR-571

Stopnout si čas u vaření špaget, vědět kolikátého je a znát přesný čas. Pokud vám to zní jako ideální kombinace pro praktické hodinky na každodenní nošení, tak novinka řady Edifice EFR-571 se hlásí do pořadníku. Za nabízenou cenu se Casiu podařilo skvělé zpracování ocelového těla i náramku a moderní nepřeplácaný design ve dvou barevných variantách.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

Baby-G klamou barvou. Stejně jako skleněné oblázky vydrží i vodní živel

Baby-G BA-110 Sea Glass

Sbíráte na pláži barevné oblázky? Fascinující, co příroda dokáže s kouskem vyhozeného skla, že? Zamlženou průhledností v pastelových barvách se inspirovalo Casio v sérii Baby-G BA-110 Sea Glass Colors. Letní novince ale nechybí ani nic z praktické výbavy, včetně stopek, budíku, osvětlení či výjimečné odolnosti.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

I méně známé značky stojí za objevení. Třeba tato novinka od Lorusu

Lorus Lady

Vypadají jednoduše. Ale pískované zdobení číselník zajímavě rozbíjí, a tak je novinka od japonského Lorusu elegantní, a přitom okamžitě zaujme. Nenechte se zmást poměrem velikostí ocelového náramku a pouzdra, ve skutečnosti jsou hodinky drobnější a sednou i na útlejší ruku. Lorus si model navíc připravil v mnoha barevných variantách.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

Letošní novinka od Tissotu Supersport ukrývá super přesný strojek

Tissot Supersport

Sportovní charakter, moderní provedení a prémiová přesnost. Kolekce Supersport je nová. Švýcarský Tissot ji uvedl nedávno a přidal i další barevná provedení. Čím jsou tak Super? Atraktivní vzhled ukrývá ETA strojek PowerDrive s přesností +-10s za rok! Nesmí chybět ani stopky, navíc s přesnotí 1/10 sekundy, zvýšená voděodonost a safírové sklíčko.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

Pro kancl diving jako stvořené. Wenger Seaforce má stylové novinky

Wenger Seaforce 2020

Stylové potápky umí Wenger fakt dobře. Novinky v řadě Seaforce s výraznou lunetou do konceptu zapadají perfektně. Moderní pojetí přitom nebrání tradičním kvalitám: zvýšená voděodolnost, šroubovací korunka i dýnko a perfektní čitelnost. Nápadité provedení číselníku a Swiss Made kvalitu doplňuje i příjemná cenovka. A pro Wenger je typické i dvojí provedení: tříručková klasika a varianta s chronografem.

Zobrazit hodinky >>

Novinka v prodeji

Trochu flik a trochu flak. Dohromady dětské hodinky ze Švýcar

Flik Flak

„Jsou vkusné, jsou omyvatelné, jsou barevné a jsou – fuč.” Jouzova hláška z pohádkového filmu by se dala použít i na dětské Flik Flaky. Mezi novinkami jsou skutečně hravé skvosty, které udělají dětem radost. A fuč naštěstí nejsou. Stačí vybrat, jestli se srdíčky, s melounem, krokodýlem nebo třeba nanukem.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

Presage ve sportovním duchu? Proč ne, když to bude fungovat

Seiko Presage

Nad těmi číselníky u Seika se zkrátka musí žasnout. Mezi očekávanými novinkami jsou i tyto pánské Presage. Průměr pouzdra bude necelých 40 mm, design je sice velmi elegantní, ale se sportovními prvky, včetně tvaru ruček s luminiscencí. Modely navíc budou mít stometrovou voděodolnost a uvnitř bude strojek vyšší kategorie 6R35 s komplikací data a 70hodinovou rezervou chodu. Novinka Seiko Presage SPB165/167/169/170 by měla dorazit zkraje podzimu 2020.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

Adrenalin má barvu zlata a rudé. Přesně jako limitka Honda Race

Honda Racing Edifice

Spolupráce Hondy a Edifice, zpečetěné speciálními edicemi, trvá už třetím rokem. Novinka Casio Edifice ECB-10HR Honda Racing x Edifice 20th Anniversary fascinuje číselníkem s karbonovou strukturou, zlatými akcenty a hlavně výraznou červenou v detailech i řemínku. ECB-10 navíc nejsou jen na okrásu, mají bluetooth synchronizaci času, automaticky určí místní čas, nechybí kalendář, stopky s tisícinovou přesností, alarm, safírové sklo a mohli bychom pokračovat. A co se slaví? Přece 20 let sportovních chronografů Edifice.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

Závodnický tým Tom's spolupracoval na limitce Edifice

Edifice Tom´s

Casio Edifice si ke svým 20. narozeninám sportovních chronografů nadělil ještě druhý dárek. Kromě limitky Honda Racing jsou to Edifice ECB-10TMS. Na modelu spolupracoval s Tom's, předním závodnickým týmem Japonska, kterého Edifice oficiálně sponzoruje už od rok 2013. V designu můžete rozšifrovat inspiraci z moto světa, ale i východ slunce nad horou Fuji.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

Získejte pirátský poklad. V limitované edici ho nabízí G-Shock

G-Schock One Piece

Taky jste chtěli být jako malí pirátem? Objevit ukrytý poklad? Možná stejně jako Monkey D. Luffy, hrdina světoznámé japonské mangy a anime, hledající největší poklad, kterému se říká One Piece. Přesně tento příběh se ukrývá za uhrančivou limitkou G-Shock GA-110JOP-1A4ER One Piece. Na krabičce hledejte i logo Slamáků a na hodinkách výjev z mangy. Nutno poznamenat, že spojení dvou japonských ikon dopadlo velmi originálně.

Zobrazit hodinky >>

Očekávaná novinka

Chce to otevřenou mysl a barvy na ruce. Některé G-Shocky jsou zkrátka odvaz

G-Shock GW5600 psycho barvy

Je třeba se toho nebát. Zvláště, když jde o slavné digitálky DW-5600. Z nových psycho barev budou oči přecházet a rozhodně jsou výzvou.

Zobrazit hodinky >>

Zaujalo nás

10 milionů prodaných hodinek za jediný rok? Nedivte se, je to G-Shock

V roce 2017 slavilo Casio 100 mil. prodaných G-Shocků za svou 34letou historii. Jen za rok 2019 to bylo 10 miliónů. Zdá se, že nebude trvat dlouho a Casio dosáhne na svou dvoustovku. A můžeme mu to jen přát. Odolnost, která přesvědčila už stovky milionů fanoušků je pověstná a prodejním číslům dopomáhá i značné rozšíření kolekce o barevné varianty, zajímavé technologické novinky i ocelové varianty.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře